Komend weekend vinden er veel activiteiten plaats, waarbij AVA`70 een centraal middelpunt vormt.

Na 3 prachtige afleveringen van de Boekeldercrosscompetitie vindt zaterdag de grote finale plaats. De podiumplekken worden verdeeld en het is de laatste mogelijkheid voor de atleten om in 2016 nog een parcoursrecord te pakken. De weersvoorspellingen zijn in ieder uitstekend om er een prachtige slotwedstrijd van te maken. De start- en finishplaats bij het Romienendal zal voor de laatste keer worden omgebouwd tot een fraaie sportarena en het talloze publiek zal wederom kunnen genieten van mooie atletiek. Bij de vorige 3 afleveringen kwamen er telkens ruim 400 deelnemers in actie, dus ook komende zaterdag belooft dat weer bomvolle startvakken.

De organisatie heeft ook Sinterklaas uitgenodigd om samen met zijn Zwarte Pieten met eigen ogen te komen kijken naar de prestaties van de kinderen.

Daarnaast wordt er ook kort even stil gestaan, bij een nieuw hoogtepunt in de geschiedenis van AVA`70. Wat dat precies is, blijft nog even geheim……

Tenslotte is het zaterdag ook mogelijk om deel te nemen aan een wandeltocht van 10 of 15 kilometer, door één van de mooiste natuurgebieden van de regio, namelijk het Aaltense Goor en de Vennebulten. Deelnemers aan de wandeltocht kunnen starten tussen 12.00 uur en 12.30 uur.

Uiteraard vindt zaterdag ook de prijsuitreiking plaats en is er tevens voor de atleten die minimaal 3 keer mee hebben gedaan aan de Boekeldercross 2016, een fraai aandenken.  Het belooft zaterdag een heel mooi sportevenement te worden en vanaf 12.00 uur staan de ruim 40 vrijwilligers klaar om alles in goede banen te leiden. 

Op zondag 27 november is het al weer eest bij AVA`70, want dan vindt de prijsuitreiking plaats van de NUON Clubcompetitie. De uitreiking van de hoofdprijs, een cheque van maar liefst 10.000 euro vindt rond 17.30 uur plaats op de accommodatie van AVA`70. Er wordt een foto gemaakt van de overhandiging en deze zal worden geplaatst in alle huis aan huisbladen in heel Gelderland. Het zou geweldig zijn, als zoveel mogelijk geelhemden in beeld komen, zodat iedereen kan zien hoe trots we zijn op onze club. Aansluitend zullen de opnames gaan starten het SBS 6-programma “Piets Weerbericht.”
Uiteraard zal de beroemdste weerman van Nederland in hoogsteigen persoon naar Aalten komen. Uiteraard gaan we zorgen dat er fraaie beelden van het gele AVA`70- leger zal worden gemaakt.  

Vanaf 17.00 uur is het clubhuis geopend en we hopen dat er heel veel leden op deze activiteit afkomen.

De uitreiking van de cheque en de Tv-opnames zullen in totaal een klein uur duren, dus ook alle pupillen en hun ouders zijn van harte welkom!

Vandaag is de laatse kans om te kunnen stemmen!

Doet het nu nog even, het kost maar 5sec..
U kunt van elk apparaat opnieuw stemmen.
Dus Pc Thuis,PC Werk, Laptop, Mobiel, Tabled noem maar op.
De stemmachine onhoudt alleen het apparaa

 

Alle Stemmers bedankt!

 
AVA`70 FINALIST NUON CLUBCOMPTITIE 
 
      

Het project waarmee AVA`70 meedingt naar de hoofdprijs bij de Nuon Clubcompetitie mag zich verheugen heeft al heel, heel veel stemmen opgeleverd. Afgelopen donderdag werd er een voorlopige tussenstand bekend gemaakt en daaruit bleek, dat AVA`70 een plek in de Top 9 heeft weten te scoren. Maar…de verschillen bleken erg, dus wordt er momenteel een geweldige eindsprint ingezet!

Inmiddels wordt er niet alleen in de regio op AVA`70 gestemd. Berichten vanuit Amerika, Vietnam, Australië, Sri Lanka en andere uithoeken geven aan, dat AVA`70 daar inmiddels ook stemmen heeft weten te vergaren.

Maar ook hier gaat het werven van stemmen volop door en is de chaos compleet:

  •  Hans Prinsen is geweldig actief op Facebook en Twitter en de berichten breiden zich als een olievlek uit.
  • Junior Job Ligterink heeft een grote reputatie als het gaat om het werven van stemmen in Barlo en omgeving. Hij is in deze contreien actief.
  • Lianne ter Haar (Trompstraat), Annet Beckers (Molenkamp), Dick Lubbers (kleine Maote, Slaa), Aukje Lammers (Keizersweg), Joke Balke (Grote Maote), Joppe Roos (Sniedersweide) en Lisa te Molder en ouders (Zieuwent) zijn met een pakket flyers op pad om hun buurtgenoten over te halen op AVA`70.
  • Diverse leden, andere verenigingen en clubs laten weten te stemmen en actief te werven in hun netwerk.

 Kortom, er wordt keihard gelobbyd door velen die AVA`70 een warm hart toe dragen. 

WAAR EEN KLEINE CLUB, GROOT IN KAN ZIJN!!!!

 (P.S. Stemmen kan nog tot dinsdagavond 15 november a.s., 23.59 uur.)

 

Na een geweldige geslaagde vorige editie, wordt er ook dit jaar weer een FAMILYDAY georganiseerd bij Intratuin Bredevoort
Een gezellige dag voor de hele familie, opa en oma, papa en mama en de kids.
Iedereen is van harte welkom op 22 november a.s. bij Intratuin Bredevoort.
Het hele tuincentrum is weer omgebouwd in najaar- en kerstsfeer, er worden diverse ideeën getoond om uw huis, tuin en terras aan te kleden voor de komende wintermaanden.
Er worden demonstraties gegeven zodat u thuis zelf aan de slag kunt.
Op de kerstafdeling kunt u al vast kennis maken met de nieuwste trends en ideeën voor de komende feestdagen.
Natuurlijk is er medewerking gezocht die goed aansluiten voor de hele familie, diverse bedrijven laten hun waar en kunsten zien en horen.

Met medewerking van:
Bakkerij Vaags
Vishandel Linker
Fanfare Crescendo Ratum
Spar Bredevoort
Beukenhorst Koffie
Juuls Artwork
Estinea Top Art
Thul Wijn
Prinsheerlijk Delicatessenhuis
Open Kindercoaching, Gaankindercoaching
Hondentrimsalon Triminn
S-ster! Modeontwerpster
Zevenbergen Zonne-energie
Mazda garage Winkelhorst
Niekepietje en Chewy Baby

………..en ook AVA`70 is van de partij!

 Evenals vorige jaren zullen clubgenoten de koffie en thee verzorgen in de speciaal ingerichte koffiecorner. De Familyday is een bezoekje zeker waard en we hopen dat de AVAjanen ook even binnenwippen voor een lekker bakje Beukenhorst-koffie, maar thee mag natuurlijk ook. Een koekje doen we er gratis bij! 

Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht, bij binnenkomst wordt er in een stand voor vermaak gezorgd!

De FamilyDay vindt plaats op ZONDAG 22 november en duurt van 10.00 uur tot 17.00 uur.Zaterdag as. is de 3e wedstrijd van de Boekelder Crosscompetitie.

Ben je al ingeschreven dan hoef je dan niet opnieuw te doen!. Je kunt dan gelijk het startnummer afhalen. Wil je een andere afstand lopen als bv. vorige week, schrijf je dan voor die afstand even opnieuw in. Daarna blijft dat ook je startnummer voor die afstand.

Na inschrijven kan al vanaf 12:00 uur in het gebouw “De Ringkamp” aan de Huiskermateweg
Volg de aanwijzing bij binnenkomst in het gebouw aan. ( Linksaf voor afhalen startnummer, rechtsaf voor na inschrijving. ( ook als u maar 1 wedstrijd wilt meelopen) 

Start wedstrijden :
13:00 1km Jongens en Meisjes ( leeftijd t/m 9 jaar) kosten  €2.50
13:10 2km Jongens en Meisjes ( leeftijd t/m 15jaar) kosten €2.50
13:30 5km en 10 km Mannen en Vrouwen kosten € 4.00 

Vanaf 12:00 uur kunt u ook gebruik maken van de uitgebreide catering.
Zo staat er Erwtensoep, broodjes gezond, Tosti’s, enz op het menu.. 

Reden genoeg om deel te nemen of als toeschouwer een mooi wedstrijd te zien.

 

Tot ziens bij de Boekeldercross!

  AVA`70 GAAT WEER CROSSEN……..

 Zaterdag 7, 14, 21 en 28 november a.s. vormt “de Ringkamp” wederom het decor voor de jaarlijkse Boekeldercrosscompetitie. Gedurende 4 zaterdagen zullen honderden atleten en atletes uit Aalten en verre omgeving in actie komen tijdens deze traditionele hardloopwedstrijd in het Aaltense buitengebied. Het prachtige parcours, de ongedwongen sfeer en de grote publieke belangstelling vormen de succesvolle ingrediënten van dit evenement, waar menigeen al reikhalzend naar uitkijkt. 

Om 13.00 uur gaan de jongste talenten tot en met 9 jaar van start voor hun wedstrijd over 1 kilometer. Het is een afwisselend parcours, want na een vlak begin moeten er in de Ringkamp een paar pittige heuvels overwonnen worden, voordat de finish in zicht komt, waar het talrijke publiek de lopers en loopsters met applaus zullen begroeten. Hierna is het de beurt voor de kids tot en met 15 jaar, die dezelfde ronde afleggen, maar dan 2 maal en dit is een flinke kluif, zo is in het verleden gebleken. 

Daarna maken de Senioren hun opwachting en zij moeten een parcours met een lengte van 5 kilometer afleggen. Vanaf de start gaan de atleten en atletes  in de richting van het Loohuisbos, waar een ronde door dit prachtige natuurgebied wordt gelopen. Vervolgens gaat het heuvelop weer naar de finishlocatie, met vlak voor de meet nog een pittig lusje door het bos van de Ringkamp. De deelnemers kunnen kiezen om het rondje 1of 2 keer af te leggen. De wedstrijd over 5 en 10 kilometer start om 13.30 uur.  De organisatie heeft besloten om de wedstrijd over 15 kilometer te schrappen uit het programma. De belangstelling voor deze afstand bleek te gering.

Bij de wedstrijd over 5 kilometer, zal ongetwijfeld veel aandacht uitgaan, naar de atleten en atletes van de groep “Lopen voor Beginners.” Ruim 20 dames en heren zijn eind augustus van start gegaan met de clinic, met als doel om in 10 weken een afstand van 5 kilometer te kunnen hardlopen. De Boekeldercrosscompetitie is uitermate geschikt om te testen of de doelstelling bereikt is. De verwachting is dan ook, dat menigeen deze uitdaging aan gaat.    

Voorinschrijving voor de Boekeldercrosscompetitie is vanaf heden mogelijk via link onderaan dit bericht Maar ook op de wedstrijddag zelf kan er vanaf 12.00 uur worden ingeschreven, in het gebouw aan de Huiskermatedijk 2, 7121 KL Aalten.

De inschrijfkosten bedragen voor de 1 en 2 kilometer € 2,50. De Senioren betalen € 4,00  per keer. 

Bij de jeugd zijn er prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 per afstand en daarnaast zijn er ook prijzen per leeftijdscategorie. Bij de Senioren zijn er geldprijzen per afstand. De prijzen worden bepaald aan de hand van het eindklassement.

Om voor het eindklassement en een mooie herinnering in aanmerking te komen, moet er aan minimaal 3 wedstrijden worden deelgenomen.  

Schrijft u zich hier voor in 

 
De Boekeldercross 2014 zit er weer op.
We kunnen nagenieten van 4 zaterdagen vol prachtige sport.
Bedankt voor u deelname!

Foto's: Geert Wevers Weblog
Foto's Tim Mengerink  1km  2km

Vragen over de uitslag, Mail ze aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.De loten zijn ingevoerd en verwerkt, Zwarte piet en sinterklaas zijn weer in het land, we zijn bij de uitslag van de grote clubactie aanbeland! 
Via de onderstaande link kunt u uw lotnummer(s) invoeren en gelijk zien of u tot één van de gelukkigen behoort. Het lotnummer is terug te vinden op uw bankafschrift.  www.clubactie.nl

Geen zorgen, als u hebt gewonnen dan wordt u door de grote clubactie vanzelf op de hoogte gesteld of u ziet het gewonnen bedrag op uw rekening verschijnen.  Later deze week worden de gewonnen lotnummers op de site van de clubactie vermeld. 

Iedereen die een lot heeft gekocht, van harte bedankt voor uw gulle bijdrage. Binnenkort zullen we het eindbedrag voor onze mooie club bekend maken! 
 

Dankzij een samenwerking  tussen de Atletiekunie en AVA’70 kunnen wij jou een korte jurycursus aanbieden speciaal voor jeugdwedstrijden. Een pilot waarvoor AVA’70 geselecteerd is.

AVA’70 heeft zich hard gemaakt om de jeugdwedstrijd en (nieuwe vorm) naar de regio te halen. Deze zogenaamde Athletics Champs wedstrijden vragen om juryleden . 
 

 

Athletics Champs is een nieuw format waarbij kinderen zo vaak mogelijk mogen springen, sprinten, werpen etc. Een afwisselende vorm om kinderen optimaal in beweging te krijgen. En dat vinden we belangrijk. 

Als jij dat ook belangrijk vindt en je wilt je hiervoor inzetten, dan roepen wij ouders op om je hiervoor aan te melden. Natuurlijk ook de jeugdtrainers zelf maar ook zeker de huidige juryleden en belangstellenden. Of misschien wel AVA’70 leden uit de wandelgroepen of hardloopgroepen. Het zal een leuke middag worden met een stuk theorie maar ook zeker praktijk. Wij zorgen voor een hapje en een drankje. Opgeven voor 15 december aanstaande. 

Een unieke mogelijkheid. Bijzonder is dat het op de AVA’70 basis gaat gebeuren. 

Geef je naam op via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Zaterdag 17 januari 2015
Van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ava70 heeft sinds vanavond een eigen 3d streetview. 
Boven in de balk onder de Ava'70 knop kun je hem  voortaan weer vinden. Je kunt er zelf mee in zoomen of links en rechts mee gaan bewegen.
Leuk om eens even mee te spelen
.
Tip: klik op de 4 vierkantjes rechtsonderin.

Peter van Asselt, bedankt voor het maken van de foto's. 

  

Op zondag 14 december a.s.  organiseert de Lopersvereniging Groenlo de 22e editie van de Scharenborg Crossloop. Zoals elk jaar zal er ook deze keer weer een fraai parcours worden uitgezet, waarbij het motocrosscircuit in De Schans in Lievelde  een belangrijk onderdeel vormt. Er zijn twee afstanden , te weten 6,1 km en 12,2 km. Op de hele route is geen meter asfalt te bekennen. Er wordt gebruik gemaakt van diverse bospaden en singletracks die in het natuurgebied De Schans te vinden zijn. Ook liefhebbers van survivals en trailrunning vinden hier een parcours waar ze prima mee uit de voeten kunnen.
De wedstrijd begint voor beide afstanden om 11.15u. Inschrijven kan tot een kwartier vóór aanvang van de wedstrijd. Start is op het terrein van de MACL, Eikendijk 9 te Lievelde. Graag zien we jullie  aan de start verschijnen!
 Zie ook de website:
lvggroenlo.nl/scharenborgcrossloop-info

 

Of het nu lag aan het weekje rust, de aankomst van Sinterklaas, de prachtige weersomstandigheden, de onderlinge competitiestrijd of de aanwezigheid van de Kiekjesdief…. zeg het maar! Feit is in ieder geval wel, dat de Boekeldercrosscompetitie zaterdag echt op stoom kwam. De 3e editie is al vele jaren een spannende in de reeks van 4, omdat de voorlopige klassementen behoorlijk vorm beginnen te krijgen. Het ging er dan ook bijzonder snel aan toe in het Haartse buitengebied, waar de persoonlijke besttijden sneuvelden bij bosjes en de 372 lopers en loopsters er een prachtige sportmiddag van maakten.
De wedstrijd van de jongste talenten ging om 13.00 uur van start en de hele meute kids liep in sneltreinvaart richting de Ringkamp. Timo Westerveld kwam als eerste weer bij de finish, maar moest er een geweldige eindsprint voor over hebben. Clubgenoot Wouter Weenink werd keurig derde op enkele tellen afstand. Bij de meisjes is Norah Rusink goed bezig, want ze won en heeft al 2 van de drie wedstrijden op haar naam gezet. Dani Jansen leverde ook een sterke prestatie en was terecht blij met haar derde plek. 
Bij de 2 kilometer deed Stan Prinsen wat er in zijn mogelijkheden lag en finishte op een mooie tweede plaats en had hier precies 7 minuten voor nidig. Joep Tolkamp werd derde op een kleine driekwart minuut afstand. Linde klein Nibbelink pakte bij de meisjes ook een mooie derde plaats. 
Rond half 2 ging het peloton op de 5 kilometer van start en vanaf het begin maakte Stefan Ritte van het Duitse LAZ Rhede de wedstrijd en klokte de zeer snelle tijd van 16,03 minuten. Achter het Duitse loopgeweld, werd Miel Heusinkveld 7e en Jerrel Balke eindigde ook nog neg in de top 10. Voor het eerst sond ook Eva Bruil aan de start van de 5000 meter en ze zag, draafde en won in een zeer knappe 19,43 minuten. Nathalie Demkes werd verdienstelijk derde en haalde weer vele seconden van haar snelste tijd tot nu toe af. De Veteranen van AVA`70 scoorden op deze afstand zowel bij de Dames, als ook bij de Heren louter topprestaties en podiumplekken.Week 3 van de Boekeldercross zit er op.
Prachtig loopweer en met 375 deelnemers weer een prachtige opkomst.
Volgende week worden de eindklassementen opgemaakt.. 
Fijn dat u er bij was!
Foto's Tim Mengerink  album1  album2  album3
Foto's Kiekjesdief  junioren - deel 1  junioren - deel 2   senioren - deel 1 
 
senioren - deel 2   senioren - deel 3  senioren - deel 4 

Vragen over de uitslagen, stel ze aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 


De vierde editie van de Kramp Run in Varsseveld op 13 september jl was wederom een bijzonder evenement. Bijzonder omdat de  weersomstandigheden perfect waren (voor de hardlopers misschien zelfs iets te warm), het publiek dan ook massaal was toegestroomd, dit jaar meer dan 1000 hardlopers zich hadden ingeschreven, de inschrijving al heel vroeg vol zat, en wat toch wel heel bijzonder was: de opbrengst van de Kramp Run is voor Kanjers voor Kanjers en dit jaar is deze donatie direct al gekoppeld aan een project. De Trein in Terborg krijgt namelijk een speeltoestel bij de buitenruimte van de opbrengst van de Kramp Run. Donderdag 30 oktober was de feestelijke overhandiging van het opgehaalde bedrag. Kramp Directeur Verkoop Reinier Slöetjes reikte een cheque van maar liefst € 10.000,00 uit aan Kanjers voor Kanjers ambassadeur Tristan Hoffman. Ook waren medewerkers aanwezig van De Trein in Terborg om samen met enkele medewerkers van Kramp en vrijwilligers van Kanjers voor Kanjers te proosten op wederom een geslaagde Kramp Run.Had jij altijd al wel willen werken in het gezellige clubhuis van AVA`70? 
Dan is dit je kans!
We zijn namelijk op zoek naar kantinepersoneel voor de donderdagavond en de zaterdagochtend. Je serveert de koffie, maakt een praatje, bent een luisterend oor voor je sportieve clubgenoten en zorgt voor een lekkere sfeer.
Je werktijden zullen in overleg worden besproken, maar het rooster zit zo in elkaar, dat je eens in de paar weken aan de beurt bent om de kantinedienst te draaien. Dit doe je overigens niet alleen, maar met zijn tweeën. Aanmeldingen als duo zijn dus van harte welkom. Daarnaast worden ook ouders van pupillen en junioren uitgenodigd om te reageren. Hoe groter de club van kantinepersoneel, des te minder vaak ben je aan de beurt…

Lijkt het je wat?

Mail dan even naar Rolien Bosman en geeft aan wanneer je beschikbaar bent!
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op zaterdag 1 en zondag 2 november jl. vonden er bij Intratuin Bredevoort de jaarlijkse Family-dagen plaats. In het groene warenhuis vonden tal van activiteiten plaats en bood zodoende voor elk wat wils. Nu is de Intratuin al vele jaren hoofdsponsor van AVA`70 en eigenaar Willy Heinen bood de vereniging dan ook de mogelijkheid om de clubkas te spekken met het beheren van de koffiehoek. De laatste jaren is dit al vaker geregeld en met succes. “Leading-lady” Ingrid van Zolingen nam de organisatie op zich en formeerde een team van vrijwilligers, om gedurende beide dagen koffie en thee te schenken. Daarnaast werden er ook nog een aantal heren ingezet, om de regeling van het verkeer in goede banen te leiden. 

Het werden twee gezellige dagen, waar AVA`70 zich van haar meest gastvrije kant kon laten zien. Natuurlijk kwam Willy Heinen met enige regelmaat op de koffie en de samenwerking verliep supergoed. De firma Beukenhorst leverde de koffie en dat is voor AVA`70 vertrouwd, want ook in het clubhuis gebruiken we de bonen van dit bedrijf. Natuurlijk kregen de bezoekers ook een koekje bij de koffie en thee en deze lekkernij was een gift van Mazda Winkelhorst.

Uiteindelijk leverden de dagen het prachtige bedrag van € 450,00 op. Daarnaast gingen de Dames nog even shoppen en de inhoud van de winkelwagen werd door Willy Heinen gesponsord. 
Al met al kan gesteld worden, dat door de inzet van een enthousiaste groep leden, de enorme gastvrijheid van hoofdsponsor Intratuin Bredevoort en de bijdrage van Beukenhorst Koffie en Mazda Winkelhorst, AVA`70 een prachtige buit in de wacht heeft weten te slepen!Foto's Tim te Brake
Uitslagen:
Naam     Onderdeel Netto
Mark te Brake AVA Zevenheuvelenloop 15 km 00:50:50
Martijn Groot Wassink AVA Zevenheuvelenloop 15 km 00:57:08
Raymond Schuurman AVA Zevenheuvelenloop 15 km 00:59:36
Frank Roos AVA Zevenheuvelenloop 15 km 01:02:11
Gerrit-Jan Jansen AVA Zevenheuvelenloop 15 km 01:04:37
Katja Demkes AVA Zevenheuvelenloop 15 km 01:04:47
Nathalie Demkes AVA Zevenheuvelenloop 15 km 01:10:21
Andre Bruil AVA Zevenheuvelenloop 15 km 01:11:19
Ingrid van Zolingen AVA Zevenheuvelenloop 15 km 01:14:49
Monique Klein Goldewijk AVA Zevenheuvelenloop 15 km 01:21:00
Gerben Schepers AVA Zevenheuvelenloop 15 km 01:21:03
Anita Roos AVA Zevenheuvelenloop 15 km 01:22:09
Sanne Wisselink AVA Zevenheuvelenloop 15 km 01:22:24
Samantha Zegers AVA Zevenheuvelenloop 15 km 01:26:18
Nardie Reimes AVA Zevenheuvelenloop 15 km 01:29:34
Paula Verwaaijen AVA Zevenheuvelennacht 7 km 00:36:28
Lianne ter Haar AVA Zevenheuvelennacht 7 km 00:38:24
Tamara Brockotter AVA Zevenheuvelennacht 7 km 00:38:34
Gerben van Polen AVA Zevenheuvelennacht 7 km 00:39:29
Gerwin Jansen Eupe AVA Zevenheuvelennacht 7 km 00:40:15
Diana Schulingkamp AVA Zevenheuvelennacht 7 km 00:40:36
Sandra Jansen AVA Zevenheuvelennacht 7 km 00:43:50
Carolien de Boer AVA Zevenheuvelennacht 7 km 00:49:27


 

Vrijdag 14 november vond bij partycentrum `t Noorden het sportcafé Run-Bike-Fun plaats. AVA`70 en de Peddelaars hadden de handen ineen geslagen en presenteerden een gevarieerd programma, boordevol sport. 
Multitalent, Erwin Wamelink kondigde op geheel eigen wijze de gasten aan, die zich al snel thuis voelden op het podium.  De organisatie had gekozen voor een zogenaamde “huiskamersetting”, compleet met grote witte loungebanken, planten en een salontafel. Nieke Hoitink, bekend van o.a. Omroep Gelderland, was de presentatrice van de avond en ging in gesprek met sport- en huisarts Gert Wielink, wielrenner van het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam Nick Kweldam, ultraloopster Jannet Lange, hardloper Gert Jan Wassink en wielrenner Robert Gesink. De laatste twee zijn professional  en dus hele dagen met sport bezig. Aan informatie geen gebrek en tevens werd duidelijk dat beide sporters gewend zijn om de media te woord te staan. En waar Gesink nog altijd lid is van de Peddelaars, staat Gert Jan Wassink als gastlid bij AVA`70 ingeschreven. Mooi dus, dat beide organiserende verenigingen een topper op de ledenlijst hebben, die hun club een grote dienst bewijzen, door bij het sportcafé aanwezig te zijn. 
Jannet Lange, ultraloopster uit Almere, schuwt het hardlopen van enorme afstanden bepaald niet, zo liet te weten. Om te trainen loopt ze af en toe op zowel zaterdag, als ook zondag een marathon. Voor de Spartathlon in Griekenland is dit ook wel nodig, want deze wedstrijd gaat over maar liefst 247 (!) kilometer. Een geweldige opgave natuurlijk, waar de lange in 2010 ruim 35 uur voor nodig had om de finish te bereiken. Hoe ga je in dergelijke situaties om met bijv. vermoeidheid, het lopen in het donker, het nemen van voeding e.d.? Zaken waar je bij dergelijke ontberingen goed op getraind moet zijn.

Na de pauze was het columnist Erwin Wamelink, die met een prachtige voordracht de lachers op de hand kreeg. Zijn kostelijke vertelling over een trailrunnertje, compleet met rugzakje, zorgde voor de nodige hilariteit, maar zeker ook herkenbaarheid. Het programma kreeg een vervolg met het vragenuurtje. Nieke Hoitink legde de sporters vragen uit de zaal voor. Uitgebreid gaven ze weer, hoe men bijvoorbeeld omgaat met voeding in de voorbereiding  en tijdens een wedstrijd. 
Wielrennen en hardlopen zijn duursporten en de vraag die je dikwijls hoort is hoe gezond het is, om dagelijks urenlang actief bezig te zijn en vaak de grens op te zoeken? Daar werd verschillend over gedacht. Zeker is in ieder geval wel, dat topsport “a way of life” is, waarbij je alleen resultaat kunt boeken als je lichaam de inspanning goed aan kan en ook is het belangrijk dat het thuisfront achter je staat. 
Gert Jan Wassink gaf aan, dat hij bij het geven van clinics vaak merkt, dat er bij duurlopen vaak (veel) te hard getraind wordt. Bij rustige trainingen leg je de basis, om te kunnen pieken in een wedstrijd. 
Natuurlijk ging het ook nog over het gebruik van doping. Hoewel het in de wielerwereld vaker naar buiten komt, blijkt ook dat er in het hardloopwereldje wel gepakt wordt. Gesink liet weten best blij te zijn met het feit dat de wielrennerij steeds zuiverder begint te worden. Dit is alleen maar goed voor de sport. De vele controles die hij moet ondergaan, geven hem het gevoel dat de juiste weg is ingeslagen. Als er dan gepiest en geprikt moet worden om 06.00 uur in de ochtend, moet dat maar……
De sportievelingen in de volle zaal, luisterden aandachtig en kregen de nodige tips en informatie die waardevol (kunnen) zijn bij het uitoefenen van hun hobby. Of dit nu hardlopen of wielrennen is. 
Met een welgemeend en luid applaus werden de sporters bedankt voor hun bijdrage.  Doelstelling van de organisatie was, om het publiek een kijkje achter de schermen te gunnen bij (professionele) sporters uit de hardloop- en wielerwereld. Uit de reacties achteraf kwam duidelijk naar voren dat men in die opzet zeker geslaagd is ! 

Meer foto's van Dick Lubbers
(
Bedankt Dick)

 
(DECEMBER – MAART) 2014-2015
 


 

Dinsdag:
*zaaltraining 
 Zie groepsindeling

16.30 uur: Pupillen  BC    locatie Slingelaan
17.30 uur: Pupillen  A2     locatie Slingelaan
18.30 uur: Junioren D1    locatie Slingelaan
19.30 uur: Junioren BC    locatie Slingelaan
19.30 uur: Junioren AB    locatie Slingelaan

Woensdag:
* zaaltraining  Zie groepsindeling
17.30 uur: Pupillen B/C 
locatie Slingelaan
17.30 uur: Pupillen B/C 
locatie Dalweg
 
18.30 uur: Pupillen B     locatie Slingelaan
18:30 uur: Pupillen A1   locatie Dalweg
19.30 uur: Junioren BC  locatie Dalweg
 
 
Donderdag:
* zaaltraining Zie groepsindeling
18.00: Junioren D2

Zaterdag:
10.00 uur: Pupillen A1, B, C
11.15 uur: Pupillen A2 en alle Junioren

 
(DECEMBER – MAART) 2014-2015
 


 

Dinsdag:
*zaaltraining 
 Zie groepsindeling

16.30 uur: Pupillen  BC    locatie Slingelaan
17.30 uur: Pupillen  A2     locatie Slingelaan
18.30 uur: Junioren D1    locatie Slingelaan
19.30 uur: Junioren BC    locatie Slingelaan
19.30 uur: Junioren AB    locatie Slingelaan

Woensdag:
* zaaltraining  Zie groepsindeling
17.30 uur: Pupillen B/C 
locatie Slingelaan
17.30 uur: Pupillen B/C 
locatie Dalweg
 
18.30 uur: Pupillen B     locatie Slingelaan
18:30 uur: Pupillen A1   locatie Dalweg
19.30 uur: Junioren BC  locatie Dalweg
 
 
Donderdag:
* zaaltraining Zie groepsindeling
18.00: Junioren D2

Zaterdag:
10.00 uur: Pupillen A1, B, C
11.15 uur: Pupillen A2 en alle Junioren

 
Jet Klomp kan door een beenbreuk niet deelnemen aan het sportcafe.
Gert-Jan Wassink neemt haar plaats in vanavond !
 


Zaterdag 15 november gaan alle jeugdleden naar de Lichtenvoordse Schans.
Om 10.00 uur vertrek vanaf de AVA'70-basis. Voor meerijdende ouders nemen we koffie en thee mee. 
Wordt errug gezellig! . Heb je zin om aan te sluiten, kom lekker mee. Voor alle jeugd zorgen we voor wat lekkers.


Het roer gaat helemaal om, bij tal van AVA`70-leden……

Tenminste dat zou zomaar eens het geval kunnen zijn, bij degene die de info-avond hebben bijgewoond, die in het teken stond van Sport en Voeding. Het clubhuis zat vrijdag 7 november vol met nieuwsgierigen, die gemeen hadden dat ze hardlopen en eten. Daarbij vroegen ze zich wel af of ze de juiste eetgewoontes hebben, niet precies weten of het echt zo gezond is, wat er in huis is of gewoon alles lekker vinden. 

Allereerst vertelde gewichtsconsulente Denise van der Donk het één en ander over koolhydraten, eiwitten en vetten. Wat is hun invloed op het lichaam en dit in relatie tot sport in het algemeen en hardlopen in het bijzonder. Belangrijk is het om op zoek te gaan naar een juiste balans. Daarna gaf ze wat richtlijnen en voedingtips op trainings- en wedstrijddagen.

Hormoonfactor-trainster Sandra Wassink nam het (praat-)stokje over en vertelde over het belang van een goede hormoonhuishouding. Vaktermen als serotine, neurotransmitters, quinoa en reservatrol vlogen door het clubhuis en de zaal luisterde aandachtig toe en probeerde de informatie in zich op te nemen. Het werd pas echt onrustig toen het “laat-dit-staan-lijstje” in beeld werd gebracht. Het was immers een opsomming van de geneugten des levens en om daar nu mee te gaan stoppen……. De aanvulling, gebruik met mate is toegestaan, zorgde voor een zucht van verlichting en het werd gelijk weer een stukje gezelliger. De toehoorders in de zaal knabbelden intussen lustig aan een stukje komkommer, een snoeptomaatje of een schijfje paprika. 

Toen er werd bekend gemaakt, dat er tenslotte nog een quiz volgde, met een mooie prijs voor de winnaar, werd het AVA`70-gezelschap ineens weer messcherp. De eerste vraag leverde gelijk al een afvaller op. Gerben van P., de coming-man van de C-groep had niet zo best opgelet of at net een worteltje. Feit was in ieder geval dat hij de vraag niet helemaal meekreeg, dus het gokje viel ook verkeerd uit. De spanning nam gruwelijke vormen aan, zeker toen er nog twee toppertjes over waren. Uiteindelijk was het José van Rijs, inderdaad de vrouw van, die met de zege aan de haal ging. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier sprake was van doorgestoken kaart, want manlief reageerde wel heel erg vreselijk opgetogen. De prijs loog er ook niet om. Insiders beweren dat het stel nu elke zondagavond een rondje tippelt langs de Kleine Gracht, want “het gewonnen licht” heeft de romantiek zeker een enorme impuls gegeven. 

Terug naar de realiteit!

De informatieavond over sport en voeding was interessant en informatief en er valt voor menigeen nog wel wat te schaven aan het voedingspatroon. Zeker als dit prestatie bevorderend werkt. Hoewel het biologische geneuzel feitelijk niet echt aan hem besteedt was, gaf de vrolijkste buschauffeur van Nederland aan, toch ook best wat te hebben opgestoken van de avond. Menigeen nam aan het slot van de avond ook schriftelijke informatie mee om thuis nog eens door te lezen. De trend is in ieder geval gezet, om bewust met de voeding om te gaan en te kijken waar er nog winst te halen is. Benieuwd overigens, wat er die avond bij thuiskomst op tafel werd gezet? De laatste restjes van het  “ laat-dit-staan-lijstje” of is het roer gelijk al om.

We zullen het binnenkort zien en horen!   De Boekeldercrosscompetitie bestaat uit 4 wedstrijden.
Hieronder vindt u de uitslagen per wedstrijd verzameld.


   
   
         Jan (7) en Marieke (8) Epping van LAZ Rhede krijgen nog even instructies van Mutti..

    “ 50 TINTEN HERFST INSPIREREN ATLETEN” 

Voor de 2e zaterdag op rij wisten honderden atleten en atletes de weg naar de Ringkamp te vinden, waar AVA`70 de 2e etappe van de Boekeldercrosscompetitie organiseerde. Het geweldige loopweer zorgde voor uitstekende prestaties, waarbij de ruim 400 (!) deelnemers onderweg ook nog eens de mogelijkheid hadden, om te genieten van de prachtige herfstkleuren, die de natuur gratis aanbood.

