Zaterdag vond de 4e en laatste wedstrijd van de Boekeldercrosscompetitie plaats. Al om 09.30 uur begonnen de eerste vrijwilligers met de opbouw van de prachtige hardlooparena bij `t Romienendal en werd het inschrijfbureau in gereedheid gebracht om de inschrijvingen te verwerken en de startnummers uit te reiken. De bekers voor de winnaars en fraaie herinneringen voor de overige deelnemers…. het stond allemaal klaar. Het beloofde dan ook een prachtige finaledag te worden, want op de verschillende onderdelen was de strijd ongemeen spannend en moest de laatste run de beslissing brengen. Sinterklaas en zijn Pietermannen waren ook benieuwd naar de ontknoping van de wedstrijd en liepen bij de start zenuwachtig rond om de jongste talenten aan te moedigen. De dik 100 deelnemers aan de 1 kilometer waren duidelijk gemotiveerd en maakten er een prachtige wedstrijd van. Lars Meinen toonde zich in 4 runs duidelijk de sterkste en won met overmacht. Opvallend genoeg leverde de jongste telg van deze beroemde hardloopfamilie een bijzondere prestatie want in zijn reeks wedstrijden zat maar een verschil van 3 seconden. Giel te Brake liep ook een prima competitie en werd tweede. Prachtige strijd leverde Madelief van Erkelens bij de meisjes en dit leverde haar een mooie tweede podiumplek op. Ook Norah Busch liep een sterke competitie en werd derde.

Twan Meinen kon bij de laatste wedstrijd van de reeks van 4 niets aan het toeval overlaten en moest volle bak gaan, om de tweede plaats veilig te stellen. Hij ging snel van start en zijn plan werkte. De podiumplek kwam niet in gevaar en zijn naaste achtervolger, Noah Lampio mocht als derde ook een beker in ontvangst nemen. Bij de meisjes op de twee kilometer bleek AVA`70 elke keer weer superieur. Annelot Posthumus was de meest constante van het stel en pakte de titel. Norah Rusink scoorde de tweede plaats en Lidewij Lensink werd derde.

De favoriete afstand bij de Boekeldercrosscompetitie bleek de 5 kilometerwedstrijd te zijn. Het selectieve rondje in het heuvelachtige Daalse gebied bleek een schitterende uitdaging te vormen voor honderden atleten. De strijd was telkens prachtig en leverde elke week weer ijzersterke winnaars op met hele snelle eindtijden. Stan Prinsen kon zich uitstekend meten met de regionale toppers en eindigde uiteindelijk op een prachtige 2e plaats. Bij de Dames nestelde Annemarie Arentsen zich knap in de subtop.

Op de 10 kilometer hoefde AVA-jaan Björn Demkes in de laatste race niet tot het uiterste te gaan om de winst te kunnen pakken en dus stond hij fier op de hoogste trede van het ereschavot. Dit gold ook voor Katja Demkes, al kwam zij op de finaledag niet in actie op deze afstand, maar koos voor de 5 kilometer. Clubgenote Bianca Piek had het beste voor het laatste bewaard en scoorde de 2e plaats. Paula Verwaaijen mocht ook het podium betreden, want zij werd in de eindrangschikking derde. De strijders op de 15 kilometer moesten 3 ronden lopen op het loodzware parcours en het herfstweer op de slotdag, maakte het de deelnemers zeker niet gemakkelijk. Niek Kleinhesselink nam alle zaterdagen deel en kwam uiteindelijk net iets te kort voor een podiumplek. Bij de Dames was er een glansrol voor Julia Kang. De lichtvoetige Aaltense atlete won alle 4 de wedstrijden en scoorde haar beste eindtijd in de laatste run.

De schitterende finaledag vormde een waardig sluitstuk van de Boekeldercrosscompetitie 2018. In totaal mocht het secretariaat maar liefst ruim 1740 inschrijvingen verwerken. Atleten uit de hele regio en ver daarbuiten kwamen in actie op het pittige, selectieve parcours met start- en finish bij `t Romienendal. De enthousiaste inzet van bijna 50 vrijwilligers per week, zorgde voor een prima verloop van het evenement met prachtige strijd, mooie persoonlijke prestaties en bovenal heel veel hardloopplezier!