Sonntag 13 maart was het wieder so weit. General Klaus Schlüter en zijn Nederlandse kompaan Gertjen Wevers van AVA`70 hadden besloten dat het wieder nodig Zeit werd voor een Auswechslungslauf zwischischen beide verenigingen. Dies mahl moest het op rot-weiß-blau grondgebied statt vinden. Deelnemers konden wählen uit zwei Strecken: 22 kilometer für de lange Distanzlaufer en 15.060 meter voor de Ausschlafer. De laatste Gruppe startte immers pas om half Zehn, terwijl de lopers van de lange Atem, al om 08.30 uur los gingen.

Even voor Anfang moest er natuurlijk zuerst een groepsbild gemacht werden en dat was an sich al een flinken kluif met ruim 50 atleten. Trainert Marco mistte zum Beispiel schon diesen Boot omdat hij nog even een Pippi moest machen. Tergend langsam verfügte hij zich vervolgens maar bij de vertrekkende Gruppe. Geen Bild dus met hem op Strava, dieses mahl….

Het vielfarbige Peloton vertrok uiteindelijk met een umtrekkende Bewiegung in de Richtung van das Vestingstädchen Bredevoort. Allereerst ging het langs die Mühle en vervolgens zette das Gesellschaft koers naar de Slingesee. Das gevogelte schrok merkbaar und hörbar van die füßstampende Brigade, aber de serene Ruhe keerde schnell zurück. Onderweg werd er natürlich druk geplaudert en met name de Lokalen deden er alles aan, om hun stolz te tonen over hun Buchmesse, de plaatselijke wereldberühmte Mahler  Jansen Eupe en de soepermarkt Spar von der Jos Luiten. Via de gracht, groß und klein, passeerden de sportievelingen via enkele kleine Laufpfaden und Drekstrecken, enkele kneuterige Gemüsegarten en ging het in geschwinde draf naar het Daalse land, wo die Natur auch prachtig is. De passage van natuurreservaat Klein Schweiz was natuurlijk een fraai begin van de Slotstrecke. De stal kwam in die Nähe, maar das Tempo was en bleef schön Konstanz.

Na een verkwikkende Dusche was er in de kantine een calorie stapelend laufend Brötchenbuffet en dit kwam de sfeer enorm ten goede. De smaak von alle Lekkerneien was meer dan super.

Rund das Mittagsuhr kwam een ende aan een prachtige 3e editie van de Freundschaftslauf. Die ruim 50 atleten willen de volgende Personen nog even herzlich bedanken voor hun bijdrage: 

  • Peter `Specialiteiten, Delicatessenwinkel in Dinxperlo. Eigenaar Peter   Kroesen, den frohlichen Mitlaufer en lid van AVA`70, had voor jeden Laufer 7 Brötchen mitgebracht und auch nog kaas, Schinken, salami en Plokwurst.
  • Jewell Cake Creations. Unsere Engelse loopfreundin had overheerlijke  Susigkeit gemaakt voor bij de Kaffee of zo maar zwischendurch……
  • Dick Lubbers Pfotografie, onze sympatische Hausfotograaf maakte onderweg weer de meest prachtige Bilder, zodat ook de Zuhausebleiber achteraf mee kunnen genießen van de schöne Laufstrecke die is afgelegd.
  • Gerwin Jansen Eupe, die in de aanloop von dieses Treffen wat ongemakken opliep, aber toch besloot om per Fahrad de gruppe te volgen. Eenmaal in seinem Bredevoort fungeerde hij sofort als Gids en bloeide ganz auf.
  • AVA`70 voor het beschikbaar stellen van de Kleidezimmer, das warme water, de koffie en de Tee!
Bericht van Ellewick
Foto's Dick Lubbers
Foto's Geert Wevers Weblog