Bijna 100 looptalenten stonden om even voor 13.00 uur klaar voor vertrek van hun wedstrijd over 1000 meter. Timo Westerveld liet er wederom geen gras over groeien en knalde na de start solo het bos in op weg naar de eerste plek, terwijl Wouter Weenink 4 tellen later als tweede finishte. Bij de meisjes was de race ongemeen spannend en AVA`70-pupil Lidewij Lensink was een fractie sneller en klopte op de meet Norah Rusink, die daarmee tweede werd.
Bij de 2 kilometerwedstrijd pakte Stan Prinsen wederom knap een tweede plek, terwijl Björn Rossel sneller was dan in de eerste editie en de 3e plaats voor zich opeiste. Eva Bruil etaleerde haar uitstekende vorm en pakte bij de meisjes de eerste plaats. Linde Klein Nibbelink werd verdienstelijk tweede.
Het enorme peloton deelnemers aan de race over 5 kilometer werd om even over half 2 weggeschoten. In een lang lint ging het van de Ringkamp richting het prachtig gekleurde Loohuisbos. De regionale topper, Michael van der Kroon toonde een uitstekende vorm en duldde aanvankelijk geen enkele concurrentie. Het werd in de slotfase nog wel even spannend, maar de zege kwam niet in gevaar. Met een scherpe tijd van 16,13 minuten, bleef hij slechts 1 seconde verwijdert van het parcoursrecord! Tim te Brake was het snelste lid van AVA`70 met een uitstekende 6e plaats. Dat de Aaltense veteranen prima presteren, liet 50-er Wim Brinkman zien, want hij pakte een 3e plek bij de categorie 45 jaar en ouder. In diezelfde leeftijdsgroep scoorde AVA`70 bij de vrouwen maar liefst 3 ereplekken. Anky Bruil was de snelste, gevolgd door Gaby Schenk en Mariska Wagener. Op de 10 kilometer was Arjan Weijenborg uit Delft, maar met de roots in Lichtenvoorde, als eerste terug bij de finish en klokte een uitstekende tijd van 36,27 minuten. Martijn Groot-Wassink werd knap derde en was sneller dan vorige week. Dat gold zeker ook voor Ben Saalmink, die bij de Veteranenklasse geen concurrentie duldde en zegevierde. Patrick Ikink werd op enige afstand verdienstelijk tweede. Bij de Dames verliet Mariska van de Berg voor even het secretariaat om in 55 minuten de 3e positie bij de race over 10 kilometer op te eisen. Ook hier podiumplekken bij de Veteranen, want Joke Balke toonde een uitstekende vorm en pakte de zege in ruim52 minuten. Sien Meinen werd fraai tweede. Bij de lopers en loopsters van de lange adem was Jaap Oberink bij de 15 kilometer ruim een minuut sneller dan bij de eerste etappe en greep net naast het podium. Veteraan Henri Gelderblom was prima op dreef, genoot van het lekkere weer en de mooie natuur en was uiteraard zeer tevreden met de tweede positie in zijn leeftijdscategorie. 

Komend weekend hebben de atleten en atletes een kleine adempauze en wordt er niet gecrosst.   Op zaterdag 22 november wordt de Boekeldercompetitie weer hervat met de derde en voorlaatste run. De voorlopige klassementen krijgen dan aardig vorm en de verwachting is, dat het er dan wederom snel aan toe zal gaan!

 

Hardlopers zoeken vaak een doel om voor te trainen.. 

Dat kan.., We gaan met de B groep lopers ( wie dat willen)  samen naar de Venloop trainen, die 22 Maart 2015 gehouden wordt. 

Het schema is voor iedere B loper goed vol te houden!
Geen super lange duurlopen maar tempo duurlopen afgewisseld met middenlange duurlopen. we proberen de nadruk te leggen op kracht , afgewisseld door rustige duurlopen.

Probeer geen extra km te maken( want het loopt zo lekker  ) de kans is dan groot om een blessure te krijgen. Rust is belangrijk.
Samen halen we de finish!

Op onderstaande link kun je het schema vinden.Dit weekend bereikte ons het droevige bericht, dat oud-voorzitter van AVA`70, dhr. Gerrit van Amerongen, op 77-jarige leeftijd is overleden.
Gerrit van Amerongen was in 1970 de eerste voorzitter van onze vereniging en heeft AVA`70 vanaf het begin zien groeien.
Nadat hij de voorzittershamer had overgedragen, bleef hij de ontwikkelingen bij de club nauwgezet volgen.
Graag was hij in het voorjaar bij de opening van ons nieuwe complex aanwezig geweest, maar zijn gezondheidstoestand liet dit helaas niet toe. 

We wensen zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies. 

Bestuur en leden AVA`70

 
Walter Vaags en Evelien Hillen in Stadion Panathinaiko in Athene.

Via de socialmedia kanalen van Ava'70 komen de uitslagen binnen van de Ava'70 marathon-lopers in Athene het land waar de marathon is ontstaan Griekenland.
We wilden deze bijzondere prestaties u niet ontnemen!

Uitslagen Marathon Athene:

Jan Wevers 3.28.51  
Gerrit Dijkslag  3.31.56
Wim Rensink  3.49.12
Evelien Hillen  3.53.15
Henk Lammers  4.12.50
Hans Sielias 4.16.04
Walter Vaags 4.21.33


Nardie Reims, Gerdie Deunk en Renate van Lochem op het 13km punt van de mooie Slingetrail.

Mooi weer, mooi parcours en een mooi aantal deelnemers stonden garant voor een succesvolle 1e Slingetrail. Er kon gekozen worden voor de  8km, 18km en 35km km afstanden, die waren uitgezet door André Bleumink en Henrie Drenthel. Dit Duo die zelf al menig Trail in de superklasse hebben gelopen weten precies wat de deelnemers verwachten. Zo moesten smalle bospaden en div. wateroversteken rond het gebied Woold en Bekkendelle genomen worden. Als toetje werd ook de oude vuilnisbelt nog even in het parcours betrokken. De Ava70 leden lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en zijn op wat blaren en schrammen na allemaal goed gefinisht.

Foto's Ava'70
Foto's Linda de Vries     Filmpje-1    Filmpje-2


Prachtig weer en met een deelname van ruim 400 deelnemers is de tweede editie van de Boekeldercross weer prachtig verlopen.
let op ! De volgende keer is 22 november. dus één weekje rust.
Bedankt dat u er bij was. 

Foto's Tim te Brake

Vragen over de uitslagen, stel ze aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onder de naam Run-Bike-Fun organiseren AVA`70 en de Peddelaars op vrijdag 14 november a.s. in Partycentrum `t Noorden een sportcafé. In een gezellige en sfeervolle setting zullen sporters uit het hardloop- en wielerwereldje hun verhaal komen doen.
De uit Ulft afkomstige ultraloopster Jet Klomp, is een lange afstandloopster pur sang. Nadat ze had ontdekt, dat ze het volbrengen van een marathon, een prettige bezigheid vond, breidde ze de loopafstand steeds verder uit. De voormalige AVA`70-atlete komt nu uit in wedstrijden en trailruns met een lengte tussen de 50 en 100 kilometer.
Jannet Lange gaat zo mogelijk nog een beetje verder. Op haar palmares staan intussen meer dan 120 marathons en 101 ultralopen. Ze nam deel aan 24-uurs, 48- uurs en meerdaagse wedstrijden en kan dus alles vertellen wat deze enorme inspanningen doen met je als atleet op geestelijk, maar zeker ook lichamelijk gebied.
Nick Kweldam is wielrenner bij het Kanjers voor Kanjers Cycling Team. De 26-jarige Aaltenaar pakte dit seizoen 3 overwinningen en stond 8 keer op het podium. Dagelijkse duurtrainingen van vele uren zijn een must om een rol van betekenis te kunnen spelen bij de Eliterenners en Kweldam heeft dat er allemaal voor over.

Gert Wielink was enkele jaren terug sportarts bij de voormalige wielerformatie van de Rabobank. Zodoende ging een wens in vervulling om eens een kijkje te kunnen nemen in de keuken van het profwielrennen. Een prachtige ervaring voor de huisarts, die zeker het nodige kan vertellen over het effect van topsport en duurtraining op het lichaam.

Robert Gesink heeft geen nadere introductie nodig. De profwielrenner komt volgend seizoen uit voor de nieuw opgestarte wielerformatie Team LottoNL-Jumbo. Gesink kende een vervelend seizoen en hoopt in 2015 weer te kunnen schitteren op het allerhoogste niveau.
Het sportcafé begint om 20.00 uur, maar de deuren van de arena gaan al om 19.30 uur open. De presentatie van de avond is in handen van Nieke Hoitink, die bekend is als presentatrice van Omroep Gelderland. 
De entree voor het sportcafé is gratis, maar een vrije gift wordt op prijs gesteld. De avond is voor iedereen toegankelijk en er is ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen.

De organisatie hoopt veel sportliefhebbers  te mogen begroeten bij het sportcafé Run-Bike-Fun.

Bekijk hier de Folder 


    Eline Kuenen (414) uit Sinderen loopt gemakkelijk met de heren mee.

Records zijn er om gebroken te worden en dat gebeurde dan ook volop bij de opening van de Boekeldercrosscompetitie, georganiseerd door AVA`70. Het feit dat de temperatuur maar liefst de 20 graden Celsius aantikte, zorgde voor een recorddeelname op de verschillende afstanden. Daarnaast was het in het zonnetje buitengewoon aangenaam en dit lokte honderden toeschouwers naar de start-  en finishlocatie op de Haartse Ringkamp.

Om exact 13.00 uur gingen de jongste talenten van start voor hun ronde van 1000 meter. Het was een prachtig gezicht om te zien, hoe de soms nauwelijks twee turvenhoge lopertjes zich een weg baanden door het hoge gras. Timo Westerveld van AVA`70 had hier de minste moeite mee want hij ging veruit als snelste over het parcours en klokte de winnende tijd met 4,02 minuten. Ook clubgenoot Wouter Weenink was in goede doen en hij eindigde als tweede.  Norah Rusink kwam bij de meisjes als eerste uit het bos en ging winnend over de finish, terwijl op 5 tellen afstand Lidewij Lensink een mooie tweede plaats veroverde. 
Een ijzersterk internationaal deelnemersveld stond er aan de start bij de wedstrijd over 2 kilometer. Voor de deelnemers is het pittige parcours met het nodige klim- en daalwerk in het bos een zware uitdaging. Stan Prinsen liep een ijzersterke wedstrijd en kwam uiteindelijk net iets tekort voor de overwinning. Een prachtige tweede plek was zijn verdienstelijke resultaat. Björn Rossel was ook prima in vorm en werd knap derde. Eva Bruil werd bijna sporttalent van het jaar van Aalten en ze liet zien, dat de kiesheren toch wel een foutje hadden gemaakt, door haar niet op 1 te zetten. De juniore liet zien dat ze zich met de beste jongens kan meten en ging onbedreigd als eerste meisje over de finish.
Een enorm peloton deelnemers stond aan de start van de 5 kilometerloop en het kleurige lint lopers en loopsters slingerde na het beginsignaal in de richting van het Loohuisbos. Nadat het herfstachtig gekleurde bos was gepasseerd, ging het bult op richting de finish. Nathalie Demkes liep een goede race en eindigde in het sterke deelnemersveld als 5e bij de Dames. Tim te Brake werd 5e bij de Heren en de jonge atleet was terecht zeer tevreden met zijn prestatie. 
Lisa te Molder heeft een drukke periode achter zich, waarin ze liet zien dat ze steeds beter en beter begint te lopen. Ze werd op de 10 kilometer overtuigend eerste in een prima tijd van 41,55 minuten. Clubgenote Katja Demkes heeft zeker ook de juiste vorm te pakken en werd fraai tweede op deze afstand. 
Bij de Heren pakte AVA`70-atleet Mark te Brake vanaf de start direct de koppositie en stond deze ook niet meer af. De junior liep een constante race en ondanks de warme omstandigheden toonde hij maar weinig verval. Een hele goede tijd van 34,25 minuten was het eindresultaat. Martijn Groot-Wassink werd derde in 38,30 minuten. 
Een topprestatie leverde Christoph Uphues van de Duitse vereniging LAZ Rhede. De 21-jarige atleet snelde op de 15 kilometer over het parcours en liep de onwaarschijnlijk goede tijd van 49,58 minuten. Tweede op de langste afstand werd AVA`70-lid Björn Demkes, die een hele goede wedstrijd liep. Dit gold zeker ook voor de nummer 3 in de rangschikking Jaap Oberink. Susanne Jansen werd verdienstelijk derde bij de Dames op de 15 kilometer en volgens haar eigen zeggen, zit er nog meer in het vat.

De eerste tijden van deze editie van de Boekeldercrosscompetitie staan en vormen weer een mooie uitdaging voor de tweede race, om  dit te verbeteren. Vanaf 13.00 uur barst de strijd in de Ringkamp weer los en publiek is welkom!Zaterdagmiddag werd de 1e editie van de Boekeldercross 2014 georganiseerd. Het was een zon overgoten middag, dus trokken er diverse fotograven het bos in om bijna alle deelnemers op zijn mooist in beeld te krijgen. Davy, Geert en Herman reuze bedankt!

Foto's Herman Vreeman:
1km, 2km , 5km+10Km+15Km
Foto's Dave Sleijster  
Album  Film-1  Film-2  Film 3
Foto's Geert Wevers.
Album


Prachtig weer en een grote deelname zorgde voor prachtige prestaties.
Bedankt dat u er was. Tot volgende week!


 
DE FINALE
 

Langzaam maar zeker maakt hardlopend Aalten en (verre) omgeving zich op voor de 4e en laatste wedstrijd van de Boekeldercrosscompetitie. Het belooft een spektakel van de bovenste plank te worden, want de podiumplekken zijn nog lang niet allemaal vergeven. Daarnaast biedt het de atleten en atletes de laatste kans om een P.R. te scoren of een trainingsmaatje de hielen te laten zien. Allemaal mooie ingrediënten om er een prachtige sportmiddag van te maken. De vele vrijwilligers zullen nog een keer alles uit de kast halen om alles zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. De bladharkers, juryleden, sjouwers en parcoursbouwers, de tijdmeters, erwtensoepbereiders, koffiejuffrouwen, voorfietsers en achterlopers, computertikkers, prijsuitreikers, verkeersregelaars….. iedereen is in opperste staat van paraatheid voor het moment suprême!

Alle winnaars, ouders, opa`s en oma`s, cameramensen en filmfanaten wordt er op gewezen, dat de prijsuitreiking z.s.m. na de wedstrijd zal plaatsvinden.

Met prachtige loopweer in het vooruitzicht, hoopt de organisatie weer op een enorm deelnemersveld en een gezellige drukte op het start- en finishterrein rondom de Ringkamp aan de Huiskermatedijk!


De Tussenstand..

De voorlopige  tussenstand na 3 Wedstrijdagen is nu op gemaakt. 
We hanteren de 3 snelst gelopen wedstrijd tijden


Stand 1km   Stand 2km   Stand 5km   Stand 10Km   Stand 15km


Gaan we alleen trainen op de baan of gaan we ook wedstrijden organiseren ?

AVA70 heeft inmiddels de beschikking over een prachtige, nieuwe kunststof atletiekbaan. Het is weliswaar geen officiële 400 m baan maar een  300m baan geworden. Dat laatste zal er voor zorgen dat we geen kampioenschappen en andere grote wedstrijden (competitie ed) mogen organiseren op deze baan. Maar laten we eerlijk zijn, daar is AVA70 nu ook nog niet aan toe, want daar komt qua organisatie en mensen nogal wat bij kijken. Zo heeft AVA lang niet genoeg juryleden voor een baanwedstrijd en ook zal er voor wat betreft wedstrijdsecretariaat en uitslag verwerking nog wel de nodige ervaring moeten worden opgedaan. Maar wat te denken van een wedstrijd voor pupillen op onze eigen baan? AVA heeft een hele grote groep pupillen, het aantal jeugdleden is groter dan ooit en groeit nog elke dag.  Elk zomerseizoen doen we met alle pupillen mee aan de stedenwedstrijden. Dat is voor onze kinderen altijd een uitwedstrijd.

Het zou toch fantastisch zijn als we, naast de clubkampioenschappen, 1 of 2 x per jaar een wedstrijd op onze eigen baan kunnen organiseren. Dat willen we dan ook proberen te realiseren.
Maar daar hebben we uw hulp bij nodig!!!!
Samen met Archeus uit Winterswijk willen we proberen een jurycursus te organiseren. Bij voldoende deelnemers kan dit dicht bij huis

De cursus bestaat uit 2 zaterdagen les, waarvan 80% praktijk op de baan. Wij doen dan ook een oproep aan alle ouders, AVA senioren en junioren (ouder dan 16) om je hiervoor aan te melden. 

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U doet er de AVA70 jeugd een enorm plezier mee !!


Wat moet je nu doen? Lees verder......
Zien en gezien worden!! 

Het is een groot succes en super dat er zoveel mensen ( 145) zijn die het ook belangrijk vinden dat ze in het donker toch veilig kunnen hardlopen en dus……deze “lampjes” besteld hebben. 

Het gaat als volgt: 
We hebben de bestelling bij Navis Sport doorgegeven en vanaf volgende week vrijdag (
22 november) kan een ieder die een bestelling heeft gedaan (via facebook of de e-mail) zijn of haar “lampje(s)” bij Navis Sport ophalen en ook daar betalen. 

Wij gaan veilig de winter in!! 
Allemaal bedankt voor jullie medewerking aan deze actie. 

Groetjes,
Jolanda Hubers en Sandra Wassink


Stem aanstaande Zondag om 17.00 uur af op Aladna FM en luister naar "the warm-voice" van Jerrel Balke. 

AVA'70 staat in de picture bij onze lokale radiomakers.
De nieuwe accomodatie, het 500ste lid en de enorme groei onder de jeugd heeft de aandacht gewekt bij Aladana FM.
Jerrel wordt geinterviewd door Marnix Bosman en krijgt gelegenheid om ÁVA'70 te presenteren.
Het mag geen verassing zijn dat onze goedgebekte Jerrel zijn best gaat doen om nieuwe jeugdleden aan zich te binden.
Normaal heeft Jerrel daarbij het voordeel dat zijn voorkomen enorm meewerkt in het verlokkings-spel.
Nu moet hij het hebben van zijn warm-gebronsde stem.
We zijn er zelfs van overtuigd dat dat truucje gaat werken.

 

Stem dus allemaal af op Aladna FM 107.2. (Dinxperlo 105.9) and listen. This is the AVA'70 Voice!

 

Zondag vond bij Intratuin Bredevoort de jaarlijkse Familyday plaats. In het groene warenhuis was er naast het gebruikelijke, uitgebreide assortiment ook plek ingeruimd voor allerlei andere bedrijven om hun producten te promoten. Daarnaast konden bezoekers ook deelnemen aan verschillende activiteiten. Eigenaar van Intratuin Bredevoort, Willy Heinen, had ook AVA`70 benadert om een bijdrage te leveren aan de familyday. Er werd door de vereniging een heren en mixploeg afgevaardigd, die op verschillende gebieden werden ingezet. Het herenvijftal was actief in de buitendienst en regelde het verkeer en deed alle moeite om dit in goede banen te leiden. Hoewel de Intratuin pas om 10.00 uur de deuren opende voor de vroege vogels, konden Geert Kip, Gerrit Ormel, Wim Brinkman, Gerrit te Lindert en Frank Roos al eerder aan het werk, want ruim voor de opening van de zaak, meldden zich al de eerste bezoekers en dit liep de hele morgen lekker door. Binnen werd er door de mixploeg, bestaande uit Ingrid van Zolingen, Anton en Hermien Daniels, Linda Scholten, Samantha Zegers en Inez Balke koffie en thee geschonken in de speciaal ingerichte, sfeervolle koffiecorner. Bakkerij Dobbelsteen deed daar nog gratis een lekker koekje bij, die door de bezoekers gaarne in ontvangst werd genomen. De koffie van Beukenhorst werd gesponsord door Willy Heinen himself, waardoor de activiteit voor AVA`70 uitdraaide op een zeer lucratief gebeuren. Uiteindelijk leverde de inzet van het elftal van AVA`70 het prachtige bedrag op van € 508,00, dat zal worden besteedt aan de verdere inrichting van het clubgebouw.

Uiteraard is een enorm woord van dank voor Willy Heinen van onze hoofdsponsor, Intratuin Bredevoort, zeker op zijn plaats, want hij bood ons op deze wijze de mogelijkheid om de kas flink te spekken en dat is uitstekend gelukt! 
                   


Vanmorgen werd ik al vroeg door Gerben Deunk wakker ge-sms’t. 
Een super getrainde groep top-atleten gingen op pad naar Steinfurt in Duitsland. Vandaag stond daar de Steinhart-500 op het programma. Deze wedstrijd kent meerdere afstanden zoals de 16km, 29km en 42km en start bij het mooie Kasteel Burgsteinfurt
. De naam Steinhart-500 is te danken aan de 500 hoogte meters die deze ronden kennen. De Ava'70 lopers hadden zich ingeschreven op alle disciplines. Zo ging Marieke Prinsen voor de langste Marathon afstand. Ze deed dit met grote klasse zodat ze met een super snelle tijd van 3:53:13 min blij (zelfs heel blij) de finish haalde. Jan Wevers, Gerben Deunk, Henk Lammers en Gerben Vaags kozen de 29km afstand en hebben deze allemaal met keurige eindtijden gehaald. Evelien Hillen net terug van haar Marathon debuut in New-York koos slim de 16km en liep deze alsof ze nog steeds bezig was met haar triomftocht in New-York.
Zo zie je maar dat een kille aanvoelende zondag, waar andere Ava-leden het verkeer regelden en koffie inschonken bij de familiedag van Intratuin Bredevoort, ook gewoon Topsport wordt bedreven door Ava'70!  Klasse gedaan deelnemers.

De meereizende Tracey Jewell heeft mooie foto's gemaakt van deze Sportdag  
Foto's  Finish filmpje Marieke

Uitslagen:

Marieke Prinsen : Marathon afstand  3:53:13
Jan Wevers        : Afstand 29km        2:11:14
Henk Lammers   
: Afstand 29km        2:38:18
Gerben Deunk   
: Afstand 29km        2:37:56
Walter Vaags     
: Afstand 29km        2:50:37
Evelien Hillen     
: Afstand 16km        1:27:00Door Erwin Wamelink
Wil je wat meer dan alleen hardlopen? Lijkt kogelstoten of verspringen jou ook wel wat? Kom dan op vrijdagavond naar de Ava-baan voor de techniektraining voor senioren. Alle onderdelen uit de atletiek komen hier aan bod. Van hoogspringen tot speerwerpen en van discuswerpen tot horden lopen, je kunt het zo gek niet verzinnen.

De training begint met een gezamenlijke warming-up. Vervolgens is iedereen vrij in de keuze van een onderdeel.  De trainingen staan onder leiding van Ben Wesselink. Jarenlang heeft Ben de jeugd getraind. Hij kan je de fijne kneepjes van het atletiekvak bijbrengen. Naast Ben lopen er veel jeugdtrainers en ervaren atleten rond, die over voldoende kennis beschikken. De training is voor alle senioren. Ook al heb je nog nooit een kogel aangeraakt, of heb je zelfs geen idee hoe een discus eruit ziet, geen probleem! Kom gewoon een keer langs.

Iedere vrijdag wordt er getraind van 19:00 uur tot 20:00 uur.

Met vragen kun je terecht bij Ben Wesselink (
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 
AVA`70 NEUGT OW OP DE KOFFIE!”
 

Komende zondag, 10 november, organiseert Intratuin Bredevoort de jaarlijkse Family Day. Het Groene Warenhuis staat vanaf 10.00 uur bol van de activiteiten, want naast de gebruikelijke enorme keuze van artikelen, zijn er tevens diverse andere middenstanders aanwezig, die met tal van activiteiten zorgen voor een aantrekkelijk geheel.

Eigenaar Willy Heinen van Intratuin Bredevoort heeft AVA`70 gevraagd om mee te werken aan de Family Day. Op het parkeerterrein zullen een aantal leden van de vereniging het verkeer in goede banen leiden. In de koffiehoek kunnen de bezoekers terecht voor een lekkere kop koffie of thee, die zal worden geserveerd door een team van AVA`70-dames.

Hierbij wordt iedereen van harte uitgenodigd om zondag langs te komen bij Intratuin Bredevoort om te shoppen of op de koffie te komen.

De opbrengst van deze activiteit komt ten goede aan de inrichting van het clubgebouw!


Er kan nog tot vrijdagavond besteld worden !!
Ruim 100 Leden gingen u al voor..

Zien en gezien worden, als  hardloper ben je in het  donker bijna onzichtbaar. 
Daarom hebben Jolanda Hubers en Sandra Wassink  het idee opgevat om AVA lopers  beter te laten opvallen in het donker. Jolanda draagt sinds kort een groene cona reflectie armband, ze heeft deze armband  in het donker, regen en wind getest. Een mooi lampje, goed zichtbaar voor iedereen. En het draagt prettig. Daarbij lopen Jolanda en Sandra vooruit op het feit dat AVA het verplicht wil stellen per 1 januari 2014.Als er vanaf het AVA terrein wordt gestart dan niet alleen met een reflecterend hesje. Maar dan ook een ander optische lichtbron. Dat mogen ook andere lampjes zijn dan hier aangeboden 

De lampjes kosten 11,-  euro.

Sandra en Jolanda hopen natuurlijk dat er veel hardlopers van AVA een lampje bestellen zodat ze korting kunnen krijgen. Meldt je aan voor 15 november!

Ondertussen staat de teller voor bestelde lampjes al op 75 exemplaren.
NB: De mensen die zich al gemeld hebben hoeven dat niet nog eens te doen! 

Mail Jolanda voor meer info; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Linda Rexwinkel liep haar eerste Marathon verleden week maandag in Dublin.
Evelien Hillen deed dit zondag in NewYork. Wij willen beide dames feliciteren met hun prachtige prestaties ! Grote Klasse!

 

Door Frank Roos:

Rijen lopers bij het inschrijfbureau en een grote drukte op het start- en finishterrein kenmerkten zaterdag de opening van de Boekeldercrosscompetitie. Op de eerste wedstrijddag verschenen er een record aantal van ruim 400 atleten en atletes aan de start van de diverse onderdelen. Hiermee is de populariteit van de herfstcross, georganiseerd door AVA`70, maar weer eens aangegeven, want uit de hele regio kwamen de deelnemers naar Aalten om te crossen.  

Om 13.00 uur klonk het startschot voor de allerkleinste talenten en scoorden de jonge lopertjes van AVA`70 al gelijk  prima resultaten. Bij de jongens was een 2e tijd voor Laurian Luimes, terwijl Bram Berkelder de 3e plek voor zich opeiste. Bij de meisjes op deze afstand was het podium geheel geel gekleurd met bekende gezichten. Noa Luimes werd afgetekend eerste, gevolgd door Marit Klein Bussink en Lotte Klein Nibbelink.

De start van de 2 kilometer was enigszins vertraagd door diverse festiviteiten i.v.m. de huldiging van het 500e lid van AVA`70. Hier leed echter de concentratie van de lopers en loopsters totaal niet onder. Sterker nog, uitgerekend het 500e lid, Eva Bruil, ging op overtuigende wijze met de zege aan de haal en liet daarmee zien, dat de vereniging een groot talent rijker is. Bij de jongens scoorde op deze afstand Tim Mengerink een eerste plek, voor Jerrel Balke,die tweede werd en Björn Rossel.

Ruim 200 lopers en loopsters verschenen aan de start van de 5 kilometer, waarbij ook de deelnemers aan de 15 kilometer werden gevoegd om gezamenlijk te vertrekken voor hun wedstrijd. Onder hen een heel peloton nieuwbakken atleten, die de afgelopen maanden de clinic “Lopen voor beginners’’ hebben gevolgd en hun wedstrijddebuut maakten. Iedereen scoorde een uitstekende tijd en dat had menigeen 10 weken geleden niet voor mogelijk gehouden. Voor de podiumplekken kwamen geen AVA`70-leden in aanmerking, maar zowel Gerrit Dijkslag bij de heren als Romy van Rijs bij de dames pakten evengoed een fraaie 5e plaats en dat was in het enorme deelnemersveld een prima prestatie. De 10 kilometerlopers en loopsters gingen een half uur later van start en Ava`70-atleet Mark te Brake toonde aan in goede vorm te verkeren. Solo liep hij een uitstekende wedstrijd en finishte in een mooie tijd van 36,31 minuten. Björn Demkes volgde op een kleine minuut op de tweede plek, terwijl het nieuwbakken lid, Martijn Groot Wassink aantoonde een grote aanwinst voor de club te zijn, door een derde eindtijd te noteren. Ook bij de dames bepaalden AVA-atletes het wedstrijdbeeld. Katja Demkes liet een sterke race, strikte onderweg nog even haar veters en finishte als eerste in 44,59 minuten. Ook Gerdie Hoornenborg liep een goede wedstrijd en klokte een tweede tijd voor Tracey Jewel, die derde werd.

De lopers en loopsters van de lange adem liepen 3 ronden op het schitterende parcours in het fraaie buitengebied. Het pittige en gevarieerde traject vormde een behoorlijke aanslag op de benen, maar bij de dames kon dat Ingrid van Zolingen niet van haar stuk brengen, want ze pakte een eerste plek. Bij de heren werd Dennis Woeltjes fraai tweede, terwijl vijftiger Wim Brinkman een hele regelmatige race liep en zo een mooie derde plaats voor zich opeiste.  

Met een record aantal deelnemers aan de start, uitstekende tijden op de klokken en een grote belangstelling bij de meet, kijkt de organisatie terug op een mooie eerste editie van de Boekeldercrosscompetitie. Komende zaterdag kunnen de atleten en atletes wederom aan de bak en zullen velen er op gefocust zijn om hun tijd te verbeteren. De strijd barst om 13.00 uur in alle hevigheid los en AVA`70 nodigt dan ook iedereen uit om te komen kijken in de Ringkamp aan de Huiskermatedijk!  
   
Foto's Cor Hinkamp
Foto's Wilma Elburg  
Foto's Geert Wevers

 

Beste sportvrienden en vriendinnen, 

Na een aantal weken weer een update van het afbouwteam.
In de afgelopen periode is er weer veel werk verzet voor de afbouw van ons nieuwe onderkomen, dus ook een goed moment voor een overzicht. 

Atletiekbaan en parkeerplaatsen 

Maandag 14 oktober jl. is de atletiekbaan sporttechnisch gekeurd door ISA Sport.
De baan is getest op een groot aantal punten geheel volgens de regels die hiervoor zijn opgesteld.
De testuitslagen tonen aan dat de baan op alle sporttechnische eisen ruimschoots voldoet aan de hiervoor gestelde normen. Zowel de gemeente Aalten als AVA`70 zijn natuurlijk tevreden met deze uitslag. Er zijn nog wel een aantal opleveringspunten die nog moeten worden afgewerkt.
De belangrijkste hiervan is het opnieuw aanbrengen van de gootafdekking aan de binnenzijde van de baan. We hebben er alle vertrouwen in dat de opleveringspunten naar behoren worden afgewerkt. 

Zoals wellicht al bekend, en inmiddels ook op de AVA-site vermeld, heeft ons oude onderkomen een nieuwe bestemming gekregen en wordt in het voorjaar opgehaald. Nadat het oude gebouw is  verwijderd kan fase 2 worden uitgevoerd. Henrie Drenthel heeft hiervoor reeds een voorstel tekening gemaakt. Hierin zijn voorzien de fietsenstalling, extra parkeerplaatsen en opslag van trainingsmiddelen. Dit voorstel is voorgelegd aan het bestuur en wordt in de bestuursvergadering van november besproken. 

De gemeente Aalten werkt aan een oplossing voor verbetering van de verkeersveiligheid. Wanneer dit zijn beslag gaat krijgen, staat op dit moment helaas nog niet vast. 

Clubgebouw 

Deze week was er de mogelijkheid een kijkje te nemen in het nieuwe clubgebouw. Zoals jullie wellicht hebben gezien gaat de afbouw zeer voorspoedig. Dit is voor een groot deel te danken aan het vele werk dat er door de inzet van vrijwilligers is verricht. Hoewel ik niet de illusie heb volledig te kunnen zijn, wil ik toch een aantal werkzaamheden die door vrijwilligers zijn uitgevoerd noemen.

Afhangen binnendeuren, plaatsen van de plafondpanelen en verlichting, aanbrengen gipsplaten, behang en schilderwerk alsmede een wezenlijk deel van het installatie werk  ………………. enz. enz.
Daarnaast hebben we van Partycentrum “het Noorden” de bar met koeling en de  achterkast gekregen. De verlichting voor kleedkamers en douches heeft Henrie kunnen regelen uit een verbouwing. Mede hierdoor is het mogelijk om alle plannen  te kunnen realiseren en toch binnen het eerder vastgestelde budget te blijven. Alle vrijwilligers en gulle gevers nu al bedankt voor jullie inbreng en inzet.

Komende week wordt er gestart met het aanbrengen van de plafonds in de hal, kantine en nevenruimtes en verder gewerkt aan de afronding van het schilderwerk. Zodra de plafonds gereed zijn  worden de wandkasten geplaatst. Binnenkort wordt ook de beslissing genomen over de inrichting van de kleedruimtes. Door zelfwerkzaamheid is er ruimte ontstaan in de begroting waardoor het mogelijk is de inrichting volledig nieuw aan te schaffen. 

Het afbouwteam is met veel enthousiasme en gepaste trots aan het werk. Het einde is in zicht, nog even de voet op vol het gaspedaal houden. Het is ook goed om te zien dat de voortgang zeer voorspoedig verloopt en op planning ligt. En misschien nog wel belangrijker het resultaat wordt fantastisch. 

Namens het afbouwteam,
Jan Rademaker
Dit weekend is de laatste kans om verhaaltjes, foto's, leuke weetjes enz.  naar de redaktie van de sprint te sturen.
 

Insturen s.v.p. op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zondag as. wordt in 's Heerenberg de Montferland-Run georganiseerd.
De Ava'70 Deelnemers op de 15 Km willen om 10:00 vertrekken vanaf de Ava-baan.

Hier onder nog even het programma:


Fun Run 7,5Km :Start 10:45 

Pfixx Solar 15Km Montferland Run : Start 12:00
Op het 8 kilometer punt is een verzorgingspost

Jeugdlopen 1km
12.15 uur jeugd van 11 t/m 12 jaar en 13 t/m 14 jaar;
12.18 uur jeugd van 9 t/m 10 jaar;
12.21 uur jeugd van 8 jaar; 
12.24 uur jeugd van 6 t/m 7 jaar

Inschrijf info: 
Op veler verzoek hebben we ervoor gekozen om voor de 15 km Pfixx Solar Montferland Run ook een daginschrijving mogelijk te maken. 
De inschrijfkosten op 2 december bedragen Euro 15,00, excl. huurchip.

De voorinschrijving voor de 7,5 km Fun Run is gesloten. Voor deze afstand, alsmede voor de De Gelderlander Jeugdloop is daginschrijving mogelijk.

Daginschrijven  is mogelijk op 2 december vanaf 09.30 uur bij het inschrijfbureau in Zalencentrum De Gracht in ’s-Heerenberg, nabij de finish/gemeentehuis.

Website Montferlandrun

Veel succes!

 

De acties om geld in te zamelen voor “Serious Request” beginnen als paddenstoelen uit de grond te rijzen. Van 18 tot en met 24 december a.s. laten 3 bekende radio-DJ`s zich in Enschede opsluiten in Het Glazen Huis, om zodoende aandacht te vragen en geld in te zamelen voor het wereldwijd terugdringen van babysterfte. Gedurende hun verblijf in deze afgesloten ruimte mogen de presentatoren niet eten en uitsluitend shakes e.d. drinken.  

Vanuit Aalten wordt er op 22 december een estafetterun georganiseerd om ook een financiële bijdrage te leveren voor dit goede doel. Omdat Giel Beelen één van de DJ`s is die meewerkt aan de actie en hij toevallig zaterdag jl.een optreden verzorgde in café Leuven, werd de immens populaire presentator gevraagd de estafetterun te steunen. Met een fraaie handtekening op een grote bokaal, die dienst gaat doen als geldpot, maakte Beelen de actie officieel.  

Het initiatief voor de estafetterun is genomen door de AVA`70-leden Wim Brinkman, Geert Wevers en Frank Roos. Het drietal hoopt natuurlijk dat veel clubgenoten de actie ondersteunen en ook hun steentje bijdragen, door mee te gaan lopen of een donatie doen.  

Op dit moment is de organisatie druk bezig met het uitstippelen van de route en zoals het er nu naar uitziet, wordt het traject van Aalten naar Enschede verdeeld in 11 etappes. De afstand per etappe zal variëren van ongeveer 2,5 tot maximaal 8,5 kilometer. Er zal volgens een tijdschema worden gewerkt, waardoor van tevoren bekend is op welk tijdstip gestart zal worden voor het volgende gedeelte van de route.

