Thijmen Kupers wordt hier geïnterviewd door speaker Dirk Vreman

Hij is nog maar 3 en anderhalve turf hoog, maar Justus was wel weer van de partij. Evenals Jan, die voor de 3e keer op rij zijn tijd verbeterde op de 5 kilometer en toch al 77 lentes jong is. Daarnaast verschenen er nog 400 atleten aan de start van de 3e run van de Boekeldercrosscompetitie. Het was grijs en droog, maar er stond wel een frisse novemberwind. Desondanks regende het persoonlijke records op het pittige traject in het Daalse land.

Om de jongste talenten op weg te helpen, had AVA`70 niemand minder dan 12-voudig nationaal kampioen Thijmen Kupers uitgenodigd. De uiterst sympathieke atleet op de middellange afstand nam alle tijd voor een interview, een fotoshoot en het verrichten van het startschot. De topatleet had een bijzonder positief effect op de dappere strijders van de 1000 meter, want er werd geweldig hard gelopen. Thom Berkelder was weer sneller dan vorige week maar kwam op de meet 3 honderdste van een seconde tekort voor de winst. Luuk de Weerdt scoorde de derde tijd. Bij de meisjes wist Amber ter Horst de stijgende lijn door te zetten en werd derde in 4,24 minuten.

Michiel Wellink pakte bij de 2 kilometer voor de derde keer op rij de winst, maar moest hier wel tot aan de finish voor strijden. Lenn Posthumus veroverde de derde positie. Bij de meisjes was Noa Luijmes met 8,16 minuten de snelste en bleef clubgenote Annelot met twee tellen voor.

De race bij de 5 kilometer ging weer eens bloedsnel, met name aan kop. De ARGO-trein toonde zich oppermachtig en met name Bob te Lindert toonde zijn grote vorm. Als eerste atleet dook hij op het selectieve parcours van 5 kilometer onder de 16 minuten en finishte in een prachtige tijd van 15,50 minuten. De jonge AVA`70-atleet Björn Rossel leverde eveneens een puike prestatie, door als 9e te finishen in 18,34 minuten. Bij de Dames scoorde Paula Verwaaijen de 7e tijd en was hier zeer content mee.

Op de 10 kilometer liep Jerrel Balke knap naar een positie in de subtop. Cindy Brussé won de wedstrijd bij de Dames voor de derde keer op rij en toonde daarmee haar kracht overduidelijk aan. Dit keer liep ze de 2 ronden in een tijd van 43,55 minuten.

Een schitterende winnaar op de 15 kilometer bij de 3e Boekeldercrosswedstrijd. Henno Havenga, afkomstig uit Zuid-Afrika, kwam, zag en overwon. In een prachtige stijl soleerde de atleet naar een schitterende eindtijd van 55,20 minuten. Klaus Schlüter uit het Duitse Ellewick werd op korte afstand fraai tweede. Kersverse vader Mark Geesink werd 4e en dat is een mooie prestatie na enkele onrustige dagen.

 

Het klassement begint al behoorlijk vorm te krijgen, maar er is nog niets beslist. Volgende week vindt de grote finale plaats en daarna worden de prijzen uitgereikt. AVA`70 zal uiteraard alles weer inzetten, om er een prachtige sportmiddag van te maken!    

Fotoshoot van Tim te Brake

Fotoshoot van Nathan Posthumus

Uitslagen

Virtuele GTM Loop

                                     
   
                                                                                                                                                          
 

Hoofdsponsor AVA'70

Zoeken