9 maart wordt de Track and Field cross georganiseerd met start en finish op het AVA'70 terrein.

Tijden:

13:00 uur Rinke ter Haar Architectuur 1 km jeugdcross.
13:10 uur Rinke ter Haar Architectuur 2 km jeugdcross.
13:45 uur Auto Winkelhorst 2 km Sprintcross.
14:00 uur Laufgefühl 5km Lange Cross.
14:45 uur J.R. Production 4x500mtr Jeugd estafette.
15:00 uur Jansen Eupe Schilderwerken 4x500mtr estafette.

Inschrijfgeld Jeugdloop 1km en 2 km is 3,- euro
Inschrijfgeld sprintcross en 5km afstand is 5,- euro
Inschrijfgeld Estafettes per team 10,- euro

De flyer van het Aaltense Sportcafé

AVA’70 organiseert samen met wielervereniging de Peddelaars op vrijdagavond 1 maart a.s. 'Het Aaltense Sportcafé'. Als locatie is hiervoor de fonkelnieuwe zaal van Het Noorden van Aalten gekozen, die speciaal zal worden ingericht.

Het is de organisatie gelukt om een aantal topsporters vast te leggen om deze avond hun verhaal te doen. Wat te denken van marathonloper Michel Butter, topturnster Lieke Wevers en wielrenster Sera Gademan. Thema`s die centraal zullen staan tijdens de gesprekken zijn de sportprestaties, vitaliteit, leven en voeding.

Naast de topsporters is ook Henk-Jan Koershuis uitgenodigd. Hij is naast voedingsdeskundige ook eigenaar van Sportvoedingswebshop en zal op inspirerende en enthousiaste wijze zijn verhaal doen over o.a. het boek dat hij geschreven heeft, getiteld 'de beste Verliezer'. Mark te Brake is tevens één van de gasten en hij is manueel therapeut, speciaal gericht op sportblessures en preventie. Mark Schreurs is in het dagelijks leven sportpodotherapeut en heeft hierover ook zeker tips en tricks te vertellen. Kortom, een zeer gevarieerd gezelschap gasten, dat geïnterviewd zal worden door Winterswijker Lars Duistermaat.

Kaarten voor het Aaltense Sportcafé kosten 8 euro en zijn te bestellen via de site: ava70.eventgoose.com. Wees er snel bij, want er zijn nog maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar!

Eindelijke kan en mag het weer! 
Het is feest, de inschrijving voor de T&F Run is open. Vanaf nu is het mogelijk om je in te schrijven voor dé cross van de Achterhoek. Jij wilt toch ook meedoen? 
Schrijf je nu in voor de T&F Run 2022. 19 maart is het zover. 😁


De voorlopige wedstrijd Agenda is bekend

19 maart- T&F Run
27 april- OWM Koningsloop
21 mei- GTM-Loop
8 juni- Alfa Accountants Grachtenloop
12 juli- GUV Walfortloop
23 augustus- Twee Bruggenloop
10 september- Kramprun 
5-12-19-26 november- Boekeldercrosscompetitie,De allereerste wedstrijd van het jaar op Ava-grond komt er weer aan: de Track & Field Run! Op zaterdagmiddag 9 maart klinkt om 13:00 uur het eerste startschot. Alle atleten kunnen hun hart ophalen bij deze gezelligste voorjaarsloop van de Achterhoek! De wedstrijdleiding is volledig in handen van de jonge atleten van het Track & Field Team van Ava’70 en alle opbrengsten van het evenement worden besteed aan het jaarlijkse trainingskamp in mei! Heb jij jouw vrienden, familie, buren, collega’s of klasgenoten al opgetrommeld voor de estafette?!

Schrijf je snel in voor de fantastische Track & Field run: INSCHRIJVEN
Nainschrijving is tot 5 min voor de te lopenwedstrijd ter plaatse nog mogelijk!
 

-- Wil je deelnemen aan de estafette maar heb je nog geen teammaatjes, meld je even bij de organisatie. Wij helpen graag bij de samenstelling van een team. Iedereen moet immers mee kunnen doen aan dit spectaculaire onderdeel. Voor vragen, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. --


Alle deelnemers krijgen na afloop van de wedstrijd een verdiende beloning! De muziek van Joppe Roos knalt uit de speakers, Dirk Vreman is de perfecte spreekstalmeester en de catering draait op volle toeren! Dit wordt een enorm sportfeest!

Programma:
13:00 uur: Rinke Ter Haar Architectuur 1KM Kids Run (t/m 9 jaar)
13:10 uur: Rinke ter Haar Architectuur 2KM Kids Run (t/m 15 jaar)
13:30 uur: Prijsuitreiking Kids Runs

13:45 uur: Fiat Winkelhorst Sprintcross (16+)
14:00 uur: Die Laufprofis Ingenfeld / Weier 5 KM
14:45 uur: Erwin Wamelink Text-Press Jeugdestafette 4x500m (t/m 15 jaar)
15:00 uur: Jansen Eupe Schilderwerken Cross-Estafette

** Het Track & Field Team verkoopt op zaterdag 2 maart bij Jumbo Leussink in Aalten overheerlijk pannenkoekenmeel van Molen Prins van Oranje! De jongens en meiden staan er van 10:00 uur tot 16:00 uur. Het spul is geliefd, dus wees er als de kippen bij. OP = OP!!

Zaterdagmorgen 9:00 uur start de A en B duurlooptraining vanaf Virupa aan de Vierde Broekdijk 19
O.L.V. Ingrid van Zolingen zal er een mooie route gelopen worden door IJzerlo.

We lopen langs de mooiste plekjes van Aalten en omstreken in een gemiddeld tempo van 6min/km.

 

Zondagmorgen gaan we weer toeren met een mooie winterduurloop van 12km of 16 km.
Het tempo zal ongeveer 6min/km zijn. Na afloop is er nog koffie en thee na..--FEESTJUH!!!, het T&F-SportCafe!--

Gezelligheid gaat dit jaar boven alles bij het Sportcafe van vrijdag 9 maart! Een bloedstollende -professionele - pubquiz vormt de rode draad van deze, op voorhand, supergave avond! Geef je nu op, stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat je verrassen
Het kan maar zo zijn dat de leden van het T&F-team zichzelf in de verkoop gooien. Van het wassen van je auto, tot het maaien van je gazonnetje en van het schrijven van een persoonlijk gedicht tot een privé atletiekclinic! Breng het hoogste bod uit en het desbetreffende T&F-lid is van jou!

Fanatisme bij de pubquiz!
Noem 3 hits van Justin Bieber? Welk land won het WK voetbal van 2002? Door wie werd Willem van Oranje vermoord? Dit kunnen zomaar een paar vragen zijn van de pubquiz. Ga in 2-, 3- 4- of 5-tallen de strijd aan en maak kans op een leuke prijs! Of: ga op blind date! Meld je aan en je ziet pas op de avond zelf wie jouw teamgenoten zijn!

Deelname aan het Sportcafe kost slechts €10 per persoon (incl. Koffie / hapje en gezelligheid)

Geef je nu op en kom met een goed gevulde knip... 

Het Café is om 20.00u geopend!


Beste pannenkoekenmeel van het westelijk halfrond!

Ook dit jaar doen wij als T&F-team van Ava'70 weer de pannenkoekenactie! Hierbij verkopen wij het overheerlijke en geweldige pannenkoekenmeel van de molen Prins van Oranje uit Bredevoort!  Het is niet alleen lekker, je gaat er ook nog eens gruwelijk hard van lopen! Redenen genoeg om dit wondermeel aan te schaffen. Het mooie is: je kunt het heel lang bewaren in de diepvries! De opbrengst gaat naar het jaarlijkse trainingskamp van het T&F-team. Dit jaar reist het team – in de meivakantie – af naar het Duitse plaatse Daun.

Wanneer kun je dit voortreffelijke meel kopen??

3 maart in Karwei Aalten van 10.00u tot 16.00u. 

- €2,- per zak (kilo) meel

- €5,- voor 3 zakken

Alvast meel reserveren? Dat kan!! Vul je bestelling in op de lijst in het Ava-ClubCafé, of laat een berichtje achter op Facebook!

Voor de eerste keer organiseert de Ava’70 baancompetitie op vrijdag 2 maart een Coopertest. Het doel is om in 12 minuten een zo groot mogelijke  afstand af te leggen en daarmee een objectief beeld te krijgen van je conditie, op basis van normen van de Atletiekunie. Voor leden van AVA’70 is deelname gratis. Ook niet-leden kunnen meedoen, tegen een vergoeding van € 2,50 (inclusief een consumptiebon voor koffie, thee of fris). 

We starten om 19:00 met inlopen op de atletiekbaan, onder leiding van een looptrainer van Ava’70 en aansluitend de Coopertest. Na afloop is er gelegenheid om nog wat te drinken en na te praten in de kantine. De start van de Cooperstest is om 19:30 uur. Afhankelijk van de deelname kunnen er meerdere series worden georganiseerd verdeeld in categorieën en te lopen afstanden. Graag van te voren aan melden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. de afstand die je denkt te kunnen lopen in 12 minuten.

Vertrouwenscontactpersoon:

Arja te Brake
Haartsestraat 41-I
7121 CW  Aalten
(0543) 47 37 24
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vertrouwenscontactpersoon Ava’70 

 

Sporten doe je voor je plezier, Ava'70 wil iedereen de mogelijkheid bieden te genieten van sport. Een vereniging waarin iedereen zich thuis kan voelen, ongeacht de sportcapaciteiten en culturele achtergrond. Wij willen een actieve en sportieve vereniging zijn die op basis van goede ontwikkelingsmogelijkheden voor de leden herkend wordt als een aantrekkelijke club.

De club hanteert gedragsregels, die iedereen kent en waaraan iedereen zich houdt.

 

 • Toon respect voor je; trainingsmaatjes, leiders/trainers
 • Spreek elkaar aan en accepteer dit van elkaar
 • Wees een voorbeeld voor anderen
 • Er wordt van je verwacht dat je;

- Niet vloekt

- Niet handtastelijk bent

- Niet discrimineert of intimideert

- Niet pest

- Geen vernielingen aanricht in de kleedkamer of elders op het terrein

- Geen agressief gedrag vertoont

- Na de training of wedstrijd je schoenen buiten schoonmaakt

- Na de training of wedstrijd je evt. gaat douchen

- Geen waardevolle spullen meeneemt naar trainingen of wedstrijden

- Je inzet voor je team, leider en trainer

 

Kleedkamers zijn alleen toegankelijk voor het omkleden voor en na de wedstrijd of training. Kom niet aan andermans spullen in de kleedkamer en daar buiten.

 

Als je je niet aan bovenstaande regels houdt wordt er gepast opgetreden, afhankelijk van de aard van de gebeurtenis. Een tijdelijke schorsing is een mogelijkheid. In geval van vernielingen kun je denken aan het betalen van de aangerichte schade. Herhaaldelijk ongewenst gedrag wordt met de persoon in kwestie besproken, al dan niet in aanwezigheid van ouder/voogd. Bij kinderen t/m 12 jaar worden ouders altijd ingelicht. Kinderen v.a. 12 jaar mogen kiezen of ouders op de hoogte worden gesteld. De vcp kan e.v.t. advies vragen bij Veilig Thuis, wat te doen.

 

Atletiek is een individuele sport, maar trainingen of wedstrijden doe je samen met je trainingsmaatjes waarin er 1 altijd sneller of beter is dan de ander. Het trainen of het meedoen aan een wedstrijd doe je met z’n allen, dus wees samen blij en wees samen teleurgesteld als iets niet helemaal lekker loopt. Zorg vooral voor veel ‘atletiekplezier’ dan is het voor iedereen leuk!

 

Het bestuur en de Vertrouwenscontactpersoon van Ava ‘70 wil dat een ieder zich houdt aan de bovenstaande gedragsregels. Dat maakt dat Ava'70 een vereniging is, waar iedereen welkom is en zich thuis voelt.

 

Natuurlijk kan het gebeuren dat (jeugd) leden zich even helemaal niet thuis voelen of met een probleem rondlopen. Hoe goed je dit ook probeert het te voorkomen.

Als je echt niet meer weet hoe het verder moet, kun je contact opnemen met de Vertrouwenscontactpersoon van Ava’70. Dit kan via mail of telefonisch.

De Vertrouwenscontactpersoon van Ava ’70 heeft een eigen functieprofiel, werkwijze en valt qua status binnen de vereniging onder het bestuur.

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De AVA’70 bus is bijna vol. We hebben nog 2 stoeltjes over in de bus. Zaterdag 9 juli vertrekken we vanaf de AVA’70 basis naar het Olympisch stadion.
Wedden dat onze EK ambassadeur Kylian naast de chauffeur zit.

Wil je ook in de oergezellige bus zitten, dan hoort Kylian dat graag.

Wie het eerst komt ….. Graag je naam, emailadres en bankrekeningnummer ( € 50,-- per kaart incl busreis) op de app naar Kylian.  0637231704

We zijn een snelle club, jij ook?


Het T&F SPORTCAFÉ krijgt een vervolg! Na de succesvolle editie van 2015, met Mark te Brake en Jeroen Reintjes gaat het dit jaar nog mooier worden!

Niemand minder dan 
Gert-Jan Wassink gaat alle ins en outs over de marathon vertellen! Met ondersteuning van Sander Wikkerink en (hoogst waarschijnlijk) een sportvoedingsdiëtiste gaat het een top avond worden! Niet alleen als marathon loper, maar ook als iedere andere loper is het erg interessant!
Entree,  5,- euro T/M  15jaar
Entree, 10,- euro vanaf 16jaar

Geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We zien jullie op 11 maart in het AVA'70-Café!

