Mark te Brake (884) weer terug in het wedstrijdpeloton met 2e plaats

Een ijzersterk deelnemersveld, een leger aan vrijwilligers dat klaarstond om alles in goede banen te leiden, een batterij aan fotografen op het parcours om prachtige sportprenten vast te leggen en rijen toeschouwers om de sporters aan te moedigen…. De derde editie van de Boekeldercrosscompetitie was er zaterdag bij voorbaat dus al eentje om in te lijsten. De atleten en atletes wisten al voor aanvang dat het een zware race zou gaan worden want de regenval had gezorgd voor flinke blubberpaden. De stemming bij start was echter uitbundig en het was duidelijk dat de lopers en loopsters er zin in hadden.

Om exact 13.00 uur openden de jongste sportievelingen het hardloopbal met de wedstrijd over 1000 meter en gezien het feit dat het gros nauwelijks twee turven hoog is, een flinke opgave. Tim Weijers loopt met de week sneller en liet de klok nu op 3,54 minuten stil staan en dat was een prima prestatie en een eerste plek. Sven Meinen werd fraai tweede en Ruben Jansen zorgde met een derde plek voor een geel gekleurd AVA`70-podium. Lidewij Lensink was ook uitstekend op dreef en werd bij de meisjes tweede in dezelfde tijd als de nummer 1. Mirthe Luiten kwam als derde over de streep.

Bij de 2 kilometer komt de oudere jeugd in actie en ook hier werd zaterdag uitstekend gepresteerd. Bij de jongens toonde Ruben Boekelder al zijn kunnen en zijn sterke optreden leverde hem een 2e eindtijd op. Enkele tellen later kwam Joep Tolkamp binnen en de achterstand op zijn clubgenoot bedroeg slechts 2 tellen. Eva Bruil was de grote favoriet bij de meisjes en ze toonde haar grote klasse, door de derde overwinning op rij te behalen, waardoor de titel haar niet meer kan ontgaan.

Een ijzersterk deelnemersveld ging om half 2 van start voor de wedstrijd over 5 en 10 kilometer. Razendsnel gingen de favorieten richting het Loohuisbos en het enorme peloton lopers en loopsters volgde in een lang en kleurig lint.

In het bos had de organisatie veel werk gehad met het klaarmaken van het parcours, maar desondanks kregen de deelnemers te maken met blubbersporen en gladde ondergrond. Dit drukte het tempo aan kop echter in het geheel niet en er ontstonden prachtige duels en ondanks de Sinterklaasperiode was duidelijk, dat er deze dag geen cadeautjes werden vergeven. Bij de 5 kilometer liep AVA`70-atleet Tim te Brake een uitstekende wedstrijd en finishte als derde in een fraaie tijd van 17,14 minuten. Bij de Dames verbeterde Linde Klein Nibbelink haar beste tijd met maar liefst 3 minuten en eindigde met 23,20 minuten in de subtop.

Bij de 10 kilometer waren veel ogen gericht op Mark te Brake, die na een lange blessure weer van de partij was. De AVA`70-atleet liep vanaf het begin van de wedstrijd in de voorste regionen en pakte bij het ingaan van de 2e ronde de koppositie. Er ontstond een prachtig gevecht om de overwinning en pas bij de laatste versnelling van zijn tegenstander moest te Brake passen. Met een schitterende eindtijd van 33,55 minuten werd hij echter knap tweede en was bij de finish uiteraard dolblij met zijn prestatie en de meer dan geslaagde come-back. Gerdy Hoornenborg  pakte de zege bij de dames met een prima eindtijd van 44,35. Clubgenote Nathalie Demkes werd tweede, terwijl Bianca Piek het Aaltense succes compleet maakte met een derde plaats.

Komende zaterdag is de vierde en tevens laatste wedstrijd van de Boekeldercrosscompetitie en vallen de beslissingen. Bij de verschillende afstanden gaat het nog flink spannend worden. Daarnaast is het de laatste mogelijkheid om  nog een toptijd te scoren. Het belooft een prachtige finale te worden, waar het publiek gratis bij kan zijn. Mooie gelegenheid om een uitstekende hardloopsport van dichtbij mee te maken!

Uitslagen week 3
Tussenstand
Foto's op Geert Wevers Weblog