TWEE BRUGGENLOOP: SFEERVOLLE 5-STERRENWEDSTRIJD

De verpulvering van het parcoursrecord op de 10 kilometer was verbluffend. De tomeloze en enthousiaste inzet van de ruim 40 vrijwilligers van AVA`70 was hartverwarmend. Het record aantal deelnemers van boven de 500, waardoor er zelfs startnummers te weinig waren, was opmerkelijk. De binnenkomst van de 2-turvenhoge Luuk en zusje Anne, die hand in hand de finishstreep passeerden, was vertederend.

Zo maar wat prachtige hoogtepunten van de schitterende 6e editie van de Twee Bruggenloop…..

 

Vanaf 18.00 uur konden de wandelaars op pad voor een mooie tocht in het buitengebied van Bredevoort en Miste. Een kleine 50 sportievelingen liepen de route van een kleine 10 kilometer en genoten van de fraaie omgeving. Een prachtig peloton koters stond om 19.00 uur aan de startstreep, toen Babs en Bart het sein gaven om 1000 meter te gaan rennen. Twee rondjes hardlopen over het 5-sterren vakantiepark, dat zeer veel publiek op de been bracht. Tom Berkelder ging er snel vandoor en behield de koppositie tot het einde, gevolgd door clubgenootje Lars Meinen, die een mooie 2e plek veroverde. Bij de meisjes is dit jaar Amber ter Horst van grote klasse. Ze mocht wederom de eerste prijs in ontvangst nemen en haar prijzenkast schijnt inmiddels al bijna te klein te zijn. Flore Posthumus pakte de 2e plaats en een grote beker. Een kwartier later was het de beurt aan de oudere jeugd om 4 rondjes te lopen tussen de vakantiewoningen door. Michel Wellink toonde zijn grote vorm en miste het parcoursrecord op een fractie, maar werd wel eerste. Zilver was er voor Twan Meinen op deze afstand. Noa Luimes bleef met een minimaal verschil Marit Kleinbussink voor en werd daardoor tweede bij de meisjes.

Bom- en bomvol was het rond- en in de startzone en het bleek niet het dreigende wolkendek te zijn, dat het vertrek van de wedstrijd over 6 en 10 kilometer vertraagde. De geweldige toeloop van atleten en atletes uit de gehele regio bracht de organisatie enigszins in verlegenheid, want er bleken niet voldoende startnummers voorradig. Gelukkig zorgde dit euvel niet voor heel veel problemen, want 10 minuten later dan gepland, kon de run alsnog van start gaan. Gretig ging het peloton op pad en langzaam vormde zich een veelkleurig lint lopers, dat zich over het vakantiepark slingerde. Een fraai gezicht, maar daar hadden de koplopers weinig oog voor. In sneltreinvaart draafden ze richting de Slingeplas en al snel werd duidelijk, dat er records gingen sneuvelen. Op de 6 kilometer waren het de broeders Awal Aman, die de dienst uitmaakten. De Argonauten snelden in een prachtige stijl naar de meet, waar bleek dat Mudesir zijn jongere broer Siraj net iets te snel afwas. Tim Mengerink was met een schitterende eindtijd van 20,53 minuten de snelste AVAjaan en werd 6e. Bij de Dames pakte Linde Klein Nibbelink een fraaie tweede plek en zij klokte 27,47 minuten.

De deelnemers aan de 10 kilometer liepen een extra lus door het Klooster en dat bleek een pittige klus te zijn. Ogenschijnlijk niet voor Doetinchemmer Yahala Awal Aman, die in een enorm hoog tempo richting de meet zoefde en het parcoursrecord werkelijk aan diggelen liep. De goedlachse atleet liep een geweldige eindtijd van 33,10 minuten. Lars Duistermaat en Tom Baak werden respectievelijk 2e en 3e en liepen beide ook een hele sterke wedstrijd. Triathleet en AVA`70-lid Gijs Oosterholt hield de eer van de organiserende vereniging prima hoog. Bianca Piek deed datzelfde bij de Dames op de 10 kilometer. De veelzijdige atlete werd derde en was daar uiteraard zeer content mee, al had ze stiekem gehoopt iet sneller te zijn.

Speaker Henk Borgmeijer praatte het evenement op karakteristieke wijze aan elkaar en ook van de laatste finishers maakte hij winnaars en zo is het natuurlijk ook…

De organisatie was na afloop uiteraard bijzonder goed te spreken over het verloop van de 6e editie van de Twee Bruggenloop. Het record aantal deelnemers is mede een fraaie beloning voor het vele werk dat het peloton aan vrijwilligers verricht heeft. Vakantiepark de Twee Bruggen is een voortreffelijke gastheer en daarnaast een schitterende locatie voor het organiseren van een hardloopwedstrijd, zo bleek ook nu weer. De sfeer voor-, tijdens en na het evenement was uitstekend en dit alles maakt de Twee Bruggenloop tot een 5-sterrenwedstrijd, die velen op hun kalender hebben staan!

Foto's van Nathan Posthumus

Foto's van Rinus Luijmes

 

Virtuele GTM Loop

                                     
   
                                                                                                                                                          
 

Hoofdsponsor AVA'70

Zoeken