Iedereen die het leuk vindt om 1 of meerdere etappes te lopen, heeft de mogelijkheid om deel te nemen. Het is geen wedstrijd, dus zal er in een rustig trainingstempo worden gelopen. Daarnaast heeft organisatie er ook bewust voor gekozen de etappes niet te lang te maken, waardoor ook minder getrainde lopers en lopers deel kunnen nemen aan de estafetterun.

Je kunt in Aalten starten, maar er is ook de mogelijkheid om onderweg een stuk van het traject af te leggen.  

De start van de estafetterun is om 10.00 uur bij café Leuven en als alles volgens plan verloopt, zal de slotetappe om 15.30 uur van start gaan en gezamenlijk worden afgelegd naar het centrum van Enschede, waar het Glazen Huis staat opgesteld. Hier zal de inhoud van de geldpot worden overhandigd aan Giel Beelen en consorten.  

Intussen is de eerste financiële bijdrage al binnen, want de organisatie heeft G.U.V. bereid gevonden als naamsponsor van de estafetterun te fungeren. Directeur Bert van Asselt was gelijk enthousiast over de actie en wil door de financiële ondersteuning va de estafetterun de maatschappelijke betrokkenheid van de G.U.V. tonen.

Iedereen kan gratis een etappe van het traject lopen. De opzet van de actie is echter, om zoveel mogelijk geld naar Enschede te brengen voor het goede doel en we hopen dan ook op een mooie vrijwillige bijdrage van de deelnemers.

Giel Beelen toonde zich zaterdagavond in café Leuven ieder geval erg enthousiast over het initiatief en sprak de wens uit, dat het sjouwen van de geldpot richting het Glazen Huis op 22 december een flinke kluif mag gaan worden. De organisatie hoopt, dat een grote groep atleten en atletes uit Aalten en omgeving hardlopend en financieel hun bijdrage leveren aan de estafetterun. Ook bedrijven en middenstanders die het initiatief van de estafetterun een warm hart toedragen, kunnen de actie sponsoren. 

Voor meer informatie, deelname of sponsoring:

www.geertwevers.blogspot.com 

 

Door Erwin Wamelink

De zondagrust staat hoog in het vaandel bij een groot deel van de Aaltense bevolking. Maar hier wordt geen enkele rekening mee gehouden door een groep fanatieke hardlopers van Ava’70. In alle vroegte verzamelen zij zich op het treinstation om af te reizen naar Nijmegen. In de Waalstad staat alweer de 29ste editie van de Zevenheuvelenloop op het programma. Maanden van voorbereiding moeten vandaag worden omgezet in een toptijd. Reizigersorganisatie Syntus heeft alles uit de kast gehaald om het de hardlopers zo comfortabel mogelijk te maken. Maarliefst één treinstel wordt er ingezet om iedereen op een prettige manier naar Arnhem te brengen. De vergelijking met een veetransport is snel gemaakt. In Arnhem pakken de atleten die inmiddels klaar zijn voor de slacht de trein naar Nijmegen. Net als voorgaande jaren treffen de Ava-janen ook dit jaar weer hun laatste voorbereidingen in een klein bruincafé dat zich vlakbij de start bevindt. De spanning wordt nu bij een enkeling merkbaar. Als iedereen voor de vierde keer het toilet heeft bezocht wordt het de hoogste tijd voor de lopers om zich naar hun startvak te spoeden. 

De zevenheuvelenloop is een wedstrijd over vijftien kilometer. Start- en finishplaats is Nijmegen. Scherprechter is de beruchte Zevenheuvelenweg. De eerste kilometers van de wedstrijd lopen valsplat naar boven. Het middenstuk is met de eerder genoemde Zevenheuvelenweg en met nog aantal loodzware kilometers het moeilijkste gedeelte. De laatste drie kilometer bestaat voor het grootste stuk uit een afdaling richting de finish. Naast een groep atleten van Ava’70 staan er nog ruim 33.000 recreanten aan de start van het evenement. Ook een grote groep wereldtoppers geeft in Nijmegen acte de presence. Zo staat bijvoorbeeld wereldrecordhouder Leonard Komon (41:13 min. Gelopen tijdens de editie van 2010) aan de start. Dit jaar moet Komon zijn landgenoot Nicholas Kipkemboi voor zich dulden. Bij de dames staan twee Olympische kampioenes aan de start. Tirunesh Dibaba en Tiki Gelana. Eerstgenoemde wint de wedstrijd met overtuiging in een tijd van 47:08 minuten. 

In de schaduw van de topatleten proberen de tienduizenden recreanten hun eigen doelen te bereiken. Björn Demkes blijft week-in-week-uit verbazen. In Nijmegen loopt hij een afbouwend schema. ‘Het fenomeen’ zoals hij door clubgenoot Gerrit Dijkslag werd genoemd loopt in Nijmegen een fantastische tijd van 54:25 minuten. Terwijl hij al jaren met hardlopen bezig is lijkt hij zijn top nog lang niet bereikt te hebben. Ver achter Björn Demkes loopt Erwin Wamelink ook een prima wedstrijd. Hij richt zich op een tijd onder het uur en heeft na tien kilometer nog zicht op deze tijd. In de laatste vijf kilometer moet hij het schema toch loslaten. Hij finisht uiteindelijk toch in een mooie tijd van 1:00:33 uur. 

Wedstrijd in de wedstrijd:

 

De gloednieuwe Winterswijkseweg in Eibergen is zaterdag 8 december één lange atletiekbaan.
Vanaf 10.30 uur is het ruim baan voor het loopevenement ‘De Winterse 5’. Daarmee wordt niet alleen de weg officieel geopend, het is tegelijk ook de start van een inzamelingsactie voor 3FM Serious Request.
U heeft de kans om deel uit te maken van dit loopfeest tezamen met vele andere sportievelingen en daarnaast gaat uw inschrijfgeld rechtstreeks naar het goede doel van dit jaar: ‘Lets hear it for the babies’.
Natuurlijk zou een grote opkomst geweldig zijn,  daarom vragen wij u om zoveel mogelijk bekenden en verenigingen te informeren over dit evenement.
We wensen u een succesvolle wedstrijd  deze dag, zodat met uw inzet kansarme baby’s een goed begin kunnen krijgen. 

Wij zien u allen graag aan start en/of finish!
www.kominactie.nl/winterse5

Extra Aanvulling
               Een trotse Frank Roos houdt de prijs omhoog voor de 2eplaats 

Maandag 12 november vond in een bomvol zalencentrum Schepersveld in Aalten de uitreiking plaats van het Rabobank Coöperatiefonds, waarvoor ook AVA`70 zich had weten te nomineren. De lobbij binnen de club leverde een geweldig resultaat op. Tafels vol met clubgenoten waren aanwezig om te supporteren en te stemmen. Mensen waren nog snel lid van de bank geworden of gebruikten een toegangsbewijs van een bekende om aanwezig te kunnen zijn. Deze grote betrokkenheid bij de club, bleef ook bij de aanwezigen in de zaal niet onopgemerkt en AVA`70  werd gelijk gezien als een concurrent om rekening mee te houden.

De 5 genomineerden kregen elk exact 6 minuten om hun project te presenteren en  duidelijk werd gelijk, dat “de tegenstanders” van een hoog niveau waren en dat de stemming een spannende aangelegenheid zou gaan worden. Nadat de stemmen geteld waren bleek dan ook, dat de onderlinge verschillen niet zo bijzonder groot waren. Uiteindelijk pakte AVA`70 een prachtige tweede plek en dat betekende dat een cheque van 10.000 euro in ontvangst mocht worden genomen! Het geld zal worden gereserveerd voor de inrichting van de multifunctionele ruimte. Hierbij moet gedacht worden aan de aanschaf van spelmaterialen (biljart, tafeltennistafel), multimedia en verdere aankleding.

Opmerkelijk was overigens dat de winnaar, PKN-kerkkampen, als hoofdprijs 7.500 euro incasseerde en dus een lagere prijs kreeg dan AVA`70. Dit had alles te maken met de spelregels, die aangeven dat je het bedrag uitgekeerd krijgt dat je hebt aangevraagd. AVA`70 vroeg de maximale som van 12.500 euro aan en kreeg dus wel de volle mep.  

Uiteraard heerste er in het AVA-kamp grote tevredenheid over de uitslag en de prijs. Er wordt vaak gezegd dat de tweede plaats altijd een erg vervelende plek is om te behalen, maar dat was dus in dit geval zeker niet zo! Een tweede plek dus, maar wel met een gouden randje! 

Het was voor veel AVA`70-leden een erg druk weekend. Zaterdag een zeer succesvolle editie van de Boekeldercrosscompetitie, met een grote inzet van een leger vrijwilligers. Zondag was een damesvijftal actief als gastvrouwen bij Intratuin Bredevoort, waar de koffiestand werd verzorgd bij de Family Day. Tenslotte, op maandag de uitreiking van het Rabobank Coöperatiefonds. AVA`70 heeft zich op alle fronten op uitstekende wijze laten zien en de vereniging kreeg voor al deze activiteiten als beloning een prachtige prijs toegekend: 10.000 euro!  

 RABOBANK COOPERATIEFONDS NIEUWSFLITS

 

 WE ZIJN ER (BIJNA) KLAAR VOOR……. 

Maandag 12 november a.s. vindt in zalencentrum Schepersveld de ledenvergadering van de Rabobank plaats. Voor AVA`70 is met name het programma-onderdeel van het Coöperatiefonds van belang. Onze club behoort immers tot de 5 genomineerden, die een project hebben ingediend voor financiële ondersteuning. Elke vereniging of instantie krijgt 6 minuten de gelegenheid om het project aan de leden in de zaal te presenteren. 

Achter de schermen zijn een aantal mensen bezig geweest met de presentatie van het project, dat AVA`70 heeft ingediend. Het gaat om de inrichting van de multifunctionele ruimte in het nieuwe clubgebouw. Er wordt tijdens de presentatie aandacht gevraagd voor het financieren van de diverse faciliteiten, die vooral gericht zijn op activiteiten voor de jeugdleden. 

We hebben intussen begrepen, dat AVA`70 kan rekenen op de steun van een flinke groep leden, die tevens de mogelijkheid hebben om hun stem uit te brengen op het project. De winnaar van de hoofdprijs is het project, dat de meeste stemmen weet te behalen. Dus, hoe meer leden er zijn, des te groter is de kans… 

Degene die zich heeft opgegeven krijgt op vertoon van het toegangsbewijs bij de ingang een stemkaart. Belangrijk is wel, dat men uiterlijk om 20.00 uur aanwezig is, want daarna gaan de deuren dicht en begint de avond.

We hopen dat veel AVA`70-leden maandag aanwezig te zijn om het ingediende project te steunen met hun stem.

We rekenen op jullie komst! 

Mocht iemand nog vragen hebben?

Neem contact op met Evelien Hillen of Frank Roos INTRATUIN ORGANISEERT FAMILY DAY 
 
Op zondag 11 november a.s. organiseert Intratuin Bredevoort van 10.00 uur tot 17.00 uur een gezellige Family day. Het is een evenement voor de hele familie, dus vaders en moeders, opa`s en oma`s en kids: iedereen is welkom bij de Intratuin aan de Bredevoortsestraatweg. Het hele tuincentrum is omgebouwd in najaars- en kerstsfeer. Er worden diverse interieur ideeën getoond en er worden demonstraties gegeven. Op de Kerstafdeling kan men kennismaken met de nieuwste trends.
 
Ook is er gedacht aan de inwendige mens. Eigenaar Willy Heinen van Intratuin heeft AVA`70 gevraagd om de koffiehoek voor haar rekening te nemen. De hoofdsponsor van AVA`70 biedt de vereniging zodoende een mooie gelegenheid om de kas te spekken. Uiteraard gaan we graag op dit aanbod in en staat er zondag een team van gastvrouwen klaar om de bezoekers en bezoeksters van koffie en thee te voorzien. Vanaf 10.00 uur staan Linda Scholten, Inez Balke, Samantha Zegers, Linda de Vries en Ingrid van Zolingen in “hun” koffie-corner klaar.
De koffie wordt deze dag gesponsord door Beukenhorst-koffie uit Lichtenvoorde en bakkerij Dobbelsteen uit Aalten sponsort de kerstkransjes.
Uiteraard is AVA`70 bijzonder blij met het spontane aanbod van deze bedrijven en wil ze dan ook bedanken voor hun gulle bijdrage.
Het team van gastvrouwen gaat hopelijk een drukke en gezellige zondag tegemoet en verwacht uiteraard ook de nodige AVA`70-leden in de koffiehoek te verwelkomen!
     .

 

De afgelopen periode zijn de diverse zomeravondlopen die AVA`70 organiseerde, geëvalueerd. In het algemeen kan gesteld worden, dat er met een zeer positief gevoel op wordt teruggekeken. De wedstrijden kenden allemaal een (flinke)stijging van het aantal deelnemers en verliepen sportief ook naar wens. De organisatie kon telkens een beroep doen op een grote groep vrijwilligers, die op verschillende terreinen konden worden ingezet. Voor de organisatie is de nieuwe wedstrijd, de Twee Bruggenloop, het hoogtepunt van de serie zomeravondlopen geweest. Er is de nodige tijd geïnvesteerd in de voorbereiding en die werd ruim beloond door een geweldige deelname. De samenwerking met het personeel van het vakantiepark verliep tevens uitstekend en besloten is dan ook, dat er een tweede editie in 2013 zal worden georganiseerd.

De wedstrijden hebben AVA`70 ook de nodige publiciteit en goodwill opgeleverd en dat is met het oog op de toekomst natuurlijk een belangrijk aspect.

Er zijn ook een aantal punten naar voren gekomen, die volgend jaar voor verbetering vatbaar zijn en die krijgen dan ook de nodige aandacht.

Door de grote deelname aan de wedstrijden kijkt ook de penningmeester met een goed gevoel terug op de zomeravondlopen. Nadat de kosten van de opbrengsten waren afgetrokken, bleek er nog voldoende geld te zijn om te investeren in nieuwe borden met de kilometeraanduiding. Virupa bleek bereidt om een deel van de kosten te sponsoren en daar zijn we hen natuurlijk zeer erkentelijk voor.

Zaterdag, tijdens de eerste wedstrijd van de Boekeldercross Competitie, werd er voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe bordjes, die door hun opvallende (AVA`70)- kleur duidelijk zichtbaar zijn.  

De wedstrijddata van de zomeravondlopen 2013 zijn als volgt:  

Donderdag 20 juni: Intratuinloop
Dinsdag 9 juli: Walfortloop
Dinsdag 23 juli: Zomeravondloop
Dinsdag 20 augustus: Twee Bruggenloop*
  

* I.V.M. DE LATE VAKANTIE IN DEZE REGIO IS BESLOTEN DE WEDSTRIJD VAST TE STELLEN OP 20 AUGUSTUS. DIT IN TEGENSTELLING TOT EERDERE BERICHTEN! 


Zaterdag 24 november is de 4e en laatste zaterdag van de Boekeldercross comp.
Heeft u zich al ingeschreven voor de 1e, 2e of 3e wedstrijd dan bent u automatisch ingeschreven voor de laatste zaterdag! u hoeft dan niet meer opnieuw in te schrijven! meld u zich bij de startnummer afhaling, heeft u besloten om op een andere afstand mee te lopen dan dient u zich op nieuw in te schrijven. inschrijven kan tot 15min voor het begin van de wedstrijd.
De prijsuitreiking van de 1 en 2 km van de competitie zal gelijk na de start van de 5 en 15 km zijn. De prijsuitreiking van de langere afstanden is na binnenkomst 10km  Heeft u 3 keer of meer meegelopen dan krijgt u weer een schitterend aandenken mee.

Locatie adres: Huiskermatedijk 2   7121KL Aalten
Gelieve niet via de Loohuisweg aan te rijden ( ivm. afsluiten Parcours)
Route beschrijving

Veel Loop plezier.

Olne – Spa – Olne 2011

(oftewel Olne-Half-Spaatje-Olne)

door: Henrie Drenthel

De deelnemers staan nog ontspannen aan de start.

Foto's Marco van Rijs
Foto's Geert Wevers
Foto's Herman Vreeman 1Km
Foto's Herman Vreeman 2KM
Foto's Herman Vreeman 5-10-15KM
Foto's Fam Lensink

 

Afstand 1 KM

Heren

Plts Achternaam Ver/PLaats 1 2 3 4 Totaal
1 Diederik Lensink AVA '70   00.04.03   00.03.56   00.03.54   00.03.58   00.11.48
2 Cas Hartskeerl AV Argo   00.04.06   00.04.06   00.04.04   00.04.15   00.12.16
3 Wesley van Rijs AVA '70   00.04.16     00.04.10   00.04.02   00.12.28
4 Fabian Ridder LAZ Rhede   00.04.20   00.04.19   00.04.12   00.04.10   00.12.41
5 Maikel Meijran AVA '70   00.04.15   00.04.11   00.04.20     00.12.46
6 Indy Haverkamp AVA '70   00.04.17   00.04.14   00.04.23   00.04.17   00.12.48
7 Ruben Grievink AVA '70   00.04.23   00.04.22   00.04.18   00.04.09   00.12.49
8 Lenn Posthumus AVA '70   00.04.26   00.04.24   00.04.21   00.04.14   00.12.59
9 Bram Berkelder AVA '70   00.04.25   00.04.21   00.04.22   00.04.17   00.13.00
10 Nathan Posthumus AVA '70   00.04.33   00.04.25   00.04.32   00.04.32   00.13.29
11 Sem Hartskeerl Doetinchem     00.04.13   00.04.54   00.04.33   00.13.40
12 Joppe Roos AVA '70     00.04.33   00.04.33   00.04.45   00.13.51
13 Gerrit Visser LAZ Rhede     00.04.44   00.04.40   00.04.41   00.14.05
14 Daan Lageschaar Archeus     00.04.46   00.04.53   00.04.42   00.14.21
15 Ruben Wijers AVA '70   00.05.26   00.04.45   00.04.56   00.05.00   00.14.41
16 Jamie Schrijen-Ebbers AV Argo   00.04.54   00.04.50   00.04.58   00.05.05   00.14.42
17 Calvin Kremers AV Argo   00.05.00   00.05.10   00.05.04   00.05.02   00.15.06
18 Twan van Rinsum AV Argo   00.05.02   00.05.13   00.05.01   00.05.07   00.15.10
19 Arnoud Hartemink AVA '70   00.05.25   00.05.12   00.05.13     00.15.50
20 D Elburg AVA '70   00.05.27   00.05.16   00.05.25   00.05.44   00.16.08
21 Deon Piek AVA '70   00.05.36   00.05.18   00.05.25     00.16.19
22 Sil Garritsen AV Argo   00.05.30     00.05.27   00.05.25   00.16.22
23 Jarno Duenk AVA '70   00.05.32   00.05.31   00.05.29   00.05.22   00.16.22
24 Sven Meinen Lintelo     00.06.25   00.06.23   00.06.32   00.19.20
25 Wessel Kochl Aalten   00.07.35   00.07.38     00.07.58   00.23.11
26 Laurian Luimes AVA '70   00.04.29   00.04.28       00.08.57
27 Twan Meinen AZSV       00.05.11   00.05.17   00.10.28
28 Bram Berndes Archeus     00.05.49   00.05.56     00.11.45
29 Wouter Schutman AV Argo     00.04.27       00.04.27
30 Skip Huirne Aalten   00.04.39         00.04.39
31 Wiebe van Aken AV Argo         00.04.47   00.04.47
32 Daan Ottevanger AVA '70     00.04.51       00.04.51
33 Iwar Woolschot Zelhem     00.05.08       00.05.08
34 Harm Keetels Archeus       00.05.16     00.05.16
35 T Rutgers Aalten   00.05.35         00.05.35
36 Dirk Hoftijzer Aalten       00.06.01     00.06.01

Dames

Plts Achternaam Ver/PLaats 1 2 3 4 Totaal
1 Esther Boekelder AVA '70   00.04.04     00.03.54   00.04.07   00.12.05
2 Janneke Gelderblom AVA '70   00.04.11   00.03.58   00.04.06   00.04.03   00.12.07
3 Naomi van der Vegt AV Argo   00.04.16   00.04.09   00.04.08   00.04.18   00.12.33
4 Noa Luijmes AVA '70     00.04.24   00.04.25   00.04.29   00.13.18
5 Elle van Aken AV Argo   00.04.38   00.04.29   00.04.26   00.04.38   00.13.33
6 Annelot Posthumus AVA '70   00.04.38   00.04.31   00.04.38   00.04.37   00.13.46
7 Sophie van Bergen AV Argo   00.04.35   00.04.41   00.04.35   00.04.49   00.13.51
8 Marit Kleinbussink AVA '70   00.04.53   00.04.41   00.04.42   00.04.34   00.13.57
9 Emma de Bruijn AV Argo   00.04.44   00.04.43   00.04.35   00.04.39   00.13.57
10 Lisa Neerhof AVA '70   00.04.56   00.04.43   00.04.19     00.13.58
11 Jorieke ten Brinke AVA '70     00.04.45   00.04.34   00.04.40   00.13.59
12 Hilde Kobus AVA '70   00.04.55     00.04.45   00.04.51   00.14.31
13 Kris Demkes AVA '70   00.04.59   00.05.00   00.04.51   00.04.53   00.14.43
14 Noa Jakubowski AV Argo   00.05.14   00.04.57   00.04.43     00.14.54
15 Yuli Veenhuis AV Argo   00.05.08   00.04.58   00.04.52   00.05.04   00.14.54
16 Anniek van Zuilekom AV Argo   00.05.15     00.05.12   00.05.03   00.15.30
17 Eva Wikkerink AVA '70   00.05.28   00.05.14     00.05.08   00.15.50
18 Milou Odolphy AV Argo   00.05.26     00.05.19   00.05.27   00.16.12
19 Isa Schokkin AVA '70   00.05.16   00.05.37   00.05.30   00.05.32   00.16.18
20 Loes Demkes AVA '70   00.05.38     00.05.31   00.05.46   00.16.55
21 Suze Rijnsaardt Aalten   00.06.40   00.06.07   00.05.57     00.18.44
22 Saar van Damme AVA '70   00.06.18   00.06.15   00.06.13   00.06.20   00.18.46
23 Pumika Kugathasan AVA '70   00.04.58       00.05.01   00.09.59
24 Demi van Egteren AV Argo       00.05.13   00.05.11   00.10.24
25 Sanne Vaartjes Winterswijk   00.05.09   00.05.17       00.10.26
26 Ismay Bolder AV Argo   00.05.31     00.05.32     00.11.03
27 Noa Jakubouski AV Argo         00.04.46   00.04.46
28 Mats Ligterink Aalten         00.04.50   00.04.50
29 Madelief Bosch Winterswijk     00.05.07       00.05.07
30 Rinske Nas Zeddam     00.05.09       00.05.09
31 Guusje Mengers Winterswijk     00.05.15       00.05.15
32 Demi van Egteren AV Argo   00.05.18         00.05.18
33 Lotte Klein Nibbelink Bredevoort     00.05.20       00.05.20
34 Noa Ligterink Aalten         00.05.25   00.05.25
35 Mare Boland AV Argo     00.05.34       00.05.34
36 Elin Boland AV Argo     00.05.35       00.05.35
37 Rosalie Navis Aalten         00.05.35   00.05.35
38 Ning Veenhuis Doetinchem         00.05.59   00.05.59

Afstand 2 KM

Heren

Plts Achternaam Ver/PLaats 1 2 3 4 Totaal
1 David Spiro Archeus   00.06.44   00.06.33   00.06.34     00.19.51
2 Matthias Jaschke LAZ Rhede   00.07.13   00.07.00   00.06.54   00.07.03   00.20.57
3 Michel Boeck LAZ Rhede   00.07.06   00.06.59   00.07.04   00.07.07   00.21.09
4 Henry Visser LAZ Rhede   00.07.25   00.07.15   00.07.07   00.07.04   00.21.26
5 Stan Prinsen AVA '70   00.07.18     00.07.09   00.07.12   00.21.39
6 Erik Hoepfner LAZ Rhede   00.07.49   00.07.16   00.07.18   00.07.11   00.21.45
7 Ruben Boekelder AVA '70   00.07.24     00.07.18   00.07.15   00.21.57
8 Jan-David Ridder LAZ Rhede   00.07.50   00.07.34   00.07.22   00.07.24   00.22.20
9 Jonas Arnold LAZ Rhede   00.07.51   00.07.59   00.07.41   00.07.46   00.23.18
10 Luuk Nusselder AV Argo   00.08.08   00.07.51   00.07.41   00.07.53   00.23.25
11 Malte Stockhausen LAZ Rhede   00.08.07   00.07.47   00.07.49   00.07.55   00.23.31
12 Twan Wagener AVA '70   00.07.57   00.07.45   00.08.21     00.24.03
13 Sam ter Haar AVA '70   00.08.19   00.08.03   00.07.57   00.08.10   00.24.10
14 Kjell Venderbosch AV Argo   00.08.06   00.08.19   00.08.07   00.08.09   00.24.22
15 Jerrel Balke AVA '70   00.08.23   00.08.13   00.08.06   00.08.16   00.24.35
16 Koen Kaalberg AV Argo   00.08.26   00.08.22   00.08.08   00.08.12   00.24.42
17 Paul van der Woude AV Argo   00.08.10   00.08.10     00.08.28   00.24.48
18 Teun Houwers AVA '70   00.08.36   00.08.15   00.08.20   00.08.15   00.24.50
19 Finn Garritsen AV Argo     00.08.40   00.08.24   00.08.14   00.25.18
20 David de Vooght AV Argo     00.08.32   00.08.27   00.08.30   00.25.29
21 Tom Küppers AV Argo   00.08.46   00.08.52   00.08.30   00.08.14   00.25.30
22 Jan-Willem Kobus AVA '70   00.08.42     00.08.23   00.08.27   00.25.32
23 Bart Elburg AVA '70   00.08.50   00.08.48   00.08.38   00.08.29   00.25.55
24 Joep Tolkamp AVA '70   00.08.56     00.08.43   00.08.47   00.26.26
25 Ties Centen AV Argo     00.08.58   00.08.41   00.08.52   00.26.31
26 Tijmen ter Keurs Archeus   00.09.20   00.09.04   00.08.50   00.09.10   00.27.04
27 Ruben Garritsen AV Argo   00.09.25     00.08.52   00.09.04   00.27.21
28 Joran Schoppers AVA '70   00.09.14   00.09.28   00.09.13   00.09.03   00.27.30
29 Mick Wagener AVA '70   00.09.48   00.09.15   00.09.15   00.09.22   00.27.52
30 Douwe Kleinbussink AVA '70   00.09.36   00.09.20   00.09.20   00.09.38   00.28.16
31 Thomas ter Horst AVA '70   00.09.53     00.09.43   00.09.39   00.29.15
32 Denzel Haverkamp Aalten     00.09.57   00.09.59   00.09.23   00.29.19
33 Kelvin Perez-Peters AV Argo     00.10.14   00.10.16   00.09.46   00.30.16
34 Melle Garritsen AV Argo   00.09.54     00.10.10   00.10.13   00.30.17
35 Job Ligterink AVA '70   00.10.12   00.10.11   00.10.25   00.10.24   00.30.47
36 Keanu Rosmuller AV Argo   00.10.32   00.10.19   00.10.00     00.30.51
37 Sander Barends AV Argo   00.10.19   00.10.20   00.10.18   00.10.30   00.30.57
38 Frank Rondeel AVA '70   00.10.53   00.10.55   00.10.22     00.32.10
39 Bert Wendker AV Argo     00.10.30   00.11.19   00.10.28   00.32.17
40 Kylian Klein Hesselink AVA '70   00.07.32     00.07.21     00.14.53
41 Lars Van Bergen AV Argo     00.07.33       00.07.33
42 Michiel Bibbe AV Argo     00.07.49       00.07.49
43 Tim te Brake AVA '70         00.07.51   00.07.51
44 Robin van der Woude Doetinchem         00.07.53   00.07.53
45 Jamee Piek AVA '70   00.08.32         00.08.32
46 Jonah Bts LAZ Rhede         00.09.15   00.09.15
47 Jorrit Schutman AV Argo     00.09.16       00.09.16
48 Mees Prinsen Varsseveld   00.09.19         00.09.19
49 Harm Gelderblom Aalten         00.09.32   00.09.32
50 Ivo Luijmes Aalten     00.10.49       00.10.49
51 Jouri Piek AVA '70       00.11.49     00.11.49

Dames

Plts Achternaam Ver/PLaats 1 2 3 4 Totaal
1 Vanessa Derksen LAZ Rhede   00.07.30   00.07.28     00.07.30   00.22.28
2 Mayke Nusselder AV Argo   00.07.47   00.07.36   00.07.32   00.07.44   00.22.52
3 Linde Lammers Archeus   00.08.02   00.08.01   00.07.51   00.07.37   00.23.29
4 Elena Neumann LAZ Rhede   00.08.01   00.08.02   00.07.50   00.07.52   00.23.43
5 Greta Boeck LAZ Rhede   00.08.38   00.07.54   00.07.55   00.07.57   00.23.46
6 Marijke Esselink Archeus   00.08.06   00.08.16     00.08.07   00.24.29
7 Anna Ueffing LAZ Rhede   00.08.31   00.08.11   00.08.24   00.08.05   00.24.40
8 Nienke Wijenberg Archeus   00.08.21   00.08.07   00.08.23   00.08.13   00.24.41
9 Naomi van Hierden AV Argo   00.08.43   00.08.25   00.08.25   00.08.26   00.25.16
10 Celine Wessels AV Argo   00.08.33   00.08.31   00.08.26   00.08.36   00.25.30
11 Tess Valenta Archeus   00.08.54   00.08.44   00.08.25   00.08.39   00.25.48
12 Linde Klein Nibbelink AVA '70   00.09.01   00.08.42   00.08.48   00.08.45   00.26.15
13 Elise ten Brinke AVA '70   00.09.24   00.09.06   00.08.54   00.08.43   00.26.43
14 Julia Tiggeloven Archeus   00.09.26   00.09.11   00.08.45   00.08.59   00.26.55
15 Stephanie Kok AV Argo   00.09.12   00.09.00   00.08.59   00.09.00   00.26.59
16 Katie van der Linde AV Argo   00.09.15   00.08.53   00.08.56   00.09.17   00.27.04
17 Romy van Rijs AVA '70   00.08.58   00.09.03   00.09.14     00.27.15
18 Annemarijm Vaartjes Archeus   00.09.17   00.09.13   00.09.10   00.09.08   00.27.31
19 Maud Centen AV Argo   00.09.18   00.09.08   00.09.09   00.09.27   00.27.35
20 Hanne Ruesink Archeus   00.09.17   00.09.12   00.09.24   00.09.20   00.27.49
21 Merle Odolphy AV Argo   00.09.09     00.09.26   00.09.24   00.27.59
22 Florianne Postma AV Argo   00.09.13   00.09.26   00.09.33   00.09.24   00.28.03
23 Monique Hogeboom Archeus     00.09.31   00.09.25   00.09.21   00.28.17
24 Carlijn de Bruijn AV Argo   00.09.34   00.09.18   00.09.36   00.09.31   00.28.23
25 Isa van Braak AVA '70   00.09.21     00.09.27   00.09.36   00.28.24
26 Dewi Müller AV Argo   00.09.57   00.09.46   00.09.25   00.09.44   00.28.55
27 Charlotte Gruwel AV Argo   00.09.52   00.10.25   00.09.48   00.09.25   00.29.05
28 Jill van Aken AV Argo   00.10.01   00.10.27   00.09.54   00.09.34   00.29.29
29 Sanne te Winkel AVA '70   00.10.45   00.10.33   00.10.23   00.09.55   00.30.51
30 Elze te Winkel AVA '70   00.10.46   00.10.22   00.10.04   00.10.25   00.30.51
31 Anouk Wikkerink AVA '70   00.10.39     00.10.42   00.10.34   00.31.55
32 Dieuwertje Jansen Archeus   00.10.50   00.10.54   00.10.28   00.10.57   00.32.12
33 Luan Veenhuis AV Argo   00.11.45   00.11.10   00.10.41   00.11.22   00.33.13
34 Lieke Scholts AVA '70   00.10.54   00.12.04     00.10.26   00.33.24
35 Silke Scholts AVA '70   00.12.10   00.12.06   00.11.57   00.12.39   00.36.13
36 Debby Onnink AVA '70   00.13.35     00.11.59   00.12.42   00.38.16
37 Louisa Derksen LAZ Rhede     00.08.08   00.08.05     00.16.13
38 Maayke Giesen AV Argo     00.09.17     00.09.19   00.18.36
39 Kyra Keurentjes AV Argo     00.07.48       00.07.48
40 Sophie te Mebel AV Argo   00.08.46         00.08.46
41 Meret Steinzen LAZ Rhede     00.08.49       00.08.49
42 Mille Winters AV Argo   00.09.50         00.09.50
43 Joelle van Braak AVA '70   00.10.00         00.10.00
44 Mylja Jansen AVA '70     00.10.52       00.10.52
45 Loeka Hoogenkamp Archeus         00.10.59   00.10.59
46 Eva Leemreise Aalten     00.11.47       00.11.47
47 Renske Michels AV Argo           00.00.00

Afstand 5 KM

Heren 50

Plts Achternaam Ver/PLaats 1 2 3 4 Totaal
1 Geert Wevers-Ahave. AVA '70   00.19.32     00.19.27   00.19.02   00.58.01
2 Paul Huls AV Argo     00.19.42   00.19.47   00.19.24   00.58.53
3 Wim Rensink AVA '70   00.20.47   00.20.47   00.21.11     01.02.45
4 Gerrit te Lindert AVA '70   00.21.01   00.20.50   00.21.01   00.20.58   01.02.49
5 Herman Baten Aalten     00.22.48   00.22.13   00.21.24   01.06.25
6 Jeroen van der Lubbe Archeus   00.22.39   00.22.11     00.22.17   01.07.07
7 Ard Heinen Ropes-Running   00.23.44   00.23.24     00.23.07   01.10.15
8 Leo Temming AVA '70   00.24.15   00.23.52   00.23.48   00.23.49   01.11.29
9 Jan Kolthof Aalten   00.24.28   00.24.30   00.24.02   00.23.42   01.12.12
10 Dick Smits AVA '70   00.24.50   00.23.55   00.23.51   00.25.28   01.12.36
11 Henk Navis AVA '70   00.27.58   00.26.50     00.26.57   01.21.45
12 Cor Grefhorst Archeus   00.28.51   00.27.32     00.27.44   01.24.07
13 Gerrit ter Haar AVA '70   00.30.24   00.28.36     00.28.23   01.27.23
14 Jan Rademaker AVA '70     00.25.10   00.23.05     00.48.15
15 Jos Slutter AV Argo         00.18.57   00.18.57
16 Gerard Bodde 's-Heerenberg     00.19.48       00.19.48
17 John van Ampting AV Argo     00.20.33       00.20.33
18 Frank Duking Atletico '73     00.21.09       00.21.09
19 Gerrit Ormel AVA '70   00.21.33         00.21.33
20 Andre Tebroke AVA '70       00.21.57     00.21.57
21 Geert Kip Aalten         00.22.44   00.22.44
22 Laurens Meekes Loopgroep '90     00.23.20       00.23.20
23 Ton Roks Aalten         00.23.23   00.23.23
24 Roelof Oldenhave Dinxperlo     00.23.53       00.23.53
25 Henk Bol AVA '70   00.24.36         00.24.36
26 Wim Seegers Doetinchem         00.25.11   00.25.11

