Een lange rij deelnemers op de 5km en 15 km passeren de kiekjesdief.

Er zijn van die evenementen, waar je als sporter of supporter bij moet willen zijn. De finale van de Boekeldercrosscompetitie was zaterdag zo`n activiteit, dat van het begin tot het einde bol stond van prachtige sportprestaties, ijzersterke lopers en loopsters op het podium, legio persoonlijke records en een record aantal deelnemers tijdens de verschillende wedstrijdonderdelen. De eerste 3 edities gaven al aan dat de Boekeldercross erg populair is, zaterdag vormde de finale een geweldig sluitstuk van deze competitie in de Haartse Ringkamp.

Maar liefst 416 atleten en atletes waren bij het slotfeest, honderden supporters op het finishterrein en ook de paparazzi was massaal uitgerukt, van professional tot amateurfotograaf. Iedereen wilde getuige zijn van dit spektakel. Zelfs een tweetal Zwarte Pieten waren door de Sint naar de slotetappe van de Boekeldercross gestuurd en hun komst zorgde voor de nodige hilariteit bij de kids. AVA`70 scoorde bij deze thuiswedstrijd heel veel podiumplekken en was dan ook in alle categorieën uitstekend vertegenwoordigd.
De jongste talenten liepen 1000 zware meters door de Ringkamp, maar toonden zich van hun beste kant. Bij de jongens pakte Laurian Luimes een fraaie tweede plek, terwijl clubgenoot Timo Westerveld brons veroverde. Bij de meisjes op dezelfde afstand was het podium geheel geel gekleurd. Noa Luijmes werd  afgetekend eerste, gevolgd door Marit Kleinbussink, terwijl Annelot Posthumus derde werd.
De oudere jeugd moest helemaal aan de bak, want zij liepen twee kilometer. Voor Eva Bruil werd de Boekeldercrosscompetitie een prachtig gebeuren, want eerst werd ze gehuldigd als 500e lid van AVA`70, waarna ze 4 keer liet zien een groot talent te zijn. Met uitstekende tijden veroverde ze een prachtige eerste plaats in de eindrangschikking. Bij de jongens was het wederom een drieklapper voor de thuisclub. Björn Rossel werd fraai eerste, maar zijn voorsprong op de nummers 2, Tim Mengerink,was met 3 seconden wel echt minimaal. Brons was er voor Jerrel Balke, die op korte afstand volgde.
Bij de wedstrijd over 5 kilometer stond er wekelijks een enorm peloton lopers aan de start, die geweldige tijden op de klokken zette. Gerrit Dijkslag liep een sterke laatste race, maar kwam net tekort voor een podiumplaats. Geert Wevers lukte dit wel bij de Veteranenklasse, want hij werd tweede. Romy van Rijs is feitelijk nog juniore, maar hield zich bij de Senioren prima staande met een 10e plaats in de eindrangschikking. De laatbloeisters, Maria Griffioen en Joke Balke mochten het podium beklimmen, want in hun categorie eindigden ze respectievelijk als eerste en derde. Feestelijk waren de resultaten bij de 10 kilometerloop voor Dames. Bij de Senioren was het immers 3 keer raak, met Katja Demkes op de hoogste trede, Gerdy Hoornenborg, werd op gepaste afstand tweede, terwijl Annemiek van Eerden de derde plaats veroverde. Bij de categorie 45 jaar en een beetje, liep Annie Buesink 3 keer onder het uur, dus goud voor haar, terwijl trainingsmaatje Lenie Wamelink zilver scoorde. Bij de Mannen liep Björn Demkes in de laatste race ijzersterk en dit leverde hem een tweede plaats op in het eindklassement, terwijl clubgenoot Martijn Wassink derde werd.
Tenslotte was er ook nog succes voor AVA`70 op de langste afstand, de 15 kilometer. Bij de Dames werd Ingrid van Zolingen met de week sneller en dit resulteerde in een eerste plaats. Ook Rianne Fokkers leverde deze prestatie en dat betekende brons voor haar. Wim Brinkman liet de laatste wedstrijd schieten, maar zijn tweede plak bij de Heren 45+ kwam hiermee in het geheel niet in gevaar.

De organisatie kijkt terug op een geweldige verlopen competitie, waarbij in 4 zaterdagen meer dan 1550 atleten en atletes deelnamen aan de Boekeldercross. Een geweldige toename van deelnemers, die zich konden gesteund voelden door de honderden supporters. De Ringkamp stond 4 zaterdagen bol van prachtige loopsport, mede mogelijk gemaakt door de inzet van tientallen vrijwilligers van AVA`70!