De C groep met aanhang gezellig aan de BBQ

 
Er zijn van die dagen, die barstensvol hoogtepunten zitten  en zondag 10 juli was er zo één. Ga maar na… Max Verstappen scheurde in zijn Red Bull naar een prachtige tweede plek bij de formule 1-race in Engeland. In een bomvol Olympisch stadion in Amsterdam verovert de Dames estafette-ploeg op ijzersterke wijze de Europese titel bij de 4 maal 100 meter sprint. Op glorieuze wijze wint de sympathieke Tom Dumoulin de Koninginnerit in de Tour de France.
 In dit sportieve rijtje past zeker ook de zomervakantie-komt-er-aan-BBQ van de C-selectie van AVA`70. 

De organisatie was speciaal voor dit uitje op zoek gegaan naar een passende omgeving en vond dit bij speeltuinvereniging de Ossekop in Bredevoort. Al snel na het begin werd duidelijk, dat het veel meer was dan een zomaar een barbecue. 
Naast de eigen selectie was er ook aanhang uitgenodigd en mochten zelfs de kids meekomen. Zo ontstond er een gezellig en bovenal zeer gemêleerd gezelschap. Opvallend was het feit dat er toevallig ook van de A- en B-selectie afgevaardigden vertegenwoordigt waren, die zo op ontspannen voet de gelegenheid werd geboden, om van de unieke en laagdrempelige sfeer van de C-groep te proeven.

Onder de aanwezigen is er bij dergelijke festiviteiten altijd wel iemand bij, die op de een of andere wijze, gewenst of ongewenst, bijna het middelpunt van de middag wordt. Ook dit keer bleek dat het geval. De bekende onbekende zat in de openingsfase wat schuchter op het bankje. Hij was gekleed in een smetteloos witte bokse, dus aanvankelijk bestond het idee, dat hij een collega was van de beroemdste schilder uut Brevoort. De twee kenden elkaar goed, zoveel was wel duidelijk, maar veel verder, kwam het daarbij nog niet. Zonder zich aan een ieder voor te stellen, kwamen we er achter, dat hij luisterde naar de naam “Plons te Bokkel,” al koop je daar nog niet zo gek veel voor. “Plons”  staat in ieder geval niet op de ledenlijst van AVA`70. Nog niet althans, want naar eigen zeggen heeft hij wel degelijk een atletiekverleden. In zijn jeugdjaren was hij immers dikwijls gehuldigd als discusgooikampioen met hindernissen van Bredevoort. Nu gaat hij vooral door het leven als de man van…….

Nadat de koffie en cake genuttigd was, kwam de borrel op tafel en gingen langzaam maar zeker bij de aanwezigen de remmen los. De kids hadden hier gelukkig geen oog voor, want zij vermaakten zich, zonder toezicht, uitstekend in de water- en modderpoel, die geweldig veel speelplezier opleverde.

Na een uurtje werd het tijd voor wat actie en om de beentjes te strekken, had de organisatie een aantal spellekes gepland. Wijselijk was er besloten om de jongens tegen de meisjes te laten uitkomen, maar al na het eerste spel bleek dit niet zo`n erg gelukkige keuze. Het kwaliteitsverschil was gewoonweg te groot, al volgden er nog twee sportieve activiteiten. Echter, ook bij Djenga, was de slimheid van de jongens, net iets groter dan de wilskracht van de meisjes. Opvallend hierbij dat bij van mevrouw “Scheur in de broek” telkens bij elke inspanning de rook uit de oren leek te komen. Dit bleek gezichtsbedrog te zijn, want dit sportieve talent blijkt naast hardlopen nog een heel nare gewoonte als hobby te hebben, namelijk het in de brand steken van Malborootjes. Dat heeft dan echter wel weer het grote voordeel voor de directe omgeving, namelijk dat ze voor heel eventjes de mond houdt.  
Afijn, de voorsprong was intussen overweldigend en onoverbrugbaar groot, toen er werd begonnen met het slotspel, waarbij water moest worden getransporteerd. Niet vervelend bij de warme omstandigheden, die uiteraard werden gekoesterd. Logischerwijs verscheen ook ineens “Plons te Bokkel” weer ten tonele en op geweldige wijze, sleepte hij samen met zijn maten de titel in de wacht. De prijs, een bordje, fijn en klein gesneden warme stukjes frikandellen met curry vormden de bijzondere delicatesse die als eerste van de BBQ in ontvangst mocht worden genomen. De organisatie had bij het samenstellen van het menu werkelijk alles uit de kast gehaald. Sjasliks, speklapjes, worstjes strak in het vel, twee soorten salade, 3 verschillende sauzen en 4 groentes… ut was werkelijk te gek. 
Voor even was de aanwonende buurt rust gegund, al was het moment van stilte maar van korte , doch aangename duur. “Plons” had namelijk  besloten het BBQ-gereedschap over te nemen van Jansen-Eupe, die zo in de gelegenheid werd gesteld om de contacten met zijn loopmaatjes even aan te halen en zijn kennisniveau nog verder op te krikken. De nieuwe vleesbereider ging voortvarend te werk en legde als eerste daad een tiental  karbonades op het rooster en gaf direct aan dat ze al gereserveerd waren. Twee voor een duo, die ook al weinig actief is bij de C-formatie, terwijl de brader van dienst de andere 8 zichzelf had toe geëigend.  Dit, vanwege het feit dat hij niet zeker was van het feit of hij deze week wel thuis zou komen om te eten. Het gekke was, dat “Plons te Bokkel” hier ook nog mee weg kwam ook en niemand hem een halt toe riep. Heerlijk, die onbevangenheid.

De middag vorderde en het niveau van een aantal gesprekken ging niet verder omhoog, sterker nog… Aan de sta-tafels werd nog wel druk gediscussieerd en dat zorgde er in ieder geval voor dat er ook zeker wat zinnings werd besproken. 
Nog maar een keer trok de organisatie alle registers los, toen er een verrukkelijke schaal met vruchten werd gepresenteerd. Een afsluiter, die uiteraard met gejuich werd begroet. 

“Een middagje sfeer proeven” kwam ten einde en heeft heel veel inspiratie opgeleverd voor de komende vakantieperiode. De C-selectie beschikt over geweldig veel talenten en die moeten gekoesterd worden. De aanhang heeft een duidelijk beeld gekregen met welke toppers hun partners sporten en de afgevaardigden keerden huiswaarts met heel veel handige wetenswaardigheden, die gedeeld kunnen worden. Tot slot, ook hulde aan de directie, die een prima indruk achterliet bij de aanwezigen. Iedereen was het er unaniem over eens, dat het contract om ook volgend jaar weer een fijne bijeenkomst te organiseren, is verlengd.   

De fijne sfeerproeverij van de C-groep van AVA`70 heeft dan ook louter pluspunten opgeleverd!!    

Fotoalbum Gerwin Jansen-Eupe