Heren

Plts Achternaam Ver/PLaats 1 2 3 4 Totaal
1 Jonathan Kolks LAZ Rhede   00.17.25   00.17.32     00.17.18   00.52.15
2 Rein Derksen Didam   00.18.52   00.18.44     00.18.21   00.55.57
3 Marcel Eckers LAZ Rhede     00.19.26   00.18.37   00.18.59   00.57.02
4 H Brunsveld Ijzerlo     00.19.27   00.18.55   00.18.53   00.57.15
5 Dani Kugathasan AVA '70   00.20.11   00.19.12   00.19.26   00.19.10   00.57.48
6 Frank Roos AVA '70   00.20.12   00.19.38   00.19.17   00.18.55   00.57.50
7 David Sonntag AVA '70     00.19.39   00.19.01   00.19.32   00.58.12
8 Gerrit Heersink AVA '70   00.19.55   00.19.32   00.19.24   00.19.19   00.58.15
9 Michael Nienhaus Bocholt     00.19.50   00.19.39   00.19.16   00.58.45
10 Jozo Vulic LV Groenlo   00.20.04   00.19.35   00.20.09   00.19.15   00.58.54
11 Joost Wichers AVA '70   00.19.54     00.19.38   00.19.29   00.59.01
12 Hans Nas AV Argo   00.19.58   00.19.44   00.19.41   00.19.51   00.59.16
13 Ben Saalmink Aalten   00.20.08   00.19.32     00.19.45   00.59.25
14 Kevin Kugathasan AVA '70     00.20.35   00.19.45   00.19.33   00.59.53
15 Roel Schreurs AVA '70   00.20.38   00.20.21   00.20.08   00.19.44   01.00.13
16 Wijnand te Lintum Archeus   00.20.54   00.20.13   00.20.14   00.20.06   01.00.33
17 Raymond Duenk Aalten   00.20.48   00.20.17   00.20.40   00.20.15   01.01.12
18 Vincent Duenk Aalten   00.21.19   00.20.26   00.20.43   00.20.16   01.01.25
19 Frank Buesink Lichtenvoorde   00.20.56   00.20.27   00.20.16     01.01.39
20 Daan Houwers AVA '70   00.22.29   00.21.31   00.21.29   00.21.01   01.04.01
21 Raul Griffioen AVA '70   00.22.19   00.21.28     00.21.17   01.05.04
22 Rudi de Vries Varsseveld   00.23.41   00.22.25   00.22.12   00.22.19   01.06.56
23 Tom Wevers AVA '70   00.22.44   00.22.14     00.22.27   01.07.25
24 Jochem ter Keurs Archeus   00.23.26   00.23.08   00.23.14   00.21.20   01.07.42
25 Laurens Broeze Winterswijk     00.22.31   00.22.17   00.23.09   01.07.57
26 Domenique Schreurs Archeus   00.23.51   00.22.53   00.22.37   00.22.39   01.08.09
27 Michael Derusen Rhede   00.23.23   00.22.41   00.22.55     01.08.59
28 Maarten Heersink AVA '70   00.23.40   00.22.24   00.23.03     01.09.07
29 Rik Lammers Varsseveld   00.23.37     00.23.15   00.22.59   01.09.51
30 Tim te Brake AVA '70   00.24.25   00.22.37   00.22.56     01.09.58
31 Rogier Esselink Meddo   00.24.04   00.23.29     00.23.25   01.10.58
32 Timo Kruisselbrink Archeus   00.24.45   00.35.04   00.24.07   00.23.16   01.12.08
33 Raymond Hummelink Lichtenvoorde   00.24.44   00.24.40   00.24.08     01.13.32
34 Jan Jaap Beeks Archeus   00.25.41   00.24.17     00.24.12   01.14.10
35 Eric Hoogerbrug AVA '70   00.25.58   00.25.00   00.24.40     01.15.38
36 Ronnie van Alst Archeus   00.27.05   00.25.15     00.25.38   01.17.58
37 Geert Grievink AVA '70     00.26.39   00.26.10   00.26.20   01.19.09
38 Jurgen Vrieze AVA '70   00.28.27     00.25.47   00.25.08   01.19.22
39 Dirk-Jan Demkes Duiven     00.16.23   00.16.12     00.32.35
40 Jochem Bruggink De Heurne   00.18.13     00.18.01     00.36.14
41 Dennis Woeltjes try out   00.19.42     00.19.06     00.38.48
42 Erwin Wamelink AVA '70       00.19.56   00.19.17   00.39.13
43 Rob Berkelder AVA '70   00.20.01       00.19.52   00.39.53
44 Andries Centen AV Argo     00.20.28     00.20.33   00.41.01
45 Jens Heddendorp Bocholt   00.21.17   00.20.49       00.42.06
46 Gerrit-Jan Jansen AZSV       00.21.39   00.21.16   00.42.55
47 Ronnie Boekelder AVA '70   00.23.58       00.23.32   00.47.30
48 Dennis Wentink Varsseveld     00.24.13     00.23.52   00.48.05
49 Manfred Graven Aalten   00.25.44   00.24.52       00.50.36
50 Geert Wevers-Dinx. AVA '70     00.26.28     00.27.34   00.54.02
51 Twan Veldhuis Archeus     00.29.14   00.29.47     00.59.01
52 Stefan Ritte LAZ Rhede     00.16.44       00.16.44
53 Mark te Brake AVA '70   00.17.21         00.17.21
54 Joeri Voltman Atletico '73         00.17.29   00.17.29
55 David Spiro Archeus         00.17.30   00.17.30
56 Bjorn Demkes AVA '70         00.17.47   00.17.47
57 Koen Wiersma AV Argo         00.18.08   00.18.08
58 Robin Wubbels ad '69   00.18.41         00.18.41
59 Tom Waalder Ropes-Running   00.18.53         00.18.53
60 Malte Lamers Bocholt     00.18.55       00.18.55
61 Bram Tolkamp AVA '70   00.19.01         00.19.01
62 Mark van Ampting Zeddam     00.19.15       00.19.15
63 Koen Wellink Aalten         00.19.35   00.19.35
64 Sander Arink Lichtenvoorde         00.19.38   00.19.38
65 Peter Bieshaar Scherpenzeel       00.19.42     00.19.42
66 Luuk te Brake AVA '70         00.20.13   00.20.13
67 Onbekend nr? Aalten         00.20.17   00.20.17
68 Sergio Griffioen Aalten         00.20.20   00.20.20
69 Jan Bieshaar Scherpenzeel       00.20.26     00.20.26
70 Onbekend nr? Aalten         00.20.35   00.20.35
71 Erik Vreman Ropes-Running       00.21.02     00.21.02
72 Thomas Luttikhold AVA '70   00.21.31         00.21.31
73 Roy Mengerink Aalten         00.21.35   00.21.35
74 Ros van Emden AV Argo         00.21.58   00.21.58
75 Noah Woeltjes Aalten       00.22.11     00.22.11
76 Mart Slotboom AVA '70   00.22.23         00.22.23
77 Richard van der Woude AV Argo     00.22.27       00.22.27
78 Geert Prinsen Aalten     00.22.36       00.22.36
79 Sven Meinen Nijkerk     00.22.54       00.22.54
80 Maarten Pieters Aalten   00.22.59         00.22.59
81 Rudi Stronks Ropes-Running         00.23.01   00.23.01
82 Henk Woolschot AV Argo   00.23.10         00.23.10
83 Bertus Sessink Archeus     00.23.21       00.23.21
84 Peter Ballast AVA '70       00.23.32     00.23.32
85 Dirk Gross-Heijnck Bocholt     00.23.46       00.23.46
86 Rick Wevers AZSV         00.23.55   00.23.55
87 Marc Scholten Aalten       00.23.55     00.23.55
88 Peter Ligterink Aalten         00.24.10   00.24.10
89 Dirk Jan Robbe AVA '70     00.24.14       00.24.14
90 Hans Hoftijzer Aalten       00.24.16     00.24.16
91 Martien te Molder Archeus     00.24.35       00.24.35
92 Sander Wikkerink AVA '70   00.25.00         00.25.00
93 Hugo Verheij AVA '70       00.25.12     00.25.12
94 Joke Balke Aalten         00.25.13   00.25.13
95 Sander Wikkerink AVA '70       00.25.30     00.25.30
96 Bert Woolschot AV Argo       00.26.05     00.26.05
97 Edwin do AV Argo         00.26.56   00.26.56
98 Martijn Bruggink Aalten     00.27.27       00.27.27
99 Walter Vaags Aalten         00.27.32   00.27.32
100 Bram Loman Archeus         00.28.18   00.28.18
101 Bertram Hoftijzer Aalten     00.29.54       00.29.54
102 Johan van Eerden AVA '70   00.31.26         00.31.26
103 Raymond Schuurman Dinxperlo           00.00.00
104 Bram Gerritsen Archeus           00.00.00

Dames 50

Plts Achternaam Ver/PLaats 1 2 3 4 Totaal
1 Sien Meinen AVA '70   00.27.13   00.26.22   00.26.16   00.26.01   01.18.39
2 Edith Tebeest AVA '70     00.29.44   00.29.30   00.29.13   01.28.27
3 Levina Vaandrager Aalten   00.29.59   00.29.28     00.29.30   01.28.57
4 Erika Brinkman AVA '70   00.32.28     00.31.27   00.31.33   01.35.28
5 Lenie Wamelink AVA '70   00.33.21   00.33.19     00.32.21   01.39.01
6 Sonja de Kinkelder AVA '70   00.35.49     00.34.47   00.32.09   01.42.45
7 Anna Torensen AVA '70   00.39.46   00.39.19   00.38.32   00.34.36   01.52.27
8 Annie Seegers Doetinchem         00.26.07   00.26.07
9 Paulien Hieltjes LV Groenlo         00.27.13   00.27.13
10 Irma Wellink AVA '70         00.27.36   00.27.36
11 Joke te Kolstee Archeus   00.29.44         00.29.44
12 Geertje Ecuherdt Archeus       00.30.29     00.30.29
13 Anja Ruesink Archeus       00.30.30     00.30.30
14 Wil Stemerdink Archeus         00.32.03   00.32.03
15 Dorien Bruggink AVA '70       00.32.04     00.32.04
16 Alice Kroezen Archeus         00.32.17   00.32.17
17 Hedwig van den Hof Apeldoorn   00.33.22         00.33.22

Dames

Plts Achternaam Ver/PLaats 1 2 3 4 Totaal
1 Nicole Hoffman LV Groenlo   00.20.18   00.20.15   00.20.10   00.20.12   01.00.37
2 Luca Palm LAZ Rhede   00.20.10   00.20.40     00.20.53   01.01.43
3 Wilma Hoftijzer Ropes-Running   00.23.24   00.23.06   00.22.58   00.22.55   01.08.59
4 Nicole Pollmann LAZ Rhede   00.24.32   00.23.51   00.23.53     01.12.16
5 Carla Hoornenborg AVA '70   00.24.34   00.23.59   00.27.07   00.24.11   01.12.44
6 Enny Blits LAZ Rhede   00.24.43   00.23.03     00.26.37   01.14.23
7 Mariska Wagener AVA '70   00.25.49   00.25.06   00.25.10   00.24.30   01.14.46
8 Judith Boomkamp AVA '70   00.26.05   00.25.09     00.24.38   01.15.52
9 Maria Griffioen AVA '70   00.26.59   00.26.51   00.25.45   00.24.46   01.17.22
10 Bianca van den Berg AVA '70   00.27.00   00.26.17   00.25.56   00.26.03   01.18.16
11 Mariska van den Berg AVA '70   00.30.44   00.27.09   00.26.44   00.26.54   01.20.47
12 Yvette Heusinkveld AVA '70   00.28.30   00.27.20   00.28.07   00.27.29   01.22.56
13 Nicole Mateman AVA '70   00.28.28   00.27.18     00.27.33   01.23.19
14 Bernadet Slagter AVA '70     00.29.17   00.28.24   00.26.24   01.24.05
15 Anke Hinkamp AVA '70   00.29.06   00.27.59   00.27.57   00.28.09   01.24.05
16 Dirkje Huitink AVA '70   00.28.53     00.28.11   00.27.43   01.24.47
17 Linda de Vries AVA '70     00.28.03   00.27.31   00.29.15   01.24.49
18 Lianne Gijsbertsen AVA '70     00.29.58   00.27.54   00.28.01   01.25.53
19 Linda Scholten AVA '70   00.31.25   00.29.36   00.29.06   00.28.02   01.26.44
20 Mirande Jansen AVA '70   00.29.23   00.29.15     00.28.56   01.27.34
21 Jolanda Hubers AVA '70   00.29.41   00.29.23   00.29.22     01.28.26
22 Bianca Saalmink AVA '70   00.30.40   00.29.54     00.28.34   01.29.08
23 Lieke Ruesink Archeus   00.31.57   00.30.01   00.29.34   00.30.10   01.29.45
24 Samantha Zegers AVA '70   00.30.33   00.29.19     00.31.32   01.31.24
25 Susan Wisselink AVA '70   00.32.00     00.30.02   00.30.23   01.32.25
26 Carry Navis AVA '70   00.32.02   00.32.16   00.31.34   00.31.22   01.34.58
27 Madellief Hoijtink Archeus     00.35.04   00.34.25   00.30.23   01.39.52
28 Bianca Eekelder AVA '70   00.37.48   00.33.54   00.33.14   00.32.57   01.40.05
29 Yvonne Salemink Aalten   00.36.30   00.33.09   00.33.48     01.43.27
30 Henrike van Eerden AVA '70   00.35.50   00.34.32   00.33.47     01.44.09
31 Anja Hoogerbrug AVA '70   00.39.46   00.39.18   00.38.33   00.34.37   01.52.28
32 Jasmin Nieland LAZ Rhede   00.19.12       00.19.36   00.38.48
33 Anoeshka Obbink AVA '70   00.25.46   00.24.55       00.50.41
34 Hester Pennings Aalten     00.26.48     00.26.42   00.53.30
35 Ellen van Koersveld AVA '70   00.27.13   00.26.36       00.53.49
36 Claudia Drenthel AVA '70   00.27.47   00.26.52       00.54.39
37 Ingrid Luiten Aalten       00.27.32   00.27.17   00.54.49
38 Linda Prinsen AVA '70     00.27.30     00.27.21   00.54.51
39 Carla Westervelt AVA '70   00.27.56       00.27.27   00.55.23
40 Ingrid Houwers AVA '70     00.28.33   00.28.23     00.56.56
41 Sandra Jansen AVA '70   00.29.17   00.27.55       00.57.12
42 Paula Verwaaijen AVA '70   00.30.03       00.29.32   00.59.35
43 Jolanda Wevers AVA '70     00.30.49     00.30.01   01.00.50
44 Christel te Lindert AVA '70     00.31.27     00.30.25   01.01.52
45 Renske van den Hof Groningen   00.32.11   00.29.55       01.02.06
46 Ilse Hoftijzer AVA '70   00.33.53       00.31.52   01.05.45
47 Margaretha van de Vee AVA '70   00.34.47   00.32.19       01.07.06
48 Sandra de Groot AVA '70   00.34.45   00.32.23       01.07.08
49 Ellen Roelofs AVA '70   00.36.58   00.35.19       01.12.17
50 Katja Demkes AVA '70         00.20.56   00.20.56
51 Nicolet Remeeus Atletico '73   00.22.31         00.22.31
52 Ellen Dekker Loopgroep '90     00.22.33       00.22.33
53 Marieke Prinsen AVA '70     00.23.17       00.23.17
54 Berenden Luiten Aalten       00.23.17     00.23.17
55 Nicole Nijmeijer Archeus         00.23.39   00.23.39
56 Ingrid Maarse Archeus         00.24.24   00.24.24
57 Rianne Fokkers AVA '70     00.24.57       00.24.57
58 Anky Bruil AVA '70     00.24.58       00.24.58
59 Ingrid van Zolingen AVA '70       00.25.07     00.25.07
60 Diana Ottevanger AVA '70     00.26.03       00.26.03
61 Kim Baakman AVA '70   00.26.25         00.26.25
62 Maartje Mateman Doetinchem         00.26.26   00.26.26
63 Priscilla Mateman Aalten         00.26.46   00.26.46
64 Sjany Mateman Aalten         00.26.55   00.26.55
65 Wendy Westerveld Aalten     00.27.23       00.27.23
66 Romy van Rijs AVA '70         00.27.28   00.27.28
67 Karin Esselink Meddo         00.27.35   00.27.35
68 Wendy Smeenk Archeus         00.28.20   00.28.20
69 Chantal Posthumus AVA '70         00.28.32   00.28.32
70 Mieke Eenink Aalten     00.28.50       00.28.50
71 Gerdie Duenk AVA '70     00.28.54       00.28.54
72 Renata van Lochem AVA '70     00.29.06       00.29.06
73 Janneke Koskamp Aalten         00.29.11   00.29.11
74 Erna Boekelder AVA '70   00.30.16         00.30.16
75 Ilse Klein Tank AVA '70       00.30.31     00.30.31
76 Saskia Zwiers Groningen   00.30.46         00.30.46
77 Jeannet Schtte Aalten         00.30.54   00.30.54
78 Marieke Jansen Borculo         00.31.06   00.31.06
79 Ellie Hoftijzer Aalten     00.31.13       00.31.13
80 Martine Graven AVA '70         00.31.35   00.31.35
81 Martine Graven AVA '70     00.31.44       00.31.44
82 Madelein Bulten AVA '70       00.31.45     00.31.45
83 Janet te Brake Archeus         00.32.02   00.32.02
84 Sandra Klein Hegeman Archeus         00.32.10   00.32.10
85 Jorien Mengerink Winterswijk         00.32.18   00.32.18
86 Jacueline van Alst Archeus         00.32.23   00.32.23
87 Martine Graven AVA '70   00.33.14         00.33.14
88 Dagmar Holweg AVA '70   00.33.55         00.33.55
89 Heidi Rijnders AVA '70       00.33.57     00.33.57
90 Jenneken van der Steen AVA '70       00.34.14     00.34.14
91 Elly Scholts AVA '70     00.35.23       00.35.23

Afstand 10 KM

Heren 50

Plts Achternaam Ver/PLaats 1 2 3 4 Totaal
1 Wim Brinkman AVA '70     00.40.35   00.39.56   00.39.44   02.00.15
2 Wim Jentink AVA '70   00.42.14   00.41.00   00.41.03   00.40.58   02.03.01
3 Wim Vink AVA '70   00.42.44   00.41.38   00.41.14     02.05.36
4 Jan Ruesink Archeus   00.45.24   00.44.16     00.44.43   02.14.23
5 Herman te Lindert Sinderen   00.47.26   00.45.08   00.45.12   00.45.51   02.16.11
6 Henk Lammers AVA '70   00.50.05   00.48.39   00.47.48   00.48.18   02.24.45
7 Frits Dijkgraaf Winterswijk   01.08.13     01.00.01     02.08.14
8 Wim Helmink Meddo     00.39.09       00.39.09
9 Paul Tebroke Aalten         00.40.05   00.40.05
10 Gerard Bodde 's Heerenberg   00.42.36         00.42.36
11 Heinrich Beumer Vreden     00.43.02       00.43.02
12 Henk Mengers AVA '70       00.43.52     00.43.52
13 Fons Nieuwenhuis Wehl   00.47.46         00.47.46
14 Jan Rademaker AVA '70         00.48.03   00.48.03
15 Peter van den Hooff Aalten       00.48.40     00.48.40
16 Gerrit ter Haar Aalten       00.57.49     00.57.49

Heren

Plts Achternaam Ver/PLaats 1 2 3 4 Totaal
1 Gerton Prinsen ASV Eibergen     00.37.54   00.37.34   00.37.56   01.53.24
2 Gerrit Dijkslag AVA '70     00.38.44   00.39.10   00.38.24   01.56.18
3 Kees Peerdeman Drempt   00.42.48   00.41.34   00.41.44   00.41.41   02.04.59
4 Dinand Woolschot AV Argo   00.44.42   00.43.31   00.42.33   00.42.02   02.08.06
5 Hans Winkelhorst Bredevoort   00.44.14   00.43.06   00.42.47   00.43.17   02.09.10
6 Raymond Pasman LV Groenlo   00.45.06   00.44.31   00.44.15     02.13.52
7 Marcel Mateman Aalten   00.48.50   00.48.09     00.48.34   02.25.33
8 Wilco Wisselink Aalten   00.50.29     00.48.08   00.48.02   02.26.39
9 Mark van Ampting Zeddam       00.40.08   00.39.54   01.20.02
10 Bram Vriese Lichtenvoorde   00.41.50     00.40.51     01.22.41
11 Dave Posthumus AVA '70     00.45.03   00.45.09     01.30.12
12 Erwin Wamelink AVA '70   00.49.34   00.41.41       01.31.15
13 Rene Wenting AVA '70   00.48.25   00.47.15       01.35.40
14 Marco Rutgers AV Argo         00.37.49   00.37.49
15 Rudi Spekschoor Marienvelde         00.38.48   00.38.48
16 Klevin Mateman Aalten         00.39.03   00.39.03
17 Robin Wubbels Aalten     00.39.30       00.39.30
18 Jochem Buil Trion         00.39.42   00.39.42
19 Sander Arink Lichtenvoorde     00.40.50       00.40.50
20 Wilco Dunnewold Archeus   00.41.45         00.41.45
21 Henri Gelderblom Aalten   00.41.58         00.41.58
22 Ronnie Berendsen Zelhem         00.42.35   00.42.35
23 Luuk te Brake AVA '70     00.42.45       00.42.45
24 Ruud van Suijdam Arnhem       00.43.08     00.43.08
25 Eric Hogeboom Archeus     00.43.49       00.43.49
26 Maikel Menting Aalten     00.43.52       00.43.52
27 Wout Abbink AV Argo     00.44.26       00.44.26
28 Onbekend nr??? Aalten         00.44.38   00.44.38
29 Jimmy van Gessel Winterswijk       00.45.19     00.45.19
30 Maarten Angenent Breedenbroek         00.45.26   00.45.26
31 Henk Woolschot AV Argo     00.45.26       00.45.26
32 Gerjan Jonkeren Almelo     00.46.09       00.46.09
33 Han Geurkink Archeus         00.46.10   00.46.10
34 Eric Mengers Winterswijk     00.46.23       00.46.23
35 Herwin Wensink Aalten       00.47.25     00.47.25
36 Maarten Pieters Aalten         00.49.49   00.49.49
37 Mario van Waardenburg Archeus     00.52.30       00.52.30
38 Dave Jansen Amersfoort     00.52.34       00.52.34
39 Bertil de Haan Archeus           00.00.00
40 Bram Vrieze Lichtenvoorde           00.00.00

Dames 50

Plts Achternaam Ver/PLaats 1 2 3 4 Totaal
1 Maria Demming Dienstagslaufer   00.52.44   00.52.10   00.53.51   00.53.54   02.38.45
2 Annie Buesink AVA '70   01.00.08   00.57.43   00.57.54     02.55.45
3 Riet Seesing Didam   01.03.54     01.01.55     02.05.49
4 Jose Klein Sessink Ropes-Running       00.49.37     00.49.37

Dames

Plts Achternaam Ver/PLaats 1 2 3 4 Totaal
1 Heidie Jentink AVA '70   00.45.29   00.44.21     00.44.44   02.14.34
2 Evelien Hillen AVA '70   00.52.30   00.51.07   00.49.32   00.48.07   02.28.46
3 Lisa te Molder Zieuwent     00.40.52       00.40.52
4 Tracey Jewell AVA '70         00.50.04   00.50.04
5 Rita Mollmann Bocholt     00.51.47       00.51.47
6 Jose Abbink AV Argo     00.52.29       00.52.29
7 Tracey Jewell AVA '70     00.54.38       00.54.38
8 Roos Seesing Nijmegen   00.57.01         00.57.01
9 Kim Baakman AVA '70       00.57.01     00.57.01

Afstand 15 KM

Heren 50

Plts Achternaam Ver/PLaats 1 2 3 4 Totaal
1 Martin Hengevelt Ropes-Running   01.06.46   01.05.11   01.06.33     03.18.30
2 Henri Polman Triathliem         01.03.48   01.03.48
3 Henk Mengers AVA '70         01.09.54   01.09.54
4 Roel Somsen AVA '70       01.11.12     01.11.12
5 Peter van den Hooff Aalten         01.14.48   01.14.48

Heren

Plts Achternaam Ver/PLaats 1 2 3 4 Totaal
1 Christoph Uphues LAZ Rhede     00.51.30   00.51.02   00.49.53   02.32.25
2 Tony Klein Gebbink LV Groenlo   00.57.25   00.56.59     00.57.27   02.51.51
3 Bjorn Demkes AVA '70   00.58.56   00.58.18   00.58.13     02.55.27
4 Inno Spekschoor Varsseveld   01.05.54   01.03.14   01.03.31   01.03.21   03.10.06
5 Henk Lammers Archeus   01.15.11   01.06.48   01.06.50   01.05.31   03.19.09
6 Gerben Duenk AVA '70   01.15.59   01.14.09   01.12.16   01.10.45   03.37.10
7 Henrie Drenthel AVA '70   01.15.22   01.15.47   01.11.11     03.42.20
8 Andre Balke AVA '70   01.16.45   01.16.03     01.15.14   03.48.02
9 Andreas Stockhausen TF Backfield   01.17.52     01.20.44   01.14.57   03.53.33
10 Raymond Schuurman Dinxperlo   01.03.47   01.03.08       02.06.55
11 Dennis Jansen Dinxperlo     01.04.20   01.04.35     02.08.55
12 Frank Harmsen AV Argo     01.11.35     01.09.29   02.21.04
13 Wim Buevink Varsseveld     01.10.49   01.10.32     02.21.21
14 Christian Walfort Vreden     01.20.19     01.16.44   02.37.03
15 Lars Duistermaat Archeus   00.52.56         00.52.56
16 Hans Waalder Ropes-Running       00.57.26     00.57.26
17 Freddy Dekker Loopgroep '90     00.58.55       00.58.55
18 Erik Vink Sinderen       01.07.07     01.07.07
19 Udo Mollmann Bocholt     01.08.03       01.08.03
20 Friedhelm Buschfort Bocholt     01.15.49       01.15.49
21 Peter Baten AVA '70     01.21.26       01.21.26
22 Maarten Angenent Breedenbroek           00.00.00
23 Cyril Seesing Didam           00.00.00
24 Harro Rijnsaardt Aalten           00.00.00

Dames 50

Plts Achternaam Ver/PLaats 1 2 3 4 Totaal
1 Sylvie Klein Goldewijk Loopgroep '90   01.05.14         01.05.14
2 Joke te Kolstee Archeus           00.00.00

Dames

Plts Achternaam Ver/PLaats 1 2 3 4 Totaal
1 Gaby Spangemacher Dienstagslaufer   01.19.36   01.17.42   01.16.04   01.15.38   03.49.24
2 Ingrid van Zolingen AVA '70   01.19.07   01.16.40     01.15.19   03.51.06
3 Anette Vennes Vreden     01.17.37     01.16.24   02.34.01
4 Heike Schutte Vreden     01.17.39       01.17.39
5 Suze Beerten Daventria   01.22.49         01.22.49
6 Ellen Bijker Loopgroep '90   01.26.34         01.26.34
7 Ingrid Maarse Archeus   01.26.38         01.26.38Foto: Jurgen Pillen

Het hardloopevenement voor jong en oud op zaterdag 10 september in Varsseveld ligt alweer een tijd achter ons. Onder tropische weersomstandigheden verschenen er maar liefst bijna 600 lopers en loopsters aan de start van de diverse wedstrijdonderdelen. De organisatie denkt nog vaak terug aan de succesvolle eerste editie van de Kramp Run.


Kramp Run steunt Kanjers voor Kanjers
Maar het belangrijkste doel van de Kramp Run is geld inzamelen voor het goede doel: Kanjers voor Kanjers. Naast het organiseren van een hardloopevenement, willen de initiatiefnemers achter de Kramp Run hun steentje bijdragen voor de lokale maatschappij. Kanjers voor Kanjers is door de organisatie gekoppeld aan de Kramp Run.  

Robert Gesink neemt cheque in ontvangst

Afgelopen maandag nam Kanjers voor Kanjers ambassadeur Robert Gesink de cheque ter waarde van maar liefst € 5.000,- in ontvangst. Kanjers voor Kanjers bestuurslid Mariëtte Harbers laat weten dat de stichting ontzettend blij is met dit geweldige bedrag. ,,Met een deel van het bedrag hebben wij onlangs de jonge bewoners van woongroep De Lindeboomweg in Harreveld kunnen verrassen met mountainbikes, steps, éénwielers en bijbehorende fietshelmen. Voor het andere deel zijn wij op dit moment op zoek naar een goede bestemming.’’ 

Kijk voor meer informatie op www.kanjersvoorkanjers.nl 

Op de foto v.l.n.r. Mariëtte Harbers namens Kanjers voor Kanjers, Freek Fokkink van de Stichting Gert-Jan Wassink, Kanjers voor Kanjers ambassadeur Robert Gesink, Maikel Sellink, ook namens Kanjers voor Kanjers en namens AVA’70 en Kramp overhandigd Gerrit Dijkslag de cheque.


 

 

Op zondag 20 november zijn er een aantal atleten van Ava70 vertrokken naar de groots opgezette wedstrijd de Zevenheuvelenloop in Nijmegen.
Ruim 32.000 zijn er van start gegaan.

Zie de foto's en uitslagen .
Later zal het verslag volgen.

Erwin Wamelink    - 1:01:08

Heidie Jentink        - 1:06:22

André Balke            - 1:12:35

Ingrid van Zolingen -1:12:52

Katja Demkes        - 1:12:58

Peter Baten             -1:15:45

Tracey Jewell          -1:21:54

Gerdie Deunk         -1:37:11

Lenie Wamelink     -1:49:14

Zevenheuvelenloop website

 


Bram Som was afgelopen zondag aanwezig tijdens een bijeenkomst van RTA om zijn ervaringen en herinneringen te delen met met jonge atleten en vragen te beantwoorden.
Van AVA waren aanwezig Tim, Ruben, Stan en Kylian, ze trainen 1x in de 14 dagen mee met RTA.


Foto: Hans Prinsen
vier ava jeugdige ava atleten Tim te Brake, Ruben Boekelder, Stan Prinsen en Kylian Klein Hesselink met Bram Som op de foto


 INTRATUIN BREDEVOORT BELEEFT PRIMEUR

 

 

AVA`70-PROMOTEAM OP STAP

 
Woensdag 16 november zou het dan eindelijk gaan gebeuren….

Voor de eerste maal ging het promotieteam van AVA`70 op stap en het was de hoofdsponsor van de vereniging, Intratuin Bredevoort, die de eer had om het vijftal dames te ontvangen. Er was uiteraard een speciale avond uit gezocht voor dit bijzondere feit, namelijk de Ladies Night. Ineke Wesselink, Inez Balke, Jolanda Huber, Hermien Daniels en Ingrid van Zolingen kenden uiteraard een gezonde spanning voor dit eerste optreden, maar al snel was het ijs gebroken en lieten de AVA-dames zich van hun beste kant zien. Er werd koffie geschonken aan de lange stroom vrouwelijke belangstellenden en daarbij werden tevens kerstkransen uitgedeeld. De urenlange parade van Ladies langs de AVA-stand was een geweldige promotie voor de vereniging en de vijf dames beleefden een hele gezellige avond. Doordat de koffie en de koek door eigenaar Willy Heinen van Intratuin Bredevoort in samenwerking met Gerben Driessen van autobedrijf Mazda Winkelhorst werd gesponsord, kon AVA`70 een prachtig bijdrage in de clubkas storten. Uiteraard worden beide ondernemingen enorm bedankt voor dit spontane gebaar.

De dames van het AVA`70-promoteam kijken met veel plezier terug op een gezellige primeur in de openbaarheid,tijdens de Ladies Night bij Intratuin Bredevoort!


Dani Kugathasan loopt naar een mooie tijd op de 5 km.
Ook op de 3e zaterdag van de Boekeldercross was het Prachtig Herfstweer.
Foto's Marco van Rijs.
Foto's Geert Wevers
Foto's Herman Vreeman 1 km
Foto's Herman Vreeman 2 km
Foto's Herman Vreeman 5 - 10 - 15 km

Zie Lees meer voor uitslagen+Tussenstand over 3 wedstrijden
Herziene versie!

Wat een taart al niet teweeg kan brengen.


Foto: Paul Waalders
d.d. 2009 toen het nog een droom was
.

Tijdens de Ladies Night 16 november bij Intratuin Bredevoort zal het Ava Promotie team flyers uitdelen om onze Club te promoten.
Hieronder kunt u de flyer alvast downloaden.

             


Een achttal jeugdleden van AVA`70 nam zaterdag deel aan de Papendalcross. De wedstrijd, die deel uitmaakt van een serie crosslopen, kende een ijzersterk deelnemersveld. Het was voor de jeugdleden dan ook een mooie gelegenheid, om de nodige ervaring op te doen in een loop met leeftijdsgenoten. Er werden in Papendal de volgende resultaten behaald:

Meisjes pupillen A ( 1200 meter):
5e    plaats   Esther Boekelder,    4.24 min.
 
18e plaats Hilde Kobus,                 4.58 min.

Jongens pupillen A (1200 meter):
9e plaats    Jan Willem Kobus, 4.16 min.

Jongens junioren D (2250 meter):
3e plaats   Ruben Boekelder,    8,28 min.
4e plaats    Stan Prinsen,           8,33 min.

Jongens junioren C (3100 meter):
17e plaats Kylian Kl. Hesselink, 12,14 min

Jongens junioren B (5500 meter):
4e    plaats   
Mark te Brake,     18,22 min.
12e plaats  Bram Tolkamp,       20,05 min. 

Prima prestaties dus van onze jonge clubgenoten, die in Papendal hebben laten zien, dat ze zich goed kunnen meten met de beste jeugdleden uit de regio!


                   Door Benno Stevering

Ingrid van Zolingen pakt winst op langste afstand ondanks val in 2e editie Boekelder crosscompetitie

AALTEN  - De tweede editie van de Boekelder Crosscompetitie , georganiseerd door atletiekvereniging AVA’70 kende een uitstekende deelname afgelopen zaterdag. Maar liefst bijna driehonderd lopers kwamen aan de start. Met name de jeugd was goed vertegenwoordigd. Ook bij de vrouwen op de vijf kilometer was er een flinke belangstelling. Daar was het Nicole Hoffman uit Groenlo die de snelste tijd noteerde in 20.15 minuten. De vijf kilometer bij de heren werd een prooi voor Dirk-Jan Demkes uit Duiven die won in 16.23 minuten. Reini Derksen uit Didam werd vierde in 18.44 minuten en moest nog twee Duitse atleten uit Bocholt voor zich duldden. Op de langste afstand, de vijftien kilometer liet Ingrid van Zolingen van de organiserende vereniging uit Aalten van zich spreken: ‘’Ik heb er drie minuten afgeknabbeld. Helaas kwam ik nog ten val in de buurt van de start. Dit hinderde me echter niet om hier met de winst naar huis te gaan. Mijn grote concurrentie Sylvie Klein Goldewijk liet dit keer verstek gaan. Op de nummer twee, de Duiste Annette Vennes uit Vreden kon ik een minuut uitlopen. Het ging verder lekker. Een prima wedstrijddag als voorbereiding op de langere afstanden!´´. Christoph Uphues van LAZ Rhede uit Duitsland won bij de mannen op deze afstand met een grote voorsprong in 51.30 minuten. Tonny Klein Gebbink uit Groenlo werd tweede in 56.59 minuten. Bjorn Demkes van de organiserende vereniging uit Lieveldewerd derde in 58.18 minuten. De tien kilometer kende met name bij de vrouwen een afgetekende zege in de persoon van Lisa te Molder uit Zieuwent. Zij snelde naar een winnende tijd van 40.52 minuten. Te Molder is in training voor de langere afstanden in de regio. De sterk lopende Heidie Jentink uit Lichtenvoorde werd tweede in 44.21 minuten. ’’Lisa is niet te houden. Zij snelde als een speer na de start vooruit. Ik loop in tegenstelling tot Lisa wel het klassement mee hier in Aalten. Voor mij is deze loop een test voor de zevenheuvelenloop in Nijmegen. Ik probeer daar onder de 1.11 uur te lopen. Het gaat momenteel erg lekker. Onlangs liep ik in Wehl een tijd van 43 minuten op de tien kilometer waar ik erg tevreden mee ben. Deze stijgende lijn wil ik zeker voortzetten. Maar na november ga ik eerst even een rustperiode inlassen.’’  Het lid van AVA´70 wist hiermee Evelien Hillen uit Aalten, eveneens lid van AVA´70 zeven minuten voor te blijven. Gerton Prinsen uit Eibergen won de tien kilometer in 37.54 minuten. Gerrit Dijkslag uit Aalten die vrij laat aan de start arriveerde begon een inhaalrace, maar moest genoegen nemen met een tweede plek in 38.44 minuten. Veteraan Wim Helmink uit Meddo, lid van Archeus werd derde in 39.09 minuten. Het talentje David Spiro uit Winterswijk snelde naar winst op de twee kilometer in 6.33 minuten.  

