Eric Demkes opnieuw de snelste in Aalten

Nadat hij vorige week de concurrentie op een straatlengte achterstand liep, was Eric Demkes ook tijdens de tweede wedstrijd van de 3dNb novembercross competitie de snelste. Demkes was wel iets langzamer dan een week eerder. Bij de dames was vooral de prestatie van Jojanneke Berendsen uit ’s Heerenberg opvallend. Zij kwam met een goede tijd van 42.29 minuten redelijk dicht in de buurt bij het parcoursrecord van Sylvie Klein Goldewijk ( 41.20 min) uit 2008.

Achter Demkes die met een tijd van 58.42 minuten vijfentwintig tellen langzamer was dan afgelopen week werd Godfried Wopereis tweede. Wopereis liep een tijd van 1.01.18 uur. Hiermee was hij ruim een minuut sneller dan vorige week. Ook zijn klassering was één plaatsje beter dan tijdens de eerste wedstrijd. Maarten Hengeveld werd op de vijftien kilometer de nummer drie. De uit de Heurne afkomstige Hengeveld notteerde een tijd van 1.03.44 uur. Bij de dames kwamen de enige twee deelneemsters tegelijkertijd over de finish. De uit Duisland afkomstige Birgit Vering en haar landgenote Gaby Spangemacher kwamen dolgelukkig over de meet na 1.18.30 minuten. De dames verbeterden zich met ruim twee en een halve minuut ten opzichte van de eerste wedstrijd.

Gerton Prinsen uit Lichtenvoorde was op de tien kilometer Ava’70 atleten Björn Demkes en Jan Wevers te snel af. Prinsen die net als tijdens de eerste wedstrijd de snelste was, verbeterde zich bijna met een minuut. Björn Demkes was met zijn 38.27 minuten een goede tweede. Demkes hoopte stiekem op een tijd net onder de achtendertig minuten grens. Jan Wevers was vorige week nog goed voor plek twee, maar moest deze keer genoegen nemen met de derde plaats. Zijn tijd van 38.33 minuten was wel ruim sneller dan vorige week. Ava’70 atlete Heidie Jentink uit Lichtenvoorde legde achter winnares Berendsen beslag op de tweede plaats. Het verschil met de nummer één was behoorlijk groot, maar met een tijd van 46.59 minuten mag Jentink niet ontevreden zijn. Nummer drie bij de dames werd Marieke Prinsen. Prinsen was met haar 49.31 minuten meer dan een minuut sneller dan haar winnende tijd van afgelopen week.

Kevin Kugathasan streed op de vijf kilometer lang mee om de dagzege, maar hij moest in de slotfase zijn Duitse rivaal Marchel Echers toch laten gaan. Echers die lid is van atletiekvereniging LAZ Rhede liep na een sterk laatste deel naar een tijd van 18.24 minuten. Kugathasan verbeterde zich met zijn tijd van 18.44 minuten met vijftien seconden. De derde plaats ging naar Frank Roos. Roos is een ‘slow starter’ maar komt vaak in de loop van de wedstrijd sterk opzetten. Ook deze keer was dit weer het geval. Roos passeerde de eindstreep na 18.54 minuten. Net als bij de heren ging ook de overwinning bij de dames naar Duitsland. Jasmin Nieland liep een erg sterke wedstrijd, en was goed voor een mooie tijd van 20.34 minuten. Katja Demkes uit Lievelde was een goede tweede. Demkes kwam erg tevreden over de streep na 22.42 minuten. Karin Schueter (23.04 min) uit Vreden (Duitsland) moest na haar tweede plek van vorige week nu genoegen nemen met plaats drie. De twee laatste wedstrijd van de 3dNb crosscompetitie vinden plaats op de komende twee zaterdagen van november