Bedroefd hebben we kennis genomen van het overlijden van ons erelid, Gerard Demkes. Hoewel we wisten dat Gerard al enige tijd ernstig ziek was, komt zijn overlijden toch als een schok. 

Gerard was een sportman in hart en nieren. Met name schaatsen en atletiek hadden zijn voorkeur. Gepassioneerd kon hij vertellen over zijn actieve sportcarrière, waarin hij aan had getoond over veel talent te beschikken. 
Als trainer was hij enorm gedreven en wist op enthousiaste wijze zijn kennis over te brengen op de atleten, die hij begeleidde. Menig marathonloper heeft gebruik gemaakt van de trainingsschema`s die Gerard heeft gemaakt.
Als trainer heeft Gerard erg veel voor AVA`70 betekent. Hij was  kritisch en recht door zee, maar altijd eerlijk.
Hij was erg betrokken bij het wel en wee van de club en kon naast het hardlopen ook erg genieten van de andere activiteiten, die er bij AVA`70 werden georganiseerd.
Ook toen hij ziek was, liet Gerard zich nog regelmatig zien bij de vereniging, om een praatje te maken met zijn sportvrienden.
Gerard had het moeilijk met het feit, dat het lichaam niet meer deed, wat hij wilde. Hij heeft tot het laatst geknokt, maar wist dat het tevergeefs zou zijn. 

AVA`70 verliest met Gerard Demkes een gedreven sportman en een groot clubmens. 

We wensen zijn vrouw Gerda, de kinderen, kleinkinderen en verdere familie heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.    

Bestuur en leden AVA`70 

De afscheidsviering wordt maandag 6 juni om 13:00 uur in crematorium Berkenhove, Roemienendiek 2A 7122PA te Aalten gehouden.