Afstand 1 KM

Dames

nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Esther Boekelder Bredevoort AVA '70   00.03.54   15.38
2 Janneke Gelderblom Aalten AVA '70   00.04.06   14.63
3 Naomi van der Vegt Doetinchem AV Argo   00.04.08   14.52
4 Lisa Neerhof Aalten AVA '70   00.04.19   13.90
5 Noa Luijmes Aalten AVA '70   00.04.25   13.58
6 Elle van Aken Doetinchem AV Argo   00.04.26   13.53
7 Jorieke ten Brinke Aalten AVA '70   00.04.34   13.14
8 Sophie van Bergen Doetinchem AV Argo   00.04.35   13.09
9 Emma de Bruijn Doetinchem AV Argo   00.04.35   13.09
10 Annelot Posthumus Aalten AVA '70   00.04.38   12.95
11 Marit Kleinbussink Aalten AVA '70   00.04.42   12.77
12 Noa Jakubowski Doetinchem AV Argo   00.04.43   12.72
13 Hilde Kobus Aalten AVA '70   00.04.45   12.63
14 Kris Demkes Lievelde AVA '70   00.04.51   12.37
15 Yuli Veenhuis Doetinchem AV Argo   00.04.52   12.33
16 Anniek van Zuilekom Doetinchem AV Argo   00.05.12   11.54
17 Demi van Egteren Doetinchem AV Argo   00.05.13   11.50
18 Milou Odolphy Doetinchem AV Argo   00.05.19   11.29
19 Isa Schokkin Bredevoort AVA '70   00.05.30   10.91
20 Loes Demkes Lievelde AVA '70   00.05.31   10.88
21 Ismay Bolder Doetinchem AV Argo   00.05.32   10.84
22 Suze Rijnsaardt Aalten -   00.05.57   10.08
23 Saar van Damme Aalten AVA '70   00.06.13   9.65

Heren

nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Diederik Lensink Aalten AVA '70   00.03.54   15.38
2 Cas Hartskeerl Doetinchem AV Argo   00.04.04   14.75
3 Wesley van Rijs Bredevoort AVA '70   00.04.10   14.40
4 Fabian Ridder Rhede LAZ Rhede   00.04.12   14.29
5 Ruben Grievink Winterswijk AVA '70   00.04.18   13.95
6 Maikel Meijran Aalten AVA '70   00.04.20   13.85
7 Lenn Posthumus Aalten AVA '70   00.04.21   13.79
8 Bram Berkelder Aalten AVA '70   00.04.22   13.74
9 Indy Haverkamp Aalten AVA '70   00.04.23   13.69
10 Nathan Posthumus Aalten AVA '70   00.04.32   13.24
11 Joppe Roos Aalten AVA '70   00.04.33   13.19
12 Gerrit Visser Isselburg LAZ Rhede   00.04.40   12.86
13 Daan Lageschaar Meddo Archeus   00.04.53   12.29
14 Sem Hartskeerl Doetinchem -   00.04.54   12.24
15 Ruben Wijers Aalten AVA '70   00.04.56   12.16
16 Jamie Schrijen-Ebbers Doetinchem AV Argo   00.04.58   12.08
17 Twan van Rinsum Doetinchem AV Argo   00.05.01   11.96
18 Calvin Kremers Doetinchem AV Argo   00.05.04   11.84
19 Twan Meinen Lintelo AZSV   00.05.11   11.58
20 Arnoud Hartemink Sinderen AVA '70   00.05.13   11.50
21 Harm Keetels Winterswijk Archeus   00.05.16   11.39
22 D Elburg Aalten AVA '70   00.05.25   11.08
23 Deon Piek Aalten AVA '70   00.05.25   11.08
24 Sil Garritsen Doetinchem AV Argo   00.05.27   11.01
25 Jarno Duenk Aalten AVA '70   00.05.29   10.94
26 Bram Berndes Winterswijk Archeus   00.05.56   10.11
27 Dirk Hoftijzer Aalten -   00.06.01   9.97
28 Sven Meinen Lintelo -   00.06.23   9.40

Afstand 2 KM

Dames

nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Mayke Nusselder Doetinchem AV Argo   00.07.32   15.93
2 Elena Neumann Bocholt LAZ Rhede   00.07.50   15.32
3 Linde Lammers Winterswijk Archeus   00.07.51   15.29
4 Greta Boeck Bocholt LAZ Rhede   00.07.55   15.16
5 Louisa Derksen Rhede LAZ Rhede   00.08.05   14.85
6 Nienke Wijenberg Winterswijk Archeus   00.08.23   14.31
7 Anna Ueffing Bocholt LAZ Rhede   00.08.24   14.29
8 Tess Valenta Winterswijk Archeus   00.08.25   14.26
9 Naomi van Hierden Doetinchem AV Argo   00.08.25   14.26
10 Celine Wessels Doetinchem AV Argo   00.08.26   14.23
11 Julia Tiggeloven Winterswijk Archeus   00.08.45   13.71
12 Linde Klein Nibbelink Bredevoort AVA '70   00.08.48   13.64
13 Elise ten Brinke Aalten AVA '70   00.08.54   13.48
14 Katie van der Linde Doetinchem AV Argo   00.08.56   13.43
15 Stephanie Kok Doetinchem AV Argo   00.08.59   13.36
16 Maud Centen Doetinchem AV Argo   00.09.09   13.11
17 Annemarijm Vaartjes Winterswijk Archeus   00.09.10   13.09
18 Romy van Rijs Bredevoort AVA '70   00.09.14   13.00
19 Hanne Ruesink Winterswijk Archeus   00.09.24   12.77
20 Dewi Müller Doetinchem AV Argo   00.09.25   12.74
21 Monique Hogeboom Winterswijk Archeus   00.09.25   12.74
22 Merle Odolphy Doetinchem AV Argo   00.09.26   12.72
23 Isa van Braak Aalten AVA '70   00.09.27   12.70
24 Florianne Postma Doetinchem AV Argo   00.09.33   12.57
25 Carlijn de Bruijn Doetinchem AV Argo   00.09.36   12.50
26 Charlotte Gruwel Doetinchem AV Argo   00.09.48   12.24
27 Jill van Aken Doetinchem AV Argo   00.09.54   12.12
28 Elze te Winkel Aalten AVA '70   00.10.04   11.92
29 Sanne te Winkel Aalten AVA '70   00.10.23   11.56
30 Dieuwertje Jansen Winterswijk Archeus   00.10.28   11.46
31 Luan Veenhuis Doetinchem AV Argo   00.10.41   11.23
32 Anouk Wikkerink Aalten AVA '70   00.10.42   11.21
33 Silke Scholts Aalten AVA '70   00.11.57   10.04
34 Debby Onnink Bredevoort AVA '70   00.11.59   10.01

Heren

nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 David Spiro Winterswijk Archeus   00.06.34   18.27
2 Matthias Jaschke Bocholt LAZ Rhede   00.06.54   17.39
3 Michel Boeck Bocholt LAZ Rhede   00.07.04   16.98
4 Henry Visser Isselburg-Werth LAZ Rhede   00.07.07   16.86
5 Stan Prinsen Varsseveld AVA '70   00.07.09   16.78
6 Ruben Boekelder Bredevoort AVA '70   00.07.18   16.44
7 Erik Hoepfner Bocholt LAZ Rhede   00.07.18   16.44
8 Kylian Klein Hesselink Aalten AVA '70   00.07.21   16.33
9 Jan-David Ridder Rhede LAZ Rhede   00.07.22   16.29
10 Luuk Nusselder Doetinchem AV Argo   00.07.41   15.62
11 Jonas Arnold Bocholt LAZ Rhede   00.07.41   15.62
12 Malte Stockhausen Bocholt LAZ Rhede   00.07.49   15.35
13 Sam ter Haar Aalten AVA '70   00.07.57   15.09
14 Jerrel Balke Aalten AVA '70   00.08.06   14.81
15 Kjell Venderbosch Doetinchem AV Argo   00.08.07   14.78
16 Koen Kaalberg Doetinchem AV Argo   00.08.08   14.75
17 Teun Houwers Aalten ava   00.08.20   14.40
18 Twan Wagener Aalten AVA '70   00.08.21   14.37
19 Jan-Willem Kobus Aalten AVA '70   00.08.23   14.31
20 Finn Garritsen Doetinchem AV Argo   00.08.24   14.29
21 David de Vooght Doetinchem AV Argo   00.08.27   14.20
22 Tom Küppers Doetinchem AV Argo   00.08.30   14.12
23 Bart Elburg Aalten AVA '70   00.08.38   13.90
24 Ties Centen Doetinchem AV Argo   00.08.41   13.82
25 Joep Tolkamp Aalten AVA '70   00.08.43   13.77
26 Tijmen ter Keurs Winterswijk Archeus   00.08.50   13.58
27 Ruben Garritsen Doetinchem AV Argo   00.08.52   13.53
28 Joran Schoppers Aalten AVA '70   00.09.13   13.02
29 Mick Wagener Aalten AVA '70   00.09.15   12.97
30 Douwe Kleinbussink Aalten AVA '70   00.09.20   12.86
31 Thomas ter Horst Aalten AVA '70   00.09.43   12.35
32 Denzel Haverkamp Aalten -   00.09.59   12.02
33 Keanu Rosmuller Doetinchem AV Argo   00.10.00   12.00
34 Melle Garritsen Doetinchem AV Argo   00.10.10   11.80
35 Kelvin Perez-Peters Doetinchem AV Argo   00.10.16   11.69
36 Sander Barends Doetinchem AV Argo   00.10.18   11.65
37 Frank Rondeel Aalten AVA '70   00.10.22   11.58
38 Job Ligterink Aalten AVA '70   00.10.25   11.52
39 Bert Wendker Doetinchem AV Argo   00.11.19   10.60
40 Jouri Piek Aalten AVA '70   00.11.49   10.16

Afstand 5 KM

Dames

nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Nicole Hoffman Groenlo LV Groenlo   00.20.10   14.88
2 Wilma Hoftijzer Dinxperlo Ropes-Running   00.22.58   13.06
3 Berenden Luiten Aalten -   00.23.17   12.88
4 Nicole Pollmann Bocholt LAZ Rhede   00.23.53   12.56
5 Ingrid van Zolingen Aalten AVA '70   00.25.07   11.94
6 Mariska Wagener Aalten AVA '70   00.25.10   11.92
7 Maria Griffioen Aalten AVA '70   00.25.45   11.65
8 Bianca van den Berg Aalten AVA '70   00.25.56   11.57
9 Sien Meinen Aalten AVA '70   00.26.16   11.42
10 Mariska van den Berg Aalten AVA '70   00.26.44   11.22
11 Carla Hoornenborg Bredevoort AVA '70   00.27.07   11.06
12 Linda de Vries Aalten AVA '70   00.27.31   10.90
13 Ingrid Luiten Aalten     00.27.32   10.90
14 Lianne Gijsbertsen Aalten AVA '70   00.27.54   10.75
15 Anke Hinkamp Aalten AVA '70   00.27.57   10.73
16 Yvette Heusinkveld Aalten AVA '70   00.28.07   10.67
17 Dirkje Huitink Aalten AVA '70   00.28.11   10.64
18 Ingrid Houwers Lichtenvoorde AVA '70   00.28.23   10.57
19 Bernadet Slagter Aalten AVA '70   00.28.24   10.56
20 Linda Scholten Aalten AVA '70   00.29.06   10.31
21 Jolanda Hubers Aalten AVA '70   00.29.22   10.22
22 Edith Tebeest Dinxperlo AVA '70   00.29.30   10.17
23 Lieke Ruesink Winterswijk Archeus   00.29.34   10.15
24 Susan Wisselink Aalten AVA '70   00.30.02   9.99
25 Geertje Ecuherdt Winterswijk Archeus   00.30.29   9.84
26 Anja Ruesink Winterswijk Archeus   00.30.30   9.84
27 Ilse Klein Tank Lichtenvoorde AVA '70   00.30.31   9.83
28 Erika Brinkman De Heurne AVA '70   00.31.27   9.54
29 Carry Navis Aalten AVA '70   00.31.34   9.50
30 Madelein Bulten Aalten AVA '70   00.31.45   9.45
31 Dorien Bruggink Aalten AVA '70   00.32.04   9.36
32 Bianca Eekelder Aalten AVA '70   00.33.14   9.03
33 Henrike van Eerden Aalten AVA '70   00.33.47   8.88
34 Yvonne Salemink Aalten -   00.33.48   8.88
35 Heidi Rijnders Lichtenvoorde AVA '70   00.33.57   8.84
36 Jenneken van der Steen Aalten AVA '70   00.34.14   8.76
37 Madellief Hoijtink Winterswijk Archeus   00.34.25   8.72
38 Sonja de Kinkelder Groenlo AVA '70   00.34.47   8.62
39 Anna Torensen Aalten AVA '70   00.38.32   7.79
40 Anja Hoogerbrug Aalten AVA '70   00.38.33   7.78

Heren

nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Dirk-Jan Demkes Duiven -   00.16.12   18.52
2 Jochem Bruggink De Heurne -   00.18.01   16.65
3 Marcel Eckers Rhede LAZ Rhede   00.18.37   16.11
4 H Brunsveld Ijzerlo -   00.18.55   15.86
5 David Sonntag Oeding AVA '70   00.19.01   15.78
6 Dennis Woeltjes Aalten try out   00.19.06   15.71
7 Frank Roos Aalten AVA '70   00.19.17   15.56
8 Gerrit Heersink Heelweg AVA '70   00.19.24   15.46
9 Dani Kugathasan Aalten AVA '70   00.19.26   15.44
10 Geert Wevers-Ahave. Aalten AVA '70   00.19.27   15.42
11 Joost Wichers Bredevoort AVA '70   00.19.38   15.28
12 Michael Nienhaus Bocholt -   00.19.39   15.27
13 Hans Nas Zeddam AV Argo   00.19.41   15.24
14 Peter Bieshaar Scherpenzeel -   00.19.42   15.23
15 Kevin Kugathasan Aalten AVA '70   00.19.45   15.19
16 Paul Huls Doetinchem AV Argo   00.19.47   15.16
17 Erwin Wamelink Aalten AVA '70   00.19.56   15.05
18 Roel Schreurs Aalten AVA '70   00.20.08   14.90
19 Jozo Vulic Groenlo LV Groenlo   00.20.09   14.89
20 Wijnand te Lintum Winterswijk Archeus   00.20.14   14.83
21 Frank Buesink Lichtenvoorde -   00.20.16   14.80
22 Jan Bieshaar Scherpenzeel -   00.20.26   14.68
23 Raymond Duenk Aalten -   00.20.40   14.52
24 Vincent Duenk Aalten -   00.20.43   14.48
25 Gerrit te Lindert Aalten AVA '70   00.21.01   14.27
26 Erik Vreman Aalten Ropes-Running   00.21.02   14.26
27 Wim Rensink Aalten AVA '70   00.21.11   14.16
28 Daan Houwers Aalten AVA '70   00.21.29   13.96
29 Gerrit-Jan Jansen Aalten AZSV   00.21.39   13.86
30 Andre Tebroke Nijmegen AVA '70   00.21.57   13.67
31 Noah Woeltjes Aalten -   00.22.11   13.52
32 Rudi de Vries Varsseveld -   00.22.12   13.51
33 Herman Baten Aalten -   00.22.13   13.50
34 Laurens Broeze Winterswijk -   00.22.17   13.46
35 Domenique Schreurs Winterswijk Archeus   00.22.37   13.26
36 Michael Derusen Rhede -   00.22.55   13.09
37 Tim te Brake Aalten AVA '70   00.22.56   13.08
38 Maarten Heersink Heelweg AVA '70   00.23.03   13.02
39 Jan Rademaker Varsseveld AVA '70   00.23.05   13.00
40 Jochem ter Keurs Winterswijk Archeus   00.23.14   12.91
41 Rik Lammers Varsseveld -   00.23.15   12.90
42 Peter Ballast Lichtenvoorde AVA '70   00.23.32   12.75
43 Leo Temming Aalten AVA '70   00.23.48   12.61
44 Dick Smits Aalten AVA '70   00.23.51   12.58
45 Marc Scholten Aalten -   00.23.55   12.54
46 Jan Kolthof Aalten -   00.24.02   12.48
47 Timo Kruisselbrink Kotten Archeus   00.24.07   12.44
48 Raymond Hummelink Lichtenvoorde -   00.24.08   12.43
49 Hans Hoftijzer Aalten -   00.24.16   12.36
50 Eric Hoogerbrug Aalten AVA '70   00.24.40   12.16
51 Hugo Verheij Lichtenvoorde AVA '70   00.25.12   11.90
52 Sander Wikkerink Aalten AVA '70   00.25.30   11.76
53 Jurgen Vrieze Aalten AVA '70   00.25.47   11.64
54 Bert Woolschot Zelhem AV Argo   00.26.05   11.50
55 Geert Grievink Aalten AVA '70   00.26.10   11.46
56 Twan Veldhuis Winterswijk Archeus   00.29.47   10.07

Afstand 10 KM

Dames

nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Evelien Hillen Aalten AVA '70   00.49.32   12.11
2 Jose Klein Sessink Dinxperlo Ropes-Running   00.49.37   12.09
3 Maria Demming Bocholt Dienstagslaufer   00.53.51   11.14
4 Kim Baakman Lichtenvoorde AVA '70   00.57.01   10.52
5 Annie Buesink Aalten AVA '70   00.57.54   10.36
6 Riet Seesing Didam -   01.01.55   9.69

Heren

nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Gerton Prinsen Eibergen ASV Eibergen   00.37.34   15.97
2 Gerrit Dijkslag Aalten AVA '70   00.39.10   15.32
3 Wim Brinkman Aalten AVA '70   00.39.56   15.03
4 Mark van Ampting Zeddam -   00.40.08   14.95
5 Bram Vrieze Lichtenvoorde -   00.40.51   14.69
6 Wim Jentink Aalten AVA '70   00.41.03   14.62
7 Wim Vink Aalten AVA '70   00.41.14   14.55
8 Kees Peerdeman Drempt -   00.41.44   14.38
9 Dinand Woolschot Zelhem AV Argo   00.42.33   14.10
10 Hans Winkelhorst Bredevoort -   00.42.47   14.02
11 Ruud van Suijdam Arnhem -   00.43.08   13.91
12 Henk Mengers Aalten AVA '70   00.43.52   13.68
13 Raymond Pasman Groenlo LV Groenlo   00.44.15   13.56
14 Dave Posthumus Aalten AVA '70   00.45.09   13.29
15 Herman te Lindert Sinderen -   00.45.12   13.27
16 Jimmy van Gessel Winterswijk -   00.45.19   13.24
17 Herwin Wensink Aalten -   00.47.25   12.65
18 Henk Lammers Aalten AVA '70   00.47.48   12.55
19 Wilco Wisselink Aalten -   00.48.08   12.47
20 Peter van den Hooff Aalten -   00.48.40   12.33
21 Gerrit ter Haar Aalten -   00.57.49   10.38
22 Frits Dijkgraaf Winterswijk -   01.00.01   10.00

Afstand 15 KM

Dames

nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Gaby Spangemacher Bocholt Dienstagslaufer   01.16.04   11.83

Heren

nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Christoph Uphues Velen-Ramsdorf LAZ Rhede   00.51.02   17.64
2 Hans Waalder Aalten Ropes-Running   00.57.26   15.67
3 Bjorn Demkes Lievelde AVA '70   00.58.13   15.46
4 Inno Spekschoor Varsseveld -   01.03.31   14.17
5 Dennis Jansen Dinxperlo -   01.04.35   13.94
6 Martin Hengevelt Dinxperlo Ropes-Running   01.06.33   13.52
7 Henk Lammers Winterswijk Archeus   01.06.50   13.47
8 Erik Vink Sinderen -   01.07.07   13.41
9 Wim Buevink Varsseveld -   01.10.32   12.76
10 Henrie Drenthel Aalten AVA '70   01.11.11   12.64
11 Roel Somsen Bredevoort AVA '70   01.11.12   12.64
12 Gerben Duenk Aalten AVA '70   01.12.16   12.45
13 Andreas Stockhausen Bocholt TF Backfield   01.20.44   11.15

Afstand 1 KM

Dames

nr naam Plaats Vereniging   leeftijd   Tijd   Gemiddelde
1 Janneke Gelderblom Aalten AVA '70   8   00.03.58   15.13
2 Naomi van der Vegt Doetinchem AV Argo   9   00.04.09   14.46
3 Noa Luijmes Aalten AVA '70   7   00.04.24   13.64
4 Elle van Aken Doetinchem AV Argo   8   00.04.29   13.38
5 Annelot Posthumus Aalten AVA '70   7   00.04.31   13.28
6 Marit Kleinbussink Aalten AVA '70   7   00.04.41   12.81
7 Sophie van Bergen Doetinchem AV Argo   9   00.04.41   12.81
8 Lisa Neerhof Aalten AVA '70   9   00.04.43   12.72
9 Emma de Bruijn Doetinchem AV Argo   8   00.04.43   12.72
10 Jorieke ten Brinke Aalten AVA '70   9   00.04.45   12.63
11 Noa Jakubowski Doetinchem AV Argo   8   00.04.57   12.12
12 Yuli Veenhuis Doetinchem AV Argo   8   00.04.58   12.08
13 Kris Demkes Lievelde AVA '70   9   00.05.00   12.00
14 Madelief Bosch Winterswijk -   9   00.05.07   11.73
15 Rinske Nas Zeddam -   8   00.05.09   11.65
16 Eva Wikkerink Aalten AVA '70   0   00.05.14   11.46
17 Guusje Mengers Winterswijk -   9   00.05.15   11.43
18 Sanne Vaartjes Winterswijk -   9   00.05.17   11.36
19 Lotte Klein Nibbelink Bredevoort -   7   00.05.20   11.25
20 Mare Boland Doetinchem AV Argo   7   00.05.34   10.78
21 Elin Boland Doetinchem AV Argo   7   00.05.35   10.75
22 Isa Schokkin Bredevoort AVA '70   8   00.05.37   10.68
23 Suze Rijnsaardt Aalten -   7   00.06.07   9.81
24 Saar van Damme Aalten AVA '70   7   00.06.15   9.60

Heren

nr naam Plaats Vereniging   leeftijd   Tijd   Gemiddelde
1 Diederik Lensink Aalten AVA '70   9   00.03.56   15.25
2 Cas Hartskeerl Doetinchem AV Argo   9   00.04.06   14.63
3 Maikel Meijran Aalten AVA '70   9   00.04.11   14.34
4 Sem Hartskeerl Doetinchem -   8   00.04.13   14.23
5 Indy Haverkamp Aalten AVA '70   8   00.04.14   14.17
6 Fabian Ridder Rhede LAZ Rhede   8   00.04.19   13.90
7 Bram Berkelder Aalten AVA '70   7   00.04.21   13.79
8 Ruben Grievink Winterswijk AVA '70   9   00.04.22   13.74
9 Lenn Posthumus Aalten AVA '70   8   00.04.24   13.64
10 Nathan Posthumus Aalten AVA '70   9   00.04.25   13.58
11 Wouter Schutman Doetinchem AV Argo   9   00.04.27   13.48
12 Laurian Luimes Aalten AVA '70   6   00.04.28   13.43
13 Joppe Roos Aalten AVA '70   9   00.04.33   13.19
14 Gerrit Visser Isselburg LAZ Rhede   8   00.04.44   12.68
15 Ruben Wijers Aalten AVA '70   8   00.04.45   12.63
16 Daan Lageschaar Meddo Archeus   9   00.04.46   12.59
17 Jamie Schrijen-Ebbers Doetinchem AV Argo   9   00.04.50   12.41
18 Daan Ottevanger Aalten AVA '70   6   00.04.51   12.37
19 Iwar Woolschot Zelhem -   7   00.05.08   11.69
20 Calvin Kremers Doetinchem AV Argo   9   00.05.10   11.61
21 Arnoud Hartemink Sinderen AVA '70   8   00.05.12   11.54
22 Twan van Rinsum Doetinchem AV Argo   9   00.05.13   11.50
23 D Elburg Aalten AVA '70   6   00.05.16   11.39
24 Deon Piek Aalten AVA '70   7   00.05.18   11.32
25 Jarno Duenk Aalten AVA '70   7   00.05.31   10.88
26 Bram Berndes Winterswijk Archeus   7   00.05.49   10.32
27 Sven Meinen Lintelo -   5   00.06.25   9.35
28 Wessel Kochl Aalten -   4   00.07.38   7.86

Afstand 2 KM

Dames

nr naam Plaats Vereniging   leeftijd   Tijd   Gemiddelde
1 Vanessa Derksen Rhede LAZ Rhede   12   00.07.28   16.07
2 Mayke Nusselder Doetinchem AV Argo   14   00.07.36   15.79
3 Kyra Keurentjes Doetinchem AV Argo   10   00.07.48   15.38
4 Greta Boeck Bocholt LAZ Rhede   12   00.07.54   15.19
5 Linde Lammers Winterswijk Archeus   14   00.08.01   14.97
6 Elena Neumann Bocholt LAZ Rhede   13   00.08.02   14.94
7 Nienke Wijenberg Winterswijk Archeus   11   00.08.07   14.78
8 Louisa Derksen Rhede LAZ Rhede   13   00.08.08   14.75
9 Anna Ueffing Bocholt LAZ Rhede   11   00.08.11   14.66
10 Marijke Esselink Meddo Archeus   12   00.08.16   14.52
11 Naomi van Hierden Doetinchem AV Argo   14   00.08.25   14.26
12 Celine Wessels Doetinchem AV Argo   12   00.08.31   14.09
13 Linde Klein Nibbelink Bredevoort AVA '70   11   00.08.42   13.79
14 Tess Valenta Winterswijk Archeus   13   00.08.44   13.74
15 Meret Steinzen Bocholt LAZ Rhede   12   00.08.49   13.61
16 Katie van der Linde Doetinchem AV Argo   12   00.08.53   13.51
17 Stephanie Kok Doetinchem AV Argo   11   00.09.00   13.33
18 Romy van Rijs Bredevoort AVA '70   10   00.09.03   13.26
19 Elise ten Brinke Aalten AVA '70   13   00.09.06   13.19
20 Maud Centen Doetinchem AV Argo   10   00.09.08   13.14
21 Julia Tiggeloven Winterswijk Archeus   14   00.09.11   13.07
22 Hanne Ruesink Winterswijk Archeus   13   00.09.12   13.04
23 Annemarijm Vaartjes Winterswijk Archeus   13   00.09.13   13.02
24 Maayke Giesen Doetinchem AV Argo   12   00.09.17   12.93
25 Carlijn de Bruijn Doetinchem AV Argo   12   00.09.18   12.90
26 Florianne Postma Doetinchem AV Argo   11   00.09.26   12.72
27 Monique Hogeboom Winterswijk Archeus   13   00.09.31   12.61
28 Dewi Müller Doetinchem AV Argo   11   00.09.46   12.29
29 Elze te Winkel Aalten AVA '70   14   00.10.22   11.58
30 Charlotte Gruwel Doetinchem AV Argo   10   00.10.25   11.52
31 Jill van Aken Doetinchem AV Argo   10   00.10.27   11.48
32 Sanne te Winkel Aalten AVA '70   13   00.10.33   11.37
33 Mylja Jansen Aalten AVA '70   13   00.10.52   11.04
34 Dieuwertje Jansen Winterswijk Archeus   10   00.10.54   11.01
35 Luan Veenhuis Doetinchem AV Argo   10   00.11.10   10.75
36 Eva Leemreise Aalten -   10   00.11.47   10.18
37 Lieke Scholts Aalten AVA '70   14   00.12.04   9.94
38 Silke Scholts Aalten AVA '70   11   00.12.06   9.92

Heren

nr naam Plaats Vereniging   leeftijd   Tijd   Gemiddelde
1 David Spiro Winterswijk Archeus   14   00.06.33   18.32
2 Michel Boeck Bocholt LAZ Rhede   14   00.06.59   17.18
3 Matthias Jaschke Bocholt LAZ Rhede   14   00.07.00   17.14
4 Henry Visser Isselburg-Werth LAZ Rhede   13   00.07.15   16.55
5 Erik Hoepfner Bocholt LAZ Rhede   13   00.07.16   16.51
6 Lars Van Bergen Doetinchem AV Argo   13   00.07.33   15.89
7 Jan-David Ridder Rhede LAZ Rhede   11   00.07.34   15.86
8 Twan Wagener Aalten AVA '70   14   00.07.45   15.48
9 Malte Stockhausen Bocholt LAZ Rhede   13   00.07.47   15.42
10 Michiel Bibbe Doetinchem AV Argo   13   00.07.49   15.35
11 Luuk Nusselder Doetinchem AV Argo   12   00.07.51   15.29
12 Jonas Arnold Bocholt LAZ Rhede   10   00.07.59   15.03
13 Sam ter Haar Aalten AVA '70   13   00.08.03   14.91
14 Paul van der Woude Doetinchem AV Argo   12   00.08.10   14.69
15 Jerrel Balke Aalten AVA '70   13   00.08.13   14.60
16 Teun Houwers Aalten ava   13   00.08.15   14.55
17 Kjell Venderbosch Doetinchem AV Argo   11   00.08.19   14.43
18 Koen Kaalberg Doetinchem AV Argo   12   00.08.22   14.34
19 David de Vooght Doetinchem AV Argo   13   00.08.32   14.06
20 Finn Garritsen Doetinchem AV Argo   11   00.08.40   13.85
21 Bart Elburg Aalten AVA '70   12   00.08.48   13.64
22 Tom Küppers Doetinchem AV Argo   11   00.08.52   13.53
23 Ties Centen Doetinchem AV Argo   10   00.08.58   13.38
24 Tijmen ter Keurs Winterswijk Archeus   11   00.09.04   13.24
25 Mick Wagener Aalten AVA '70   11   00.09.15   12.97
26 Jorrit Schutman Doetinchem AV Argo   11   00.09.16   12.95
27 Douwe Kleinbussink Aalten AVA '70   10   00.09.20   12.86
28 Joran Schoppers Aalten AVA '70   14   00.09.28   12.68
29 Denzel Haverkamp Aalten -   10   00.09.57   12.06
30 Job Ligterink Aalten AVA '70   12   00.10.11   11.78
31 Kelvin Perez-Peters Doetinchem AV Argo   11   00.10.14   11.73
32 Keanu Rosmuller Doetinchem AV Argo   11   00.10.19   11.63
33 Sander Barends Doetinchem AV Argo   11   00.10.20   11.61
34 Bert Wendker Doetinchem AV Argo   10   00.10.30   11.43
35 Ivo Luijmes Aalten -   10   00.10.49   11.09
36 Frank Rondeel Aalten AVA '70   10   00.10.55   10.99

Afstand 5 KM

Dames

nr naam Plaats Vereniging   leeftijd   Tijd   Gemiddelde
1 Nicole Hoffman Groenlo LV Groenlo   39   00.20.15   14.81
2 Luca Palm Rhede LAZ Rhede   18   00.20.40   14.52
3 Ellen Dekker Lichtenvoorde Loopgroep '90   46   00.22.33   13.30
4 Enny Blits Rhede LAZ Rhede   16   00.23.03   13.02
5 Wilma Hoftijzer Dinxperlo Ropes-Running   46   00.23.06   12.99
6 Marieke Prinsen Aalten AVA '70   38   00.23.17   12.88
7 Nicole Pollmann Bocholt LAZ Rhede   16   00.23.51   12.58
8 Carla Hoornenborg Bredevoort AVA '70   39   00.23.59   12.51
9 Anoeshka Obbink Aalten AVA '70   27   00.24.55   12.04
10 Rianne Fokkers Borculo AVA '70   42   00.24.57   12.02
11 Anky Bruil Aalten AVA '70   45   00.24.58   12.02
12 Mariska Wagener Aalten AVA '70   42   00.25.06   11.95
13 Judith Boomkamp Miste AVA '70   35   00.25.09   11.93
14 Diana Ottevanger Aalten AVA '70   38   00.26.03   11.52
15 Bianca van den Berg Aalten AVA '70   31   00.26.17   11.41
16 Sien Meinen Aalten AVA '70   55   00.26.22   11.38
17 Ellen van Koersveld Aalten AVA '70   32   00.26.36   11.28
18 Hester Pennings Aalten -   41   00.26.48   11.19
19 Maria Griffioen Aalten AVA '70   48   00.26.51   11.17
20 Claudia Drenthel Aalten AVA '70   38   00.26.52   11.17
21 Mariska van den Berg Aalten AVA '70   26   00.27.09   11.05
22 Nicole Mateman Aalten AVA '70   32   00.27.18   10.99
23 Yvette Heusinkveld Aalten AVA '70   30   00.27.20   10.98
24 Wendy Westerveld Aalten -   36   00.27.23   10.96
25 Linda Prinsen Lichtenvoorde AVA '70   27   00.27.30   10.91
26 Sandra Jansen Aalten AVA '70   42   00.27.55   10.75
27 Anke Hinkamp Aalten AVA '70   44   00.27.59   10.72
28 Linda de Vries Aalten AVA '70   38   00.28.03   10.70
29 Ingrid Houwers Lichtenvoorde AVA '70   43   00.28.33   10.51
30 Mieke Eenink Aalten -   42   00.28.50   10.40
31 Gerdie Duenk Aalten AVA '70   41   00.28.54   10.38
32 Renata van Lochem Aalten AVA '70   45   00.29.06   10.31
33 Mirande Jansen Aalten AVA '70   32   00.29.15   10.26
34 Bernadet Slagter Aalten AVA '70   26   00.29.17   10.24
35 Samantha Zegers Aalten AVA '70   24   00.29.19   10.23
36 Jolanda Hubers Aalten AVA '70   46   00.29.23   10.21
37 Levina Vaandrager Aalten -   54   00.29.28   10.18
38 Linda Scholten Aalten AVA '70   35   00.29.36   10.14
39 Edith Tebeest Dinxperlo AVA '70   52   00.29.44   10.09
40 Renske van den Hof Groningen -   21   00.29.55   10.03
41 Lianne Gijsbertsen Aalten AVA '70   0   00.29.58   10.01
42 Lieke Ruesink Winterswijk Archeus   17   00.30.01   9.99
43 Jolanda Wevers Aalten AVA '70   44   00.30.49   9.73
44 Ellie Hoftijzer Aalten -   47   00.31.13   9.61
45 Christel te Lindert Aalten AVA '70   25   00.31.27   9.54
46 Martine Graven Aalten AVA '70   37   00.31.44   9.45
47 Carry Navis Aalten AVA '70   47   00.32.16   9.30
48 Margaretha van de Vee Winterswijk AVA '70   40   00.32.19   9.28
49 Sandra de Groot Aalten AVA '70   41   00.32.23   9.26
50 Yvonne Salemink Aalten -   37   00.33.09   9.05
51 Lenie Wamelink Aalten AVA '70   52   00.33.19   9.00
52 Bianca Eekelder Aalten AVA '70   31   00.33.54   8.85
53 Henrike van Eerden Aalten AVA '70   41   00.34.32   8.69
54 Madellief Hoijtink Winterswijk Archeus   15   00.35.04   8.56
55 Ellen Roelofs Breedenbroek AVA '70   43   00.35.19   8.49
56 Elly Scholts Aalten AVA '70   45   00.35.23   8.48
57 Anja Hoogerbrug Aalten AVA '70   41   00.39.18   7.63
58 Anna Torensen Aalten AVA '70   62   00.39.19   7.63

