Pepe Wieberdink krijgt hulp van Frank Roos en zijn Vader Henk-Jan

Wat een affiche!

Een record aantal van maar liefst 456 deelnemers, een prachtig parcours en geweldige weersomstandigheden vormden de uitstekende ingrediënten voor een schitterende opening van de Boekeldercrosscompetitie 2017. De serie van 4 crosslopen in november, staat bij menig hardloper al maanden van tevoren onderstreept in de agenda en zaterdag 4 november was het dan eindelijk zo ver.

 Om klokslag 13.00 uur vertrokken de jongste talenten voor hun ronde over 1000 meter. Een pittige klus, want er moest worden gerend over een hobbelig stuk bouwland en vervolgens langs een slootrand. Daarnaast moest er ook nog eens gesprongen of geklauterd worden over strobalen en een heuse balk op hoogte. De raspaardjes lieten zich voor het talrijke publiek van hun allerbeste kant zien en draafden in galop over de finish. Dat gold zeker voor de allersnelste van de jongste deelnemers, Duke van Peppelinkhausen, die beide AVA-janen Lars Meinen en Thom Berkelder naar de eervolle plekken 2 en 3 verwees. Bij de meisjes werd Flore Posthumus 2e en knokte Sarah Wensink zich naar de derde plaats.

Om 13.15 uur was het de beurt aan de oudere jeugd voor hun wedstrijd over 2 ronden op het zware parcours. Michiel Wellink toonde zijn talenten en won de run met speels gemak. Clubgenoot Lenn Posthumus werd 2e en Noah Lampio derde. Bij de meisjes ging de overwinning op fraaie wijze naar Noa Luijmes en Lidewij Lensink werd derde, maar moest hier wel voor vechten.

Het koningsnummer van de Boekeldercrosscompetitie is voor velen de 5 kilometer. Een groot en ijzersterk peloton meldde zich aan de start en daar zaten een flink aantal klasbakken bij. Vanaf het vertrek nam Mark te Brake de leiding en stond deze ook niet meer af. Soepel lopend, toonde de AVA`70-atleet zijn goede vorm en finishte in een snelle tijd van 16,27 minuten. Dat het deelnemersveld veel kwaliteit bezat bleek, want maar liefst 15 atleten scoorden op het pittige parcours een tijd onder de 20 minuten. Bij de Dames noteerden een aantal survivalatleten zeer snelle tijden en eindigde Linde Klein Nibbelink knap op de 6e plaats. De 10 kilometerlopers moesten het traject van 5 kilometer 2 keer afleggen en met name de Gesinkbult bleek een flinke kuitenbijter. Daan Reintjes liep een hele sterke race en scoorde een uitstekende eindtijd van 33,30 minuten. Tim te Brake was de snelste AVA-jaan  en werd 7e. Bij de Dames was de veelzijdige atlete Cindy Brussé veruit de snelste, maar ook Bianca Piek scoorde prima met een sterke 2e plek.

De echte kilometervreters gingen op pad voor de wedstrijd over 15 kilometer. De sympathieke triatleet Klaus Schlüter uit het Duitse Ellewick toonde al zijn kunnen en liep in een straf tempo een zeer regelmatige race en klokte een fraaie eindtijd van 56,09 minuten. Roy Mengerink liet zien, dat hij zijn marathonavontuur in Amsterdam al goed verteerd heeft en werd 5e. Bij de Dames ging de verdiende winst naar Angelique Vrijdag, die haar clubgenote Rianne Fokkers ruim voorbleef. 

Alle atleten konden bij de finish in de Boekeldercross-arena rekenen op het applaus van het talrijke publiek en daarnaast was er natuurlijk ook nog het opbeurende stemgeluid van entertainer Dirk Vreman, die de binnenkomst van de moegestreden deelnemers verbaal op uitstekende en bovenal humoristische wijze begeleidde.

AVA`70 zette een heel peloton van tientallen clubhelden in, om voor, tijdens en na de wedstrijd alles in goede banen te leiden. Daar zijn ze voortreffelijk in geslaagd. Ook volgende week zullen zij de handen weer uit de mouwen steken, bij de 2e etappe van de Boekeldercrosscompetitie!

Foto's Herman Vreeman

Foto's Nathan Posthumus

Tijn Piest maakte een Leuke Filmpje van de 1e Cross.

 

Activiteiten Agenda AVA'70

Activiteiten Kalender