Koude weersomstandigheden tijdens de Holterbergcross.

Zaterdag 19 januari een koude dag waar Gerrit Dijkslag over kan mee praten. Zo goed als zijn eerste wedstrijd van 2013 ging, zo slecht ging de tweede. Na 3km had Gerrit zich omgekeerd en de kortste weg richting finish genomen voor een warme douche. Gerrit was niet fit genoeg om de wedstrijd uit te lopen.
 

Chantal Klein Gunnewiek wisselde met de latere winnares steeds stuivertje, bult op was Chantal sterker bult af verloor ze weer terrein, om uiteindelijk slechts drie seconden te kort te komen op de winnende tijd van 22:18min. Chantal die voor haar doen de laatste tijd veel wedstrijden loopt was hier erg tevreden mee en baalde alleen dat de prijsuitreiking zolang op zich liet wachten.

Luuk te Brake was met zijn prestatie van 22:27min niet erg tevreden, maar gezien de omstandigheden, erg koud met een pittige windje mocht hij dat wel zijn.

De ondergrond was hard bevroren waardoor hier en daar over harde sporen gelopen moest worden, maar de organisatie had voldoende zand gestrooid, waardoor er door de fraaie bossen rondom Holten over het algemeen goed te lopen was.