Jeugd lid Tijn Piest heeft een eigen website waar we al eerder over geschreven hebben.
Tijn is met veel Ava jeugd op Trainingskamp geweest op het eiland Texel.
Hieronder het super leuke verslag van Tijn ( Link Website)

Een super gezellig Ava-weekend op Texel

In het laatste weekend van augustus was het dan eindelijk zover. Van vrijdag 24 t/m zondag 26 augustus 2018 werd de 2e editie van 'AVA meets Texel' gehouden. Een weekend vol gezelligheid, zo'n 3 en een half uur reizen van de AVA '70 basis. Het is nog voor 09:00 uur als iedereen zich meldt bij de atletiekbaan. De koffers, tassen en appeltaarten worden de bus ingeladen. Een mooi gezelschap C&D junioren en leden van Team Happy Code, 56 in totaal, neemt plaats in de bus van Ditax-chauffeur Frank. Eenmaal in de bus blijkt de stemming er al goed in te zitten en zo vertrekken we richting Den Helder. Na een korte boottocht van slechts een kwartier komen we aan op het grootste Nederlandse waddeneiland en naderen we onze bestemming: Groepsverblijf Zwaluwhof Texel, gelegen in De Koog. Hier worden de kamers van de accommodaties verdeeld en alle spullen uitgepakt. Diezelfde dag worden nog wat inkopen gedaan en rond 19:00 uur kan iedereen genieten van een lekker bord patat met een frikandel of kroket. Binnen wordt het spel Weerwolven gespeeld, voordat iedereen uiteindelijk in slaap valt.

De tweede dag begint met een duurloop naar het strand en weer terug. De diehards strijden tegen de kou en duiken de zee in. Uit ervaring is het wel lekker in het zoute water van de zee, maar aan de kant slaan de rillingen je op de rug. Bij terugkomst staat het deel die bij het verblijf bleef al te wachten op het ontbijt. Ook wordt alvast brood gesmeerd voor 's middags, want er staat een bezoekje aan Ecomare op het programma. Bij dit centrum voor wadden en Noordzee kunnen niet alleen jonge en zieke zeehonden bewonderd worden, maar ook (bruin)vissen en roggen zijn te vinden. Tussendoor loopt een deel van de groep ook een leuke wandeltocht door de duinen. Onze buschauffeur vervoert ons vervolgens naar de kust, waar de voeten even kunnen worden gekoeld. Daarna kan nog even het centrum bezocht worden en arriveert iedereen weer bij Zwaluwhof. Terwijl een groep aan het voetballen is, wordt ook alles voor de BBQ klaargezet. Nadat iedereen een worstje en een hamburger op heeft, verplaatsen we ons naar het kampvuur voor gitaarspel, marshmallows en gezelligheid. Hier wordt de laatste avond afgesloten.

Op zondag begint de dag met het ontbijt en vervolgens het opmaken voor de wedstrijd. Jazeker, tijdens dit Texelkamp wordt er meegedaan aan de 'Turfveld Zomercross' in Den Burg. Als we met de bus aankomen bij 't Turfveld, moeten de deelnemers verrassend en verbaasd hebben opgekeken hoe de geelhemden met 50 atleten bij de inschrijftafel verscheen. Hier mag iedereen alvast een vaantje pakken en kunnen de deelnemers een inschrijfbriefje (fungeert als startnummer) invullen, die ze om hun arm kunnen bevestigen. Het is een leuke crosswedstrijd met heuveltjes door het Texelse bos. Het grootste deel van de AVA '70 delegatie kiest voor de 4150 meter, die wordt gewonnen door onze eigen Michiel. Naast de podiumplekken worden bij de verloting na afloop o.a. waardebonnen en een shirt gescoord. In de bus krijgt iedereen een welverdiende medaille en daarna kunnen we nog één keer de zee in bij Paal 19,5.

Nadat iedereen een broodje knakworst en een kommetje soep achter de kiezen heeft en het brood voor onderweg is gesmeerd, werken we met z'n allen net zo lang door tot alles er weer spic en span uitziet. Nog voor 16:00 uur laten we De Koog achter ons, om vervolgens de boot op te rijden. De herinneringen aan Texel blijven, terwijl we steeds verder naar het vaste land varen. Door alle afleiding op de terugweg rijden we in no-time weer het complex van onze eigen club op en moeten we helaas afscheid nemen van dit leuke weekend. Texel, Team Happy Code, de C&D junioren en de deelnemers aan de Carwash: onwijs bedankt voor dit super gezellige, sportieve en fantastische AVA-weekend! We hadden regen en zon, maar dit deed de pret niet bederven. Texel...see you later!

Krantenverslag Texelvooruit

Tijn Piest