Een kleine 60 pupillenatleten trok afgelopen zaterdag op vanuit het AVA’70 kamp naar Deventer. Een strak gedisciplineerd leger dat zich terdege bewust was van hun missie. “Overijsselse schatten naar Aalten brengen”.
 

Een ander front trok het Overijsselse binnen vanuit de rechterflank. Strak getrainde junior-atleten gingen voor de medailleschatten van Almelo. 

Hier een verslag van de veldslag. ..

In Deventer was het direct raak. De estafette. Trainer/Generaal en atleetstrateeg Björn Demkes had de avond ervoor nog een 13-tal AVA’70 teams samengesteld. Om 10.00 uur begon de strijd. Het startschot klonk en het was meteen raak. De eerste overwinning was binnen voor AVA’70. En bij de 2e serie idem dito. Volle winst voor de geel-blauwe atleten. 

En wat deden ze ontzettend goed hun best! Het AVA’70 leger was veruit het grootste. Andere man- en vrouwschappen van andere legers deden ook hun uiterste best, maar telkens werd de formatie van AVA’70 door de geluidsspeakers geschald. Generaal Demkes was zo trots als een pauw. Een enkele aanwijzing was haast niet nodig. De focus bij de pupillen was scherp. Met dank natuurlijk aan de vaders en moeders die met enkele bemoedigingen de pupillen weer het strijdtoneel instuurden. 

Toen duidelijk werd dat AVA’70 met meer punten ooit het klassement mag aanvoeren, vertrokken de eerste man- en vrouwschappen richting de AVA’70 basis. Enkele A pupillen bleven om de puntjes op de ï te zetten. Met opgeheven hoofd en de AVA’70 vlag hoog, verlieten ook zij uiteindelijk het Daventriaanse slagveld. De club uit 1908 had ons een atletiekvlakte ter beschikking gesteld om de strijd te voeren. Deze strijd was nog eventjes volgens de ‘ouwerwetse’ spelregels. Dus met een heuse “über-commandant” met zo’n groene band die alles beter wist en ellenlange pauzes. Hoe dan ook, we zien uit naar de volgende strijd. Die zal volgens het Athletics Champs principe zijn. Toch veel leuker! En volgens dat principe kan de strijd veel en veel sneller beslecht zijn en daar zijn we toch wel een beetje van bij AVA’70. Snel, hard en meedogenloos. Maar wel met veel lol en gezelligheid.
Oja, de 3 verspieders in Almelo hebben tof werk geleverd. Mick Wagener, Stan en Mees Prinsen, Esther, Eva, Björn en Tim hebben zilveren en bronzen schatten naar AVA’70 meegebracht. Hun tactiek: Smoothly, patient and full focus.

Dus alle mannen en vrouwen van AVA’70.  Bedankt voor de strijd en leuk dat je mee was. 

Lars, Lucas, Naomi, Maria, Fenne, Luca, Norah (in de ziekenboeg), Freek, Deon, Wouter, Ellis, Linda, Eva, Konraad, Marit, Britt, Lotte, Bram, Annelot, Jarno, Jelle, Janneke, Lenn, Geertje Breuker, Flore, Evie, Noor, Roy, Tesse, Julian, Joost, Tim, Thom, Aniek, Jop Hoftijzer, Jet, Mirthe (mama lekker geshopped?), Luca, Lidewij, Sten, Puck, Stef, Ruben, Kreijn, Ryan, Björn, Robin, Nick, Loes, Lieke, Thijn, Robin, Ferran, Niké, Mick, Stan en Mees, Esther, Eva, Björn R. en Tim. Generaal Björn, bedankt voor de samenwerking!

Foto's Dave Posthumus