Meer info 

 WEDSTRIJDKALENDER   AVA`70   2016

 • Track &Fieldcross: zaterdag 12 maart
 • Koningsloop: woensdag 27 april
 • G.T.M.- loop: zaterdag 21 mei
 • Grachtenloop Bredevoort: donderdag 9 juni
 • GUV  Zomeravondloop: dinsdag 28 juni
 • Walfortloop: dinsdag 19 juli
 • Twee Bruggenloop: dinsdag 16 augustus
 • Kramprun: zaterdag 10 september (AVA`70 mede-organisator)
 • Clubkampioenschappen: zaterdag 8 oktober
 • Run-Bike-Run: zaterdag 15 oktober
 • Boekeldercrosscompetitie: 5, 12, 19 en 26 november

 ( Programma onder voorbehoud)WINTERSWIJK - Op zondag 6 maart houdt atletiekvereniging Archeus alweer de 28e editie van haar jaarlijkse RunVisionloop. Vorig jaar waren de afstanden al officieel gecertificeerd en dit jaar wordt voor het eerst met chipmeting gewerkt. Dat maakt de loop tot een ideale gelegenheid om precies te meten hoe het met de conditie is gesteld aan het eind van de winter.

De diverse afstanden zijn geschikt voor zowel trimmers als wedstrijdlopers. Traditiegetrouw verschijnen naast het grote recreantenlegioen ook veel regionale toppers en Duitse atleten aan de start. Vorig jaar waren het Vincent te Brake, Gerben Schreurs en Tom Baak bij de mannen, Chantal Oortgiese, Nicole Hoffman en Sylvia Wassink bij de vrouwen, die de drie langere afstanden wonnen.

Start en finish zijn op de nieuwe atletiekbaan op de Hunenbulten.  Het parcours gaat door het prachtige buitengebied van Henxel langs de Vredenseweg, over de Schaapsweg, Kobstederweg, Jachthuisweg  en tot slot weer de Vredenseweg. De 5 km-lopers leggen de ronde een keer af, de 10 km twee keer en de 15 km drie keer. De jeugd loopt 800 meter (t/m 9 jaar) en 1500 meter (t/m 15 jaar).

Het programma van de RunVisionloop ziet er als volgt uit:

10.15 uur:  800 meter  t/m 9 jaar,
10.30 uur: 1500 meter t/m 15 jaar
11.00 uur: 5.000, 10.000 en 15.000 meter prestatieloop.

Inschrijven kan vanaf heden via de site www.av-archeus.nl tot en met 4 maart op www.av-archeus.nl of tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd in de kantine op sportcomplex de Hunenbulten.

 

AALTEN - Na 16 jaar afwezigheid wordt er op zondag 19 juni weer een triathlon gehouden bij de Slingeplas in Aalten. Voor de organisatie van deze GUV Triathlon Aalten tekenen wielervereniging De Peddelaars, atletiekclub AVA’70 en zwemvereniging. Er zijn twee afstanden: 1/8 en 1/4 triathlon. Op beide afstanden is het mogelijkheid om met een trio mee te doen. 1/8 triathlon bestaat uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen; 1/4 is 1000 m zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen. De inschjrijving opent over enkele weken via www.triathlonaalten.nl (bron de Gelderlander)Geachte leden/ouders/verzorgers,

Het is weer tijd voor de jaarlijks terugkerende club enquête.
De mening en standpunten van onze leden vinden wij namelijk erg belangrijk.
Daarom de vraag om de enquête allemaal in te vullen. 

Wij vragen 10 minuutjes van jullie kostbare tijd om een digitale enquête in te vullen.
Met de uitslag van deze enquête hopen wij knelpunten boven water te halen, te zien waar Ava sterk in is en wat we als vereniging aan talent in huis hebben.
Dit schept duidelijkheid, meer know- how en geeft ons als bestuur een databank met informatie van onschatbare waarde. 

Voor leden is er de leden enquête 2016, voor ouders/verzorgers van jeugdleden hebben wij dit jaar een eigen enquête! 

Klik op de onderstaande link om de juiste enquête te starten: 

Leden enquête 2016

Enquête voor ouders/verzorgers van jeugdleden

 

De enquête`s starten op 01-02-2016 en lopen beide tot en met 29-02-2016.


Zoals bekend gaat de jeugd van AVA'70 zaterdag 21 maart met de bus naar de dag van de Atletiek. Het laatste nieuws druppelde vandaag door dat er speciaal voor de Ava70 jeugd 15min is vrij gemaakt om met de Kampioene Daphne Schippers te kunnen praten. Na deze sessie zal er nog een uitgebreide Foto-Shoot zijn waar alle jeugdleden met haar op de foto kunnen.
Schrijf vandaag nog snel in, de inschrijving sluit namelijk morgen! (26-02-2015) Link naar artikel

Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 Jeugd AVA’70 is uitgenodigd voor Dag van de Atletiek 

Zaterdag 21 maart vertrekt de Atletiekunie-bus om 10.00 uur vanaf de AVA’70 basis. 
40 A pupillen zijn uitgenodigd om demo’s te verzorgen tijdens de Dag van de Atletiek op Papendal. 
Een compleet verzorgde reis met lunch erbij en een verrassing! Op het mooiste sportcentrum van Nederland met top-trainers en top-atleten! 

Er zijn al een paar oproepjes geweest d.m.v. de nieuwsbrieven, en het liep storm.

We hebben nog 5 plekken over in de bus.

Deze week is de laatste mogelijkheid om je aan te melden. De 5 aanmeldingen (mails)  die het snelst binnenkomen hebben mzzl. 

Er gaan 6 trainers van AVA’70 als dagbegeleiders mee. 

Kom op! Ga lekker mee. 


Aanmelden kan via Rolien 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


Voor de pupillen die niet meegaan is er een normale training bij AVA’70 !


Topatleten Mark te Brake en Jeroen Reintjes geven op vrijdag 13 maart, speciaal voor Ava-leden, een presentatie in het AvaCafé. Wedstrijdvoorbereiding en mentale training staan op deze avond centraal. De presentatie is onderdeel van de Track & Field Cross, die een dag later op het programma staat. 

Zowel Te Brake als Reintjes hebben hun sporen verdiend in de hardloopsport. Als junioren behoorden de atleten tot de absolute top. Ondanks hun jeugdige leeftijd, hebben de atleten al veel ervaring met het lopen van wedstrijden en de lange voorbereiding die daaraan vooraf gaat.

Op deze avond deelt het koppel veel eigen belevenissen met de gasten. Aan de hand van leuke anekdotes vertellen zij hun goede maar ook minder goede ervaringen. Ze onthullen geheimen, ontkrachten mythes, geven tips, beantwoorden vragen en staan open voor discussies.

De kosten voor deze avond bedragen € 10 pp. (inclusief startnummer voor de Track & Field Cross). Natuurlijk krijgen alle gasten ook een kopje koffie of thee. Het AvaCafé is geopend vanaf 19:30 uur. Het officiële gedeelte start om 19:45 uur en duurt uiterlijk tot 21:30 uur. Na afloop is er nog de mogelijkheid om gezellig na te praten. (Niet te lang, want een dag later moet er gepresteerd worden!!!). Heb je interesse, stuur dan snel een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Vol = vol, maximaal 50 deelnemers). 


Wie wil er dit jaar meehelpen voor Ava’70 op de Zwarte-Cross? Wanneer: 23, 24, 25 en 26 juli 2015
Wie: Barmedewerkers, verkeersregelaars, terrasmedewerkers en munt-innemers bij de toiletten.

Je krijgt: Eén festivalkaart op een dag naar keuze.
Ava’70 krijgt: € 5,- per persoon per uur. 

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dus familieleden en vrienden zijn ook welkom. Lijkt het je leuk om te helpen, stuur dan voor 23 februari een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan welke dag(en) je kunt. 

Hopelijk wordt het net zo’n succes als vorig jaar! 

Sportieve groeten, Mariska 


                               Deze dames schitterde in 2014 

Vorig jaar heeft er weer, sinds een lange tijd, een vrouwenteam van AVA ‘70 deelgenomen aan de competitie. Hierbij hadden we de kans om niet alleen onze hardloop skills te laten zien, maar konden we ook schitteren op de atletiekonderdelen. Dit is ons zo goed bevallen dat we aankomend jaar weer mee willen doen en om het nog gezelliger en sportiever te maken, zoeken we jou! Even wat informatie op een rijtje:
 •  Er zijn 3 wedstrijden gepland (deelname aan alle drie of bv. één van de drie)
 • De wedstrijden vinden plaats op 19 april, 3 mei en 7 juni
 • Je kunt deelnemen aan zowel hardlooponderdelen als technische onderdelen
 • Eén, twee of drie onderdelen per wedstrijd
 •  Per onderdeel verdien je punten voor je gehele vrouwenteam 

Lijkt het jou ook leuk om deel te nemen aan deze competitie of heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan maken we er weer gezellige en sportieve dagen van! 

 Groetjes Leonie.


            
Hoewel we nog midden in de winter zitten, worden bij AVA`70 de voorbereidingen gestart voor de voorjaarsclinic, een cursus “Hardlopen voor beginners.” De eerste trainingsavond vindt plaats op maandag 23 maart a.s. om 19.30 uur op het nieuwe complex AVA`70, Bredevoortsestraatweg 110-a in Aalten. Het inschrijfgeld bedraagt € 50,00. Hiervoor krijgen de deelnemers:

 • 7 trainingen op maandagavond en 3 trainingen op woensdagavond (dit i.v.m. feestdagen)
 • 2 extra trainingen op zaterdag in de Ringkamp
 • koffie en thee na afloop van de training. 

Voorafgaand aan de cursus, wordt er op zaterdag 21 maart een gratis introductiemiddag gegeven voor mogelijk belangstellenden. Deze proeftraining duurt een half uur en begint om 14.00 uur. Hiervoor dient men sportkleding en sportschoenen mee te nemen. 

Aan deze voorjaarsclinic kunnen maximaal 20 beginnende lopers en loopsters deelnemen. Voor dit aantal is gekozen om de deelnemers voldoende aandacht te kunnen geven tijdens de trainingen. 

De lopers- en loopsters die besluiten om na de clinic lid te worden van AVA`70, zullen bij D-groep worden ingedeeld. De vaste trainingsavond voor niveau D wordt de woensdagavond en daarnaast vindt er ook nog een duurtraining plaats op  maandag. De D-groep is speciaal bedoeld voor beginnende hardlopers en hardloopsters.  

Voor nadere informatie en aanmelding kan men terecht bij:

Johan Assink:                       Marco van Rijs
T: 06-5178 5657                  T: 06-2680 2680

De clinic heeft de maximale inschrijvingen bereikt.
U kunt zich niet meer inschrijven!


Opgeven kan via email:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
            


Geachte leden (ouders van leden) van Ava`70,   

Ook dit jaar gaan wij als bestuur kijken naar onze missie en visie. Van daaruit kunnen wij het beleid bijstellen om Ava`70 bij de tijd te houden. Daarbij hebben wij jullie hulp hard nodig. De meningen en standpunten van onze leden vinden wij namelijk erg belangrijk. 

Wij vragen 10 minuutjes van jullie kostbare tijd om een digitale enquête in te vullen. De enquête is korter als vorig jaar en is aangepast op de gekregen feedback. Met de uitslag van deze enquête hopen wij knelpunten boven water te halen, te zien waar Ava sterker in is geworden wat waar we als vereniging nog aan willen werken. Dit schept duidelijkheid, meer know- how en geeft ons als bestuur een databank met informatie van onschatbare waarde. 

Klik op de onderstaande link om de leden enquête 2015 te starten: 

Enquête starten 

De enquête loopt de gehele maand februari. In maart kunnen we de resultaten voorleggen tijdens de algemene ledenvergadering!


De zaaltrainingen aan de Slingelaan zijn op 3 en 10 februari afgelast. Schaersvoorde heeft de rumte nodig.
De Mini's en Pupillen C mogen meedoen op woensdag 4 en 11 februari aan de Slingelaan van 17.30 tot 18.00 uur.
Op voorwaarde dat er appeltaartjes worden meegenomen voor de trainers Meteen bij de eerste Bosloop (3 weken geleden) werd de toon al gezet. AVA’70 liet wederom zien over talent te beschikken. De 13 verspieders hadden tijdens de eerste bosloop de klassering al wat geel ingekleurd. 
Een mooie basis voor de ‘gele afmakers’ aan de start van de 3e finaleloop. Tijdens deze finaledag werd er gestreden om de podiumplekken. Ze moesten het opnemen tegen  onze collega’s van Atletico en Argo. Die zijn ook goed. Maar ze stonden er hoor.  Op het podium in het gezellige cafeetje ’T Peeske.

 • Bram Berkelder 1e jongens 1 km
 • Annelot Posthumus 2e meisjes 1 km
 • Lotte Klein Nibbelink 3e meisjes 1 km.
 • Linde Klein Nibbelink 1e meisjes 2 km.
 • Tim Mengerink 3e jongens 2 km.

Net niet op het podium maar zeker evengoed gepresteerd en even trots op:

Wessel en Silke Köchl, Lars Rossel, Björn Rossel, Nathan en Lenn en Flore Posthumus, Tijn Piest en Thom Berkelder en Joppe Roos.
Aan alle deelnemers van de slangenburg-trail. We vertrekken zaterdag om half twee bij AVA70. wil je graag mee rijden of zelf rijden,  kom dan optijd bij het clubgebouw.

