Zondag vond in Velp de 19e editie plaats van de Posbankloop en daarbij kwamen ook 16 goedgetrainde clubgenoten in actie. Onder voortreffelijke weersomstandigheden en in een schitterende ambiance gingen de atleten op jacht naar een goede klassering.

Voorafgaand aan de wedstrijd ging het gesprek vooral over de beruchte “Muur van Aalbers,” een on-Nederlandse beklimming met een lengte van 500 meter. De verhalen deden het ergste vrezen..

Om half 1 was het eerst de beurt aan de jonge talenten voor de Kidsrun over ruim 1 kilometer. Joppe Roos was één van de deelnemers, die een parcours liepen op de sfeervolle en bijzonder drukke finishstraat. De kinderen genoten van alle aandacht en dit kwam het tempo ten goede. Hoewel er geen officiële tijdmeting was, finishte de AVA-pupil keurig in de middenmoot en klokte een tijd, die even onder de 5 minuten lag.

Een viertal atleten van AVA`70 ging van start op de wedstrijd over 6 kilometer. Vergezeld van ruim 1300 andere lopers en loopsters ging het kwartet op pad. Na een kleine aanloop van 2 kilometer begon het toch langzaam maar zeker wat hobbelig te worden en de spanning op de gezichte werd zichtbaar, want de muur wachtte op ons. Andre Bruil maakte bovenop de berg letterlijk en figuurlijk even pas op de plaats en deed dit niet alleen om even van de natuur te genieten. Eenmaal weer op adem, begon hij als een komeet  te dalen richting Roozendaal. Bij de finish aangekomen bleek, dat Bruil toch wel een flinke pier had gelaten, maar desondanks heel content mag zijn met zijn eindtijd en geleverde prestatie. Dit geldt zeker ook voor Dirk-Jan Robbe, die vrouw en kind liet zien, dat het blessureleed achter de rug is. Vanuit de achterhoede knokte “de Bolle van Grolle” zich een weg naar voren en achterhaalde onderweg honderden atleten en atletes.

Maar liefst 11 geelhemden waagden zich aan het avontuur over de 15 kilometer. Het hoofdnummer van de Posbankloop trok meer dan 2000 deelnemers, dus onze clubgenoten waren in goed gezelschap. Vanaf de start was het in de eerste tien kilometer vooral sightseeing in de prachtige natuur van dit mooiste stukje Nederland. Daarna begonnen niet alleen de kilometers te tellen, maar vooral ook de hoogtemeters. De beruchte Muur van Aalbers zat in het laatste deel van de wedstrijd verpakt en deed dus een extra aanslag op de toch al vermoeide benen. Als eerste AVA`70-lid spurtte Gerrit-Jan Jansen over de Roosendaalse Weg richting de meet en klokte een knappe tijd van 1 uur, 9 minuten en 24 tellen. Ruim 5 minuten later was het de beurt aan Dirk Vreman, om de toeschouwers aan het klappen te krijgen. De sympathieke loper liet niet alleen zien, maar vooral ook horen dat hij blij was, dat de finish binnen bereik was. Bredevoort schitterde niet alleen in het vestingstadje zelf, maar ook bij de Posbankloop. Ronnie Boekelder liep immers een hele sterke wedstrijd en dit kan ook zeker van Erna Boekelder worden gezegd, die niet alleen schitterde, maar ook straalde bij binnenkomst in de finish-arena. AVA`70 was overigens door 7 vrouwen vertegenwoordigd bij de 15 kilometer. Allen zijn in training voor de halve Marathon van Doetinchem en coach Johan had het zevental de opdracht gegeven om in Velp van start te gaan. Daar kregen ze geen spijt van. De race bleek een uitstekende test en het mooie parcours kreeg men er gratis bij. En de muur, ach daar hoorde je eigenlijk niemand over klagen. Het gezelschap toonde aan goed op schema te liggen en leverde prima individuele prestaties.

Vermeldenswaardig is zeker nog de opmerking van deelnemer Eric Hoogerbrug na afloop. Hij wist te vertellen dat er onderweg ook een mooie, grote schaapskudde te zien was, maar weinigen was dit helaas opgevallen. Ook de goedlachse Hoogerbrug zelf gaf toe geen schaap te hebben gezien. Was hij zo diep gegaan, is er sprake van lopersbedrog of had Eric last van een fata morgana? We zullen het waarschijnlijk nooit te weten komen.

Zeker is wel  dat de Posbankloop een aanrader is voor elke liefhebber om op de loopkalender te zetten. De afvaardiging van AVA`70 liet in de wedstrijd zien, dat het bedwingen van de beruchte Muur van Aalbers vooral goed is voor het zelfvertrouwen!

Uitslagen AVA'70 Deelnemers