Op zaterdag 7 april jl. was het op het sportcomplex van AVA`70 al voor half 9 een drukte van belang. In het clubhuis lag elke tafel vol met inschrijfpapieren, jurymateriaal en startnummers. In de keuken werden de lunchpakketten zorgvuldig klaargemaakt en in de hal maakten de verkeersregelaars zich gereed voor hun taak. Buiten werd op de baan alles in gereedheid gebracht voor de diverse atletiekonderdelen. AVA`70 maakte zich op voor de eerste editie van de Atletic Champs 2018 en er werd niets, maar dan ook helemaal niets aan het toeval overgelaten. Ruim voor het beginsignaal was alles gereed en snel werd nog even het draaiboek punt voor punt doorgenomen.

Ruim 160 jonge atleten hadden zich aangemeld voor dit sportieve evenement en de pupillen waren afkomstig van de clubs AV Wychen, Atletico `73 uit Gendringen, CIKO`66 uit Arnhem en uiteraard AVA`70, dat als organiserende vereniging hofleverancier was met bijna 70 deelnemende talenten.

Om exact 11.00 uur begonnen de wedstrijden en het krioelde werkelijk op elk gedeelte van de baan van de activiteiten. Het enthousiasme spatte er vanaf en het prachtige weer zorgde voor een schitterende ambiance. De club-DJ zorgde tussen de verschillende aankondigingen door, voor de muzikale ondersteuning en hier en daar werd zelfs meegezongen en geswingd.

De pupillen werkten allemaal een meerkamp af en kwamen in actie op de verschillende onderdelen, zoals vortex werpen, hurk-hoog, polsverspringen, kogelstoten en sprint. Het succes van de Atletic Champs zit hem in het feit, dat de diverse onderdelen speciaal zijn ontwerpen voor de jongste jeugd en dus gemakkelijk uit te voeren zijn. Iedereen kan meedoen en scoort dus punten voor zijn of haar team. Daarnaast duren de onderdelen niet zo erg lang en is er veel afwisseling. De wedstrijddag wordt afgesloten met het onderdeel metersmaken, oftewel hoever kun je rennen in enkele minuten hardlopen? Een prachtige afsluiter van de meerkamp, waarbij de kinderen nog een keer alles op alles zetten om de nodige punten te scoren voor de ploeg.

Natuurlijk is er ook nog de prijsuitreiking en uiteraard mogen de winnende teams op het podium klimmen. Hartverwarmend is altijd het feit, dat alle kinderen even enthousiast zijn en enthousiast klappen voor de winnende teams. Bij de Atletic Champs zijn eigenlijk ook geen verliezers, want iedereen die deelneemt wordt beschouwd als winnaar. Halverwege de middag vertrekken de talenten weer moe, maar voldaan huiswaarts. Een twee turven hoge AVA`70-pupil gaf het misschien nog wel het duidelijkst weer: “Mam, dit was echt de leukste dag van het jaar!”

Een beter compliment kan de organisatie zich eigenlijk niet wensen….

Uitslagen