In het laatste weekend van november vindt traditioneel de Warandeloop in Tilburg plaats. De cross heeft altijd een groot, ijzersterk en internationaal deelnemersveld. Dit jaar was uitgeweken naar een nieuwe locatie, namelijk het naburig gelegen safaripark Beekse Bergen. De organisatie had hier bewust voor gekozen, omdat in 2018 het Europees Kampioenschap Cross mag worden georganiseerd. Deze editie van de Warandaloop werd gezien als een soort van try-out, om mogelijke kinderziektes “te ervaren.”

AVA`70-lid Tim te Brake maakte, in het kader van zijn studie, deel uit van de organisatie en kreeg zodoende de gelegenheid om prachtige ervaringen op te doen bij het organiseren van een grote wedstrijd. Dat daar heel erg veel bij komt kijken, is het inmiddels wel duidelijk geworden. Tim was actief betrokken bij alle onderdelen van de Warandaloop. Daarnaast organiseerde hij mede een nieuw onderdeel van het programma, namelijk de Safarirun, op zondagmorgen. Hiervoor had hij ook een aantal familieleden weten over te halen om deel te nemen en zij namen de uitdaging gretig aan.

Op zondagmorgen om 08.15 uur ging de Safarirun van start. De dieren ontwaakten uit hun slaap, terwijl de 600 (!) deelnemers langs de verblijven liepen. Het was geen wedstrijd, maar een recreatieve activiteit, dus onderweg namen veel lopers de tijd, om de dieren te bekijken en mooie foto`s en selfies te maken. De route kende een lengte van bijna 6 kilometer en het was voor de atleten een geweldige belevenis. Bij de finish kon men een medaille in ontvangst nemen en vervolgens binnen aansluiten voor een uitgebreid ontbijt. Als mede-organisator zag Tim het geheel met gepaste trots aan. De safarirun bleek een schot in de roos en het initiatief, waarbij onze clubgenoot nauw betrokken was, zal vrijwel zeker een vervolg krijgen en is een geweldige aanrader.

Op het crossterrein  had de regen van de dagen voorafgaande aan het evenement het parcours loodzwaar gemaakt. De programma-onderdelen volgden elkaar in sneltreinvaart op en om 11.30 uur was het de beurt aan AVA`70-lid Michiel Wellink, om zijn kunnen te tonen. Hij ging de strijd aan met zijn leeftijdsgenoten en ze kregen 4300 pittige meters te verstouwen. De 1e jaars B-junior liep een hele goede wedstrijd en nestelde zich al snel in de middenmoot. Wellink moest er net als de anderen, hard voor werken, maar het ging hem prima af. De eindtijd van 16,31 minuten  biedt veel perspectief voor Michiel, die zelf ook zeer tevreden was met het resultaat.

Inmiddels maakte de top van Europa zich klaar voor hun wedstrijd. De atleten schotelden het publiek een geweldige wedstrijd voor op het parcours dat op 9 december 2018 het decor zal zijn van de Europese crosskampioenschappen. Ook AVA`70 zal hierbij vertegenwoordigt zijn, want Tim te Brake is gevraagd om ook dan deel uit te gaan maken van de organisatie!

Filmpje van Joppe Roos

Virtuele GTM Loop

                                     
   
                                                                                                                                                          
 

Hoofdsponsor AVA'70

Zoeken