 

REMINDERBIJZONDERE LEDENVERGADERING
Donderdag 28 februari
20.30 tot 21:30
Locatie: Clubgebouw AVA’7
0

 

Agenda:

 • Opening/Mededelingen
 • Planning werkzaamheden, baan en clubgebouw
 • Zelfwerkzaamheid
 • Besluitvorming leden, in verband met het recht van opstal

Volgens de statuten is de instemming van de leden vereist om gedeeltelijk afstand te doen van het recht van opstal met de gemeente Aalten. 
Een nadere toelichting volgt tijdens de vergadering.

 • Sluiting

 

De reguliere ledenvergadering is op donderdag 4 april om 20:30

Namens het bestuur van AVA’70

Evelien Hillen

VOORAANKONDIGING


Over niet al te lange tijd neemt AVA`70 afscheid van het stenen tijdperk. De hele accommodatie gaat op de schop. De asfaltronde zal worden vervangen door een fraaie kunststofbaan en tevens zal er een nieuw clubgebouw worden gebouwd.

Alle reden dus, om op waardige wijze onze oude accommodatie “vaarwel te zeggen” en daarom wordt er op ZATERDAG 30 MAART A.S.  een grootse sponsorloop gehouden. Iedereen krijgt zo de gelegenheid om (misschien wel) de laatste rondjes af te werken op de oude baan. Achter de schermen wordt al druk gewerkt aan organisatie van deze dag, maar het programma zal er als volgt uit zien:

11.00 – 11.20 uur: Pupillen C en de mini-pupillen

11.30 – 11.55 uur: Pupillen A en B

12.00 – 13.30 uur: Lunchbreak met activiteiten

13.30 – 13.55 uur: Junioren

14.00 – 14.30 uur: Senioren tot en met 47 jaar (M/V)

14.30 – 15.00 uur: Senioren vanaf 48 jaar (M/V)

15.00 – 17.00 uur: Gezellig samenzijn

( programma en tijdstippen onder voorbehoud) 

Het de bedoeling om met de sponsorloop zoveel mogelijk geld op te halen, dat bestemd is voor de inrichting van het nieuwe clubgebouw.

We hopen er met elkaar een leuke, sportieve en gezellige dag van te maken.

Binnenkort zullen de sponsorformulieren op de trainingen worden uitgedeeld, zodat iedereen op pad kan om sponsors te gaan zoeken!                             Bram Berkelder komt door de mist aangelopen .

Verslag van Sien Meinen

Vanmorgen werd het startschot gegeven van de Jutbergcross waar een aantal AVA jeugdleden en begeleiders aan mee hebben gedaan.

Het parcours slingerde door het Nationale park de Veluwezoom. Een prachtig gebied al hebben de meesten van ons daar onderweg niet echt van kunnen genieten. Het glooiende parcours met gemene kuitenbijters, extra zwaar door de modder, gladde blubber, los zand, sneeuw en ijs en boomstammen over het pad  zorgden er voor dat de lopers weinig belangstelling hadden voor de natuur rondom. Bovendien zat menig loper onderweg behoorlijk stuk.

Kortom een cross die het predikaat "cross"met verve verdient.
De AVA leden echter schrikken nergens voor terug en toonden maar weer eens aan echte bikkels te zijn.

De jongste jeugd liep 1,5 km. Iedereen zette zijn/haar beste beentje voor en er werden dan ook weer prima resultaten behaald.

De ouderen konden kiezen uit 3, 6 of 9 km.

De start werd enkele malen uitgesteld maar uiteindelijk konden ook deze leden, nog voordat het donker werd,  aan hun wedstrijd beginnen.

Ook deze lopers hadden het niet gemakkelijk, Sander ging zelfs nog onderuit in het mulle zand, maar iedereen haalde de finish.

Achteras bleken Katja, Erwin en Sien op hetzelfde punt er compleet doorheen te zitten. Gelukkig bleek dat dit net voor de laatste klim was, waarna een lange afdaling volgde en er nog weer een beetje snelheid gemaakt kon worden richting finish.

Een aantal AVA leden vielen in de prijzen en mochten het podium beklimmen om hun prijs in ontvangst te nemen.

Uitslagen

Foto's : Sien Meinen en Patrick Weijers

Jutbergcross-2013De Varsseveldse atleet Gert-Jan Wassink was na een maandje trainen in Portugal, letterlijk en figuurlijk koud terug in ons kikkerlandje, toen de sympathieke hardloper werd “overvallen” door enkele AVA`70-bestuursleden. Eind 2012 had Wassink immers aangegeven dat hij graag gastlid wilde worden van onze vereniging en het was dan ook de hoogste tijd om de daad bij het woord te voegen. Na de eerste vergadering van de 3e editie van de KrampRun, werd er snel door onze penningmeester een inschrijfformulier uit de tas gegrist en onder zijn neus geduwd. De hardloper kon de actie wel waarderen en vulde zijn gegevens snel in. De reden dat Gert-Jan Wassink toe wil treden tot het geel-blauwe keurkorps is het feit, dat hij de afgelopen jaren op zeer prettige wijze heeft samengewerkt met veel AVA-leden voor, tijdens en na de KrampRun en dat hij onder de indruk is van de zeer actieve wijze waarop de club zich presenteert.

Nadat de handtekening was gezet, werd Wassink direct gevraagd voor de volgende klus en wederom met een positief resultaat. Zo zal de atleet op donderdag 4 april, als onderdeel van de jaarvergadering een presentatie geven over zijn leven als (professioneel) hardloper. Daarbij zal hij o.a. aan de hand van prachtige beelden vertellen over zijn trainingservaringen in Afrika.

Reden dus temeer om 4 april alvast in de agenda te noteren! 

 

AVA`70….  BEDANKT!
 

De traditionele boslopen in Beek liggen inmiddels al weer enkele weken achter ons. De 3 wedstrijden werden bezocht door vele AVA`70 leden, die de heuvels van het Montferlandse natuurgebied beklommen, meestal hardlopend, af en toe wandelend. De aanwezigheid van het grote peloton clubgenoten is zeker niet onopgemerkt gebleven.

In de afgelopen week mochten we een mailbericht van de organiserende vereniging S.O.B. ontvangen, waarin AVA`70 wordt bedankt voor het “leveren”  van een flinke schare lopers en loopsters, maar tevens voor de publicaties op de site en het plaatsen van de foto`s.

Een mooi signaal aan alle Ava`70-leden die hebben deelgenomen en die voor de publiciteit op de site hebben gezorgd.

Daarnaast gaf de organiserende vereniging aan, dat er indien nodig ook een beroep op hen kan worden gedaan en ook dat is een mooi en sportief gebaar!

 

Zaterdag 16 februari  

Gaan we met z'n allen een leuke cross-loop lopen in Dieren: De Jutbergloop. 

De naam zegt het al: het is geen vlak parcours maar een beetje heuvelachtig.

Speciaal voor de jongere jeugd is er een 1,5 km loop. 

Voor de iets ouderen is de 3 km een mooie uitdaging.

We willen hier met de hele jeugdgroep van AVA samen naar toe gaan.

Geef je even op bij Sien Meinen en dan krijg je te horen hoe laat we in de ochtend weg gaan. 

(Vertrek vanaf de AVA baan). Er is deze morgen dan geen training !!!!!!

Als er ouders willen rijden? GRAAG!

We vertekken gezamenlijk om 9.00u vanaf het AVA-veld.

Zorg dat je op tijd bent, zodat we ook op tijd kunnen vertrekken

Ga je wel mee, maar heb je dit nog niet opgegeven bij mij doe dit dan nog even,dan weten we wie er mee gaan en kunnen we kijken of er genoeg vervoer is.

Flyer 

 

Email adres van Sien is: 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 (Groep Dave/Björn en Mirjam)

De training van woensdag (13 febr) om 17.30 uur (Slingelaan)
wordt verplaatst naar 18.30 uur (Slingelaan).
We trainen samen met Lennard, Daan en Raül.


Vanochtend stonden drie AVA’70 leden aan de start van de Dinkelloop in Losser.
Hier was een prachtige ronde van 2,5km door het natuurgebied De Zandbergen uitgezet.
Een gevarieerd rondje met veel draaien en keren en met de nodige hoogteverschilletjes.
De grote zandvlakte waar het natuurgebied zijn naam aan te danken heeft lag er bevroren bij, waardoor dit het lastigste deel van de wedstrijd was, want goed uitkijken om de enkels niet te verzwikken over de vele hobbels en bobbels.
Jan Wevers en Gerrit Dijkslag moesten deze ronde vier keer afleggen en liepen derhalve de 10km. Vooraf wisten beiden niet wat ze van deze wedstrijd moesten verwachten, Wevers had in twee maanden geen wedstrijd meer gelopen en Dijkslag had bij zijn laatste wedstrijd de finish niet eens bereikt.

Mede daardoor, maar ook door het pittige parcours hadden beiden het gevoel de eerste twee ronden niet te hard van start te moeten gaan, ook bleven ze bij elkaar in de buurt lopen. In de derde ronde sloeg Dijkslag een klein gaatje en hij kon dit tot het einde volhouden, de laatste ronde was de snelste, maar Wevers bleef in zijn kielzog.

Henk Mengers koos voor de 7,5km en liep een uitstekende wedstrijd. Mengers, de laatste tijd meer trainer dan loper, liep zijn derde wedstrijd na zijn operatie eind vorig jaar.

Mengers, die de kunde van het hardlopen met ziel en zaligheid aan zijn atleten overdraagt, bracht de theorie goed in praktijk door een verstandige wedstrijd te lopen en zelfs als tweede over de finish te komen!

Zo konden alle drie de AVA’70 atleten hun zelfvertrouwen opkrikken en terugkijken op een prachtige wedstrijd in een door de zon beschenen licht besneeuwd landschap.

Uitslagen 7,5 km: 2 – Henk Mengers 35:24 min

10km: 8 – Gerrit Dijkslag 40:40 min, 9 – Jan Wevers 40:47 min

Alle uitslagen 


Stichting Pac-Tu-Wehl organiseert in samenwerking met Atletiekvereniging  A.V. ARGO uit Doetinchem: de 18eFATIMA Loop
onder auspiciën van de K.N.A.U.; tevens 15 km wedstrijd voor Wheelers, 

Op zondag 10 maart 2013 wordt in Nieuw-Wehl de 18e
Fatima Loop gehouden.

De opbrengst komt direct ten goede aan de bewoners en cliënten van Fatima Zorg.

Plaats :  Fatima Zorg, Nieuw Wehlseweg 14, 7031 HW Nieuw Wehl
Kosten :  Jeugd t/m 13 jaar € 2,00
                Overigen € 6,00

Afstanden/ starttijden
1500  meter  10.15 uur (jeugd 10 t/m 13 jaar)
1500  meter  10.30 uur (jeugd      t/m   9 jaar)
3000  meter  10.30 uur
15000 meter  10.55 uur (wheelers)
15000 meter  11.00 uur
7500 meter  11.15 uur

Inschrijven
Ter plaatse, vanaf 9.00 uur in dienstencentrum Banningshof op het terrein van Fatima Zorg.

Omkleedgelegenheid
is ruim voldoende aanwezig, echter geen douches.
Medische verzorging
Rondom start / finish bij Banningshof, is de E.H.B.O. afd. Wehl aanwezig.

Deelnemen is voor eigen risico
De organisatie vrijwaart zich van iedere aansprakelijkheid.

Parcours
De 1,5  en 3 km zijn uitgezet langs de rand van het terrein van Fatima Zorg.
Het parcours van de 7,5 en 15 km (resp. 1 en 2 ronden) gaat door het Wehlse 
landschap, over verharde wegen. 

Overige inlichtingen
Familie Nieuwenhuis 0314-684995 
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Zie jij het in gedachten al voor je? Jij hebt de top van die gigantische berg bereikt. En waarom? Om kinderen het plezier van bewegen te laten ervaren. Droom jij over een sportieve uitdaging in 2013, wil je gezonder leven, meer sporten en je inzetten voor de medemens? Dan is de Tristan Hoffman Challenge iets voor jou.
 

Het is dé tijd van het jaar voor goede voornemens. Gezonder leven, meer sporten en misschien wel stoppen met die ene slechte gewoonte. Het maakt het extra de moeite waard als je door te sporten iets kunt betekenen voor anderen. Op 21 juni 2013 gaan de deelnemers aan de Tristan Hoffman Challenge de schitterende Passo Manghen in de Italiaanse Dolomieten bedwingen met een bijzonder doel: in beweging komen voor kinderen met beperkte bewegingsmogelijkheden. Fietsen, hardlopen of wandelen en hiermee zoveel mogelijk geld inzamelen voor Kanjers voor Kanjers. Begint het bij jou ook te kriebelen?

Het is nu mogelijk om gebruikt frituurvet in te leveren bij AVA`70.

De club heeft een nieuwe groene weg ingeslagen en ontvangt voor een volle container €20,00.

Waarom is inleveren belangrijk?

Gebruikt frituurvet en bakolie krijgt, door het gescheiden in te leveren, een tweede leven als biobrandstof. Biobrandstof kan gebruikt worden in bijvoorbeeld tuinbouwkassen, warmtekrachtcentrales of in het vervoer. Het inzamelen van vet en olie moet voor de Nederlandse huishoudens net zo gewoon worden als de inzameling van glas en papier.

De voordelen van het inleveren van gebruikt frituurvet:
* Minder gebruik van fossiele brandstoffen en een lagere CO2-uitstoot,
* Minder rioolverstoppingen en dus minder maatschappelijke kosten,
* Extra inkomsten voor de club. 

Giet het oude frituurvet terug in de verpakking en lever het in!

 SPEK DE CLUBKAS VAN AVA`70 MET VET!!!

