Edwin Wissema Wint Overtuigend de 6km Fiat Winkelhorst Walfortloop 2017

 Naast regionaal en nationaal hardlooptalent kreeg de Fiat Winkelhorst Walfortloop met deelnemers uit Spanje en Duitsland een internationaal tintje. Daarnaast verschenen bij deze 3e Zomeravondloop van AVA`70 een recordaantal van ruim 230 atleten aan de start en dit zorgde voor een prachtige sportieve en gezellige sfeer op het complex van de club. De omstandigheden waren behoorlijk tropisch, want de temperatuur zat de hele dag in een stijgende lijn en tikte een kwartiertje voor de start de 28 graden Celsius aan.   De sportievelingen moesten dus flink aan de bak, maar dat gold ook voor het secretariaat, waar een prestatie van formaat neergezet werd, om alle inschrijvingen goed te verwerken.

 Dan de wedstrijd…..

Om 19.00 uur stonden de jongste talenten klaar voor hun wedstrijd van 1000 meter, die in zijn geheel op de baan werd afgelegd. Voordat directeur Gerben Driessen van wedstrijdsponsor Fiat Winkelhorst het startschot loste, beloofde hij alle kinderen een lekkere ijsco bij de finish. Dit werkte uiteraard stimulerend, want de kids gingen er vliegensvlug vandoor. Thom Berkelder leek het beste bestand tegen de warmte, want hij finishte als eerste. Ploeggenoot Lars Meinen deed het ook uitstekend en klokte de derde tijd. Bij de meisjes toonde Amber ter Horst wederom aan, dat ze de beste is op deze afstand en mocht op de hoogste trede van het podium een mooie beker in ontvangst nemen. Flore Posthumus was prima op dreef en werd tweede.

Een kwartiertje later was het de beurt aan de oudere jeugd voor hun wedstrijd over 2 kilometer. Een stukje op de baan, vervolgens via het fietspad door de tunnel de Walfortlaan in. Na het keerpunt dezelfde weg terug richting de baan. Bij de jongens was het loeispannend, want AVA`70-junior Michiel Wellink leverde een prachtige strijd met Argo-lid Tijmen Wisselink tot op de finishlijn. Beide atleten klokten een tijd van 6,40 minuten, maar de jury besliste, dat Wellink een fractie eerder over de meet kwam. Bij de meisjes op deze afstand, weerde AVA`70-lid Norah Rusink zich kranig in het geweld en pakte een mooie 5e plaats.

Tot hun grote verrassing mochten ook Demi van Zuidam en Esmay ter Horst op het podium klimmen. De organisatie had besloten om beide jonge meiden een prachtige en verdiende aanmoedigingsprijs uit te reiken, voor hun enorme doorzettingsvermogen. Een mooi gebaar en een teken, dat niet alleen de topprestaties worden beloond, maar dat er bij AVA`70 ook zeker oog is voor kinderen, die net even iets minder talent hebben, maar wel geweldig hun best doen.

 

Om 19.45 uur stonden er maar liefst 185 atleten en atletes aan start voor het klapstuk van de avond, namelijk de wedstrijd over 6 kilometer door de schitterende omgeving van het Walfort. De deelnemerslijst liet bij voorbaat al zien, dat het wel eens een prachtige wedstrijd zou kunnen gaan worden. Direct na het startschot trokken de favorieten ten strijde en ging het gelijk al bloedsnel van de baan af, richting de stoffige zandpaden . Door de tropische omstandigheden werd er bij de waterpost onderweg, dankbaar water in ontvangst genomen. Bij de Heren toonde Edwin Wissema zijn grote klasse en klokte een ijzersterke tijd van 19,50 minuten. De strijd om de tweede plek was bijzonder spannend en uiteindelijk bleef Tim Mengerink van AVA`70 zijn opponent, survivalatleet Stijn Elferink, knap voor. Bij de Dames liet Dieske Kruisselbrink er geen twijfel over bestaan, dat ze deze avond de sterkste was en won overtuigend. Chantal Gunnewiek werd tweede en Bianca Rougoor derde.

 

De organisatie keek na afloop terug op een prachtig verloop van de Fiat Winkelhorst Walfortloop. Een recordaantal deelnemers en veel ijzersterke prestaties maakten er een puik sportevenement van.

Op 15 augustus a.s. wordt de serie Zomeravondlopen afgesloten met de Twee Bruggenloop met start en finish bij het gelijknamige vakantiepark.

Foto's Nathan Posthumus

Foto's Herman Vreeman

Foto's Survivalmaterialen.nl

Foto's OYPO 1km & 2km   6KM  (betaal foto)

Video gemaakt door Survivalmaterialen.nl  ( Facebook)

Uitslagen

Verslag Gelderlander

Virtuele GTM Loop

                                     
   
                                                                                                                                                          
 

Hoofdsponsor AVA'70

Zoeken