Gertjan Wassink (wit shirt) loopt naar een 2e plaats tijdens NK in Amsterdam
Zilver met een gouden randje. Voor atleet Gert-Jan Wassink was het gisteren een mooie wedstrijd op de 5 kilometer tijdens het NK. Hij won daarbij de zilveren medaille met een eindtijd van 14:20min

De uit Varsseveld afkomstige atleet pakte met het eremetaal achter winnaar Dennis Licht opnieuw een podiumplaats op een NK nadat hij eerder dit jaar in Rotterdam derde werd op het NK marathon.

Het seizoen van de 29-jarige Wassink staat in het teken van de lange afstand, maar op het NK afgelopen weekeinde zag hij voor zichzelf medaillekansen op de vijf kilometer. Hij had al de tweede tijd staan vooraf.

Voor Wassink begint nu het trainen voor de marathon van Amsterdam, zijn volgende doel dit jaar. (Bron Gelderlander)