“Je weet dat je ze hebt, maar ze moet het nog wel doen…" 

Aan het einde van de finishstraat, stond een doodvermoeide deelnemer van de Farmlight 10 kilometerrun nog na te hijgen van zijn inspanningen. Hij kreeg van een vrijwilliger twee bekers water aangereikt en sloeg deze in snel tempo achterover. Hij gaf aan lekker te hebben gelopen en had onderweg genoten van de sfeer. “Maar”, zo liet hij weten, “waar de organisatie vooral heel blij mee moet zijn, zijn al die vrijwilligers. Ik ben de hele dag al in het dorp en heb tientallen mensen, aan het werk gezien. Prachtig gewoon, dat het dan lukt om zo`n mooie sportwedstrijd in het dorp te organiseren!” 

Vorig weekend vond de 17e editie plaats van de Gerard Tebroke Memorialloop. Het was een mooi sportspektakel waar velen van hebben genoten, zowel onder de deelnemers, alsook de gasten en het publiek.

De organisatie van een dergelijk groot evenement is alleen mogelijk, dankzij de inzet van een hele batterij aan vrijwilligers.

Sjouwers, gastvrouwen, verkeersregelaars, medewerkers in de finishstraat en het inschrijfbureau, hulp bij de waterpost… ruim 70 clubgenoten hebben er in de aanloop van de wedstrijd en op de dag zelf hun vrije tijd ingestoken, om de 17e editie tot een succes te maken. En dat is zeker gelukt! Als vereniging AVA`70 zijn we enorm trots op het feit, dat we door de inzet van zoveel vrijwilligers in staat zijn om wedstrijden als de GTM-Loop te organiseren!