Voor alle Heren A, B en C groep

Het is een algemeen gegeven dat voor de senioren van Ava’70 de A van atletiek net zo goed vervangen kan worden door de L van loop. Maar…. hier wil een groepje jonge ambitieuze senioren wat aan doen. Het wordt namelijk de hoogste tijd om de A weer nieuw leven int te blazen Onder het genot van een ijskoud biertje werd er tijdens de kermis van 2012 het geniale plan gesmeed om mee te doen aan de seniorencompetitie! 

Competitie He?? Wat?? Vertel!! 

De competitie bestaat uit drie wedstrijden die tijdens de lentemaanden op zondag worden afgelegd. Op alle disciplines,uit de door ons zo geliefde sport, wordt er door verschillende verenigingen uit de regio tegen elkaar gestreden. Dus niet alleen op een 1500 meter of een 5 km, neen, ook hink-stap-springen, polsstokhoogspringen, discuswerpen en een 3000 meter steeplechase staan er op het menu. Is dat niet fantastisch?? Ik dacht het wel! Het is de bedoeling dat wij als vereniging op ieder atletieknummer minstens één deelnemer inzetten. Twee of drie atleten per onderdeel is (op de meeste onderdelen) ook mogelijk. Iedereen mag aan twee individuele nummers meedoen. Daarnaast is er nog een estafette, hier hebben we een team van vier atleten voor nodig, maar dat spreekt natuurlijk voor zich. De eerste confrontatie met onze concurrerende verenigingen staat voor 21 april op het programma. En het decor voor deze wedstrijd is werkelijk fantastisch!  In het FBK stadion (Hengelo), vernoemd naar Fanny Blankers Koen, trappen wij de competitie af. Fanny Blankers koen is die vrouw…. Nou laat maar, als je niet weet wie dat is, mag je überhaupt niet meedoen.  

Geef je op! 

Voel jij je geroepen om deel uit te maken van het Ava’70 heren competitieteam, meld je dan aan! Want, om er even een cliché doorheen te gooien, hoe meer zielen hoe meer vreugd! Of je nou oud, jong, dik, dun, lenig of kreupel bent, dat maakt helemaal niks uit. Het enige wat je moet kunnen is staand plassen zonder je broek nat te maken. En o ja, bijna vergeten, mochten er ook nog vrouwen zijn die zich willen aanmelden, daar kan ik  heel kort over zijn: Pech gehad!! 

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor de Social Media freaks ben ik ook op Twitter of Facebook te bereiken. 

A-JUNIOREN MOGEN ZICH OOK AANMELDEN 

De onderstreepte onderdelen staan op zondag 21 april op het programma:

De overige twee wedstrijden worden gehouden op 2 en 16 juni 

100m - 200m - 400m - 800m - 1500m - 5000m

110mh - 400mh - 3000 steeple

Hoog - ver - Polstokhoogspringen (deelname op eigen risico) - Hinkstapspringen

kogel - speer - discus 

4 x 100 m estafette - Zweedse estafette (100m - 200m - 300m - 400m) 

    
Zaterdag 2 februari was de laatste wedstrijd van de Ijssel-delta crosscompetitie.
Stan liep op deze zware cross naar een zwaar bevochten overwinning op de 3500 meter bij de junioren C. 
Deze competitie bestaan uit 4 wedstrijden waarvan de beste drie resultaten gelden voor het eindklassement.  
Stan verzamelde in de eerdere wedsrijden een 1e een 2e en 
een 1e plaats in totaal 4 punten.  En werd daarmee in het totaalklassement heel knap eerste! Aangezien hij volgend jaar nog in de zelfde categorie mag starten.
Stan bewijst hiermee weer dat hij een groot talent is!


         Lars Duistermaat (Archeus) (4e van Links) valt later uit met achilles klachten

Vanochtend zijn er ook een aantal AVA’70 atleten afgereisd naar Apeldoorn, velen komen hier elk jaar traditiegetrouw naar toe omdat het toch een zeer mooie omgeving is om te hardlopen. Het parkoers gaat er op en af en de weersomstandigheden kunnen er nogal eens extreem zijn. Alles is goed georganiseerd en er komen zeer veel atleten op af. Het weer was zeer goed, ongeveer 4 graden en niet teveel wind, echter na 2,5 uur viel er regen en werd het kouder.

Uitslagen AVA'70 leden en Aaltenaren


8 kilometer: Wendy Hemink 57:43


18,5 kilometer: Eric Hoogerbrug 1:36:46, Tracey Jewell 1:36:51, Peter van den Hoof 1:37:10, Johan Westervelt 1:37:20, Linda de Vries 1:43:20, Linda Rexwinkel 1:44:04, Paul Stortelder 1:47:03, Andries Stortelder 1:50:14


27,5 kilometer: Gerrit te Lindert 2:13:14, Evelien Hillen 2:23:27, Henk Lammers 2:29:17

Marathon: Henrie Drenthel 4:05:31

 BOMENKAP…    EERSTE STAP!!!
 
In de afgelopen week zijn er enkele bomen gekapt bij “ de oprijlaan” naar het AVA`70-complex. Hiermee zijn voorzichtig de eerste werkzaamheden ingezet op weg naar onze nieuwe accommodatie. Het zou te kort door de bocht zijn om nu al van een definitieve bouwstart, maar toch…

Nu we het toch over de bocht hebben. De bomen zijn ongeveer 30 centimeter boven de grond afgezaagd en dat betekent dat sporters die met de auto naar de Hamelandbaan komen, hier toch wel enige rekening mee moeten houden. Bij het opdraaien van de parkeergelegenheid en het verlaten van het complex is het dus goed opletten geblazen. De afgezaagde overblijfselen zijn wel enigszins gemarkeerd met een oranje pilon, maar met name `s avonds zal dit niet altijd even goed zichtbaar zijn. Houdt hier s.v.p. rekening mee!  

 

                               DAT KAN!!!

Kun je door een blessure niet meer hardlopen, ben je gestopt vanwege tijdgebrek of is er een andere reden dat je geen lid meer bent van AVA`70?

Er is nu de mogelijkheid om toch nog op de hoogte te blijven van alle wetenswaardigheden van de club. Je kunt namelijk donateur worden van AVA`70. Voor €25,00 steun je de vereniging en ontvang je bovendien elk kwartaal de Sprint.
Vul het aanmeldingsformulier in en wordt donateur!  

Aanmeldformulier

 

Aalten, februari 2012  
 Aan alle leden van AVA’70 en de ouders van de jeugdleden.
Uitnodiging ledenvergadering
Hierbij nodigen wij u uit voor de algemene ledenvergadering, te houden op donderdag 29 maart 2012, om 20.30 uur in het clubgebouw van AVA’70, Bredevoortsestraatweg 110-a te Aalten.

Marco Rutgers zegeviert op nieuw parcours Engbergenloop

 
Door Benno Stevering
GENDRINGEN – Marco Rutgers, langeafstandloper uit Doetinchem won zondagmiddag overtuigend in Gendringen de 31e Engbergenloop over tien kilometer zowel overall als in de klasse veertig plus masterklasse. De Argonaut zette op het mooie, nieuwe crossparcours een tijd neer van 36.37 minuten. Daar waar Rutgers bij de mannen won, was het de Hengelose Mariëtte ten Bokkel van de organiserende vereniging Atletico’73 die de wedstrijd bij de vrouwen naar haar hand zette in 42.22 minuten. De vijf kilometer werd een prooi voor Mark te Brake van AVA’70 uit Aalten.

Voor winnaar Rutgers bracht de eindzege op de tien kilometer voldoening. De Doetinchemmer toonde zich zichtbaar content na de wedstrijd:  ‘’Na de eerste ronde wist ik vanuit de kopgroep weg te lopen om vervolgens alleen de wedstrijd te maken! Ik voelde me lekker en met de nodige extra inzet wist ik mijn achtervolgers voor te blijven. Op de atletiekbaan richting finish had ik nog zo’n 200 meter voorsprong. Twee weken lang ondervond ik last van een rechterheupblessure na een val bij het schaatsen. Ik
had de afgelopen periode na mijn 2e plek overall in de Beekse bosloopcompetitie totaal niet hardgelopen. Misschien heeft die rust me goed gedaan! Het nieuwe parcours in Engbergen betekende een duidelijk verbetering. Wel waren de zware, koppige bulten in het Engbergenbos wederom  een zware belasting. Het hakte er flink in. Je merkt wel dat je uiteindelijk er sterker door wordt en meer kracht krijgt. Lof voor de organisatie. Mijn doel is om straks bij het NK halve marathon in Venlo op 25 maart onder de 1.18 uur te lopen. Misschien dat schema’s van PK mij daar nog verder mee kunnen helpen. In het najaar verwacht ik nog een marathon te volbrengen.’’ De 21-jarige middenlangeafstandloper Remi Rondeel van Argo moest koploper Rutgers bij de heuveltjes na 3 kilometer loslaten. Toch wist hij in de slotfase weer wat in te lopen op de latere winnaar en werd een uitstekende tweede. Voor Rondeel die niet achterom keek op zijn mede-achtervolger Gerton Prinsen van ASV uit Eibergen, betekende dit een stimulans voor zijn trainingsarbeid bij coach Stefan Scanu die overigens zelf zesde werd. Mariëtte ten Bokkel uit het Gelderse Hengelo dankte trainster Wilma Bod voor haar schema’s en begeleiding na afloop van haar zege: ‘’Het gaat weer goed. Hier in de echte crossloop van Gendringen had ik geen tegenstand. In januari werd ik eerste vrouw in de marathon van het Duitse Kevelaar in 3.16 uur. In Venlo hoop ik bij het NK halve marathon onder de 1.30 te lopen. Mijn record dateert uit de CPC loop met 1.27 uur. Op tweede Paasdag loop ik mee in de marathon van Utrecht. Op de halve en op de hele marathon wil ik mijn zilveren medaille trachten te prolongeren. Verder staat in september het Nk tien kilometer nog op het programma.’’  Carmen Molenaar uit Ulft werd de tweede dame in 51.12 minuten. Opmerkelijke prestaties waren er verder voor  Ab Huntink uit Doetinchem bij de zestig plus categorie met een winnende tijd van 41.28 minuten.  Bij de vijftigers was survivalcrack Henk van Zantvoort uit Ulft de beste met 42.16 minuten.  De vijf kilometer leverde een prooi op voor de 17-jarige loper Mark te Brake van AVA’70 uit Aalten met 16.53 minuten. Veteraan Henri te Braak van Ciko’66 werd tweede in 17.25 minuten. Beiden gingen hard weg, waarna Te Brake een gaatje kreeg en deze wist uit te bouwen en won. David van Bergen van Argo uit Doetinchem wist bij de heuvels in het bos weg te lopen tijdens zijn inhaalrace op volger Peter Weinans van Atletico’73 om vervolgens de derde plek op te eisen in 17.38 minuten. Vijftiger Jos Slutter uit Varsselder van Argo werd eerste in zijn categorie met 18.31 minuten. De 74-jarige Dirk Nusselder van Argo pakte de winst bij de zestig plus categorie. Bij de vrouwen was het survivalatlete Bianca Rougoor van Atletico’73 die 20.50 minuten realiseerde. In haar eerste wedstrijd na een periode van rust, zorgde Els Moorman uit Doetinchem voor een tweede tijd van 21.23 minuten. De jaarlijkse Engbergenloop kenmerkte zich door een uitstekende sfeer met als vanouds start en finish op de atletiekbaan. Op het parkeerterrein bij de atletiekbaan was het enigszins drassig. Dat ondervond Henk Woolschot van Argo die met zijn auto vast kwam te zitten in de blub. Met een sleeptouw en wat hulp was het euvel snel verholpen. Het betekende dubbel pech voor Woolschot. Met zijn elfde plek net niet bij de eerste tien en straks de auto weer moeten wassen! De organisatie van Atletico’73 kreeg ook een groot aantal deelnemers uit het Duitse Haldern aan de start. Het nieuwe parcours van de lange afstanden ging voor een deel door het nieuw ontwikkelde natuurgebied van Engbergen, waarbij ook over het nieuwe bruggetje bij het Diekshuus wordt gelopen. Hoewel beide afstanden iets korter zijn dan voorheen, zijn zij nagenoeg even pittig gebleven.Vanmorgen werd in Gendringen de Engbergenloop gehouden.
Dit jaar trokken er weer diverse AVA'70 atleten naar deze wedstrijd die op alle afstanden een nieuw parcours hadden.
De uitslagen zijn binnen, en we kunnen u vertellen dat Mark te Brake met een nieuw PR van 16:53 min de grote winnaar is geworden op de 5 km. Er werd nog een PR gelopen en wel door Lenie Wamelink!
UITSLAGEN
Klik op de afbeelding voor meer foto's 

Engbergenloop 2012

  
   

AVA`70 KRIJGT DEFINITIEF NIEUWE BAAN

    
Dinsdag 21 februari 2012 zal definitief de AVA`70-geschiedenisboeken in gaan, als de dag dat de gemeenteraad van Aalten definitief het licht op groen zette voor een nieuwe atletiekbaan.
In een eerder stadium had het College van B & W de raad het voorstel gedaan, om geld beschikbaar te stellen voor de aanleg van een 300-meter kunststof atletiekbaan met daarnaast sprintlanen, een verspringbaken een binnenterrein van natuurgras. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 21 februari, ging de meerderheid van de raadsleden akkoord (17 stemmen voor en 4 tegen) met het voorstel van B &W en zette daarmee het licht definitief op groen voor de nieuwe atletiekaccommodatie voor AVA`70.
Een uitgebreide vertegenwoordiging van AVA `70 was in de raadszaal getuige van de positieve besluitvorming en toonde zich uiteraard zeer tevreden met de uitslag. Dat een aantal AVA-leden zelfs de trainingsavond aan zich voorbij liet gaan, om bij de raadsvergadering aanwezig te zijn, toont de betrokkenheid bij de vereniging.
Nu de atletiekbaan er daadwerkelijk komt, kan AVA`70 ook verder met het ontwikkelen van de toekomstplannen. Het is immers de bedoeling, dat er op de huidige locatie ook een fonkelnieuw clubgebouw verschijnt. Daarnaast zal er worden gewerkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid en hierbij wordt tevens de uitbreiding van de parkeergelegenheid meegenomen.
De procedure, om te komen tot de definitieve aanleg van een nieuwe atletiekaccommodatie, had veel weg van een marathon, maar uiteindelijk werd de finish dan toch bereikt!!   

