De 2e etappe van de Boekeldercrosscompetitie werd zaterdag afgewerkt onder echte herfstachtige omstandigheden. Hoewel het met de neerslag meeviel, was de temperatuur steken bij een graadje of 7 en dat was precies de helft in vergelijking met de openingswedstrijd. Daarnaast had de regen, die viel in de dagen voorafgaand aan de run, het parcours glibberig en zwaar gemaakt, waardoor het oppassen geblazen was. Een pittige opdracht stond de deelnemers dus te wachten, op het traject dat al niet gemakkelijk is. Niettemin stond er een recordaantal van maar liefst 475 (!) atleten aan de start, van piepjong tot dubbel-veteraan en afkomstig uit de gehele regio.

Om precies 13.00 uur was het de beurt aan de kleinste sportievelingen, om hun kunnen te tonen. Een kilometer rennen kan een hele opgave worden, als je over een modderig stuk weiland, langs een soppige greppel en over een 4-tal hindernissen moet, om eindelijk de finish te bereiken. Opvallend genoeg ging het bij de meeste kanjers nog sneller als bij de eerste editie. Zo ook, bij Thom Berkelder, die een fraaie 2e plek veroverde, terwijl plaatsgenoot Luuk de Weerdt 3e werd. Ook Flore Posthumus huppelde snel over de hindernissen naar plaats 2 bij de meisjes.

Michiel Wellink moest er dit keer flink aantrekken, maar het lukte hem om op de 2 kilometer met de zege aan de haal te gaan. Clubmaatje, Lenn Posthumus scoorde de 3e tijd. Bij de meisjes was het een volledig AVA`70-geel podium. Annelot Posthumus won, voor Norah Rusink en Lidewij Lensink.

Bij de start van de afstanden bij de Senioren scheen zowaar een flauw zonnetje en dit inspireerde het grote peloton atleten om flink gas te geven. Bij de 5 kilometer scoorde Luuk Nusselder van Argo de snelste tijd met 17,23 minuten. Björn Demkes was het snelste AVA`70-lid met een mooie finish in 18,38 minuten. Bij de Dames pakte Linde Klein Nibbelink de 2e plek.

Bij de wedstrijd over 10 kilometer bleek de Argo-trein van superieure klasse en niet te stuiten. De broeders Awal Aman scoorden dezelfde tijd met 34,17 minuten en moeten thuis de strijd maar uitvechten, wie nu daadwerkelijk de winnaar was. Herbert ter Maat was de snelste loper van de thuisclub. Bij de Dames ging de winst voor de 2e keer naar Cindy Brussé, al was ze een fractie langzamer dan vorige week. Bianca Piek was juist sneller dan tijdens de eerste run en dit leverde haar een tweede plek op.

Mark te Brake lijkt helemaal klaar voor de Zevenheuvelenloop, die zondag wordt afgewerkt. De laatste test leverde hem de eerste plaats op, bij de 15 kilometerwedstrijd in 58,20 minuten. Het was inmiddels gaan regenen en dat maakte het parcours zwaarder en zwaarder. Mark Geesink liet zich hierdoor echter niet uit het veld slaan en pakte een tweede plek. Joke Balke scoort ook altijd goed op de langste afstand en werd dit keer fraai 2e met een tijd van 1 uur en 21 minuten. Angelique Vrijdag was iets sneller dan bij de eerste run en dit leverde haar de derde plek op.

 AVA`70 mocht tijdens de 2e etappe van de Boekeldercrosscompetitie maar liefst 475 atleten verwelkomen in de Romienendal-arena en dat is een nieuw record. Ondanks de zwaardere omstandigheden, werden er weer tal van persoonlijke records gelopen. Een geweldige pluim is zeker op zijn plaats voor de grote colonne vrijwilligers, die alle registers lostrokken, om de cross in goede banen te leiden.

Zaterdag is de 3e wedstrijd en dan ontvangt AVA`70 naast het leger deelnemers, ook de eerste speciale gast. Niemand minder dan 12-voudig Nederlands Kampioen Thijmen Kupers zal aanwezig zijn om van de geweldige sfeer te proeven. Daarnaast zal hij het startschot lossen, een interview geven en is er vast en zeker tijd voor een fotootje!  

Rob Jansen heeft de 2e Boekeldercross prachtig in beeld gebracht. (Klik hier voor zijn Foto-Album)

Dick Lubbers had  zich verschanst op een moeilijk stukje op het parcours en legde al het geklauter bij de Boomstamtrap vast. ( klik hier voor zijn Foto-Album)

Uitslagen 2e week Boekeldercross

   

Virtuele GTM Loop

                                     
   
                                                                                                                                                          
 

Hoofdsponsor AVA'70

Zoeken