Met enige regelmaat traint de jeugd van AVA`70 op locatie in plaats van op de vertrouwde eigen accommodatie. De tripjes naar uitdagende trainingsplekjes in de regio zijn zeer populair bij de pupillen en junioren.

Zaterdag 20 januari was het weer zo ver. In een lange colonne auto`s, vertrok een flink peloton jeugdleden, trainers en ouders in de richting van Beek. Ook een fotograaf en videoman reisden mee, om het hardloopavontuur vast te leggen. In dit prachtige Achterhoekse natuurgebied is het trainen werkelijk geweldig en liggen tal van uitdagingen op de loer. Veel bos, mooie paden en heuvels vormen prachtige elementen voor de jonge hardlopers. De storm, die ons land in de week voorafgaand aan de trainingsdag teisterde, had flinke sporen nagelaten en er lag dan ook veel los hout onderweg op de paden. Er omheen was een mogelijkheid, maar ook er overheen klauteren is natuurlijk altijd het proberen waard. Om half 11 werd de enorme club talenten verdeeld in verschillende groepjes en daar werd een trainer bijgevoegd. Ook de ouders lieten zich uitdagen om mee te trainen en dat was een prachtige ervaring. Centraal bij het hardlopen in Beek stond de grote zandheuvel, die voor de één een mooie uitdaging is, maar voor de ander een lastig obstakel. Het was in ieder geval prachtig om het klauterwerk op deze Beekse berg van de jeugdleden, maar ook van de ouders, te zien en te horen. Daarnaast waren er ook wat alternatieve spelvormen als touwtrekken en springoefeningen en een estafette.

Na ruim een uur rennen door de prachtige omgeving kwam er een einde aan dit mooie, winterse trainingsavontuur. Uiteraard had de leiding een tent opgeslagen, waar de kids nog werden getrakteerd op drinken met daarbij wat lekkers.

Een prachtige training op locatie kwam ten einde en de AVA`70-jeugdleden hadden wederom een hele mooie activiteit afgewerkt, waar met veel plezier naar zal worden teruggekeken!

Nathan Posthumus maakte er weer een mooie fotoreportage van. 

Track&Fieldcross

           
     
                         

Start To Run Cursus

Hoofdsponsor AVA'70

 
 
 

Zoeken