 11 Maart-20121,5km  recreatieloop jeugd   10.15u  
3  km  recreatieloop M/V      10.30u 
15 km  recreatieloop M/V     10.55u  
7,5km  recreatieloop M/V     11.15u


Nu de winter langzaam plaats maakt voor de lente, kunnen de schaatsen weer in het vet en de hardloopschoenen te voorschijn gehaald worden. Een mooie gelegenheid om deel te nemen aan de clinic “lopen voor beginners”, die AVA`70 ook dit voorjaar wederom organiseert.
Bent je minimaal 18 jaar en heb je weinig tot geen hardloopervaring, dan is dit een mooie gelegenheid de stap te wagen en aan te sluiten bij deze cursus. Onder deskundige leiding wordt er gedurende 10 weken gewerkt aan de grondbeginselen van het hardlopen, waarbij naast het lopen ook aandacht wordt besteedt aan het schoeisel, de warming-up, lichaamshouding e.d.
De eerste trainingsavond vindt plaats op maandag 19 maart a.s. om 19.30 uur op de AVA`70-baan, Bredevoortsestraatweg 110a in Aalten.
Het inschrijfgeld bedraagt € 35,00 voor de gehele cursus en hierbij is inbegrepen:

Mark te Brake wint GOK crosscompetitie
Afgelopen zaterdag werd in Heerde de laatste crosswedstrijd gelopen die meetelde voor de GOK crosscompetitie.
De thermometer gaf temperaturen aan van onder de – 10 gr Celsius maar de bikkels van AVA70 lieten zich daardoor niet afschrikken. Een laagje sneeuw maakte het winterse plaatje compleet. Het parcours was ondanks de sneeuw prima te belopen.
Bij de AB junioren gingen Mark te Brake en Bram Tolkamp van start. Deze heren lieten meteen zien met welke intentie ze naar Heerde waren gekomen.

Hardlopen voor het goede doel houdt veel mensen bezig. Het aanbod van goede doelen wordt elk jaar groter en steeds meer initiatieven worden gehouden om hiervoor geld in te zamelen. Er is veel geld nodig voor onderzoek of welzijn voor kinderen. Wij hebben 3 doelen gekozen omdat leden van AVA ' 70 hieraan meedoen of het evenement zelf mede organiseren.

Klik op onderstaande Logo's om nader kennis te maken:

  
 
 
 
 

Reminder.

GEMEENTERAAD BESLIST DEFINITIEF OVER NIEUWE ACCOMMODATIE AVA`70
 
 
De raadsvergadering van dinsdag 21 februari a.s. zal door AVA`70 met meer dan gemiddelde belangstelling worden gevolgd. De raad moet dan immers definitief een besluit nemen over het voorstel van het College van
B & W, dat 400.000 euro beschikbaar wil stellen voor de aanleg van een nieuwe atletiekaccommodatie. Als de gemeenteraad instemt met het voorstel, dan kan deze zomer worden begonnen met de aanleg van de nieuwe 300-meterbaan op het huidige sportcomplex. Het college van B & W heeft eerder al aangegeven achter de plannen te staan en de raad heeft eind 2011 al budget opgenomen in de begroting.
De investering omvat de aanleg van een vierlaans kunststof baan van 300 meter, 6 sprintlanen en daarnaast ruimte voor speerwerpen, verspringen en natuurgras op het binnenterrein. Daarnaast kan AVA`70 haar plannen voor de bouw van een nieuwe kleed accommodatie ten uitvoer brengen en daarmee gaat een grote wens van de nog steeds groeiende vereniging in vervulling.
Als alles volgens plan verloopt, zou de nieuwe accommodatie in het voorjaar van 2013 in gebruik kunnen worden genomen.
Instemming van de plannen voor de aanleg van de nieuwe accommodatie is voor AVA`70 dan ook bijzonder belangrijk voor het toekomstperspectief van de vereniging!
De raadsvergadering op dinsdag 21 februari is openbaar en het is te hopen, dat veel AVA`70-leden aanwezig zullen zijn en daardoor hun betrokkenheid bij de vereniging tonen! 
 Clubgenoot Mark te Brake nam zondag deel aan de 43e editie van de Mastboscross. Het was de vierde wedstrijd van het Nationaal Crosscircuit en was daarmee gelijk ook de finale van deze kompetitie.De omstandigheden waren extreem, want er lag een witte sneeuwdeken op het parcours en bovendien gaf de thermometer een temperatuur van -10 graden Celsius aan. Desondanks stond de gehele Nederlandse top aan de start en het beloofde dan ook een prachtige wedstrijd te worden. Mark, uitkomende bij de categorie Junioren B, startte gelijk met de Junioren A, en moest 5350 meter afleggen. Na het nodige duw- en trekwerk bij het vertrek kwam te Brake lekker in zijn ritme en liep kort achter de kopgroep. Hoewel het enigszins onduidelijk was op welke plek Mark doorkwam bij het ingaan van de laatste ronde, wist onze talentvolle clubgenoot het tempo hoog te houden tot de finish. Te Brake kwam als 8e junior B over de meet in een uitstekende tijd van 18,01 minuten. Een fraaie plek in het sterk bezette deelnemersveld in het steenkoude Breda en Mark was dan ook meer dan tevreden met het resultaat van deze wedstrijd. In het eindklassement vinden we Mark te Brake terug op een prachtige 7e plaats van het Nationaal Crosscircuit en hij heeft daarmee aangetoond in de sterk bezette wedstrijden heel goed met de top mee te kunnen!


  
Zondag vond in Apeldoorn de Midwinter Marathon plaats en de wedstrijd deed haar naam alle eer aan. Met man en macht was er in de dagen voorafgaand aan het evenement gewerkt om het parcours sneeuwvrij te maken. Op
 De wedstrijddag zelf bleef de temperatuur ver onder het vriespunt, maar dat weerhield maar liefst een recordaantal van ruim 11.000 atleten en atletes er niet van om aan de start te verschijnen. Onder hen waren diverse (mogelijk toekomstige)AVA`70-leden, die uitkwamen op verschillende afstanden. Dat daarbij, ondanks de vrieskou, de nodige zweetdruppels werden verloren toonde eens te meer aan, dat onze clubgenoten uit het goede hout gesneden zijn….

Vier podiumplaatsen voor Ava’70

Vier leden van Ava’70 hebben in Beek een podiumplaats weten te bemachtigen. Dit werd duidelijk na de derde en tevens laatste wedstrijd van de Winterbosloop competitie. De afgelopen drie zondagen werd er op een onverhard crossparcours in het Montferland gestreden om de prijzen. De derde wedstrijd werd gekenmerkt door zware omstandigheden. Dit had alles te maken met een temperatuur van ver onder het vriespunt.

.

 Ruben Boekelder haalde een mooie prijs op in Beek

Vanmorgen telde de thermometer -10 grd, dit maakte voor de Bikkels van Ava'70 niets uit. Zij liepen mee op de 1, 2 en 5 Km in het heuvelachtige bos  bij 't Peeske in Beek.
Er werden door de meeste atleten ondanks de dunne sneeuwlaag toch mooie tijden gelopen.

Uitslagen
Meer foto's, klik op onderstaande foto. 
3e Bosloop Beek 2012

Zomaar..

Ruben Boekelder wint in Gendringen

Ruben Boekelder heeft in Gendringen de Engbergenloop gewonnen. Op de 1,3 kilometer won hij de tweestrijd met zijn clubgenoot Stan Prinsen. De twee jeugdige leden van Ava’70 zijn erg aan elkaar gewaagd. Twee weken geleden waren de rollen nog omgedraaid, toen bleef Prinsen, Boekelder ruim voor. In Gendringen liep Boekelder naar een tijd van 05:05 minuten. Prinsen kwam tien tellen later over de streep.
De weersomstandigheden waren alles behalve ideaal. Vlak voor de start van de zes kilometer begon het hard te regenen. Dit weerhield een grote groep Ava’70-leden niet om gewoon van start te gaan. Gerrit Dijkslag hield goed stand in het sterke deelnemersveld. Hij kwam binnen na 20:48 minuten. Jan Wevers (21:33 min) liep na lange tijd weer een wedstrijd. Wevers ging voor zijn doen hard van start. Ondanks deze snelle start kon hij het tempo toch hoog houden. Met deze tijd won hij de strijd bij de mannen boven de vijftig. Erwin Wamelink en Luuk te Brake liepen aan het begin van de wedstrijd met elkaar op. In het zwaarste gedeelte van de wedstrijd moest Te Brake zijn clubgenoot laten gaan. Wamelink (22:54 min) bleef Te Brake (23:24 min) uiteindelijk een halve minuut voor. Wim Brinkman (23:31 min) kwam niet veel later over de streep. Arno Kastein kwam voor het laatst in actie tijdens de 3dNb novembercross competitie. Kastein ging rustig van start en kon het tempo naarmate de wedstrijd vorderde iets opschroeven. Kastein was erg tevreden met zijn 25:10 minuten. Jan Rademaker (26:17 min) komt normaal gesproken in actie op de lange afstand. In Gendringen bewees Rademaker ook de wat kortere afstand goed te beheersen. Veteraan Ton Roks werd knap derde bij de mannen boven de zestig. De 67-jarige Roks kwam binnen na 27:19 minuten.

Bij de dames kaapte Katja Demkes de derde plaats weg bij de vrouwen.
Demkes (24:56 min)liep een erg sterke wedstrijd en noteerde een mooie tijd onder de 25 minuten. Heidie Jentink was de vierde vrouw die de finishlijn passeerde. Jentink liep over haar zes kilometer 25:11 minuten. Ingrid van Zolingen (26:18 min) liep op het afwisselende parcours in Gendringen naar een mooie vijfde plaats. Achter de eerder genoemde dames van Ava’70 kwam Marieke Prinsen binnen. Prinsen werd zesde in een tijd van (27:02 min). Nicole Mateman (30:47 min) settelde zich met haar negende plaats ook knap in de top tien. Diekje Huitink (33:40 min) bleef na een sterk laatste deel Annie Buesink (33:43 min) net voor. Lenie Wamelink heeft zich aan het begin van vorig jaar aangesloten bij Ava’70. Wamelink kwam erg tevreden over de streep na 38:28 minuten.

Esther Boekelder zorgde net als haar oudere broer Ruben voor succes. Met haar tijd van 05:47 minuten werd Boekelder tweede op de 1,3 kilometer.

Binnenkort onder dit logo alles over de  Gerard Tebroke Memorialloop.

