8 PODIUMPLEKKEN VOOR AVA`70 BIJ DE KONINGINNELOOP

In samenwerking met het Oranje Comité Aalten, organiseerde AVA`70 de traditionele Koninginneloop. Prachtige weeromstandigheden hadden veel publiek naar het centrum gelokt. Het 800 meter lange parcours slingerde door het dorp en kende enkele lastige heuveltjes, die de lopers en loopsters voor de kiezen kregen. Met name de wat onervaren jeugdige kinderen hadden het soms moeilijk. Bij de categorie meisjes tot en met 9 jaar, toonde AVA-pupil Esther Boekelder haar grote klasse en won met overmacht. De uitstekende tijd van 3 minuten rond, zou zelfs bij de jongens een podiumplek hebben opgeleverd. Broer Ruben kwam uit in de categorie tot en met 15 jaar en moest 2 ronden afleggen, waarin hij heel diep moest gaan, om een 2e plek te veroveren met een tijd van 5.39 minuten. Clubgenoot Stan Prinsen kwam 10 tellen later over de finish en pakte de 3e plek. Bij de meisjes tot en met 15 jaar liep Linde Klein Nibbelink een hele goede race en dit leverde haar een verdiende 3e plaats op.
Bij de 5 kilometer moesten de atleten en atletes maar liefst 6 keer het pittige parcours afleggen en dit zorgde ervoor, dat het deelnemersveld al snel na de start uit elkaar werd getrokken. Bij de Heren waren de verschillende lopers goed aan elkaar gewaagd, maar in de loop van de wedstrijd werd duidelijk dat er twee atleten voor de overwinning zouden gaan strijden. Survivalspecialist Hans Waalder uit Aalten toonde zich uiteindelijk met een prima eindtijd van 17.09 minuten de sterkste. AVA`70 atleet Arjan Weijenborg, die slechts op 3 seconden volgde. Eric Demkes liet zien al goed hersteld te zijn van zijn inspanningen van de marathon van Antwerpen en kwam als 3e binnen in een tijd van 17.46 minuten.
Bij de Dames liep AVA-atlete Ingrid van Zolingen een hele constante race. Hoewel ze het zeker niet voor niets kreeg, liep ze ronde voor ronde weg bij de concurrentie en ging op een prachtige en zeer verdiende zege af. Daar kon zelfs een emmer water, toegeworpen door Stegers`kroegbaas Bertus Lammers, geen enkele verandering inbrengen. De tweede plek bij de Dames was voor Marijke Kroon uit Vinkenveen, terwijl AVA-lid Marijke Prinsen een 3e plek opeiste met een goede tijd van 22.59 minuten.
Naast de sportieve prestaties van de atleten was er ook voor een ludieke actie. Deelnemer Jaap Oberink had de Koninginneloop aangegrepen, om zijn vriendin ten huwelijk te vragen. Elke ronde wisselde hij van t-shirt en bracht zo het publiek en zijn aanstaande vrouw op de hoogte van het verzoek.
Organisator AVA`70 kijkt heel tevreden terug op het verloop van de Koninginneloop, waarbij de club zelf ook nog eens hofleverancier was van de podiumplekken.

800 meter Jongens (tot en met 9 jaar):   (Na  Reklame is er een nieuwe nummer 1, en schuiven de nr 2,3.en 4 door )