Zaterdag 29 juni opende AVA ’70 haar deuren voor de jaarlijkse ‘AVA meets Texel Carwash 2019’ op het terrein van de Aaltense atletiekvereniging. Het evenement, dat dit jaar voor de derde keer werd georganiseerd, is ontstaan bij Team Happy Code, een groep junioren en volwassenen binnen AVA ’70. Dit team is in 2017 opgericht om activiteiten voor C&D junioren (12-15 jaar) te organiseren, omdat die vaak door allerlei redenen bij de club weggaan. Al het opgehaalde geld gaat in de pot voor het Texelkamp, dat aan het einde van de zomervakantie wordt georganiseerd.

 Van 09:00 t/m 14:00 uur was de wasstraat geopend voor auto’s (€5), maar ook voor fietsen (€2,50). Voordat de tientallen junioren met hun spons aan de slag konden, was er eerst een korte uitleg in het clubgebouw, waarbij de verschillende taken (voorspoelen, insoppen, afspoelen en drogen) werden verdeeld. Vervolgens kon iedereen aan de slag en al snel liep de wasstraat als een geoliede machine. Nadat de jeugdleden een broodje knakworst achter de kiezen hadden, was het de beurt aan de middagploeg om nog eens een flink aantal auto’s spic en span te maken. Hoewel de temperatuur voorbij de 30 graden steeg, was het prima uit te houden met het water van de hogedrukspuiten en de tuinslang.

 Even na tweeën reed de laatste auto de wasstraat uit en na applaus klonk het slotakkoord van de ’AVA meets Texel Carwash 2019’. Joppe Roos, één van de namen achter Team Happy Code, kijkt met een goed gevoel terug op de activiteit. “We zijn als organisatie erg tevreden over hoe de dag is verlopen. In vergelijking met de andere jaren liep het erg goed door en stonden we bijna nooit stil. Het exacte aantal gewassen auto’s hebben we niet bijgehouden, maar ik denk ongeveer 150!”

 

Bron: Tijn Piest

Foto: Marloes Wensink