Wouter Gijsberts hervindt zich in Engbergenloop met fraaie zege
ENGBERGEN/GENDRINGEN - Wouter Gijsberts uit Doetinchem won zondagmiddag onder zware, gure regenachtige omstandigheden de jaarlijkse Engbergenloop over 12 kilometer in een tijd van 43.25 minuten. ‘’Twee jaar geleden won ik hier nog in een drie minuten snellere eindtijd. Dat was vandaag niet realistisch. Ik ben daarom bewust rustig gestart, maar wel alleen in eigen tempo de wedstrijd gemaakt en dat hakt er ook flink in. Van oktober tot januari had ik niet getraind. Mijn conditie was niet goed en ik kwam duidelijk inhoud tekort. Toch heb ik weer aansluiting gezocht bij de groep van Titus Fierkens van de Liemers. In Engbergen was het drassig en erg pittig om te lopen. Het kostte me veel energie om overeind te blijven. Soms ging ik bijna onderuit op het parcours. Het is wel goed voor je motivatie om te weten waar je staat. Met mijn nieuwe baan als vertegenwoordiger bij Doetinchem parketvloeren zal ik wat minder trainen. ’’ De 41-jarige plaatsgenoot Marco Rutgers van Argo was erg content met zijn tweede plek in 45.48 minuten. ’’Het ging geweldig. Langs het water bij het bruggetje haalde ik Gerton Prinsen uit Eibergen in die vrij hard wegging. Per ronde verloor hij vervolgens dertig meter op mij. Voor mijn gevoel zat ik niet al te ver achter Wouter, maar om het gat te dichten kom je snelheid tekort. Duur daarentegen heb ik genoeg en ik kon mijn tempo vasthouden. Als training liep ik de Apeldoorn marathon en won ik de Leuvenheimse Beekloop over 15 kilometer. Als laatste test voor de Rotterdam marathon op 10 april start ik nog op de 30 km in Vorden, waarna ik volledig vertrouwen heb in een goede afloop bij de Fatimaloop.’’ De 36-jarige Prinsen kreeg geen grip en kon onvoldoende snelheid maken en werd derde voor Ronald van Aalten van Atletico’73. Argonaut Paul Huls werd vijfde, gevolgd door Raymond Schuurman uit Dinxperlo en Carel Lueb uit Wehl. Carel Stortelder liep voorafgaande aan zijn 12 kilometer in Engbergen nog even de Baggerloop in Didam mee. Met 51.07 was het langeafstandloopster Mariette ten Bokkel van Atletico’73 uit Hengelo die bij de vrouwen won in 53.16 minuten. ‘’In het bos was het best zwaar. Op de vlakke gedeeltes wist ik aan te zetten. Ik ben net 50 jaar geworden. Toch zit er nog genoeg progressie in mijn prestaties. Zo wil ik dit jaar drie marathons lopen: Enschede, Amsterdam en Eindhoven. Daarvoor zal ik in een aantal wedstrijden bewust de concurrentie opzoeken.’’ Suzan Zweers van Atletico’73 uit Doetinchem won de strijd om de tweede en derde plek van haar plaatsgenote Els Moorman die herstellende is van een voetoperatie. Hun tijden waren respectievelijk 56.08 en 56.52 minuten. Thijmen Kupers uit Lengel, lid van Atletico’73, had een redelijk goede winter gelopen en won de zes kilometer bij de mannen in 18.57 minuten. Lars Duistermaat uit Winterswijk, lid van Archeus die in de eerste kilometer het tempo bepaalde, liet zich al snel inhalen door de redelijk in vorm verkerende Kupers. Nadat Duistermaat enige tijd het spoor volgde van Kupers moest hij tempo laten zakken. Eerstejaars senior Kupers, die blij is met zijn huidige niveau, gaf aan: ’’Ik had een redelijk hoog tempo en kon soepel doorlopen. Eenmaal op de atletiekbaan kon men zien dat ik toch een aardig gat had geslagen. Als ik de limiet van 1.50 minuten op de achthonderd meter voor het EK onder de23 jaar weet te realiseren zou dat mijn eerste interlandwedstrijd worden straks.’’ Eerst wacht hem nog de Fatimaloop en de Batavierenloop. Duistermaat liep een sterke midwintermarathon in Apeldoorn en onlangs in Schoorl een snelle tien kilometer in 33.31 minuten. Survivalrunner Gerrit te Grotenhuis uit de Heurne vond bijna aansluiting, maar moest genoegen nemen met een derde stek. Gerben Schreurs die kampte met conditieachterstand, werd vijfde voor Henri te Braak van Ciko’66. Saskia Weinans uit Ulft, net als Kupers, lid van het Running Team Achterhoek streek de winst bij de vrouwen op in 22.28 minuten. De Nederlands Kampioene indoor: ‘’Ik was niet van plan om vandaag hard te gaan. Toch draaide ik een hoog tempo en kende geen moment van verzuring. Samen met de nummer twee, Lisa te Molder verblijven we straks een trainingsweek op Papendal. Verder richt ik me op regionale wedstrijden tot vijf kilometer.’’ Lisa hield het verschil beperkt op Saskia. Toch probeerde ze dichterbij te komen wat uiteindelijk niet lukte. Katja Demkes uit Lievelde werd derde dame. Sten Schaper van Argo won de drie kilometer in 11.08 minuten. Mayke Nusselder van Argo legde beslag op de eerste plek bij de vrouwen in 14.40 minuten. De Engbergenloop werd georganiseerd in een gemoedelijke sfeer, door atletiekvereniging Atletico’73 onder auspiciën van de KNAU en trok in totaal bijna 300 deelnemers. Voorzitter Gerard Jansen van Atletico’73 praatte het evenement op voortreffelijke wijze aaneen. Alle deelnemers kregen een fraaie, warme muts als herinnering aan hun ontberingen.

Uitslagen Engbergenloop 2011: 12 kilometer Mannen Overall: 1. Wouter Gijsberts (Doetinchem) 43.25 minuten, 2. Marco Rutgers (Argo) 45.28, 3. Gerton Prinsen (ASV) 47.20, 4. Ronald van Aalten (Atletico’73) 49.32, 5. Paul Huls (Argo) 49.51, 6. Raymond Schuurman (Dinxperlo) 50.09, 7. Carel Lueb (Argo) 50.12, 8. Peter van de Pol (Ciko’66) 50.38, 9. Erik Bakker (Friesland) 50.45, 10. Guus Elfring (Lobith) 50.52. 12 kilometer Mannen Veteranen I: 1. Marco Rutgers (Argo) 45.48 minuten, 2. Ronald van Aalten (Atletico’73) 49.32, 3. Carel Lueb (Argo) 50.12. 12 kilometer Mannen Veteranen II: 1. Paul Huls (Argo) 49.51 minuten, 2. Erik Bakker (Friesland) 50.46, 3. Guus Elfring (Lobith) 50.52.  12 kilometer Vrouwen: 1. Mariette ten Bokkel (Atletico’73) 51.07 minuten, 2. Susan Zweers (Atletico’73) 56.08, 3. Els Moorman (Argo) 56.52. 6 kilometer Mannen Overall: 1. Thijmen Kupers (Atletico’73) 18.57 minuten, 2. Lars Duistermaat (Archeus) 19.16, 3. Gerrit te Grotenhuis (Rops en Running-Aalten) 19.28, 4. Jorik van Egdom (VAV) 19.34, 5. Gerben Schreurs (Archeus) 20.10, 6. Henri te Braak (Ciko’66) 20.13, 7. Tom Baak (Archeus) 20.30, 8. Gerrit Dijkslag (AVA’70) 20.48, 9. Dimitri Stefas (Argo) 21.23, 10. Jan Wevers (AVA’70) 21.33. 6 kilometer Mannen Veteranen I: 1. Henri te Braak (Ciko’66) 20.13 minuten, 2. Gerrit Dijkslag (AVA’70) 20.48, 3. Dimitri Stefas (Argo) 21.23. 6 kilometer Mannen Veteranen II: 1. Jan Wevers (AVA’70) 21.33 minuten, 2. Jos Slutter (Argo) 22.02, 3. Ab Huntink (Doetinchem) 23.21.  6 kilometer Vrouwen: 1. Saskia Weinans (Atletico’73) 22.28, 2. Lisa te Molder (RTA-Zieuwent) 22.58, 3. Katja Demkes (AVA’70) 24.56, 4. Heidi Jentink (AVA’70) 25.21, 5. Ingrid van Zolingen (AVA’70) 26.18. 3 kilometer Mannen: 1. Sten Schaper (Argo) 11.08 minuten, 2. Bram van Aalten (Atletico’73) 12.27, 3. Bernard Overman (Atletico’73) 13.03, 4. Thijs van Aalten (Atletico’73) 13.04, 5. Dirk Mulleman (Atletico’73) 13.27.  

Routinier Jochem Bruggink achterhaald in slotfase van zware survival strijd Belg De Cooman
Door Benno Stevering
GENDRINGEN – ‘’Ik was vooraf vanwege blessureperikelen niet de favoriet, maar als ik ga wil ik ook voluit gaan. Maar ja, hoe diep wil je survivallen! Ik heb er hard genoeg voor gestreden. Voor ons is het niet belangrijk dat we schoon over de streep komen, maar wel zonder blessures.’’ Het resultaat uitte zich zondag tijdens de jaarlijkse, zware TSC survivalrun over 18 kilometer met 62 hindernissen in een fraaie overwinning voor de 28-jarige Jochem Bruggink uit de Heurne met een tijd van 2.05.38 uur. De evenoude De Cooman uit het Belgische Gent, die nagenoeg de gehele wedstrijd domineerde, werd geklopt in de slothindernis en klokte 2.05.52 uur. Ondanks zijn verwijzing naar een tweede plek, behield hij zijn eerste plaats in het tussenklassement van het Top Survival Circuit met drie zeges uit vijf wedstrijden. Bruggink won, maar gaat met meer zelfvertrouwen de rest van de competitie in. Joep Brinkers uit Eibergen was tevreden met zijn vierde plaats achter Danny Hagebeek uit Ureterp maar ondervond wel hinder van de kou. De 46-jarige Lia Nummerdor uit Vragender had 3.41.38 uur nodig om als enige vrouw op deze afstand de kou te trotseren in de strijd tegen de elementen. Joost Veldhorst uit de Heurne won de RUC-wedstrijd. Linda Schoenmakers uit Breda won afgetekend voor Liesbeth de Feyter uit Baal. Ellen Gussinklo uit Aalten werd vierde voor Renata Gierkink uit Vragender. De survivalrun van 2011 zorgde in Gendringen voor spectaculaire sportmomenten, waarbij atleten hun beste beentje voor zetten in fantasierijke touwhindernissen.
Tot de swingovers op 500 meter na de start leurde Bruggink aan kop, waarna de Belg die over een hoger looptempo beschikte, hem voorbij spurtte. Onderweg bleek de postmanswalk nog een aardig struikelblok. Het onderlinge verschil liep op een gegeven moment op tot maximaal twee minuten. Daar waar Bruggink raak schoot, was het Michaël de Cooman die miste bij het boogschieten, waarna de achterstand op de koploper van Nederlands Kampioen Jochem Bruggink uiteindelijk kleiner werd. Dit werd echter steeds kleiner. In de slotfase ontpopte zich een strijd tot op het tandvlees. De keus van Bruggink om met snelheid onderlangs het touw in apenhang de finish te bereiken, bleek een gouden greep. ‘’In beginsel mocht hij de wedstrijd maken van mij, maar het verschil moest niet te groot worden. Het gat was groter dan verwacht. Voor mij, gold het verstand op nul te zetten en door te lopen! Het houthakken ging goed. De Duitshof combihindernis gaf nog wat problemen. Het werd tenslotte erg spannend in de slothindernis. Het touw was glad en ik voelde de verzuring al, maar ik had mijn ademhaling onder controle en ging door! Michael wilde mij graag verslaan, maar had dit zelf in de hand. Het was een echte strijd. Dankzij een goede, intensieve behandeling van ondermeer Rudi Bolwerk aan mijn beknelde schouderzenuw kan ik nu weer lekker trainen. Alleen Beltrum heb ik moeten laten schieten. Na het afronden van mijn opleiding ga ik volop aan de bak met mijn bedrijf. Verder blijf ik survivaltraining geven.’’ De Friezen Kerst Wind en Jan Nauta, beiden grote concurrenten, waren afwezig. Michael de Cooman met acht jaar survival ervaring, gaf aan dat hij zijn voorsprong niet wist uit te bouwen. ‘’Mijn energie raakte bijna op. Die snijdende tegenwind en de waterdoorwadingen, gecombineerd met pittige hindernissen maakte het ons wel lastig. De spanning was te snijden.’’ Beide atleten zullen elkaar in het Friese Kootsterstille over drie weken weer tegenkomen. Vorig jaar verkeerde Bruggink in bloedvorm en finishte daar met acht minuten voorsprong op Michael. In juni wacht hen in Harreveld het NK survival TSC. Winnares Lia Nummerdor gaf haar complimenten aan de organisatie van survivalrun Gendringen. ‘’Het is weer iets uitdagender dan vorig jaar. De organisatie weet perfect de juiste balans tussen hindernissen en de schoonheid van de natuur in het parcours te benutten. Ons hele gezin survivalt. Dat geeft mij ook in mijn twaalfde survivaljaar de nodige energie om deze run weer te voltooien.’’ De Belg Frank Logghe uit Snellegem werd eerste veteraan in 2.26.36 uur voor Marcel Wienholts uit Ulft die 2.28.35 uur nodig had. Mister constant, Marcel Scholten uit Meddo, survivaller van het eerste uur, werd in deze klasse zesde.
Het RUC over een afstand van 12 kilometer met 40 hindernissen, kende een afgetekende zege voor het talent Joost Veldhorst uit de Heurne in 1.22.57 uur. Hij legde nadrukkelijk een stempel op de wedstrijd. In de tweede startgroep was het plaatsgenoot Gerrit te Grotenhuis die lekker liep en hem qua tijd het dichtst naderde. De bijna vijftig jarige Bart Dinkelman uit Lochem, maar nog steeds blessurevrij, werd derde bij de veteranen achter Peter Rutjes uit Loil en Rudi Ruesink uit de Heurne. Na het kanovaren duurde het even voordat de deelnemers hun handen weer op temperatuur kregen. Ruesink liep lange tijd voor Rutjes. Meervoudig kampioen Rutjes bezig met zijn comeback na enkele jaren afwezigheid in het circuit, profiteerde van de misstap van Ruesink bij het boogschieten en werd eerste bij de veertig plussers in 1.33.12 uur. Ruesink klokte 1.35.25 uur, terwijl Dinkelman in 1.40.41 uur over de meet kwam. Henk Krabbenborg uit Aalten pakte de vierde plek, terwijl Henk van Zantvoort de plaatselijke favoriet de achtste plek opeiste in 1.46.33 uur. Winnaar Veldhorst liep soepel. ‘’Het was geen 1 op 1 strijd zoals bij het TSC. De combinatie van klimmen en hardlopen uit zich voor mij, ondanks de gure wind in een goed resultaat. Ik lag direct op kop en wist vol op tempo door te trekken. Ondanks dat ik thuisvoordeel had, vielen de omstandigheden tegen. Dit is mijn vierde RUC seizoen. Voor het algemeen klassement heb ik nu vijf van de zes wedstrijden gelopen. Kootstertille kent het NK RUC. Als drievoudig Nederlands Kampioen RUC zal ik daar over drie weken mijn titel verdedigen. Zowel wij als de TSC-deelnemers ondervonden geen last van opstopping bij de hindernissen. Wel moet je elkaar wat gunnen, vinden wij als sporters, dus blijf goed kijken wie er passeert in de touwen!’’
Het parcours van de survivalrun in Gendringen was bestemd voor de echte ‘bikkels’. Over drie dagen verdeeld kwamen er daarvan duizend uit heel Nederland aan de start. De tientallen hindernissen en de gure kou gaven de survival een meerwaarde als het om extremen ging. Men moest dan ook diep gaan om ongeschonden de finish te halen. Met pijn en vermoeidheid vetrokken gezichten, hangend in de touwen, werd er gevloekt en getierd. Voldaan ging men tenslotte huiswaarts. De uitdaging was volbracht. Toch waren dankzij de goede aanwijzingen van de vele vrijwilligers de hindernissen te doen. Lof voor alle parcoursbouwers. De survivaleditie van 2011 zorgde in Gendringen wederom voor spectaculaire sportmomenten.
UITSLAGEN ENGBERGENLOOP 2011

