Onder de naam Run-Bike-Fun organiseren AVA`70 en de Peddelaars op vrijdag 14 november a.s. in Partycentrum `t Noorden een sportcafé. In een gezellige en sfeervolle setting zullen sporters uit het hardloop- en wielerwereldje hun verhaal komen doen.
De uit Ulft afkomstige ultraloopster Jet Klomp, is een lange afstandloopster pur sang. Nadat ze had ontdekt, dat ze het volbrengen van een marathon, een prettige bezigheid vond, breidde ze de loopafstand steeds verder uit. De voormalige AVA`70-atlete komt nu uit in wedstrijden en trailruns met een lengte tussen de 50 en 100 kilometer.
Jannet Lange gaat zo mogelijk nog een beetje verder. Op haar palmares staan intussen meer dan 120 marathons en 101 ultralopen. Ze nam deel aan 24-uurs, 48- uurs en meerdaagse wedstrijden en kan dus alles vertellen wat deze enorme inspanningen doen met je als atleet op geestelijk, maar zeker ook lichamelijk gebied.
Nick Kweldam is wielrenner bij het Kanjers voor Kanjers Cycling Team. De 26-jarige Aaltenaar pakte dit seizoen 3 overwinningen en stond 8 keer op het podium. Dagelijkse duurtrainingen van vele uren zijn een must om een rol van betekenis te kunnen spelen bij de Eliterenners en Kweldam heeft dat er allemaal voor over.

Gert Wielink was enkele jaren terug sportarts bij de voormalige wielerformatie van de Rabobank. Zodoende ging een wens in vervulling om eens een kijkje te kunnen nemen in de keuken van het profwielrennen. Een prachtige ervaring voor de huisarts, die zeker het nodige kan vertellen over het effect van topsport en duurtraining op het lichaam.

Robert Gesink heeft geen nadere introductie nodig. De profwielrenner komt volgend seizoen uit voor de nieuw opgestarte wielerformatie Team LottoNL-Jumbo. Gesink kende een vervelend seizoen en hoopt in 2015 weer te kunnen schitteren op het allerhoogste niveau.
Het sportcafé begint om 20.00 uur, maar de deuren van de arena gaan al om 19.30 uur open. De presentatie van de avond is in handen van Nieke Hoitink, die bekend is als presentatrice van Omroep Gelderland. 
De entree voor het sportcafé is gratis, maar een vrije gift wordt op prijs gesteld. De avond is voor iedereen toegankelijk en er is ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen.

De organisatie hoopt veel sportliefhebbers  te mogen begroeten bij het sportcafé Run-Bike-Fun.

Bekijk hier de Folder