Heren

nr naam Plaats Vereniging   leeftijd   Tijd   Gemiddelde
1 Dirk-Jan Demkes Duiven -   38   00.16.23   18.31
2 Stefan Ritte Bocholt LAZ Rhede   19   00.16.44   17.93
3 Jonathan Kolks Bocholt LAZ Rhede   15   00.17.32   17.11
4 Rein Derksen Didam -   48   00.18.44   16.01
5 Malte Lamers Bocholt -   15   00.18.55   15.86
6 Dani Kugathasan Aalten AVA '70   15   00.19.12   15.63
7 Mark van Ampting Zeddam -   26   00.19.15   15.58
8 Marcel Eckers Rhede LAZ Rhede   16   00.19.26   15.44
9 H Brunsveld Ijzerlo -   40   00.19.27   15.42
10 Gerrit Heersink Heelweg AVA '70   48   00.19.32   15.36
11 Ben Saalmink Aalten -   48   00.19.32   15.36
12 Jozo Vulic Groenlo LV Groenlo   42   00.19.35   15.32
13 Frank Roos Aalten AVA '70   47   00.19.38   15.28
14 David Sonntag Oeding AVA '70   17   00.19.39   15.27
15 Paul Huls Doetinchem AV Argo   51   00.19.42   15.23
16 Hans Nas Zeddam AV Argo   42   00.19.44   15.20
17 Gerard Bodde 's-Heerenberg -   59   00.19.48   15.15
18 Michael Nienhaus Bocholt -   38   00.19.50   15.13
19 Wijnand te Lintum Winterswijk Archeus   49   00.20.13   14.84
20 Raymond Duenk Aalten -   32   00.20.17   14.79
21 Roel Schreurs Aalten AVA '70   19   00.20.21   14.74
22 Vincent Duenk Aalten -   32   00.20.26   14.68
23 Frank Buesink Lichtenvoorde -   29   00.20.27   14.67
24 Andries Centen Doetinchem AV Argo   47   00.20.28   14.66
25 John van Ampting Zeddam AV Argo   58   00.20.33   14.60
26 Kevin Kugathasan Aalten AVA '70   17   00.20.35   14.57
27 Wim Rensink Aalten AVA '70   56   00.20.47   14.43
28 Jens Heddendorp Bocholt -   0   00.20.49   14.41
29 Gerrit te Lindert Aalten AVA '70   52   00.20.50   14.40
30 Frank Duking Gendringen Atletico '73   64   00.21.09   14.18
31 Raul Griffioen Aalten AVA '70   15   00.21.28   13.98
32 Daan Houwers Aalten AVA '70   15   00.21.31   13.94
33 Jeroen van der Lubbe Winterswijk Archeus   50   00.22.11   13.52
34 Tom Wevers Utrecht AVA '70   22   00.22.14   13.49
35 Maarten Heersink Heelweg AVA '70   16   00.22.24   13.39
36 Rudi de Vries Varsseveld -   36   00.22.25   13.38
37 Richard van der Woude Doetinchem AV Argo   47   00.22.27   13.36
38 Laurens Broeze Winterswijk -   16   00.22.31   13.32
39 Geert Prinsen Aalten -   42   00.22.36   13.27
40 Tim te Brake Aalten AVA '70   14   00.22.37   13.26
41 Michael Derusen Rhede -   45   00.22.41   13.23
42 Herman Baten Aalten -   54   00.22.48   13.16
43 Domenique Schreurs Winterswijk Archeus   16   00.22.53   13.11
44 Sven Meinen Nijkerk -   23   00.22.54   13.10
45 Jochem ter Keurs Winterswijk Archeus   15   00.23.08   12.97
46 Laurens Meekes Lichtenvoorde Loopgroep '90   57   00.23.20   12.86
47 Bertus Sessink Winterswijk Archeus   0   00.23.21   12.85
48 Ard Heinen Aalten Ropes-Running   56   00.23.24   12.82
49 Rogier Esselink Meddo -   45   00.23.29   12.78
50 Dirk Gross-Heijnck Bocholt -   41   00.23.46   12.62
51 Leo Temming Aalten AVA '70   68   00.23.52   12.57
52 Roelof Oldenhave Dinxperlo -   54   00.23.53   12.56
53 Dirk Smits Aalten AVA '70   50   00.23.55   12.54
54 Dennis Wentink Varsseveld -   41   00.24.13   12.39
55 Dirk Jan Robbe Groenlo AVA '70   44   00.24.14   12.38
56 Jan Jaap Beeks Winterswijk Archeus   35   00.24.17   12.35
57 Jan Kolthof Aalten -   51   00.24.30   12.24
58 Martien te Molder Meddo Archeus   48   00.24.35   12.20
59 Raymond Hummelink Lichtenvoorde -   43   00.24.40   12.16
60 Manfred Graven Aalten -   32   00.24.52   12.06
61 Eric Hoogerbrug Aalten AVA '70   46   00.25.00   12.00
62 Jan Rademaker Varsseveld AVA '70   56   00.25.10   11.92
63 Ronnie van Alst Winterswijk Archeus   46   00.25.15   11.88
64 Geert Wevers Aalten AVA '70   48   00.26.28   11.34
65 Geert Grievink Aalten AVA '70   47   00.26.39   11.26
66 Henk Navis Aalten AVA '70   51   00.26.50   11.18
67 Martijn Bruggink Aalten -   20   00.27.27   10.93
68 Cor Grefhorst Winterswijk Archeus   58   00.27.32   10.90
69 Gerrit ter Haar Aalten AVA '70   63   00.28.36   10.49
70 Twan Veldhuis Winterswijk Archeus   16   00.29.14   10.26
71 Bertram Hoftijzer Aalten -   43   00.29.54   10.03
72 Timo Kruisselbrink Kotten Archeus   15   00.35.04   8.56

Afstand 10 KM

Dames

nr naam Plaats Vereniging   leeftijd   Tijd   Gemiddelde
1 Lisa te Molder Zieuwent -   19   00.40.52   14.68
2 Heidie Jentink Lichtenvoorde AVA '70   27   00.44.21   13.53
3 Evelien Hillen Aalten AVA '70   39   00.51.07   11.74
4 Rita Mollmann Bocholt -   42   00.51.47   11.59
5 Maria Demming Bocholt Dienstagslaufer   60   00.52.10   11.50
6 Jose Abbink Varsseveld AV Argo   42   00.52.29   11.43
7 Tracey Jewell Aalten AVA '70   33   00.54.38   10.98
8 Annie Buesink Aalten AVA '70   55   00.57.43   10.40

Heren

nr naam Plaats Vereniging   leeftijd   Tijd   Gemiddelde
1 Gerton Prinsen Eibergen ASV Eibergen   36   00.37.54   15.83
2 Gerrit Dijkslag Aalten AVA '70   42   00.38.44   15.49
3 Wim Helmink Meddo -   52   00.39.09   15.33
4 Robin Wubbels Aalten -   25   00.39.30   15.19
5 Wim Brinkman Aalten AVA '70   52   00.40.35   14.78
6 Sander Arink Lichtenvoorde -   29   00.40.50   14.69
7 Wim Jentink Aalten AVA '70   51   00.41.00   14.63
8 Kees Peerdeman Drempt -   45   00.41.34   14.43
9 Wim Vink Aalten AVA '70   52   00.41.38   14.41
10 Erwin Wamelink Aalten AVA '70   20   00.41.41   14.39
11 Luuk te Brake Aalten AVA '70   18   00.42.45   14.04
12 Heinrich Beumer Vreden -   50   00.43.02   13.94
13 Hans Winkelhorst Bredevoort -   46   00.43.06   13.92
14 Dinand Woolschot Zelhem AV Argo   41   00.43.31   13.79
15 Eric Hogeboom Winterswijk Archeus   49   00.43.49   13.69
16 Maikel Menting Aalten -   24   00.43.52   13.68
17 Jan Ruesink Winterswijk Archeus   56   00.44.16   13.55
18 Wout Abbink Westendorp AV Argo   30   00.44.26   13.50
19 Raymond Pasman Groenlo LV Groenlo   48   00.44.31   13.48
20 Dave Posthumus Aalten AVA '70   38   00.45.03   13.32
21 Herman te Lindert Sinderen -   56   00.45.08   13.29
22 Henk Woolschot Zelhem AV Argo   48   00.45.26   13.21
23 Gerjan Jonkeren Almelo -   37   00.46.09   13.00
24 Eric Mengers Winterswijk -   47   00.46.23   12.94
25 Rene Wenting Aalten AVA '70   46   00.47.15   12.70
26 Marcel Mateman Aalten -   34   00.48.09   12.46
27 Henk Lammers Aalten AVA '70   53   00.48.39   12.33
28 Mario van Waardenburg Winterswijk Archeus   48   00.52.30   11.43
29 Dave Jansen Amersfoort -   31   00.52.34   11.41

Afstand 15 KM

Dames

nr naam Plaats Vereniging   leeftijd   Tijd   Gemiddelde
1 Ingrid van Zolingen Aalten AVA '70   0   01.16.40   11.74
2 Anette Vennes Vreden -   44   01.17.37   11.60
3 Heike Schutte Vreden -   39   01.17.39   11.59
4 Gaby Spangemacher Bocholt Dienstagslaufer   40   01.17.42   11.58

Heren

nr naam Plaats Vereniging   leeftijd   Tijd   Gemiddelde
1 Christoph Uphues Velen-Ramsdorf LAZ Rhede   18   00.51.30   17.48
2 Tony Klein Gebbink Groenlo LV Groenlo   46   00.56.59   15.79
3 Bjorn Demkes Lievelde AVA '70   34   00.58.18   15.44
4 Freddy Dekker Lichtenvoorde Loopgroep '90   47   00.58.55   15.28
5 Raymond Schuurman Dinxperlo -   34   01.03.08   14.26
6 Inno Spekschoor Varsseveld -   43   01.03.14   14.23
7 Dennis Jansen Dinxperlo -   37   01.04.20   13.99
8 Martin Hengevelt Dinxperlo Ropes-Running   50   01.05.11   13.81
9 Henk Lammers Winterswijk Archeus   49   01.06.48   13.47
10 Udo Mollmann Bocholt -   42   01.08.03   13.23
11 Wim Buevink Varsseveld -   47   01.10.49   12.71
12 Frank Harmsen Doetinchem AV Argo   0   01.11.35   12.57
13 Gerben Duenk Aalten AVA '70   46   01.14.09   12.14
14 Henrie Drenthel Aalten AVA '70   45   01.15.47   11.88
15 Friedhelm Buschfort Bocholt -   47   01.15.49   11.87
16 Andre Balke Aalten AVA '70   47   01.16.03   11.83
17 Christian Walfort Vreden -   42   01.20.19   11.21
18 Peter Baten Aalten AVA '70   46   01.21.26   11.05

 

Op woensdagavond 16 november a.s. organiseert Intratuin Bredevoort wederom een Ladies Night. Er is van alles te zien, te doen en te beleven in de feestelijk aangeklede zaak van Willy Heinen, maar de toegang is alleen voor vrouwen. Maar liefst 20 lokale en regionale bedrijven en organisaties werken mee aan deze avond. Ook AVA`70 is uitgenodigd om mee te werken en heeft zelfs een primeur. Voor de eerste maal gaat namelijk het AVA-promotieteam op pad en zal speciaal voor deze gelegenheid niet in trainingspak verschijnen, maar in zeer toepasselijke galakleding.

 Het vijftal dames, te weten Ineke Wesselink, Inez Balke, Jolanda Hubers, Hermien Daniëls en Ingrid van Zolingen zullen de bezoeksters van koffie voorzien. Een mooie aanleiding voor overige clubgenotes, om ook de Ladies Night te gaan bezoeken.

Willy Heinen van Intratuin Bredevoort heeft samen met Gerben Driessen van Mazda Winkelhorst besloten, AVA`70 zo de gelegenheid te bieden om de clubkas te spekken. Een mooi gebaar van deze beide ondernemers!!!
Bekijk hier alvast de Flyer.

 

 JUBILUMWEDSTRIJD DIJKSLAG IN AMSTERDAM

 

 Voor de 600e keer stond Gerrit Dijkslag afgelopen zondag aan de start van een hardloopwedstrijd. Hij besloot samen met een aantal collega`s van zijn werkgever, Kramp uit Varsseveld, deel te nemen aan de Capital Run for The Hunger Project. Een evenement met als doel om geld bijeen te lopen voor een organisatie, die zich inzet voor een duurzaam einde van de honger wereldwijd. De start vond plaats in het Olympisch stadion in Amsterdam en onze clubgenoot startte op de 10 kilometer. Dijkslag ging supersnel van start, wat resulteerde in een uitstekende tussentijd halverwege. De tweede helft werd echter behoorlijk zwaar en de AVA-troef moest de koplopers laten gaan. Gerrit kwam op een uitstekende 5e plaats over de finish en klokte een tijd van 37, 57 minuten. Een prima prestatie, waar hij dan ook met volle tevredenheid op terugkijkt!   

 DE VLAG KAN UIT!!! 


AVA`70 KRIJGT (EINDELIJK) HAAR ATLETIEKBAAN
 

Het gezicht rood van de spanning en de glinsterende ogen van AVA-voorzitter Jan Rademaker, vertelden feitelijk het hele verhaal. Dinsdag 8 november 2011 zal een uiterst belangrijke datum zijn in de geschiedenis van de Aaltense atletiekvereniging. Even na tienen nam de gemeenteraad immers het besluit, dat AVA`70 haar atletiekbaan krijgt. Met 14 stemmen voor en 7 tegen werd het amendement aangenomen, dat de aanleg van een sportterrein voor AVA mogelijk maakt, omdat er m.i.v. 2012 geld wordt vrijgemaakt in de gemeentelijke begroting.  

Maar daar zag het aanvankelijk niet naar uit….  

Toen het College van B. en W. onlangs de begroting voor 2012 presenteerde, was daarin geen euro voor de aanleg van een atletiekbaan in opgenomen. Hierop nam de Progressieve Partij (P.P.) het initiatief om een amendement in te dienen. De Partij van de Arbeid, de Christen Unie en het C.D.A. konden zich hierin ook goed vinden, waardoor er voldoende steun was, voor dit initiatief . Het amendement werd met een ruime meerderheid aangenomen en betekent dus, dat er groen licht is gegeven voor de aanleg van een 300-meter atletiekbaan op de huidige locatie. De aanwezige AVA-bestuursleden mochten vele welgemeende felicitaties in ontvangst nemen. Daarnaast werden er natuurlijk ook de nodige bedankjes uitgedeeld aan de gemeenteraadsleden, die het amendement steunden.  

Ruim 4,5 jaar na de eerste schermutselingen voor een volwaardige atletiekbaan, kan nu eindelijk de vlag in top!

Zonder anderen ook maar iets te kort te doen, is het met name voorzitter Jan Rademaker geweest, die alle lof verdiend voor het bereikte resultaat. Talloze gesprekken voerde hij de afgelopen jaren met politieke partijen, wethouders en andere vertegenwoordigers. En telkens ging het in het zicht van de haven weer mis. Rademaker hield echter, misschien soms ook wel tegen beter weten in, vol en bleef vertrouwen op een goede afloop. Mede dankzij zijn  nimmer aflatende optimisme en zijn veelvuldige lobbyen is het er dan nu toch van gekomen.

AVA`70 gaat een drukke, maar mooie toekomst tegemoet, want behalve de aanleg van een prachtige baan, zal er ook een nieuw clubgebouw worden gebouwd.

Dat was ongetwijfeld het beeld, dat de ogen van Jan Rademaker dinsdagavond zo deden glinsteren


                   Door Benno Stevering

Lars Duistermaat op scherp in eerste  editie Boekeldercross

AALTEN – Lars Duistermaat van atletiekvereniging Archeus uit Winterswijk liet zich zaterdagmiddag in Aalten wederom van zijn beste kant zien. De snelle en krachtig lopende atleet won de vijftien kilometer als voorbereiding voor de zevenheuvelenloop in Nijmegen en de Berghse Montferlandrun. Zijn reactie na afloop:  ’’Ik wilde testen of ik het tempo ook op de vijftien kilometer door kan trekken na de goede wedstrijd in Doetinchem vorige week. De vijf en vijftien kilometer lopers starten gisteren samen, daardoor ging mijn eerste ronde vrij hard en  kwam voor de vijf kilometer lopers mijn eerste ronde door in 17.05min. De tweede en derde ronde in mijn eentje lekker door kunnen lopen, wel wat verval. Maar dat kan op zo'n pittig parcours. Ik heb gewonnen in 52.56 minuten. Op de Zevenheuvelenloop en op de Montferlandrun probeer ik daar nog zo'n twee minuten af te knabbelen hoop ik. Ik voel me op het moment heel sterk!’’ . Tweede werd Tony Klein Gebbink uit Groenlo, lid van lopersvereniging Groenlo in 57.25 minuten en derde was Bjorn Demkes uit Lievelde van AVA’70, de organiserende vereniging. Demkes had 58.56 minuten nodig over de 15 kilometer.  Klein Gebbink was enkele weken terug eveneens tweede op deze afstand in Groenlo. Op eenzame hoogte bij de vrouwen eindigde Sylvie Klein Goldewijk uit Zieuwent met een tijd van 1.05.14 uur. Zij duldde niemand in haar nabijheid en vloog als een hinde over het parcours. Ingrid van Zolingen uit Aalten hield met een tweede plaats en een tijd van 1.19.07 uur de eer van de organiserende vereniging hoog. Zij wist Gaby Spangemacher uit Bocholt die finishte in 1.19.36 uur nog op afstand te houden.  Op de vijf kilometer won Mark te Brake uit Aalten in 17.21 minuten. Jonathan Kolks uit Bocholt eindigde op vier tellen achterstand. Bij de vrouwen zegevierde Jasmin Nieland uit Bocholt in 19.22 minuten.  De tien kilometer leverde een prooi op voor Wilco Dunnewold van Archeus in 41.45 minuten. Hij was zichtbaar blij met zijn overwinning.  De achtervolging zat er echter  dicht op. Zo werd Bram Vriese uit Lichtenvoorde tweede in 41.50 minuten. Heidie Jentink uit Lichtenvoorde zet haar zegereeks voort en won in 45.29 minuten.  De novembercrosscompetitie is al vele jaren een vertrouwde loop in Aalten op vier zaterdagen in november. Sinds enkele jaren heeft de organiserende vereniging AVA’70  de start en finish verhuisd naar de nabijgelegen Ringkamp. Ook dit jaar zal het evenement plaats vinden op deze locatie en toch is er wat gewijzigd. Met de firma Boekelder, een bedrijf dat gespecialiseerd is in betonboren, heeft AVA’70 een sponsorovereenkomst gesloten voor een periode van vier jaar, wat een continuïteit betekent voor de crosscompetitie in de novembermaand, waarmee AVA’70 bijzonder content mee is. Boekelder Betonboren is naast wedstrijdsponsor van de novembercross, tevens kledingsponsor van de jeugd en ook sponsor van de Gerard Tebroke Memorialloop.  De sfeer was zaterdag goed in Aalten en er was lekkere erwtensoep als vanouds verkrijgbaar. Het was deze keer qua weer zelfs warm!

Uitslagen 1e editie Boekelder crosscompetitie AVA’70:   uitslagen 15 kilometer Mannen: 1. Lars Duistermaat (Winterswijk) 52.56 minuten, 2. Tonny Klein Gebbink (Groenlo) 57.25, 3. Bjorn Demkes (Lievelde) 58.56, 4. Raymond Schuurman (Dinxperlo) 1.03.47, 5. Inno Spekschoor (Varsseveld) 1.05.54. 15 kilometer Vrouwen: 1. Sylvie Klein Goldewijk (Zieuwent)  1.05.14 uur, 2. Ingrid van Zolingen (Aalten) 1.19.07, 3. Gaby Spangemacher (Bocholt) 1.19.36, 4. Suze Beerten (Deventer) 1.22.49, 5. Ellen Bijker (Lichtenvoorde) 1.26.34. uitslagen 10 kilometer Vrouwen: 1. Heidie Jentink (Lichtenvoorde) 45.29 minuten, 2. Evelien Hillen (Aalten) 52.30, 3. Maria Demming (Bocholt) 52.44, 4. Roos Seesing (Nijmegen) 57.01, 5. Annie Buesink (Aalten) 1.00.08. 10 kilometer Mannen: 1. Wilco Dunnewold (Winterswijk) 41.45 minuten, 2. Bram Vriese (Lichtenvoorde) 41.50, 3. Henri Gelderblom (Aalten) 41.58, 4. Wim Jentink (Aalten) 42.36, 5. Gerard Bodde (’s-Heerenberg) 42.36. Uitslagen 5 kilometer Vrouwen: 1.  Jasmin Nieland (Bocholt) 19.22 minuten, 2. Luca Palm (Rhede) 20.10, 3. Nicole Hoffman (Zieuwent) 22.31, 4. Nicolet Remeeus (Zieuwent) 22.31, 5. Wilma Hoftijzer (Dinxperlo) 23.24. 5 kilometer Mannen: 1. Mark te Brake (Aalten) 17.21 minuten, 2. Jonathan Kolks (Bocholt) 17.25, 3. Jochem Bruggink (De Heurne) 18.13, 4. Robin Wubbels (Aalten) 18.41, 5. Rein Derksen (Didam) 18.52.  2 kilometer Meisjes: 1. Vanessa Derksen (Rhede) 7.30 minuten, 2. Mayke Nusselder (Doetinchem) 7.47, 3. Elena Neumann (Bocholt) 8.01, 4. Linde Lammers (Winterswijk) 8.02, 5. Marijke Esselink (Meddo) 8.06. 2 kilometer Jongens: 1. David Spiro (Winterswijk) 6.44 minuten, 2. Michel Boeck (Bocholt) 7.06, 3. Matthias Jaschke (Bocholt) 7.13, 4. Stan Prinsen (Varsseveld) 7.18, 5. Ruben Boekelder (Bredevoort) 7.24.  1 kilometer  Meisjes: 1. Esther Boekelder (Bredevoort) 4.04 minuten, 2. Janneke Gelderblom (Aalten) 4.11, 3. Naomi van der Vegt (Doetinchem) 4.16, 4. Sophie van Bergen (Doetinchem) 4.35, 5. Annelot Posthumus (Aalten) 4.38.1 kilometer Jongens: 1.  Diederik Lensink (Aalten) 4.03 minuten, 2. Cas Hartskeerl (Doetinchem) 4.06, 3. Maikel Meijran (Aalten) 4.15, 4. Wesley van Rijs (Bredevoort) 4.16, 5. Indy Haverkamp (Aalten) 4.17.  
Onder fantastische weersomstandigheden vond zaterdagmiddag de 1e wedstrijd in een serie van 4 plaats van de Boekelder Crosscompetitie. Het mooie weer had niet alleen veel atleten en atletes naar de Haartse Ringkamp gelokt, maar ook veel publiek. In totaal verschenen er ruim 260 deelnemers aan de start, waaronder een heel peloton AVA-leden. Meer dan 130 clubgenoten kwamen in actie op de verschillende afstanden. Diverse lopers en loopsters sloten deze middag officieel de clinic “lopen voor beginners” af en beleefden hun vuurdoop in wedstrijdverband op de 5 kilometer. Het regende dan ook persoonlijke records en dat heeft altijd een positief, stimulerende werking.
Om 13.00 uur ging de jeugdloop over 1 kilometer van start en hier pakten de AVA-talenten Esther Boekelder bij de meisjes en Diederik Lensink bij de jongens de eerste plek. Tien minuten later konden de oudere kids “knallen” in de Ringkamp, maar hier vielen de geelhemden net buiten de podiumplekken. Rond de klok van half 2 was het de beurt aan de 5- en 15 kilometervreters voor hun wedstrijd. De ronde liep vanaf de Ringkamp via het Loohuisbos en ging vervolgens heuvelop weer terug naar start en finish. Het parcours van 5000 meter was uitstekend te belopen en het lint van deelnemers slingerde zich door de fraai gekleurde omgeving. Talent Mark te Brake was als eerste weer terug en bevestigde daarmee de uitstekende vorm, waarin hij verkeert. Bij de deelnemers van de lange adem werd Ingrid van Zolingen tweede bij de Dames en pakte Bjorn Demkes de derde plek bij de mannen. De 10 kilometer startte om 14.00 uur en hier hield Heidi Jentink de concurrentie op gepaste afstand en werd overtuigend eerste. Henri Gelderblom werd van de 19 deelnemers uiteindelijk derde en was daarmee zeer content.

De eerste editie van de Boekelder Crosscompetitie leverde mooie sportprestaties op en volgende week strijkt het hele circus wederom neer in de Ringkamp en zullen vele tijden scherper worden gesteld!
Zaterdag vond de 2e wedstrijd van de Boekelder Crosscompetitie plaats en het was er werkelijk ééntje om in te lijsten. De weersomstandigheden waren voortreffelijk, met een fijn zonnetje en prima temperaturen. En hoewel het regende van begin tot het einde, zorgde dit alleen vrijwel alleen voor lachende gezichten. Er werd namelijk enorm goed en vooral hard gelopen, dus het regende werkelijk persoonlijke records en verbeteringen van tijden in vergelijking met vorige week. Een ander heugelijk feit was de deelname, want er verschenen immers meer dan 300 (!) lopers en loopsters aan de start.
Bij de 1 kilometer jeugdloop was het een prachtige dubbel voor de thuisclub. Bij de meisjes ging de fanatieke Janneke Gelderblom met de overwinning aan de haal, terwijl bij de jongens Diederik Lensink voor de tweede keer op rij de aller-snelste van het veld bleek te zijn.
Bij de dubbele afstand konden de geelhemden zich niet mengen in de strijd om de podiumplekken, maar Twan Wagener en Linde Klein Nibbelink knokten zich naar de subtop.
Bij de 5 kilometer was het aan de start werkelijk dringen geblazen met een deelnemersveld van 130 lopers en loopsters. Bij de heren was het de 15-jarige clubgenoot Dani Kugathasan, die als eerste AVA-lid de finish bereikte en in het totaalklassement de 6e plek voor zich opeiste. Marieke Prinsen kwam ook uit op de 5 kilometerloop en klokte een lage 23`er. Na een korte periode van afwezigheid aan het wedstrijdfront zal ze daarmee zeker tevreden zijn.
Gerrit Dijkslag liep zijn 601e wedstrijd en die zal hem nog wel even heugen. De tweede plaats is natuurlijk een prima prestatie op zich, maar Dijkslag verloor de meeste tijd in het eerste gedeelte van de race, omdat hij te laat aan de start verscheen. Bij de Dames scoorde Heidi Jentink een tweede plek, terwijl Evelien Hillen de derde positie voor zich opeiste. Beide AVA-leden waren ruim een minuut sneller dan vorige week.
De atleten en atletes van de lange adem, mochten maar liefst 15 kilometer lang genieten van de prachtige omstandigheden en de fraaie natuur. Ingrid van Zolingen bleek in de juiste vorm te verkeren, want ondanks een struikelpartij was ze enkele minuten sneller dan tijdens de eerste wedstrijd en pakte een mooie eerste plaats. Bij de Heren was het AVA-lid Björn Demkes, die een hele goede prestatie leverde en zijn tijd van vorige week nog ruim wist te verbeteren en met een uitstekende 58,18 minuten de finishlijn passeerde.

Het is bijna niet voor te stellen, dat er volgende week nog sneller gelopen zal worden, maar als de omstandigheden zo goed blijven als de eerste twee wedstrijden van de Boekelder Crosscompetitie, dan is er nog van alles mogelijk!
Grote vraag vooraf was natuurlijk, hoe groot de deelname zou zijn aan de 3e wedstrijd van de Boekelder Crosscompetitie. De loop had dit weekend immers te maken met een flinke concurrentie van 2 andere topevenementen: de intocht van Sinterklaas in Aalten op zaterdag en de Zevenheuvelenloop in Nijmegen op zondag!
Het fantastische weer had deze editie toch weer ruim 260 deelnemers en deelneemsters gelokt naar de Ringkamp. Daarnaast was er ook grote publieke belangstelling, die veelal gewapend was met camera`s en filmapparatuur, om de sportieve prestaties op de gevoelige plaat vast te leggen.

Exact om 13.00 uur werden de jongens en meisjes weggeschoten voor de jeugdloop over 1 kilometer op het heuvelachtige parcours. Esther Boekelder was vooraf de grote favoriete en ze maakte dit helemaal waar. Als eerste kwam de AVA-loopster uit het bos en klokte een snelle tijd van 3,54 minuten. Clubgenoot Diederik Lensink won voor de derde keer op rij en had precies dezelfde tijd als Esther. De eindzege kan hem bijna niet meer ontgaan.
Bij de 2 klometerloop pakte Stan Prinsen een mooie 5e plek en was met een eindtijd van 7,09 minuten duidelijk sneller als tijdens zijn eerste deelname. Linde Klein Nibbelink was het snelste AVA-meisje op deze afstand en eindigde in de subtop.
Om half 2 gingen de deelnemers en deelneemsters van start voor de run over 5 kilometer en de lijst kende een bijzonder hoog gehalte aan AVA-leden. Bij de Dames werd het peloton geelhemden aangevoerd door Ingrid van Zolingen, die deze wedstrijd gebruikte als een soort opwarmertje voor de Zevenheuvelenloop, die een dag later werd afgewerkt. David Sonntag liet bij de Heren zijn tanden zien en bikkelde naar een mooie 5e plek in een tijd van 19,01 minuten.
AVA-lid Evelien Hillen finishte bij de 10 kilometer als eerste dame. Wekelijks boekt ze progressie en eindigde dit keer onder de grens van 50 minuten. Clubgenoot Gerrit Dijkslag kwam evenals vorige week als 2e over de meet in een tijd van 39,10 minuten.
Björn Demkes was de AVA-troef bij de Mannen in de wedstrijd over 15 kilometer. In een strak tempo finishte hij op een uitstekende derde plaats en was met een tijd van 58,13 minuten zelfs nog weer een fractie sneller als vorige week.

Volgende week vindt de 4e en laatste wedstrijd van de Boekelder Crosscompetitie plaats. De strijd bij de diverse afstanden is nog niet beslist en het beloofd dan ook nog een mooie en spannende strijd te worden. Daarnaast is het voor de lopers en loopsters de laatste mogelijkheid om een persoonlijk record te scoren!
Een deelnemersveld van 1120 jongens, meisjes, dames en heren, die in totaal 5421 kilometer hardlopend afleggen. Dat is de sportieve balans na afloop van de Boekelder Crosscompetitie, georganiseerd door AVA`70. Op zaterdag 26 november vond de finale plaats en om in aanmerking te komen voor het eindklassement, moest er aan tenminste 3, van de in totaal 4 wedstrijden worden deelgenomen.
De organisatie had `s ochtends nog eenmaal het fraaie parcours bladvrij gemaakt en de Gemeente Aalten had zelfs enkele paden geëgaliseerd. Kortom, alles was in het werk gesteld om toptijden mogelijk te maken.
Al ruim voor aanvang van de start meldden zich reeds de eerste deelnemers bij de start- en finishlocatie op de Haartse Ringkamp. En het werd drukker en drukker… Uiteindelijk verschenen er zelfs een recordaantal van 309 atleten en atletes aan de start bij de laatste editie om te strijden voor een podiumplek, een persoonlijk record of een onderling duel winnend af te sluiten.

Precies om 13.00 uur gingen de jongens en meisjes tot en met 9 jaar op pad voor hun loop over 1 kilometer. Bij de jongens was al wel duidelijk, dat Diederik Lensink met de eerste plek zou gaan strijken. Hij won alle 4 de wedstrijden en dat zei alles. Op de derde plaats stond Wesley van Rijs, eveneens lid van AVA`70, op het podium. Ook bij de meisjes ging de winst naar AVA. Hier was het Esther Boekelder, die de eerste plaats voor zich opeiste, al kwam Janneke Gelderblom nog erg dichtbij, maar kwam uiteindelijk 2 tellen tekort. Een tweede plek is echter ook een prima prestatie. Bij de 2 kilometerrun konden de junioren van de thuisclub geen hoofdrol opeisen. Linde Klein Nibbelink was met een 12e plek het beste meisje en bij de jongens eindigde Stan Prinsen op de 5e plaats. Beide jeugdleden liepen een hele constante reeks wedstrijden, maar kwamen net iets tekort om voor een podiumplek in aanmerking te komen.
De 5 kilometerloop was, zeker gezien het aantal deelnemers en deelneemsters, het koningsnummer van de Boekelder Crosscompetitie. Met name bij de categorie 50+, “scoorde” AVA`70 buitengewoon goed. Geert Wevers pakte de winst bij de Heren en Wim Rensink eiste de derde plaats op. Bij de Dames was het podium helemaal geel gekleurd, want Sien Meinen, Edith ter Beest en Levina Vaandrager werden respectievelijk eerste, tweede en derde. Ook bij de 10 kilometer viel AVA`70 in de prijzen. Gerrit Dijkslag pakte het zilver en liep een sterke laatste wedstrijd. Bij de Dames was Heidi Jentink overduidelijk de sterkste, want ze won al de drie wedstrijden waaraan ze deelnam met overmacht. Op gepaste afstand werd Evelien Hillen tweede in de eindrangschikking, maar ze werd wel wekelijks sneller en sneller. De 50 plussers bij de 10 kilometer waren zeer succesvol, want de 3 W`s van AVA`70, Wim Brinkman, Wim Jentink en Wim Vink stonden gedrieën op het podium. Bij de Dames was de zilveren positie voor Annie Buesink, die bezig is met een uitstekend naseizoen.
Bij de lopers en loopsters van de lange adem (15 kilometer) was er ook nog AVA-succes. Björn Demkes liep zeer constant en dit leverde hem een derde positie op in de rangschikking. Ingrid van Zolingen is een echte diesel en finishte keurig als tweede in de klasse bij de Dames.

De organisatie keek met grote tevredenheid terug op de Boekelder Crosscompetitie. De 4 wedstrijden leverden een record aantal deelnemers, prima tijden en een grote publieke belangstelling bij de Ringkamp op. Dat de zon tijdens alle 4 edities volop scheen, was dan ook een mooie en terechte beloning voor alle vrijwilligers van het organiserende AVA`70!

“LOPEN VOOR BEGINNERS SUCCESVOL AFGESLOTEN!”


Op 5 september jl stond er een groep van 28 lopers en loopsters te trappelen van ongeduld om een begin te maken met de clinic “lopen voor beginners.” Daarnaast waren er ook enkelen, die zich hadden aangemeld voor het sportief wandelen. Hadden sommigen al enige loopervaring, anderen stonden aan het begin van een nieuw avontuur. De trainers Henk Mengers, Johan Assink (hardlopen) en Dirk ter Maat (sportief wandelen) gingen met veel enthousiasme aan het werk. De groep maakte kennis met de verschillende trainingsvormen en werd de kneepjes van het vak bijgebracht. Menigeen verbaasde de trainers en ook zichzelf met de progressie die er wekelijks werd geboekt. Op 31 oktober werd de cursus afgesloten met de laatste training en toen waren er een flink aantal “besmet” met het loopvirus. Op dit moment hebben zich van de groep startende sporters al 16 mensen aangemeld als lid en hebben daarnaast nog een handvol deelnemers de overweging in beraad.
De groep was erg enthousiast over de clinic en dat is zeker ook een groot compliment aan het adres van Henk, Johan en Dirk!

“LOPEN VOOR BEGINNERS SUCCESVOL AFGESLOTEN!”


Op 5 september jl stond er een groep van 28 lopers en loopsters te trappelen van ongeduld om een begin te maken met de clinic “lopen voor beginners.” Daarnaast waren er ook enkelen, die zich hadden aangemeld voor het sportief wandelen. Hadden sommigen al enige loopervaring, anderen stonden aan het begin van een nieuw avontuur. De trainers Henk Mengers, Johan Assink (hardlopen) en Dirk ter Maat (sportief wandelen) gingen met veel enthousiasme aan het werk. De groep maakte kennis met de verschillende trainingsvormen en werd de kneepjes van het vak bijgebracht. Menigeen verbaasde de trainers en ook zichzelf met de progressie die er wekelijks werd geboekt. Op 31 oktober werd de cursus afgesloten met de laatste training en toen waren er een flink aantal “besmet” met het loopvirus. Op dit moment hebben zich van de groep startende sporters al 16 mensen aangemeld als lid en hebben daarnaast nog een handvol deelnemers de overweging in beraad.
De groep was erg enthousiast over de clinic en dat is zeker ook een groot compliment aan het adres van Henk, Johan en Dirk!