            UITSLAGENLIJST - 1,2 KM TM 6

Plts  StNr  Naam            Vereniging/Woonplts  GbJr Uitsl Categ Tijd   Km/Uur Tijd/Km
----- ----- ------------------------- -------------------- ---- ------ ----- -------- ------ -------
  1  501 Jorben Kraan        Christoffel Gendring 2005   1e m6     7:35 10,681   5:37 
  2  502 Sil Garritsen       Argo         2005   2e m6     7:59 10,146   5:54 
  3  503 Levi Kuiperij       Bontebrug       2005   3e m6     8:06 10,000   5:59 
  4  504 Svea Gerritsen       Antonius Ulft     2005   1e v6     8:07  9,979   6:00 
  5  505 Janneke Vet        Antonius Ulft     2006   2e v6     8:24  9,643   6:13 
  6  506 Pelle Westerhof      Woelwaters Ulft    2005   4e m6     8:33  9,474   6:19 
  7  507 Levi van Telgen      Bontebrug Silvolde  2005   5e m6     8:56  9,067   6:37 
  8  508 Kaya Wassink        Bontebrug       2007   3e v6     9:44  8,322   7:12 
  9  509 Tom ter Bogt        Mariaschool Ulft   2005   6e m6     9:45  8,308   7:13 
  10  510 Thom Wassink        Bontebrug       2006   7e m6     9:54  8,182   7:19 
  11  511 Levi Roeterink       Mariaschool Ulft   2006   4e v6     9:55  8,168   7:20 
  12  512 Ivan Wassink        Bontebrug       2005   8e m6    10:20  7,839   7:39 
  13  513 Nienke Kroezen       Bontebrug       2005   5e v6    10:27  7,751   7:44 
  14  514 Isa Metten         Ds. v Dijkschool Din 2005   6e v6    10:28  7,739   7:45 
  15  515 Raven Wissink       Bontebrug       2007   9e m6    10:29  7,727   7:45 
  16  516 Eryn Wissink        Bontebrug       2005   7e v6    10:47  7,512   7:59 
  17  517 Jente Holthausen      Mariaschool Ulft   2007   8e v6    10:47  7,512   7:59 
  
            UITSLAGENLIJST - 1,2 KM 7-8

Plts  StNr  Naam            Vereniging/Woonplts  GbJr Uitsl Categ Tijd   Km/Uur Tijd/Km
----- ----- ------------------------- -------------------- ---- ------ ----- -------- ------ -------
  1  551 Aron Kuiperij       Bontebrug       2003   1e m78    6:38 12,211   4:54 
  2  552 Myrte Vierdag       Hoeksteen Gendringen 2003   1e v78    6:44 12,030   4:59 
  3  553 Emma de Bruijn       Argo         2004   2e v78    6:45 12,000   4:59 
  4  554 Valentijn Wissing     Argo         2004   2e m78    6:46 11,970   5:00 
  5  555 Dean Schwartz       Christoffel Gendring 2003   3e m78    6:49 11,883   5:02 
  6  556 Didi Hek          Mariaschool Ulft   2003   4e m78    6:51 11,825   5:04 
  7  557 Djermy Honderveld     Marischool Ulft    2003   5e m78    7:04 11,462   5:14 
  8  558 Sjoerd Dammers       Woelwaters Ulft    2004   6e m78    7:08 11,355   5:17 
  9  559 Sverre Gerritsen      Antonius Ulft     2003   7e m78    7:09 11,329   5:17 
  10  560 Bob Jansen         Antonius Ulft     2003   8e m78    7:10 11,302   5:18 
  11  561 Tayyip Dubus        Antonius Ulft     2004   9e m78    7:11 11,276   5:19 
  12  562 Mats Kaiser        Christoffel Gendring 2003   10e m78    7:13 11,224   5:20 
  13  563 Yuli Veenhuis       Argo         2004   3e v78    7:15 11,172   5:22 
  14  564 Jill Jansen        Klimpaal Etten    2003   4e v78    7:16 11,147   5:22 
  15  565 Sydney Kempers       Wis en Wierig Gaande 2003   5e v78    7:19 11,071   5:25 
  16  566 Chiel Roelofs       Mariaschool Ulft   2004   11e m78    7:26 10,897   5:30 
  17  567 Janne Hoegen        Christoffel Gendring 2003   6e v78    7:42 10,519   5:42 
  18  568 Ivo Slutter        Mariaschool Ulft   2003   12e m78    7:55 10,232   5:51 
  19  569 Daan Melten        Ds. v Dijkschool Din 2004   13e m78    7:58 10,167   5:54 
  20  570 Milan Bouwman       Bontebrug       2004   14e m78    8:06 10,000   5:59 
  21  571 Luuk Reijers        Antonius Ulft     2004   15e m78    8:07  9,979   6:00 
  22  572 Elle van Aken       Argo         2004   7e v78    8:13  9,858   6:05 
  23  573 Soraya van Lichtenberg   Bontebrug       2003   8e v78    8:18  9,759   6:08 
  24  574 Anniek van Zuilekom    Argo         2004   9e v78    8:18  9,759   6:08 
  25  575 Milou Odolphy       Argo         2004   10e v78    8:19  9,739   6:09 
  26  576 Aileen Tiemessen      Bontebrug       2003   11e v78    8:24  9,643   6:13 
  27  577 Demi van Egteren                 2004   12e v78    8:31  9,511   6:18 
  28  578 Lisan Robben        Christoffel Gendring 2003   13e v78    8:34  9,455   6:20 
  29  579 Kaya Kleinrensink     Mariaschool Ulft   2003   14e v78    8:41  9,328   6:25 
  30  580 Paulien Hammink      Bontebrug       2003   15e v78    8:46  9,240   6:29 
  31  581 Elin Kuiperij       Woelwaters Ulft    2004   16e v78    8:49  9,187   6:31 
  32  582 Bo Lueb          Mariaschool Ulft   2004   17e v78    9:00  9,000   6:39 
  33  583 Emiel Barink        Bontebrug Silvolde  2004   16e m78    9:34  8,467   7:05 
  34  584 Nikita Mennings      Argo         2003   18e v78    10:06  8,020   7:28 
  
            UITSLAGENLIJST - 1,2 KM 9-10

Plts  StNr  Naam            Vereniging/Woonplts  GbJr Uitsl Categ Tijd   Km/Uur Tijd/Km
----- ----- ------------------------- -------------------- ---- ------ ----- -------- ------ -------
  1  601 Rutger Molenkamp      Drie Linden Silvolde 2001   1e m910    5:28 14,817   4:02 
  2  602 Kyra Keurentjes      Argo         2001   1e v910    5:32 14,639   4:05 
  3  603 Sam Helmink        Atletico '73     2001   2e m910    5:45 14,087   4:15 
  4  604 Esther Boekelder                 2002   2e v910    5:47 14,006   4:17 
  5  605 Iris Bokkers        St. Martinus Mechele 2001   3e v910    5:57 13,613   4:24 
  6  606 Finn Garritsen       Argo         2001   3e m910    5:59 13,538   4:25 
  7  607 Renske Michels       Argo         2001   4e v910    5:59 13,538   4:25 
  8  608 Sam Gademan        Kolkstedeschool Beek 2001   4e m910    6:10 13,135   4:34 
  9  609 Tom Küppers        Argo         2001   5e m910    6:12 13,065   4:35 
  10  610 Anna Vierdag        Hoeksteen Gendringen 2001   5e v910    6:14 12,995   4:37 
  11  611 Daan van Zuilekom     Jan Ligthart Zelhem  2001   6e m910    6:15 12,960   4:37 
  12  612 Ties Centen        Argo         2002   7e m910    6:17 12,891   4:39 
  13  613 Kasper Weijkamp      Christoffel Gendring 2002   8e m910    6:18 12,857   4:39 
  14  614 Florianne Postma      Argo         2001   6e v910    6:26 12,591   4:45 
  15  615 Maud Centen        Argo         2002   7e v910    6:27 12,558   4:46 
  16  616 Barry Roelofs       Mariaschool Ulft   2001   9e m910    6:31 12,430   4:49 
  17  617 Natasja Nieuwenhuis    Argo         2001   8e v910    6:34 12,335   4:51 
  18  618 Patrick Schmitz      Bontebrug       2001   10e m910    6:40 12,150   4:56 
  19  619 Timon Kraan        Christoffel Gendring 2001   11e m910    6:42 12,090   4:57 
  20  620 Bart Slutter        Mariaschool Ulft   2001   12e m910    6:43 12,060   4:58 
  21  621 Malou Bergevoet      Christoffel Gendring 2001   9e v910    6:49 11,883   5:02 
  22  622 Melle Garritsen      Argo         2002   13e m910    6:51 11,825   5:04 
  23  623 Luan Veenhuis       Argo         2001   10e v910    7:06 11,408   5:15 
  24  624 Joost Eringfeld      Voorst        2001   14e m910    7:07 11,382   5:16 
  25  625 Naomi van der vegt     Argo         2002   11e v910    7:08 11,355   5:17 
  26  626 Swen Kuiperij       Woelwaters Ulft    2001   15e m910    7:11 11,276   5:19 
  27  627 Pam Migchelbrink      Argo         2001   12e v910    7:23 10,971   5:28 
  28  628 Hannah Koskamp       Bontebrug       2001   13e v910    7:26 10,897   5:30 
  29  629 Pim Jansen         Antonius Ulft     2001   16e m910    7:29 10,824   5:32 
  30  630 Jill van Aken       Argo         2002   14e v910    7:30 10,800   5:33 
  31  631 Bram Reijers        Antonius Ulft     2001   17e m910    7:31 10,776   5:34 
  32  632 Anne Rewinkel       Antonius Ulft     2002   15e v910    7:43 10,497   5:42 
  33  633 Nina Hoegen        Christoffel Gendring 2002   16e v910    7:49 10,362   5:47 
  34  634 Nina Kuiperij       Bontebrug       2001   17e v910    7:55 10,232   5:51 
  35  635 Liz Duvigneau       Hoeksteen Gendringen 2002   18e v910    7:56 10,210   5:52 
  36  636 Maud Willemsen       Bontebrug       2001   19e v910    7:56 10,210   5:52 
  37  637 Hidde Kroesen       Antonius Ulft     2001   18e m910    8:20  9,720   6:10 
  38  638 Sanne Cornelissen     Dobbelsteen Ulft   2001   20e v910    8:22  9,681   6:11 
  39  639 Kaley Croes        Woelwaters Ulft    2002   21e v910    8:36  9,419   6:22 
  40  640 Pim Mol          Bontebrug       2002   19e m910    8:59  9,017   6:39 
  41  XXX Onbekend                                 9:15  8,757   6:51 
  42  XXX Onbekend                                 9:17  8,725   6:52 
  43  XXX Onbekend                                 9:18  8,710   6:53 
  
