De maand november staat normaal gesproken bij AVA`70 jaarlijks in het teken van het crossen. Uit de gehele regio komen gedurende 4 weken hardlopers naar Aalten om deel te nemen aan de Boekeldercross. Helaas heeft de vereniging dit jaar i.v.m. het Coronavirus de wedstrijd moeten skippen en dat betekent een hele hoop crossplezier en gezelligheid minder.

Naast het hardlopen, solo of duo, is het nu ook een mooie gelegenheid om eens op een andere manier sportief bezig te zijn. Voor het meedoen aan een wedstrijd hoef je immers voorlopig nog niet gericht te gaan trainen. 

Een absolute aanrader is “De Snorrentocht.” Een kwartet muzikale Aaltenaren, genaamd Dutterwattoo, tekent voor de organisatie van deze sportieve wandelactiviteit en heeft de maand november omgedoopt tot Movember. Dit is de gelijknamige organisatie die aandacht vraagt voor typische mannenziektes als teelbalkanker, prostaatkanker en psychische klachten bij mannen. Dutterwattoo organiseert “De Snorrentocht”  en hoopt dat de deelnemers na afloop, als blijk van dank, een donatie overmaken aan de Stichting Movember.

Inmiddels hebben al heel leden van AVA`70 “De Snorrentocht” gewandeld. Dit blijkt uit de verhalen en berichten op facebook en ook op de Strava-app komt de wandeltocht al regelmatig voorbij. Logisch natuurlijk ook, want niemand minder dan het prominente AVA`70-lid Theo Stronks is één van de initiatiefnemers. “De Snorrentocht” start bij kinderboerderij de Ahof en men kan kiezen uit een route van 6 of ruim 12 kilometer door het prachtige Aaltense buitengebied. Bij de ingang van de kinderboerderij hangt een aankondigingsbord en tevens zijn hier flyers met informatie en de route verkrijgbaar. De wandeling is bovendien grotendeels uitgepijld met houten bordjes met daarop een zwarte snor. Overigens is “De Snorrentocht” ook uitstekend geschikt om als duurloop af te leggen. De afwisseling van omgeving en ondergrond zorgt er voor dat je een prachtige training kunt afwerken.   

De gehele maand november kan er nog gewandeld èn gedoneerd worden.

Meer informatie over “De Snorrentocht:” www.movember.com en zoek dan naar dutterwattoo en klik op doneren! 

Dus, AVA-janen…… wandel-of hardloopschoenen aan en gaan!!!!