Olne – Spa – Olne 2010
Ultra-Trailklassieker van de buitencategorie
door: Henrie Drenthel

Eric Demkes pakt eindklassement in 3dNb crosscompetitie Aalten

Door Benno Stevering
AALTEN - Eric Demkes, lid van AVA’70 uit Aalten won dankzij twee eerder goed gelopen tijden op de vijftien kilometer ook afgelopen zaterdag deze afstand. Hij legde daarmee beslag op de eindzege in de 3dNb-crosscompetitie te Aalten. Demkes liep nu zijn snelste tijd van 56.56 minuten. Maarten Hengeveld uit de Heurne liep zich naar een tweede plek in 1.02.18 uur en werd derde in het eindklassement voor Henk Lammers van Archeus uit Winterswijk. Vijftig plusser Godfried Wopereis uit Lichtenvoorde moest Frank Harmsen uit Doetinchem in zijn categorie voor zich duldden, maar werd wel tweede in het eindklassement. Snelste vrouw werd Gaby Spangemacher uit Bocholt. Het parcours in Aalten lag er goed bij. Terwijl er in de omliggende plaatsen sneeuw was gevallen en in het Aalten niet, was het goed afzetten in het bos. Eric Demkes over zijn eindzege: ‘’Ik had een lange broek aangetrokken. Verder voorzien van thermo-hemd met lange mouwen was ik aardig gewapend tegen de kou. Je merkte wel dat het een stuk frisser was dan tijdens de vorige afleveringen. Ik ben zeer tevreden. Op de 15 kilometer had ik geen tegenstand. De tien kilometerlopers die wederom gelijktijdig met ons startten, boden wel de nodige tegenstand. De eerste vijf kilometer heb ik de koppositie kunnen aanvoeren. In de tweede ronde viel mijn tempo wat terug, toch wist ik te herstellen in de derde ronde en kon er nog een mooie eindtijd uithalen. Rudi Spekschoor uit Mariënvelde won de vorige keer. Terwijl ik vorige week afwezig was, liet Spekschoor nu verstek gaan en probeerde alleen onder de 57 minuten te lopen. Dat ging me makkelijker af dan ik verwacht had. Dit was de beste wedstrijd van de competitie hier in Aalten.’’ Bjorn Demkes uit Lievelde, lid van AVA’70 won in de crosscompetitie het eindklassement over tien kilometer. Terwijl hij al snel liep met 37.38 minuten moest hij zaterdag echter nog wel zijn sterk lopende clubgenoot Gerrit Dijkslag uit Aalten voor zich duldden die de klokken liet stil staan op 36.59 minuten. Gerton Prinsen uit Eibergen moest genoegen nemen met een tweede plek overall. Beste vijftiger werd Wim Klein Wolterink uit Aalten met 42.08 minuten. Heidi Jentink uit Aalten was de snelste dame met 45.31 minuten, gevolgd door Ingrid van Zolingen in 48.36 minuten. Marieke Prinsen uit Aalten pakte het eindklassement bij de vrouwen. Geert Weevers van AVA’70 was de beste vijftiger op de vijf kilometer met 19.13 minuten. In het eindklassement werd hij op de voet gevolgd door clubgenoot Wim Brinkman. De eindzege ging naar Marcel Echers uit het Duitse Rhede in 18.18 minuten, gevolgd door de sterk lopende Kevin Kugathasan uit Aalten in 18.26 minuten. Katja Demkes uit Lievelde liep sterk op de vijf kilometer bij de vrouwen door met 21.40 minuten nipt achter de winnende Duitse Jasmin Nieland uit Rhede te finishen. Snel liep verder nog Kyra Keurentjes van Av Argo uit Wehl met 3.54 minuten op de kilometer. De organiserende atletiekvereniging AVA’70 kon terugkijken op een geslaagde crosscompetitie met goede deelname.

Uitslagen 3dNb-crosscompetitie, Aalten, 27 november 2010:
15 kilometer Mannen: 1. Eric Demkes (Aalten) 56.56 minuten, 2. Jarno Boomgars (Lichtenvoorde) 59.49. Mannen 15 kilometer Vijftig plus: 1. Frank Harmsen (Doetinchem) 1.01.15 uur, 2. Godfried Wopereis (Lichtenvoorde) 1.02.53, 3. Gerard Bodde (’s-Heerenberg) 1.05.57, 4. Theo Bleumer (Kilder) 1.12.30, 5. Klaus Hafemeister (Neustadt) 1.15.32. 15 kilometer Vrouwen: 1. Birgit Vering (Bocholt-Dld) 1.15.58 uur, 2. Gaby Spangemacher (Bocholt) 1.16.03. 10 kilometer Mannen: 1. Gerrit Dijkslag (Aalten) 36.59 minuten, 2. Gerton Prinsen (Eibergen) 37.35, 3. Bjorn Demkes (Lievelde) 37.38, 4. Tom Waalder (Lievelde) 40.17, 5. Dennis Woeltjes (Aalten) 40.24. 10 kilometer Mannen Vijftig plus: 1. Wim Klein Wolterink (Aalten) 42.08 minuten, 2. Henk Mengers (Aalten) 45.32, 3. Jan Ruesink (Winterswijk) 45.51, 4. Herman te Lindert (Sinderen) 45.56, 5. Laurens Meekes (Lichtenvoorde) 48.00. 10 kilometer Vrouwen: 1. Heidi Jentink (Aalten) 45.31 minuten, 2. Ingrid van Zolingen (Aalten) 48.36, 3. Marieke Prinsen (Aalten) 49.25, 4. Evelien Hillen (Aalten) 51.17, 5. Nancy ter Bogt (Goirle) 51.22. 10 kilometer Vrouwen 50 plus: 1. Jose Klein Seessink (Dinxperlo) 49.55 minuten, 2. Maria Demming (Bocholt-Dld) 54.23, 3. Sien Meinen (Aalten) 54.33, 4. Angelika Balsam (Bocholt-Dld) 1.00.44. 5 kilometer Mannen: 1. Marcel Echers (Rhede-Dld) 18.18 minuten, 2. Kevin Kugathasan (Aalten) 18.26, 3. Pascal Kolkman (Winterswijk) 18.27, 4. Frank Roos (Aalten) 18.33, 5. Klaus Schlueter (Vreden-Dld) 18.39. 5 kilometer Mannen vijftig plus: 1. Geert Wevers (Aalten) 19.13 minuten, 2. Wim Brinkman (Aalten) 19.45, 3. Ben Wesselink (Aalten) 20.42, 4. Ard Heinen (Aalten) 23.16, 5. Leo Temming (Aalten) 24.32. 5 kilometer Vrouwen: 1. Jasmin Nieland (Rhede-Dld) 19.57 minuten, 2. Katja Demkes (Lievelde) 21.40, 3. Luca Palm (Rhede-Dld) 21.57, 4. Karin Schlueter (Vreden-Dld) 21.59, 5. Berendien Luiten (Aalten) 23.25. 5 kilometer Vrouwen Vijftig plus: 1. Joke van den Hooff (Aalten) 26.44 minuten, 2. Gerda Demkes (Aalten) 32.34. 2 kilometer Jeugd Jongens: 1. Jonathan Kolks (Rhede) 7.01 minuten, 2. Bram Tolkamp (Aalten) 7.04, 3. David Spiro (Winterswijk) 7.05, 4. Michel Boeck (Bocholt) 7.38, 5. Erik Hoepfner (Bocholt) 7.38. 2 kilometer Jeugd Meisjes: 1. Vanessa Derksen (Rhede-Dld) 7.44 minuten, 2. Elena Neumann (Bocholt-Dld) 8.01, 3. Julia Manzke (Rhede) 8.19, 4. Frieda Hoebing (Rhede) 8.19, 5. Marijke Esselink (Meddo) 8.49. 1 kilometer jeugd Jongens: 1. Jan-Willem Kobus (Aalten) 4.14 minuten, 2. Diederik Lensink (Aalten) 4.22, 3. Lenn Posthumus (Aalten) 4.33, 4. Indy Haverkamp (Aalten) 4.35, 5. Bram van der Lubbe (Winterswijk) 4.38. 1 kilometer Jeugd Meisjes: 1. Kyra Keurentjes (Wehl) 3.54 minuten, 2. Esther Boekelder (Aalten) 4.12, 3. Janneke Gelderblom (Aalten) 4.32, 4. Greta Hoebing (Rhede-Dld) 4.40, 5. Jorieke ten Brinke (Aalten) 4.45.
Einduitslag na vier wedstrijden in het kader van de 3dNb-crosscompetitie:
15 kilometer Mannen: 1. Eric Demkes (AVA’70), 2. M. Hengeveld (de Heurne), 3. Henk Lammers (Archeus). 15 kilometer Mannen vijftig plus: 1. Godfried Wopereis (Lichtenvoorde), 2. Wim Vink (De Heurne), 3. Jaap Rademaker (AVA’70). 15 kilometer Vrouwen: 1. Gaby Spangemacher (Dienstaggslaufer), 2. B. Vering (Dienstagslaufer). 10 kilometer Mannen: 1. Bjorn Demkes (AVA’70), 2. Gerton Prinsen (ASV Eibergen), 3. Ton Waalder (Aalten). 10 kilometer Mannen veteranen vijftig plus: 1. Jan Wevers (AVA’70), 2. J. Ruessink (Archeus), 3. L. Meekes (Loopgroep 90) . 10 kilometer Vrouwen: 1. M. Prinsen (AVA’70), 2. E. Hillen (AVA’70). 10 kilometer Vrouwen Vijftig plus; 1. Maria Demming (Dienstagslaufer), 2. A. Balsam (Dienstagslaufer), 3. A. Buessink (Dienstagslaufer). 5 kilometer Mannen: M. Echers (LAZ Rhede-Dld), 2. K. Kugathasan (AVA’70), 3. F. Roos (AVA’70). 5 kilometer Mannen Vijftig plus: 1. Geert Wevers (AVA’70), 2. Wim Brinkman (AVA’70), 3. B. Wesselink (AVA’70). 5 kilometer Vrouwen: 1. J. Nieland (LAZ Rhede-Dld), 2. K. Schlueter (Rheden), L. Palm (LAZ Rhede). 5 klilometer vrouwen vijftig plus : 1. S. Meinen (AVA’70), 2. J. van den Hooff (Aalten), 3. G. Demkes (AVA’70). 2 kilometer Jeugd Vrouwen: 1. V. Derksen (LAZ Rhede-Dld), 2. E. Neumann (LAZ Rhede), 3. J. Manzke (LAZ Rhede-Dld).1 kilometer Mannen: 1. J. Kobus (AVA’70), 2. D. Lensink (AVA’70), 3. L. Posthumus (AVA’70). 1 kilometer Jeugd Meisjes: 1. K. Keurentjes (Argo), 2. E. Boekelder (AVA’70), 3. J. Gelderblom (AVA’70).

Rudi Spekschoor snelt naar winst in derde editie 3dNb crosscompetitie Aalten
Door Benno Stevering
AALTEN – Routinier Rudi Spekschoor uit Mariënvelde, met meer dan veertien jaar ervaring op de midden- en lange afstand, snelde zaterdagmiddag naar de overwinning in de derde editie van de 3dNb crosscompetitie over 15 kilometer. Bij afwezigheid van Erik Demkes van de organiserende vereniging AVA’70 liep de 48-jarige Spekschoor onverschrokken in hoog tempo richting finish en liet de klokken als eerste stil staan op 57.23 minuten. Spekschoor: ‘’Het parcours lag er goed bij. De eerste drie kilometer liep ik samen op met koplopers van de tien kilometer, maar verder ben ik alleen doorgetrokken in mijn eigen tempo. Ik voelde dat het goed zat en kon mijn ritme prima vasthouden. Onlangs won ik in Wehl de vijf kilometer bij de veteranen veertig plus. Bij de Grote Veldloop in Vorden werd ik nog tweede op de vijftien kilometer. Deze afstand is ideaal als voorbereiding op de halve marathon van Meddo. Maar eerst wacht de Montferlandrun nog. Onlangs heb ik besloten volledig de overstap te maken van het voetballen naar het hardlopen. Je legt je focus dan op 1 sport, een goede beslissing, want de ontwikkeling bij het hardlopen is steeds beter. Deze overwinning is een opsteker voor me. Op het moment train ik vier maal per week en maak veel duurkilometers, afgewisseld met wat interval.’’ Spekschoor liep weliswaar sneller dan Eric Demkes in de eerste twee edities, toch kan de eerste plek in het eindklassement de afwezige Demkes gezien het feit dat hij reeds twee maal mee deed nagenoeg niet meer ontgaan. Godfried Wopereis uit Lichtenvoorde finishte als tweede, maar was met zijn prestatie niet bijster tevreden. Hij probeerde de nadruk te leggen op de juiste techniek, maar wist niet onder het uur te finishen. Wopereis gaf aan dat de tweede plek in het eindklassement steeds meer voor hem in zicht komt. Indien Eric Demkes opnieuw komende zaterdag verstek laat gaan komt ook de eerste plek voor Godfried Wopereis in beeld. Gaby Spangemacher uit Bocholt won bij de vrouwen de vijftien kilometer. Op de tien kilometer was de winnaar van vorige week, Gerton Prinsen afwezig. Net als Prinsen liepen ook veel andere lopers dit keer niet in Aalten mee maar aan de Zevenheuvelenloop. De 33-jarige Bjorn Demkes van AVA’70 uit Aalten liet zien een goede progressie door te maken door de winst op de tien op te eisen in 37.41 minuten. Het was elf seconden later dat clubgenoot Jan Wevers de finish passeerde. Bjorn Demkes, trappensteller bij Tenten in Lichtenvoorde genoot volop: ‘’Geert bood goede tegenstand. Samen trainen we ook altijd op de baan. Tot de laatste kilometer ging het mooi gelijk op. Toch wist ik nog hem in de eindspurt te kloppen. Hier ben ik blij mee. Met deze eindtijd heb ik nu goede kansen om volgende week de eerste plaats te pakken. Het zal nog een mooie strijd worden.’’ Ook Wevers steeg door deze prestatie in het klassement. Marieke Prinsen uit Aalten won bij de vrouwen in 49.43 minuten voor Evelien Hillen die 51.11 minuten nodig had. Marieke gaf aan wat ziek en verkouden te zijn geweest. ‘’Dan dek je jezelf toch een beetje in. Wel heb ik mijn energie goed weten te verdelen. Deze zege was geen doel op zich, dan ben ik naar omstandigheden hiermee dik tevreden.’’ Op de vijf kilometer werd de beslissing pas op in de slotfase geforceerd. Kevin Kugathasan uit Aalten bood goed tegenstand, net als zijn clubgenoot Koen Wellink. Uiteindelijk was het Marcel Echers uit het Duitse Rhede die won in 17.57 minuten. Bij de vrouwen was er een Duitse hegemonie. Jasmin Nieland uit het Duitse Rhede won uiteindelijk voor haar clubgenote Luca Palm. Ook de 2 kilometer werd een Duitse aangelegenheid. Op de 1 kilometer daarentegen was Kyra Keurentjes uit Wehl, lid van Argo de beste met 3.51 minuten. Zij zette Eshter Boekelder van AVA’70 op flinke achterstand. Jan-Willem Kobus uit Aalten was alleenheerser op de kilometer bij de jongens. Hij won in 4.18 minuten voor Diederik Lensink uit Aalten. Dat er sneller gelopen werd in Aalten was te danken aan een betere ondergrond in het bos en een mindere luchtvochtigheid. Volgende week zaterdag zal de eindstand worden opgemaakt.

Uitslagen 15 kilometer 3 dNb-crosscompetitie AVA’70, 20 november 2010: Uitslagen 15 kilometer Mannen: 1. Rudi Spekschoor (Marienvelde) 57.23 minuten, 2. Godfried Wopereis (Lichtenvoorde) 1.01.04, 3. Maarten Hengeveld (De Heurne) 1.02.08, 4. Wim Vink (Aalten) 1.02.39, 5. Martin Hengevelt (Dinxperlo) 1.05.32. Uitslagen 15 kilometer Vrouwen: 1. Gaby Spangemacher (Bocholt-Dld) 1.16.15 uur. Uitslagen 10 kilometer Mannen: 1. Bjorn Demkes (Lievelde) 37.41 minuten, 2. Jan Wevers (Aalten) 37.52, 3. Pascal Kolkman (Winterswijk) 41.03, 4. Tom Waalder (Aalten) 41.06, 5. Patrick Beijers (Bredevoort) 41.18. Uitslagen 10 kilometer Vrouwen: 1. Marieke Prinsen (Aalten) 49.43 minuten, 2. Evelien Hillen (Aalten) 51.11, 3. Annie Buessink (Aalten) 1.00.15, 4. Angelika Balsam (Bocholt) 1.01.29, 5. Riet Beerten (Didam) 1.02.14. Uitslagen 5 kilometer Mannen: 1. Marcel Echers (Rhede) 17.57 minuten, 2. Kevin Kugathasan (Aalten) 18.05, 3. Koen Wellink (Aalten) 18.08, 4. Frank Roos (Aalten) 18.47, 5. Klaus Schlueter (Vreden) 18.53. 5 kilometer Vrouwen: 1. Jasmin Nieland (Rhede-Dld) 20.20 minuten, 2. Luca Palm (Rhede-Dld) 22.18, 3. Karin Schlueter (Vreden) 22.38, 4. Berendien Luiten (Aalten) 23.28, 5. Geraldien Luiten (Aalten) 24.46. Uitslagen 2 kilometer Jeugd: 1. Jonathan Kolks (Rhede) 7.01 minuten, 2. Bram Tolkamp (Aalten) 7.04, 3. David Spiro (Winterswijk) 7.05, 4. Michel Boeck (Bocholt) 7.33, 5. Erik Hoepfner (Bocholt) 7.36. 2 kilometer Jeugd Meisjes: 1. Vanessa Derksen (Rhede) 7.52 minuten, 2. Elena Neumann (Bocholt) 7.56, 3. Julia Manzke (Rhede) 8.09, 4. Frieda Hoebing (Rhede) 8.23, 5. Marijke Esselink (Meddo) 8.24. Uitslagen 1 kilometer Jeugd Jongens: 1. Jan-Willem Kobus (Aalten) 4.18 minuten, 2. Diederik Lensink (Aalten) 4.27, 3. Lenn Posthumus (Aalten) 4.35, 4. Ruben Grievink (Winterswijk) 4.37, 5. Indy Haverkap (Aalten) 4.42. 1 kilometer Jeugd Meisjes: 1. Kyra Keurentjes (Wehl) 3.51 minuten, 2. Esther Boekelder (Aalten) 4.11, 3. Janneke Gelderblom (Aalten) 4.17, 4. Greta Hoebing (Rhede-Dld) 4.40, 5. Jorieke ten Brinke (Aalten) 4.46.Dat Nederland bekent staat om het goed organiseren van hardloopevenementen is een algemeen gegeven, maar de 27ste editie van de Zevenheuvelenloop spant de kroon. De organisatie van deze wedstrijd heeft een aantal wereldtoppers gestrikt voor deze wedstrijd. Directeur van de Zevenheuvelenloop is ex-ava’70 lid Ronald Veerbeek. Veerbeek was voor dit voorzitterschap elf jaar in dienst van de atletiekunie (knau). Eén van deze toppers is wereldrecordhouder Felix Limo. Maar deze 30-jarige Limo werd in Nijmegen van de troon gestoten door zijn 10 jaar jongere landgenoot Leonard Patrick Komon. Hij noteerde op het parcours van 15 kilometer een onwaarschijnlijk wereldrecord van 41:13 minuten. Het oude record van Limo werd ook gelopen in Nijmegen. In het jaar 2001. Dit record deelde Limo met Samuel Wanjiru. Wanjiru is net zoals Limo en Komon afkomstig uit Kenia.

Ver achter dit Afrikaanse geweld, probeerden ruim 25 duizend hardlopers hun eigen ‘wereldprestatie’ neer te zetten. Tussen deze massa aan atleten stonden ook zes leden van Ava’70. Gerrit Dijkslag won twee weken geleden nog een wedstrijd die zijn finish had in het Olympisch stadion in Amsterdam. In Nijmegen kwam hij natuurlijk niet in aanmerking voor de overwinning, maar wel presteerde hij opnieuw erg goed. Zijn tijd was 55:46 minuten. Dijkslag is al sinds 2002 niet zo snel geweest op de deze afstand. Arjan Weijenborg maakte n Nijmegen zijn debuut op deze afstand. Hij wilde in de wedstrijd die als zwaar bekent staat een tijd rond het uur neerzetten. Met zijn 59:56 minuten was dit doe bereikt. Geert Wevers kon helaas niet onder de ‘magische grens’ van het uur duiken. Hij liep in de wedstrijd waar de bekende Zevenheuvelenweg de scherprichter is een tijd van 1:02:28 minuten.

Ingrid van Zolingen en Marco van Rijs hadden in Nijmegen de beschikking over een tempomaker. Deze taak werd vervuld door Wim Brinkman. Hoewel Van Zolingen het onderweg erg zwaar had, kon ze het tempo hoog houden. Ze kwam onder luid gejuich van de vele toeschouwers over de streep na 1:12:40 minuten. Dit was ruim twee minuten onder haar streeftijd. Van Rijs kon na dertien kilometer het tempo van ‘haas’ Brinkman niet meer volgen. Hij kwam moegestreden maar tevreden over de streep in een tijd van 1:13:43 minuten.

Peter Baten wil volgend jaar lid worden van Ava’70. In Nijmegen liet hij zien al aardig te kunnen hardlopen. Hij liep in de wedstrijd die werd gehouden onder geweldige weersomstandigheden een mooie tijd van 1:15:02 minuten.

Mark te Brake vindt aansluiting bij regionale top

Eric Demkes opnieuw de snelste in Aalten

Nadat hij vorige week de concurrentie op een straatlengte achterstand liep, was Eric Demkes ook tijdens de tweede wedstrijd van de 3dNb novembercross competitie de snelste. Demkes was wel iets langzamer dan een week eerder. Bij de dames was vooral de prestatie van Jojanneke Berendsen uit ’s Heerenberg opvallend. Zij kwam met een goede tijd van 42.29 minuten redelijk dicht in de buurt bij het parcoursrecord van Sylvie Klein Goldewijk ( 41.20 min) uit 2008.

Achter Demkes die met een tijd van 58.42 minuten vijfentwintig tellen langzamer was dan afgelopen week werd Godfried Wopereis tweede. Wopereis liep een tijd van 1.01.18 uur. Hiermee was hij ruim een minuut sneller dan vorige week. Ook zijn klassering was één plaatsje beter dan tijdens de eerste wedstrijd. Maarten Hengeveld werd op de vijftien kilometer de nummer drie. De uit de Heurne afkomstige Hengeveld notteerde een tijd van 1.03.44 uur. Bij de dames kwamen de enige twee deelneemsters tegelijkertijd over de finish. De uit Duisland afkomstige Birgit Vering en haar landgenote Gaby Spangemacher kwamen dolgelukkig over de meet na 1.18.30 minuten. De dames verbeterden zich met ruim twee en een halve minuut ten opzichte van de eerste wedstrijd.

Gerton Prinsen uit Lichtenvoorde was op de tien kilometer Ava’70 atleten Björn Demkes en Jan Wevers te snel af. Prinsen die net als tijdens de eerste wedstrijd de snelste was, verbeterde zich bijna met een minuut. Björn Demkes was met zijn 38.27 minuten een goede tweede. Demkes hoopte stiekem op een tijd net onder de achtendertig minuten grens. Jan Wevers was vorige week nog goed voor plek twee, maar moest deze keer genoegen nemen met de derde plaats. Zijn tijd van 38.33 minuten was wel ruim sneller dan vorige week. Ava’70 atlete Heidie Jentink uit Lichtenvoorde legde achter winnares Berendsen beslag op de tweede plaats. Het verschil met de nummer één was behoorlijk groot, maar met een tijd van 46.59 minuten mag Jentink niet ontevreden zijn. Nummer drie bij de dames werd Marieke Prinsen. Prinsen was met haar 49.31 minuten meer dan een minuut sneller dan haar winnende tijd van afgelopen week.

Kevin Kugathasan streed op de vijf kilometer lang mee om de dagzege, maar hij moest in de slotfase zijn Duitse rivaal Marchel Echers toch laten gaan. Echers die lid is van atletiekvereniging LAZ Rhede liep na een sterk laatste deel naar een tijd van 18.24 minuten. Kugathasan verbeterde zich met zijn tijd van 18.44 minuten met vijftien seconden. De derde plaats ging naar Frank Roos. Roos is een ‘slow starter’ maar komt vaak in de loop van de wedstrijd sterk opzetten. Ook deze keer was dit weer het geval. Roos passeerde de eindstreep na 18.54 minuten. Net als bij de heren ging ook de overwinning bij de dames naar Duitsland. Jasmin Nieland liep een erg sterke wedstrijd, en was goed voor een mooie tijd van 20.34 minuten. Katja Demkes uit Lievelde was een goede tweede. Demkes kwam erg tevreden over de streep na 22.42 minuten. Karin Schueter (23.04 min) uit Vreden (Duitsland) moest na haar tweede plek van vorige week nu genoegen nemen met plaats drie. De twee laatste wedstrijd van de 3dNb crosscompetitie vinden plaats op de komende twee zaterdagen van november

Jan-Willem Kobus loopt opnieuw naar eerste plaats

Ava’70 atleet Jan-Willem Kobus heeft voor de tweede week oprij een overwinning behaald op de duizend meter tijdens de 3dNb novembercross competitie. Kobus (04:20 min) was wel een aantal seconden langzamer dan afgelopen week. Net als tijdens de eerste wedstrijd werd Diederik Lensink tweede. Ook Lensink (04:30 min) moest een aantal tellen toegeven op zijn tijd van vorige week. Nummer drie werd met een tijd van 04:44 minuten Lenn Posthumus. Hij zorgde ervoor dat het gehele podium Ava’70 geel/blauw kleurde. Voor dat deze drie jongens de finishlijn passeerden, waren er al twee meisjes klaar met hun wedstrijd. Kyra Keurentjes verpulverde het parcoursrecord van de Duitse Louise Derksen (04:05 min). Keurentjes deed over haar duizend meter 03:57 minuten. Esther Boekelder was vorige week nog de snelste, maar kon Keurentjes niet bijbenen. Boekelder liep ook een mooie tijd van 04:16 minuten. Ook Janneke Gelderblom laat de laatste weken zien over veel talent te beschikken. Ava’70 atlete Gelderblom kwam binnen na 04:24 minuten.

Op de twee kilometer ontstond er bij de jongens een zeer spannend gevecht tussen drie atleten. Zowel Jonathan Kolks, Bram Tolkamp en David Spiro waren tot op de laatste meter kanshebber voor de overwinning. Uiteindelijk ging de uit Duitsland afkomstige Kolks met de overwinning aan de haal. Hij bracht een tijd van 07:09 minuten op de klokken. Bram Tolkamp kwam in de zelfde tijd over de streep. Ook vorige week liep Tolkamp al deze tijd. Toen was die tijd genoeg voor de overwinning. David Spiro werd vlak achter het eerder genoemde duo derde in een tijd van 07:10 minuten. Bij de dames was zoals al vaker in het verleden het complete podium gevuld met Duitse dames. Vanessa Derksen was de enige atlete die onder de acht minuten dook. Derksen liep een tijd van 07:59 minuten. Vorig jaar eindigde Vanessa Derksen als tweede in het eindklassement van de 3dNb crosscompetitie. Alleen landgenote Jasmin Nieland was vorig jaar haar meerdere. Nieland werd in deze wedstrijd winnares op de vijf kilometer. Achter Derksen werd Julia Manzke (08:04 min) tweede. Nummer drie werd Elena Neumann (08:07 min) uit Bocholt.

Eric Demkes wint, maar is langzamer dan in vorige editie

Door Benno Stevering
AALTEN – Eric Demkes uit Aalten, lid van de organiserende vereniging AVA’70 zegevierde net als vorige week ook in de tweede aflevering van de 3dNb-crosscompetitie van AVA’70. Hij liet de klokken na drie ronden en vijftien kilometer stil staan op 58 minuten en 42 seconden. Op zijn zegetocht kreeg hij iedere ronde luid applaus van zijn clubleden en familie waaronder zijn oudste broer en vader. Godfried Wopereis uit Lichtenvoorde werd met 1.01.18 uur een uitstekende tweede. Het parcours in Aalten was dit keer minder modderig en drassig. Gaby Spangemacher en Birgit Vering, de beide Diensttagläufer uit Bocholt gingen gelijktijdig over de finish in 1.18.30 uur.
Demkes gaf aan bewust iets langzaam weg te zijn gegaan. Toch werd het voor hem ook dit keer zwaar. ‘’De lopers die bij de tien kilometer voorin liepen, hielden het tempo de eerste ronden hoog. In de eerste ronde trokken we samen op. Het hoge tempo trok bij mij wel bij, als je mee wilde. Je pept elkaar op. Toch resulteerde dat voor mij niet in een snellere tijd. Er trad zelfs wat verval op doordat ik eerder verzuurde. De ervaren trainers Bert Klutman, Gerard Demkes en anderen zijn bijzonder waardevol voor ons als AVA’70 lopers. Looptraining wordt afgewisseld met spierversterkende- en ademhalingsoefeningen om hetzelfde hoge tempo aan te kunnen houden. Ook de lengte van de spieren wordt getraind. Met zo’n 50 kilometer per week loop ik zo’n driemaal per week.’’ Gerton Prinsen uit Eibergen, werkzaam in de technische dienst bij de Molenberg in Groenlo, liep sterk op de tien kilometer. Hij won in 38.06 minuten. ‘’Na zeven kilometer wist ik de koppositie van Eric over te nemen en door te trekken. Verder lag het tempo vrij constant. Volgende week wacht me de Zevenheuvelenloop. Het is te hopen dat het dan ook zo goed gaat!’’. Jan Wevers was met 38.27 minuten de snelste vijftig plusser. Bjorn Demkes uit Lievelde werd een uitstekende derde in 38.33 minuten. Jojanneke Berendsen uit ’s-Heerenberg, lid van Atletico’73 maakte bij de vrouwen na vijftien jaar weer eens haar opwachting op de tien kilometer en won. De 35-jarige fysiotherapeute wilde onder de 43 minuten en liep naar een tijd van 42.29 minuten. ‘’Met 29 seconden verval in de tweede ronde ben ik redelijk tevreden. Vorig jaar heb ik geen wedstrijden gelopen en afgelopen zomer heb ik veel interval gedaan. Verder heb ik aan mijn duurvermogen gewerkt. Dit jaar heb ik het Rondje Oude Ijsselstreek gelopen en in Wehl een vijf kilometer. Een tien kilometer is dan weer even wennen. Na een wedstrijd heb ik zeker twee weken herstel nodig. Wellicht loop ik nog mee in de Montferlandrun. Mijn zelfverzekerheid bij wedstrijden komt vanzelf weer terug.’’ Heidi Jentink uit Aalten werd tweede in 46.59 minuten. In 2008 liep Wouter Gijsberts uit Aalten een tijd van 16.44 minuten op de vijf kilometer. Vorige week liep Lars Duistermaat 15 tellen boven dat parcoursrecord. Ook Marcel Echers uit het Duitse Rhede was zaterdag met 18.24 minuten niet in staat in de buurt te komen van het parcoursrecord van Gijsberts. Duistermaat was afwezig, waarna Kevin Kugathasan uit Aalten de tweede plek pakte in 18.46. Jasmin Nieland uit het Duitse Rhede finishte als eerste vrouw in 20.34 minuten. Katja Demkes uit Lievelde gaf aan met haar tweede plek in 22.42 minuten tevreden te zijn. Voor haar een uitstekende voorbereiding op de Montferlandrun. Ingrid van Zolingen uit Aalten, vorige week nog winnares moest nu vanwege steken in de zij genoegen nemen met een negende plek. Slechts het record op de twee kilometer werd aangescherpt door zowel Vanessa Derksen uit het Duitse Rhede naar 7.59 minuten als ook door haar plaatsgenoot Jonathan Kolks die 7.09 minuten klokte.

Uitslagen 2e wedstrijd 3dNb-Crosscompetitie, AVA’70, 13 november 2010:
15 kilometer Mannen: 1. Eric Demkes (Aalten) 58.42 minuten, 2. Godfried Wopereis (Lichtenvoorde) 1.01.18, 3. Maarten Hengeveld (De Heurne) 1.03.44, 4. Henk Lammers (Winterswijk) 1.03.46, 5. Wim Vink (Aalten) 1.04.16. 15 kilometer Vrouwen: 1. Birgit Vering (Bocholt) 1.18.30 uur, 2. Gaby Spangemacher (Bocholt) 1.18.30.  10 kilometer Mannen: 1. Gerton Prinsen (Eibergen) 38.06 minuten, 2. Jan Wevers (Aalten) 38.27, 3. Bjorn Demkes (Lievelde) 38.33, 4. Jarno Boomgaars (Lichtenvoorde) 39.12, 5. Patrick Beijers (Bredevoort) 42.06.  10 kilometer Vrouwen: 1. Jojanneke Berendsen (’s-Heerenberg) 42.29 minuten, 2. Heidi Jentink (Aalten) 46.59, 3. Marieke Prinsen (Aalten) 49.31, 4. Evelien Hillen (Aalten) 50.59, 5. Maria Demming (Bocholt) 56.10. 5 kilometer Mannen: 1. Marcel Echers (Rhede) 18.24 minuten, 2. Kevin Kugathasan (Aalten) 18.46, 3. Frank Roos (Aalten) 18.54, 4. Klaus Schlueter (Vreden) 19.07, 5. Mark Schreurs (Aalten) 19.14. 5 kilometer Vrouwen: 1. Jasmin Nieland (Rhede) 20.34 minuten, 2. Katja Demkes (Lievelde) 22.42, 3. Karin Schlueter (Vreden) 23.10, 4. Luca Palm (Rhede) 23.39, 5. Nicolet Remeeus (Zieuwent) 23.42. 1 kilometer Jeugd Meisjes: 1. Kyra Keurentjes (Wehl) 3.57 minuten, 2. Esther Boekelder (Aalten) 4.16, 3. Janneke Gelderblom (Aalten) 4.24, 4. Greta Hoebing (Rhede) 4.43, 5. Denise van Beek (Aalten) 4.58. 1 kilometer Jeugd Jongens: 1. Jan-Willem Kobus (Aalten) 4.20 minuten, 2. Diederik Lensink (Aalten) 4.30, 3. Lenn Posthumus (Aalten) 4.44, 4. Indy Haverkamp (Aalten) 4.45, 5. Mees Prinsen (Varsseveld) 4.45. 2 kilometer Jeugd Meisjes: 1. Vanessa Derksen (Rhede) 7.59 minuten, 2. Julia Manzke (Rhede) 8.04, 3. Elena Neumann (Bocholt) 8.07, 4. Marijke Esselink (Meddo) 8.36, 5. Frieda Hoebing (Rhede) 8.47. 2 kilometer Jeugd Jongens: 1. Jonathan Kolks (Rhede) 7.09 minuten, 2. Bram Tolkamp (Aalten) 7.09, 3. David Spiro (Winterswijk) 7.10, 4. Erik Hoepfner (Bocholt) 7.42, 5. Michel Boeck (Bocholt) 7.46.   
31e Oudejaars Crossloop Vorden


Op Donderdag 30 december 2010 organiseert de stichting Oudejaars Crossloop Vorden voor de 31e keer de Oudejaars Crossloop in Vorden. Tijdens deze cross, krijgen de lopers uit de regio nog eenmaal de kans om in het oudejaar de loopschoenen aan te trekken en te genieten van de prachtige bossen tussen Vorden en Lochem. De Oudejaars Crossloop biedt voor iedere loper een uitdaging. De routes zijn zeer afwisselend en gaan over smalle bospaden door het mooie natuurgebied 'het Grote Veld'. Het is dan ook niet voor niks dat velen zeggen dat het de mooiste cross is van de Achterhoek! Kijk voor een sfeer impressie op: www.oudejaarscrossloop.nl.


