Een deelnemersveld van 1120 jongens, meisjes, dames en heren, die in totaal 5421 kilometer hardlopend afleggen. Dat is de sportieve balans na afloop van de Boekelder Crosscompetitie, georganiseerd door AVA`70. Op zaterdag 26 november vond de finale plaats en om in aanmerking te komen voor het eindklassement, moest er aan tenminste 3, van de in totaal 4 wedstrijden worden deelgenomen.
De organisatie had `s ochtends nog eenmaal het fraaie parcours bladvrij gemaakt en de Gemeente Aalten had zelfs enkele paden geëgaliseerd. Kortom, alles was in het werk gesteld om toptijden mogelijk te maken.
Al ruim voor aanvang van de start meldden zich reeds de eerste deelnemers bij de start- en finishlocatie op de Haartse Ringkamp. En het werd drukker en drukker… Uiteindelijk verschenen er zelfs een recordaantal van 309 atleten en atletes aan de start bij de laatste editie om te strijden voor een podiumplek, een persoonlijk record of een onderling duel winnend af te sluiten.

Precies om 13.00 uur gingen de jongens en meisjes tot en met 9 jaar op pad voor hun loop over 1 kilometer. Bij de jongens was al wel duidelijk, dat Diederik Lensink met de eerste plek zou gaan strijken. Hij won alle 4 de wedstrijden en dat zei alles. Op de derde plaats stond Wesley van Rijs, eveneens lid van AVA`70, op het podium. Ook bij de meisjes ging de winst naar AVA. Hier was het Esther Boekelder, die de eerste plaats voor zich opeiste, al kwam Janneke Gelderblom nog erg dichtbij, maar kwam uiteindelijk 2 tellen tekort. Een tweede plek is echter ook een prima prestatie. Bij de 2 kilometerrun konden de junioren van de thuisclub geen hoofdrol opeisen. Linde Klein Nibbelink was met een 12e plek het beste meisje en bij de jongens eindigde Stan Prinsen op de 5e plaats. Beide jeugdleden liepen een hele constante reeks wedstrijden, maar kwamen net iets tekort om voor een podiumplek in aanmerking te komen.
De 5 kilometerloop was, zeker gezien het aantal deelnemers en deelneemsters, het koningsnummer van de Boekelder Crosscompetitie. Met name bij de categorie 50+, “scoorde” AVA`70 buitengewoon goed. Geert Wevers pakte de winst bij de Heren en Wim Rensink eiste de derde plaats op. Bij de Dames was het podium helemaal geel gekleurd, want Sien Meinen, Edith ter Beest en Levina Vaandrager werden respectievelijk eerste, tweede en derde. Ook bij de 10 kilometer viel AVA`70 in de prijzen. Gerrit Dijkslag pakte het zilver en liep een sterke laatste wedstrijd. Bij de Dames was Heidi Jentink overduidelijk de sterkste, want ze won al de drie wedstrijden waaraan ze deelnam met overmacht. Op gepaste afstand werd Evelien Hillen tweede in de eindrangschikking, maar ze werd wel wekelijks sneller en sneller. De 50 plussers bij de 10 kilometer waren zeer succesvol, want de 3 W`s van AVA`70, Wim Brinkman, Wim Jentink en Wim Vink stonden gedrieën op het podium. Bij de Dames was de zilveren positie voor Annie Buesink, die bezig is met een uitstekend naseizoen.
Bij de lopers en loopsters van de lange adem (15 kilometer) was er ook nog AVA-succes. Björn Demkes liep zeer constant en dit leverde hem een derde positie op in de rangschikking. Ingrid van Zolingen is een echte diesel en finishte keurig als tweede in de klasse bij de Dames.

De organisatie keek met grote tevredenheid terug op de Boekelder Crosscompetitie. De 4 wedstrijden leverden een record aantal deelnemers, prima tijden en een grote publieke belangstelling bij de Ringkamp op. Dat de zon tijdens alle 4 edities volop scheen, was dan ook een mooie en terechte beloning voor alle vrijwilligers van het organiserende AVA`70!