Parcours
De crossloop gaat via smalle paadjes door de prachtige bossen van Vorden. Het parcours is gelegen in de nabijheid van voetbalvereniging Vorden en is grotendeels onverhard (>95%). Na afloop van de cross kan er worden nagepraat onder het genot van een gratis kopje koffie of thee en een heerlijke oliebol.


Afstanden + starttijden
Er kan worden gestart op drie afstanden namelijk:
· 5 km (1 ronde) 13.50 uur
· 10 km (1 ronde) 13.40 uur
· 15 km (1 ronde) 13.30 uur


(Voor)inschrijving + inschrijfgeld
Wij zouden het op prijs stellen als u mee wilt werken aan de voorinschrijving. Voorinschrijven kan via www.oudejaarscrossloop.nl tot 27 december 2010. U hoeft dan alleen uw startnummer op de dag zelf op te halen. Dit kan vanaf 12.00 uur in de kantine van VV Vorden. Door voor in te schrijven bespaart u de organisatie veel werk, zitten er geen fouten in de inschrijving en hoeft u minder lang te wachten. Daarnaast is het ook nog goedkoper.


Op de dag zelf is inschrijven mogelijk vanaf 12.00 uur in de kantine van voetbalvereniging Vorden.


Het inschrijfgeld is voor alle afstanden:
· 5 Euro bij voorinschrijven via www.oudejaarscrossloop.nl
· 7 Euro op de dag zelf.


Stichting Spieren voor Spieren
De stichting Oudejaars Crossloop heeft besloten om het geld dat na afloop van de crossloop overblijft te doneren aan de stichting Spieren voor Spieren (zie www.spierenvoorspieren.nl). De Stichting Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte. Onder het motto ‘Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren' ondersteunen de deelnemers en de sponsors van de Oudejaars Crossloop het onderzoek naar spierziekten en de verbetering van het diagnosetraject. Daarnaast organiseert zij leuke activiteiten voor kinderen met een spierziekte.


Locatie
 
De start en finish zijn bij voetbalvereniging Vorden. Kleedruimtes, douches en EHBO zijn aanwezig. Het adres is:


Voetbalveld V.V. Vorden
gemeentelijk sportpark
Oude Zutphenseweg 11
7251 JX Vorden
Tel. 0575-551966


Hopelijk tot ziens bij de mooiste crossloop van de Achterhoek!

Ava’70 atleten sterk in ‘eigen’ crosswedstrijd

Tijdens de eerste van vier novembercrossen zijn de atleten van Ava’70 in groten getale op het podium geëindigd. Alleen op de twee kilometer voor de meisjes ging de overwinning naar een atlete van een andere vereniging.
Bij de jongens nam Bram Tolkamp vanaf begin af aan het heft in handen. Hij pakte in de eerste van twee ronden van één kilometer direct een gaatje op zijn directe concurrentie. In de tweede ronde kwam David Spiro uit Winterswijk nog heel dichtbij, maar Tolkamp hield de deur dicht. Het verschil bedroeg uiteindelijk maar een seconden. Tolkamp won de wedstrijd in een bijzonder mooie tijd van 07:09 minuten. De 13-jarige Spiro werd tweede in 07:10 minuten. Dik een halve minuut later kwam Michel Boeck (07:45 min) als de nummer drie over de streep. Elena Neumann (08:05 min) ging bij de meisjes met de overwinning aan de haal. Neumann is afkomstig uit Bocholt. Het is geen verassing dat er een Duitse met de overwinning vandoor gaat, want ook vorig jaar werden alle vier wedstrijden gewonnen door een atlete over de grens. De nummer twee van de wedstrijd traint net als Neumann bij atletiekvereniging LAZ Rhede. Dit was Julia Manzke, zij noteerde een tijd van 08:06 minuten. Marijke Esselink uit Meddo voorkwam dat het podium alleen maar uit Duitse dames zou bestaan. Zij werd derde met 08:18 minuten.

Jan Willem Kobus uit Aalten was op de duizend meter oppermachtig. Hij knalde naar een prachtige tijd van 04:11 minuten. Clubgenoot Diederik Lensink maakte het feest voor Ava’70 compleet. Hij werd tweede in 04:23 minuten. De uit Winterswijk afkomstige Bram van der Lubbe kwam met zijn 04:38 minuten ook in de top drie. Bij de meisjes zijn maarliefst de eerste acht atletes uit de rangschikking lid van Ava’70. Esther Boekelder pakte zoals verwacht de overwinning. Ze liep haar duizend meter in 04:12 minuten. De pas 7-jarige Janneke Gelderblom werd heel knap tweede. Gelderblom kwam over de finish na 04:28 minuten. Denise van Beek was de nummer drie in deze goed bezette wedstrijd. Van Beek was goed voor een tijd van 04:55 minuten.

Eric Demkes loopt onbedreigd naar de overwinning

Hoewel de totale afstand vijftien kilometer bedroeg, was het al zeer snel duidelijk dat Ava’70 atleet Eric Demkes de eerste wedstrijd van de 3dNb crosscompetitie op zijn naam zou schrijven. Demkes was op het kletsnatte parcours goed voor een prachtige tijd van 58:17 minuten. De 26-jarige Jan Otter uit Vriezeveen bleef nog enigszins in het spoor van Demkes, hij liep zijn vijftien kilometer in 59:37 minuten. Godfried Wopereis (1:02:21 min) werd in de wedstrijd die zijn start en finish bij de Rinkampsbulten had de nummer drie. In tegenstelling tot de al snel besliste wedstrijd bij de mannen, maakten de dames er een zeer spanende strijd van. De Duitse Gaby Spangemacher (1:21:03 min) bleef haar land en clubgenote Birgit Vering (1:21:04 min) maar één tel voor. Ook de nummer drie kwam uit Duitsland. Dit was Suzanne Lankes (1:26:18 min) uit Rhede.
Marieke Prinsen won in Aalten de wedstrijd over tien kilometer. Prinsen die vorige week nog een prima halve marathon in Doetinchem liep, pakte in Aalten de overwinning met een tijd van 50:42 minuten. Evelien Hillen, net als Prinsen lid van Ava’70 werd met haar 51:12 minuten knap tweede. Ver achter dit duo van Ava’70 werd de Bocholtse Maria Demming derde. Jan Wevers kwam op de tien kilometer net te kort voor de overwinning. Wevers (39:16 min) zag alleen Gerton Prinsen uit Eibergen eerder over de streep gaan. Prinsen won de eerste van in totaal vier novembercrossen in een tijd van 39:05 minuten. Denis Woeltjes (41:37 min) werd op het modderige parcours derde.

Net als op de tien kilometer won ook op de vijf kilometer een atlete van Ava’70. Dit was Ingrid van Zolingen. Van Zolingen liep een groot deel van haar wedstrijd samen met clubgenoot en steun en toeverlaat Marco van Rijs. Ze won de wedstrijd met een prima tijd van 23:10 minuten. Karin Schleuter (23:20 min) uit Vreden (Duitsland) kwam tien seconden later over de streep. Berendien Luiten uit Aalten werd met de tijd van 23:26 minuten derde. Lars Duistermaat en Gerben Schreurs maakten bij de mannen vooraan de dienst uit. Duistermaat vertrok met een razendsnelle eerste kilometer van 02:57 minuten. Schreurs leek halverwege de wedstrijd weer terug te komen, maar Duistermaat was met een geweldige tijd van 16:59 minuten toch de snelste. Schreurs nam genoegen met een keurige 17:18 minuten. De derde plaats ging naar Mark te Brake. Het 15-jarige talent uit de stal van Ava’70 moest het van zijn trainer ‘rustig aan’ doen. Deze trainingswedstrijd resulteerde des al niet te min in een toptijd van 18:24 minuten. Ook de nummer vier Kevin Kugathasan is een jeugdige atleet van Ava’70. Hij dook met zijn 18:56 minuten net onder de negentien minuten grens.

De volgende drie wedstrijden vinden plaats op de komende zaterdagen van november.

Erik Demkes op eenzame hoogte in eerste editie Aaltense 3dNb crosscompetitie

Door Benno Stevering
AALTEN - Erik Demkes was zaterdagmiddag onbetwist de snelste op het vijftien kilometer lange parcours in Aalten tijdens de eerste van vier wedstrijden in het kader van de 3dNb-crosscompetitie, de voormalige Loohuiscrosscompetitie. Demkes, lid van de organiserende vereniging AVA’70 kende geen directe tegenstand. Hij won de langste afstand in een tijd van 58.17 minuten. ‘’Ik ben wel tevreden met deze eindtijd. De vorm is vrij goed momenteel. Met een tussentijd van 18.30 minuten ben ik vrij hard gestart. In de slotfase had ik niemand in de buurt lopen. De passages in het bos waren met name pittig door het korte draaien. De vele bladval en de modder maakte het in de bochten aardig glad. Het was een eenzame, maar zware wedstrijd. Een beetje extra tegenstand is best welkom volgende week. Na de marathon in Eindhoven die ik liep in 3.18 uur, heb ik geen wedstrijden meer gelopen. Het ritme heb ik wel degelijk nodig en ga dan ook voor de eerste plaats in de competitie!’’ Jan Otter uit Vriezenveen werd een goede tweede in 59.37 minuten. Godfried Wopereis uit Lichtenvoorde werd derde op de vijftien kilometer in 1.02.21 uur. Hij had vanwege een spierblessure afgelopen seizoen meer op de fiets gezeten dan hardgelopen. Alleen de Posbankloop was met 1.01 uur voor hem een uitschieter. Voor hem was de achterstand op de nummer twee te groot en liep daarom in Aalten ongedwongen zijn eigen tempo. Terwijl Gaby Spangemacher van de Diensttaglaufer uit Bocholt won bij de vrouwen op de vijftien kilometer, was het Marieke Prinsen uit Aalten, reeds zes jaar lid van AVA’70, die de tien kilometer op naam zette in haar klasse met 50.42 minuten. Vorige week liep ze in Doetinchem nog 1.47 uur. ‘’Zelf hinderde de regen me niet. Omdat ik ook hier in de omgeving train, zijn de modderige paden me niet vreemd. Ik wilde voorzichtig lopen en wat snelheid pakken in de bulten. Dat lukte.’’ Clubgenote Evelien Hillen hield het verschil beperkt met een tweede plek in 51.12 minuten. Gerton Prinsen van ASV Eibergen won de kop over kop strijd met vijftig plusser Jan Wevers uit Aalten over tien kilometer met een tijd van 39.05 bij de mannen. Prinsen: ‘’De halve van Eindhoven liep ik begin oktober in 1.28 uur. Van crossen wordt je sterk. In het bos werd je vanwege het drassige parcours flink op de proef gesteld. Binnenkort wacht me nog de Zevenheuvelenloop en de Montferlandrun.’’ Wevers liep vorige week nog 1.24 uur tijdens de halve van Doetinchem en werd tweede in Aalten. Dennis Woeltjes uit Aalten had zich flink gegeven en werd derde in 41.37 minuten.
Strijd op de vijf kilometer
Ingrid van Zolingen uit Aalten was de snelste dame in een goed bezet veld in 23.10 minuten. Ingrid die in Doetinchem nog 1.45 uur liep tijdens de halve marathon, rekende in de slotfase af met de Duitse Karin Schlueter uit Vreden die tien tellen later over de streep kwam. Met deze zege overweegt ze het klassement mee te lopen. Winterswijker Lars Duistermaat van Archeus leverde op de vijf kilometer een mooie tweestrijd met clubgenoot Gerben Schreurs. Duistermaat won met negentien tellen voorsprong in een snelle tijd van 16.59 minuten. ‘’Gerben en ik hadden vooraf gezegd dat we niks samen wilden doen en er een echte strijd van wilden maken. Ik weet dat hij een hekel heeft aan snel starten en ben dus als een gek weggegaan. De eerste kilometer ging in 2.57 minuten. Toen had ik een gaatje en kon ik het wat beter bekijken allemaal. Gerben kwam op het akkerland nog dichterbij, ik dacht dat hij misschien wel terug zou kunnen komen. Maar bij het uitkomen van het bos kon ik het gaatje weer wat vergroten. Op het laatste asfaltstuk wist ik dat ik hem had en heb ik nog een beetje aangezet. De tijd was goed voor dit parcours en het was leuk om met Gerben weer een wedstrijd te lopen. Morgen fietsen we samen de zestig kilometer lange Grenslandtocht in en om Winterswijk op de veldrijfiets/cyclo).’’ De nummer drie, Mark te Brake uit Aalten heeft zijn zinnen gezet op de Oostelijke crosscompetitie en de Warandacross en beschouwde deze eerste editie als goede training. Vanwege het concert van Boh Foi Toch is het parcours enigszins aangepast. Lekker lopen was het doel van de in totaal 207 deelnemers aan de eerste aflevering in de 3dNb crosscompetitie in Aalten. Leuk voor de organiserende vereniging AVA’70 was dat een groot aantal van de beginnerslopersgroep zich hebben getest tijdens deze loop en voornemens zijn om lid te worden van de gezellige vereniging die best veel organiseert. Ook de komende drie weken staat de zaterdagmiddag nog in het teken van de crosscompetitie in Aalten.

Uitslagen 3dNb-Crosscompetitie, AVA’70 , Aalten,
1e wedstrijddag 6 november 2010: 15 kilometer Mannen: 1. Erik Demkes (Aalten) 50.17 minuten, 2. Jan Otter (Vriezenveen) 59.37, 3. Godfried Wopereis (Lichtenvoorde) 1.02.21, 4. Raymond Schuurman (Dinxperlo) 1.03.17, 5. Henk Lammers (Winterswijk) 1.05.08. 15 kilometer Vrouwen: 1. Gaby Spangemacher (Bocholt) 1.21.03 uur, 2. Birgit Vering (Bocholt) 1.21.04, 3. Suzanne Lankes (Rhede) 1.26.18. 10 kilometer Mannen: 1. Gerton Prinsen (Eibergen) 39.05 minuten, 2. Jan Wevers (Aalten) 39.16, 3. Dennis Woeltjes (Aalten) 41.37, 4. Tom Waalders (Aalten) 41.55, 5. Patrick Beijers (Bredevoort) 42.05. 10 kilometer Vrouwen: 1. Marieke Prinsen (Aalten) 50.42 minuten, 2. Evelien Hillen (Aalten) 51.12, 3. Maria Demming (Bocholt) 55.52, 4. Paulien Hieltjes (Groenlo) 56.40, 5. Annie Buessink (Aalten) 1.01.30. 5 kilometer Mannen: 1. Lars Duistermaat (Winterswijk) 16.59 minuten, 2. Gerben Schreurs (Winterswijk) 17.15, 3. Mark te Brake (Aalten) 18.24, 4. Kevin Kugathasan (Aalten) 18.56, 5. Robert Woordes (Miste) 19.06. 5 kilometer Vrouwen: 1. Ingrid van Zolingen (Aalten) 23.10 minuten, 2. Karin Schluster (Vreden) 23.20, 3. Berendien Luiten (Aalten) 23.26, 4. Nicolet Remeeus (Zieuwent) 23.43, 5. Luca Palm (Rhede) 24.05. 2 kilometer Mannen: 1. Bram Tolkamp (Aalten) 7.09 minuten, 2. David Spiro (Winterswijk) 7.10, 3. Michel Boeck (Bocholt) 7.45, 4. Erik Hoepfer (Bocholt) 7.53, 5. Daan Houwers (Aalten) 7.54. 2 kilometer Vrouwen: 1. Elena Neumann (Bocholt) 8.05, 2. Julia Manzka (Rhede) 8.06, 3. Dani Kugathasan (Aalten) 8.18, 4. Marijke Esselink (Meddo) 8.26, 5. Linde Lammers (Winterswijk) 8.38. 1 kilometer Jeugd Jongens: 1. Jan-Willem Kobus (Aalten) 4.11 minuten, 2. Diederik Lensink (Aalten) 4.23, 3. Bram van der Lubbe (Winterswijk) 4.38, 4. Indy Haverkamp (Aalten) 4.39, 5. Lenn Posthumus (Aalten) 4.40. 1 kilometer Jeugd Meisjes: 1. Esther Boekelder (Aalten) 4.12 minuten, 2. Janneke Gelderblom (Aalten) 4.28, 3. Denise van Beek (Aalten) 4.55, 4. Hilde Kobus (Aalten) 4.59, 5. Jorieke ten Brinke (Aalten) 5.00.

Dit jaar wordt de DEO-loop georganiseerd op 18 december 2010.
Het is alweer de 30ste editie en om deze mijlpaal te vieren, komt de opbrengst ten goede aan de Stichting KomOp.

Meer informatie vindt u op de website www.vvdeo.nl .
Op de website kunt u zich ook on-line inschrijven.
Sportief Wandelen bij AVA’70
 
Wat is sportief wandelen ?
 
Sportief Wandelen bij AVA’70
 
Wat is sportief wandelen ?
 

Snelle halve marathon Jan Wevers

Hoewel de 26ste editie van de halve marathon in Doetinchem niet in bijzonder goede omstandigheden werd gelopen, waren de prestaties van de deelnemende Ava’70 atleten erg goed. Door de regen was het parcours op sommige plaatsen door de modder erg glad geworden.

 
Parcours-records A.V.A.'70
Koninginneloop: (vanaf 2004, nieuw parcours)
5 km
15.29 min.
Martijn te Geershuis
2007
5 km
19.02 min.
Lisanne Bruijstens
2006
Gerard Tebroke Memorial heren:
 5 km
15.22 min.
Benadict Demming
1996
10 km
28.27 min.
Daniel Mucke
2008
Gerard Tebroke Memorial dames:
 5 km
17.49 min.
Karin Harmelink
1998
10 km
32.17 min.
Malika Asahssah
2004
Intratuinloop: heren
 1km
03.29 min.
Ruben Boekelder
2009
 2km
06.42 min.
Roel Schreurs
2007
 5km
16.39 min.
Dirk-Jan Demkes
2006
10km
34.58 min.
Lars Duistermaat
2009
Intratuinloop: dames
 1km
03.46 min.
Lynn Chevalking
2009
 2km
07.32 min.
Eline de Jong
2007
 5km
18.48 min.
Brigit Landewe
2009
10km
42.11 min.
Diana Luyrink
2004
Walfortloop:
6 km
18.22 min.
Dennis Weijers
2006
Besselinkschansloop:
1 km
03.53 min.
Nick Spekschoor
2008
1 km
03.55 min.
Mylja Jansen
2008
2 km
06.49 min.
Mark te Brake
2009
2 km
09.22 min.
Marlou Remeeus
2008
6 km
19.22 min.
Dirk Jan Demkes
2009
6 km
23.15 min.
Lisa te Molder
2009
Zomeravondloop:
 6 km
17.54 min.
Dennis Weijers
2009
10 km
32.31 min.
Patrick Temming
1994
3dNb Cross Competitie heren:
 1 km
03.53 min.
Ruben Boekelder
2008/09
 2 km
06.54 min.
Andre Giesbers
2009
 5 km
16.44 min.
Wouter Gijsberts
2008
10 km
32.58
Tijs Groen
2009
15 km
52.37 min.
Hendrikjan Heijerman
2008
3dNb Cross Competitie dames:
 1 km
04.05 min.
Louisa Derksen
2008
 2 km
07.53 min.
Jamin Nieland
2009
 5 km
19.36
Nina-Sophie Giesing
2009
10 km
41.20 min.
Sylvie Klein Goldewijk
2008
15 km
70.18 min.
Katja Demkes
2008
 

Zes overwinningen voor Ava’70
 
Het eindklassement van de 3dNb novembercross competitie heeft zes overwinningen voor een atleet van atletiekvereniging Ava’70 opgeleverd. Deze competitie is verspreid oer vier zaterdagen in november. Om in het eindklassement te worden opgenomen moet je drie van deze vier wedstrijden lopen. Ava’70 atleet Eric Demkes liet op de vijftien kilometer zien dat hij de beste was. Demkes (56:33) won de wedstrijd die onder zeer zware omstandigheden werd gelopen. Met deze overwinning sleepte Demkes ook het eindklassement binnen. Paul Meekes uit Groenlo werd met een tijd van 1:01:50 minuten tweede. Hiermee won Meekes wel de wedstrijd bij de mannen vijftig plus. Jan-

Zes overwinningen voor Ava’70
 
Het eindklassement van de 3dNb novembercross competitie heeft zes overwinningen voor een atleet van atletiekvereniging Ava’70 opgeleverd. Deze competitie is verspreid oer vier zaterdagen in november. Om in het eindklassement te worden opgenomen moet je drie van deze vier wedstrijden lopen. Ava’70 atleet Eric Demkes liet op de vijftien kilometer zien dat hij de beste was. Demkes (56:33) won de wedstrijd die onder zeer zware omstandigheden werd gelopen. Met deze overwinning sleepte Demkes ook het eindklassement binnen. Paul Meekes uit Groenlo werd met een tijd van 1:01:50 minuten tweede. Hiermee won Meekes wel de wedstrijd bij de mannen vijftig plus. Jan-

Didammer Tijs Groen verpulverd parcousrecord op tien kilometer
Door Benno Stevering
AALTEN – De 23-jarige Tijs Groen uit Didam, lid van de Liemers, zorgde zaterdagmiddag voor een spektakel tijdens de derde wedstrijd van de 3dNb crosscompetitie in Aalten. Hij verbeterde op verpletterende wijze het parcoursrecord op de tien kilometer met bijna anderhalve minuut naar 32.58 minuten. Het record uit 2008 stond op naam van de Duitser Uwe Kapellhoff. Eric Demkes uit Aalten won de vijftien kilometer bij de mannen in 56.16 minuten, terwijl Ingrid van Zolingen zonder enige concurrentie de winst bij de vrouwen pakte. De specialiste op de vijftien kilometer van AVA’70 liep vorige week nog mee in de zevenheuvelenloop te Nijmegen. Griep binnen het gezin en haar horecawerkzaamheden verstoorden het trainingsritme deze week waardoor haar eindtijd minder goed uitviel dan in de eerste editie van de 3dNb cross.
Tijs Groen na zijn formidabele eindspurt op de tien kilometer enthousiast: ‘’Na lange tijd was dit voor het eerst weer een succesvolle test voor mij. Dat ik het parcoursrecord heb aangescherpt is leuk, maar ik heb zelf al wel eens in de 31 minuten gelopen. Na de herfstlopen in Wehl heb ik zes weken gekampt met een vervelende enkelblessure. Vorige week moest ik na 6,5 kilometer de zevenheuvelenloop verlaten. Ik moet nog veel werken aan mijn inhoud. Daarbij moet ik veel trainen voor mijn tempohardheid. Daarbij heb ik harde tempo’s gedaan. Ik wil me concentreren op de 1500 meter. Ik ben erg tevreden hoe het nu gaat. Langzaam kom ik weer in de buurt van mijn niveau waar ik stond afgelopen zomer. Het is nu hopen dat ik blessurevrij blijf.  In januari ga ik een maand naar Zuid-Afrika om te pieken voor de NK indoor. Op de 800 meter heb ik een tijd staan van 1.41 minuten en op de 1.500 meter een persoonlijk record van 3.45 minuten. Maar eerst staat nog de Montferlandrun op de planning waar ik met mijn trainingsmaten aan de start kom. Ik kwam in Aalten op de vijf kilometer door in 16.25 minuten met twee vingers in de neus.’’ Doetinchemmer Marco Rutgers van Argo die pas een goede wedstrijd in Terschelling had gelopen, werd tweede door in de slotfase flink aan te zetten. Rutgers realiseerde een tijd van 37.40 minuten. Achter hem was het Hans Waalder uit Aalten van Ropes and Running, die finishte in 37.48 minuten. Gerrit Dijkslag van de organiserende vereniging AVA’70 uit Aalten die gedurende de slotfase iets aan terrein moest prijsgeven op Rutgers en Waalder was met 38.05 minuten overigens wel rapper dan vorige week. Waalder en Dijkslag gaan samen voor het eindklassement.  Ex-voetballer Waalder viel op omdat hij pas sinds kort met atletiek is gestart. ‘’In februari ben ik met survival begonnen. Mijn basis moet nog omhoog. Tevens moet ik nog meer gaan trainen op de hindernissen. Na vier kilometer kwam ik tijdens deze cross in moeilijkheden, waarna ik overigens goed herstelde. Het verschil met Gerrit was dit keer klein, maar voor de eindzege heb ik mogelijk genoeg verschil gemaakt op hem. Een valpartij komende zaterdag kan alleen nog roet in het eten gooien.’’ Gerrit Dijkslag uit Aalten beaamde dat hij in de slotfase het tempo niet kon vasthouden. ‘’Hans loopt goed momenteel. Hij heeft een eerste plek in het eindklassement zeker verdiend. In de tweede aflevering was Hans er niet, maar kon toen geen snelle tijd neerzetten vanwege de wind. Ik heb verder lekker gelopen.’’ Bij de veteranen vijftig plus zette Wim Helmink uit Meddo met een tijd van 38.35 minuten zijn opponent Jan Wevers uit Aalten op een minuut achterstand. Bij de vrouwen kwam Heidi Jentink uit Lichtenvoorde, lid van AVA’70  steviger in het zadel te zitten voor de eindzege met een winnende tijd van 47.39 minuten. Op de vijf kilometer werd het parcoursrecord bij de vrouwen wederom aangescherpt door de 17-jarige Nina-Sophie Giesing uit Bocholt naar 19.50 minuten. Snelste vijftig plusser werd Sien Meinen uit Aalten met 26.46 minuten. Met 21.52 minuten was ook Katja Demkes uit Lievelde sneller dan vorige week. Bij de mannen liep Martijn te Geershuis met 16.51 minuten erg snel. Hij kwam zeven tellen te kort om het parcoursrecord van Wouter Gijsberts uit 2008 te breken. Paul Tebroke was met 20.29 minuten snelste vijftigplusser. Eric Demkes uit Aalten wilde zijn organiserende vereniging AVA’70 op de kaart zetten. Hij toonde zijn goede vorm van het moment tijdens de vijftien kilometer. Met groot gemak zette hij een eindtijd neer van 56.16 minuten. Achteraf was hij zeer te spreken over het resultaat:  ‘’Dit jaar heb ik in Amsterdam 3.03 uur gelopen. Die drie uur grens is wel magisch. Daar wil ik op 25 april in Enschede onder duiken. Theoretisch moet dit mogelijk zijn. Hier in Aalten had ik niemand in de buurt. In de eerste editie werd ik derde. Het is hier prachtig lopen in het bos. Ik heb de smaak te pakken gekregen. Het gaat momenteel lekker.’’ Na Eric Demkes was het de snelste vijftig plus veteraan Jan-Piet van Beek uit ’s-Heerenberg die de klokken liet stil staan op 1.00.19 uur. Hij liep samen op met Jan Wevers en stevent af op een eerste plek bij de vijftig plussers. Zijn nieuwe hobby het uitzetten van slipjachten getuigt zijn onvermoeibare karakter. Jan-Piet gaf aan zich met deze crosscompetitie voor te bereiden op de komende Montferlandrun. John Smeulders uit Lichtenvoorde werd derde in 1.03.27 uur. Wim Vink uit Aalten werd tweede bij de vijftigers in 1.03.52 uur. Enigste vrouw op de vijftien kilometer was Ingrid van Zolingen uit Aalten, lid van AVA’70 die won in 1.17.02 uur. Van Zolingen gaf aan een mindere tijd gelopen te hebben dan tijdens de eerste editie. Ze merkte op de zevenheuvelenloop nog duidelijk in de benen te voelen. Het lijkt erop dat volgende week zaterdag haar eindzege zeker gesteld zal worden. Sinds 4 november van dit jaar concentreert Fortis Nederland zich op hardloopevenementen in heel het land. Daarbij brachten enkele jonge dames van het promotieteam ook een bezoek aan de derde cross van Aalten. Lauren Frederikz en Stephanie de Jong uit Eindhoven van het Fortis Nederland promotieteam waren enthousiast: ‘’Iedere deelnemer krijgt van ons een lichtgevend hesje zodat ze ook in het donker goed zichtbaar zijn tijdens het hardlopen. Dat is belangrijk om veilig in het drukke verkeer te kunnen sporten. Fortis promoot de loopsport. Onlangs waren we al bij de zevenheuvelenloop. Atletiekvereniging AVA’70 was zichtbaar content met deze extra geste. Ook werden er vanuit Fortis enkele hesjes voor de sportieve wandelaars van de vereniging ter beschikking gesteld. Met de erwtensoep van Hermien en de andere vrijwilligers van AVA’70 was het weer een gezellige saamhorigheid in het buurtschap Haart bij Aalten. Een vlotte uitslagenverwerking waarbij de uitdraai direct na afloop zichtbaar voor de atleten te aanschouwen was, werd door de lopers zeer gewaardeerd. Voorzitter Jan Rademaker van AVA’70 uit Varsseveld was een van de deelnemers op de vijftien kilometer. Hij klokte een tijd van 1.10.26 uur. Komende zaterdag zal de stand worden opgemaakt en zullen de prijzen worden uitgereikt.

Uitslagen 3e editie 3 dNb crosscompetitie Aalten, 21 november 2009: 15 kilometer Mannen: 1. Eric Demkes (Aalten) 56.16 minuten, 2. John Smeulders (Lichtenvoorde) 1.03.27, 3. Gerrit Heersink (Aalten) 1.06.03, 4. Frank Harmsen (Doetinchem) 1.07.51, 5. Maarten Angenent (Breedenbroek) 1.08.33. 15 kilometer Mannen Veteranen vijftig plus: 1. Jan-Piet van Beek (’s-Heerenberg) 1.00.19 uur, 2. Wim Vink (Aalten) 1.03.52, 3. Wander Bod (Stokkum) 1.04.01, 4. Gerard Bodde (’s-Heerenberg) 1.06.51, 5. Theo Stronks (Aalten) 1.09.07. 15 kilometer Vrouwen: 1. Ingrid van Zolingen (Aalten) 1.17.02. 10 kilometer Mannen: 1. Tijs Groen (Didam) 32.58 minuten, 2. Marco Rutgers (Doetinchem) 37.40, 3. Hans Waalder (Aalten) 37.48, 4. Gerrit Dijkslag (Aalten) 38.05, 5. Paul Waalders (Aalten) 40.33. 10 kilometer Mannen Veteranen vijftig plus: 1. Wim Helmink (Meddo) 38.35 minuten, 2. Jan Wevers (Aalten) 39.37, 3. Jos Slutter (Varsselder) 40.59, 4. Herman te Lindert (Sinderen) 46.45, 5. Alfons Wormskamp (Varsseveld) 47.06. 10 kilometer Vrouwen: 1. Heidie Jentink (Lichtenvoorde) 47.39 minuten, 2. Alexandra Werner (Bocholt) 48.27, 3. Evelien Hillen (Aalten) 51.37. 10 kilometer Vrouwen Veteranen vijftig plus: 1. Jose Klein Sessink (Dinxperlo) 50.56 minuten, 2. Joke van den Hooff (Aalten) 55.29, 3. Irma Wellink (Aalten) 56.44, 4. Angela Brandewinder (Bocholt) 58.59, 5. Angelika Balsam (Bocholt) 1.01.13. 5 kilometer Mannen: 1. Martijn te Geershuis (Geesteren) 16.51 minuten, 2. Roland Saalmink (Amsterdam) 17.27, 3. Hendik Pfeiffer (Borken) 17.41, 4. Stefan Ritte (Bocholt) 17.58, 5. Phil Bielefeld (Dingden) 18.03. 5 kilometer Mannen Veteranen Vijftig plus: 1. Paul Tebroke (Aalten) 20.29 minuten, 2. Wim Rensink (Aalten) 21.03, 3. Ben Wesselink (Aalten) 23.18, 4. Jan Boom (Aalten) 25.52, 5. Hans Lammers (Aalten) 26.16.  5 kilometer Vrouwen: 1. Nina-Sophie Giesing (Bocholt) 19.50 minuten, 2. Katja Demkes (Lievelde) 21.52, 3. Nickie Lammers (Aalten) 23.44, 4. Liesbeth Brinkman (Gorssel) 23.45, 4. Wilma Fraas (Laren) 24.07. 5 kilometer Vrouwen Veteranen vijftig plus: 1. Sien Meinen (Aalten) 26.48 minuten, 2. Edith Tebeest (Dinxperlo) 30.00, 3. Gerda Demkes (Aalten) 31.35.  2 kilometer Meisjes: 1. Jasmin Nieland (Bocholt) 7.53 minuten, 2. Vanessa Derksen (Rhede) 8.13, 3. Elena Neumann (Bocholt) 8.30, 4. Louisa Derksen (Rhede) 8.43, 5. Linde Lammers (Winterswijk) 8.47. 2 kilometer Jongens: 1. Kevin Kugathasan (Aalten) 7.11 minuten, 2. David Sontag (Oeding) 7.17, 3. Bram Tolkamp (Aalten) 7.21, 4. Marcel Eckers (Rhede) 7.25, 5. David Spiro (Winterswijk) 7.25.  1 kilometer Meisjes: 1. Nienke Weijenberg (Winterswijk) 4.11 minuten, 2. Kyra Keurentjes (Wehl) 4.15, 3. Esther Boekelder (Aalten) 4.20, 4. Marit van Middelkoop (Aalten) 4.38, 5. Leonie Elburg (Aalten) 4.45. 1 kilometer Jongens:1. Ruben Boekelder (Aalten) 3.58 minuten, 2. Rutger Molenkamp (Silvolde) 4.05, 3. Noah Dijkslag (Aalten) 4.16, 4. Jan-Willem Kobus (Aalten) 4.16, 5. Joep Tolkamp (Aalten) 4.28.
Stand na drie wedstrijden: 15 kilometer Mannen Vijftig plus: 1. Jan-Piet van Beek (’s-Heerenberg), 2. Paul Meekes (Groenlo), 3. Wim Vink (Aalten). 15 kilometer Mannen: 1. Erik Demkes (Aalten), 2. Gerrit Heersink (Aalten), 3. Henk Lammers (Winterswijk). Vrouwen 15 kilometer : 1. Ingrid van Zolingen (Aalten), 2. Sandra Beerten (Deventer), 3. M. Prinsen (Aalten). Vrouwen 15 kilometer Vijftig plus: 1. A. Groen (Didam), 2. R. Geesing (Didam). 10 kilometer Mannen: 1. Hans Waalder (Aalten), 2. Gerrit Dijkslag (Aalten), 3. Peter Waalders (Aalten). 10 kilometer Mannen Veteranen vijftig plus: 1. Wim Helmink (Meddo), 2. Jan Wevers (Aalten), 3. John van Ampting (Zeddam).  10 kilometer Vrouwen: 1. Heidi Jentink (Lichtenvoorde), 2. A. Werner (Bocholt), 3. E. Hillen (Aalten). 10 kilometer Vrouwen Veteranen Vijftig plus: 1. J. Klein Sessink (Dinxperlo), 2. M. Demming (Bocholt), 3. Joke van den Hooff (Aalten). 5 kilometer Mannen: 1. Martijn te Geershuis (Geesteren), 2. Ronald Saalmink (Amsterdam), 3. S. Ritte (Bocholt). 5 kilometer Mannen Vijftig plus: 1. Paul Tebroke (Aalten), 2. Wim Rensink (Aalten), 3. Ben Wesselink (Aalten). 5  kilometer Vrouwen: 1. Nina Giesing (Bocholt), 2. Katja Demkes (Lievelde), 3. M. Bosveld (Winterswijk). 5 kilometer Vrouwen Vijftig plus: 1. Sien Meinen (Aalten), 2. E. Tebeest (Dinxperlo), 3. Gerda Demkes (Aalten).