            UITSLAGENLIJST - 1,2 KM 11-12

Plts  StNr  Naam            Vereniging/Woonplts  GbJr Uitsl Categ Tijd   Km/Uur Tijd/Km
----- ----- ------------------------- -------------------- ---- ------ ----- -------- ------ -------
  1  651 Ruben Boekelder                 2000   1e m1112   5:05 15,934   3:45 
  2  652 Stan Prinsen                   2000   2e m1112   5:15 15,429   3:53 
  3  653 Luuk Nusselder       Argo         2000   3e m1112   5:23 15,046   3:59 
  4  654 Willie Overman       Ulenhof College Doet 1999   4e m1112   5:31 14,683   4:05 
  5  655 Mathijs Weijkamp      Isala Gendringen   1999   5e m1112   5:32 14,639   4:05 
  6  690 Seline Wessels       Argo         2000   1e v1112   5:33 14,595   4:06 
  7  656 Hanna van Aalten                 2000   2e v1112   5:37 14,421   4:09 
  8  657 Paul van der Woude                2000   6e m1112   5:40 14,294   4:11 
  9  658 Koen Kaalberg       Argo         2000   7e m1112   5:41 14,252   4:12 
  10  659 Tigo Berendsen                  2000   8e m1112   5:42 14,211   4:13 
  11  660 Frans Overman       Atletico '73     1999   9e m1112   5:47 14,006   4:17 
  12  661 Iris Gross-Bolting     St. Martimus Megchel 2000   3e v1112   5:48 13,966   4:17 
  13  662 Luuk Maandag        Argo         1999   10e m1112   5:50 13,886   4:19 
  14  663 Seline Vels        Doetinchem      1999   4e v1112   5:51 13,846   4:19 
  15  664 David de Vooght      Argo         1999   11e m1112   5:54 13,729   4:22 
  16  665 Sophie te Mebel      Argo         1999   5e v1112   5:57 13,613   4:24 
  17  666 Pieter Vierdag       Hoeksteen Gendringen 2000   12e m1112   5:59 13,538   4:25 
  18  667 Geert Koskamp       Bontebrug       1999   13e m1112   6:01 13,463   4:27 
  19  668 Carlijn de Bruijn     Argo         2000   6e v1112   6:02 13,425   4:28 
  20  669 Nina Leijzer        Atletico '73     2000   7e v1112   6:12 13,065   4:35 
  21  670 Stephanie Kok       Argo         2000   8e v1112   6:15 12,960   4:37 
  22  671 Twam Duvigneau       Hoeksteen Gendringen 2000   14e m1112   6:16 12,926   4:38 
  23  672 Kelvin Perez-Peters    Argo         2000   15e m1112   6:26 12,591   4:45 
  24  673 Axel Vrij                    2000   16e m1112   6:26 12,591   4:45 
  25  674 Maayke Giesen       Argo         2000   9e v1112   6:29 12,494   4:48 
  26  675 Valesca Braam       Atletico '73     1999   10e v1112   6:31 12,430   4:49 
  27  676 Milou Reurings       Argo         1999   11e v1112   6:34 12,335   4:51 
  28  677 Jen Rossewij        Dobbelsteen Ulft   2000   17e m1112   6:38 12,211   4:54 
  29  678 Sanne Krebber       St. Martinus Megchel 2000   12e v1112   6:49 11,883   5:02 
  30  679 Demy Visser        Gendringen      1999   18e m1112   6:52 11,796   5:05 
  31  680 Puck                       2000   13e v1112   6:54 11,739   5:06 
  32  681 Jonneke van Empelen    Wegwijzer Dinxperlo  2000   14e v1112   6:55 11,711   5:07 
  33  682 Ella Kraan                    2000   15e v1112   7:05 11,435   5:14 
  34  683 Adinda Kleinrensink    Mariëndaal Arnhem   2000   16e v1112   7:20 11,045   5:25 
  35  684 Merle Odolphy       Argo         2000   17e v1112   7:28 10,848   5:31 
  36  685 Nike de Moor        Woelwaters Ulft    2000   18e v1112   7:35 10,681   5:37 
  37  686 Jurre Sanders       Silvolde       1999   19e m1112   8:16  9,798   6:07 
  38  687 Tobias Hoffman       Gendringen      2000   20e m1112   8:22  9,681   6:11 
  39  688 Celine Wessels       Argo         2000   19e v1112   8:36  9,419   6:22 
  40  689 Martijn Muntenaar     Argo         2000   21e m1112   9:03  8,950   6:42 
   
            UITSLAGENLIJST - 3 KM

Plts  StNr  Naam            Vereniging/Woonplts  GbJr Uitsl Categ Tijd   Km/Uur Tijd/Km
----- ----- ------------------------- -------------------- ---- ------ ----- -------- ------ -------
  1  270 Sten Schaper        Argo         1992   1e msen   11:08 17,757   3:22 
  2  266 Bram van Aalten      Atletico '73     1995   1e m15    12:27 15,880   3:46 
  3  264 Bernard Overman      Atletico '73     1996   2e m15    13:03 15,149   3:57 
  4  265 Thijs van Aalten      Atletico '73     1997   3e m15    13:04 15,130   3:57 
  5  277 Dirk Mulleman       Atletico '73     1997   4e m15    13:27 14,699   4:04 
  6  251 Lars van Bergen      Argo         1998   5e m15    13:31 14,626   4:06 
  7  269 Gerben Ketelaar      Graafschap College  1994   2e msen   13:33 14,590   4:06 
  8  272 Christian van Haselen   Doetinchem      1965   3e msen   13:46 14,361   4:10 
  9  271 Bram Roes         Atletico '73     1997   6e m15    13:49 14,309   4:11 
  10  276 Aike de Heer        Atletico '73     1997   7e m15    14:02 14,088   4:15 
  11  256 Nicholas Mitchell     Atletico '73     1998   8e m15    14:16 13,857   4:19 
  12  279 Rob Blesgraaf       Arnhem        1955   4e msen   14:30 13,634   4:24 
  13  260 Pim van Empelen      Atletico '73     1997   9e m15    14:39 13,495   4:26 
  14  253 Mayke Nusselder      Argo         1997   1e v15    14:40 13,480   4:27 
  15  254 Lisa Thuijs        Argo         1996   2e v15    15:21 12,879   4:39 
  16  252 Kevin ter Horst      Argo         1997   10e m15    15:22 12,866   4:39 
  17  261 Bart Rots         Pius X Varsselder   2002   11e m15    15:30 12,755   4:42 
  18  257 Niels Schmitz       Atletico '73     1997   12e m15    15:40 12,619   4:45 
  19  274 Tom Rewinkel        Almende Wesenthorst  1999   13e m15    15:47 12,526   4:47 
  20  268 Marije Fransen       Atletico '73     1992   1e vsen   17:12 11,494   5:13 
  21  267 Jolien Ketelaar      Iselinge Hogeschool  1992   2e vsen   17:17 11,439   5:14 
  22  259 Emma Matse         Atletico '73     1999   3e v15    17:44 11,148   5:22 
  23  258 Hans Matse         Atletico '73     1963   5e msen   17:45 11,138   5:23 
  24  278 Josje Blesgraaf      Arnhem        1959   3e vsen   19:31 10,130   5:55 
  25  262 Sjoerd Immink       Pius X Varsselder   2001   14e m15    20:56  9,444   6:21 
  26  280 E C Melchers        Lionitas       1962   4e vsen   20:57  9,437   6:21 
  27  275 Nienke Rewinkel      Atletico '73     1996   4e v15    21:35  9,160   6:33 
  28  273 Timo            Pius X Varsselder   2001   15e m15    21:49  9,062   6:37 
   
            UITSLAGENLIJST - 6 KM

Plts  StNr  Naam            Vereniging/Woonplts  GbJr Uitsl Categ Tijd   Km/Uur Tijd/Km
----- ----- ------------------------- -------------------- ---- ------ ----- -------- ------ -------
  1  140 Thijmen Kupers       Atletico '73     1991   1e msen   18:57 17,829   3:21 
  2  164 Lars Duistermaat      Archeus        1986   2e msen   19:16 17,536   3:25 
  3  178 Gerrit te Grotenhuis    Ropes en Running-Aal 1982   3e msen   19:28 17,356   3:27 
  4  176 Jorik van Egdom      VAV          1995   1e m15    19:34 17,267   3:28 
  5  165 Gerben Schreurs      Archeus        1985   4e msen   20:10 16,753   3:34 
  6  109 Henri te Braak       Ciko '66       1965   1e m40    20:13 16,712   3:35 
  7  166 Tom Baak          Archeus        1982   5e msen   20:30 16,481   3:38 
  8  122 Gerrit Dijkslag      AVA '70        1968   2e m40    20:48 16,243   3:41 
  9  124 Dimitri Stefas       Argo         1970   3e m40    21:23 15,800   3:47 
  10  121 Jan Wevers         AVA '70        1959   1e m50    21:33 15,678   3:49 
  11  125 Jos Slutter        Argo         1958   2e m50    22:02 15,334   3:54 
  12  119 Clemens Vollebergh     Nijmegen       1963   4e m40    22:11 15,230   3:56 
  13  120 Rob Wouters        Cifla         1967   5e m40    22:15 15,185   3:57 
  14  108 Zowie ter Hove       Atletico '73     1998   2e m15    22:19 15,139   3:57 
  15  177 Saskia Weinans       Atletico '73     1994   1e vsen   22:28 15,038   3:59 
  16  128 Erwin Wamelink       AVA '70        1991   6e msen   22:54 14,754   4:04 
  17  103 Erwin Kleinrensink     Atletico '73     1969   6e m40    22:55 14,743   4:04 
  18  133 Lisa te Molder       RTA-Zieuwent     1991   2e vsen   22:58 14,711   4:04 
  19  173 Ab Huntink         Doetinchem      1951   3e m50    23:21 14,469   4:08 
  20  111 Luuk te Brake       AVA '70        1993   7e msen   23:24 14,438   4:09 
  21  118 Wim Brinkman        AVA '70        1959   4e m50    23:31 14,367   4:10 
  22  104 Ad Som           Atletico '73     1950   1e m60    23:45 14,226   4:13 
  23  167 Imre Huitink        Lichtenvoorde     1976   8e msen   24:09 13,990   4:17 
  24  183 Stijn Heersink       Bredevoort      1982   9e msen   24:12 13,961   4:17 
  25  131 Marcel Meurs        Argo         1958   5e m50    24:12 13,961   4:17 
  26  186 Ruus Mulleman       Atletico '73     1995   3e m15    24:40 13,697   4:22 
  27  135 Freek Heuvels       Atletico '73     1994   10e msen   24:53 13,578   4:25 
  28  158 Katja Demkes        AVA '70        1972   3e vsen   24:56 13,551   4:25 
  29  143 Andre Heinst        De Liemers      1969   7e m40    25:02 13,496   4:26 
  30  102 R. Reijers         Atletico '73     1967   8e m40    25:07 13,452   4:27 
  31  130 Arno Kastein        AVA '70        1990   11e msen   25:10 13,425   4:28 
  32  156 Huib van Kesteren     Silvolde       1958   6e m50    25:14 13,389   4:28 
  33  137 Koen Fransen        Atletico '73     1994   12e msen   25:19 13,345   4:29 
  34  155 Heidie Jentink       AVA '70        1984   4e vsen   25:21 13,328   4:30 
  35  139 Herman Fransen       Atletico '73     1962   9e m40    25:46 13,112   4:34 
  36  180 Peter van Hal       Argo         1966   10e m40    25:57 13,020   4:36 
  37  105 Henny Steverink      Atletico '73     1963   11e m40    26:12 12,895   4:39 
  38  107 Jan Rademaker       AVA '70        1955   7e m50    26:17 12,855   4:40 
  39  113 Ingrid van Zolingen    AVA '70        1972   5e vsen   26:18 12,846   4:40 
  40  134 Fons Nieuwenshuis     Wehl         1960   8e m50    26:21 12,822   4:40 
  41  157 Wolbrink          Kilder        1950   2e m60    26:31 12,741   4:42 
  42  112 Paul Thuijs        Argo         1966   12e m40    26:34 12,717   4:43 
  43  148 Arjan Kupers        's-Heerenbergh    1971   13e msen   26:37 12,694   4:43 
  44  138 Brigit Overveld      Atletico '73     1965   1e v40    26:44 12,638   4:44 
  45  123 Rob te Brummelstroete   Winterswijk      1971   14e msen   26:48 12,607   4:45 
  46  114 Marieke Prinsen      AVA '70        1973   6e vsen   27:02 12,498   4:48 
  47  145 Ton Roks          AVA '70        1943   3e m60    27:19 12,368   4:51 
  48  171 Robbie Ursinus       Atletico '73     1982   15e msen   27:30 12,286   4:53 
  49  141 Hans Leuverink       Atletico '73     1958   9e m50    27:46 12,168   4:55 
  50  132 Franklin Derksen      Atletico '73     1958   10e m50    28:02 12,052   4:58 
  51  179 Bianca Tieltjes      Ropes en RunningDinx 1978   7e vsen   28:03 12,045   4:58 
  52  175 Trudie de Leest      Gendt         1963   2e v40    28:05 12,031   4:59 
  53  188 Lars Timmermans      Atletico '73     1972   16e msen   28:46 11,745   5:06 
  54  117 H. Duking         Ulft         1946   4e m60    28:50 11,718   5:07 
  55  110 Gert Tolkamp        Atletico '73     1957   11e m50    29:06 11,610   5:10 
  56  181 Erik Venus         Ulft         1971   17e msen   29:19 11,525   5:12 
  57  187 Max Leusink        Klimpaal-Etten    2000   4e m15    29:56 11,287   5:18 
  58  150 Marcel Thuis        Etten         1967   13e m40    29:57 11,281   5:19 
  59  152 Yannick Thuis       Klimpaal-Etten    2000   5e m15    29:58 11,275   5:19 
  60  182 Mico Meuleman       Atletico '73     1961   14e m40    30:04 11,237   5:20 
  61  149 Sarah Temming       Bredevoort      1983   8e vsen   30:04 11,237   5:20 
  62  159 Erna Vink         Atletico '73     1964   3e v40    30:08 11,212   5:21 
  63  116 Nicole Mateman       AVA '70        1979   9e vsen   30:47 10,975   5:28 
  64  142 Faisca Knüfken       SVT-Arnhem      1986   10e vsen   30:53 10,940   5:29 
  65  172 Frans Rooding       Atletico '73     1966   15e m40    31:13 10,823   5:32 
  66  163 Jan Mulder         Atletico '73     1950   5e m60    31:23 10,766   5:34 
  67  106 Nico Kraayvanger      Atletico '73     1954   12e m50    31:24 10,760   5:34 
  68  101 Marijke van Ginkel     Ulft         1968   4e v40    31:40 10,669   5:37 
  69  162 José Bod          Argo         1958   5e v40    32:26 10,417   5:45 
  70  126 Anita Slutter       Atletico '73     1959   6e v40    32:32 10,385   5:46 
  71  144 Karen Plooijer       Atletico '73     1961   7e v40    32:51 10,285   5:50 
  72  188 Lars Timmermans      Atletico '73     1972   18e msen   33:26 10,105   5:56 
  73  161 Diekje Huitink       AVA '70        1965   8e v40    33:40 10,035   5:58 
  74  160 Marc Scholten       Aalten        1968   16e m40    33:41 10,030   5:58 
  75  115 Annie Buesink       AVA '70        1956   9e v40    33:43 10,021   5:59 
  76  136 Carla van Keulen      Atletico '73     1951   10e v40    33:49  9,991   6:00 
  77  174 Sandra Vink        Breedenbroek     1974   11e vsen   34:08  9,898   6:03 
  78  153 Odette Thuis        Atletico '73     1970   11e v40    34:30  9,793   6:07 
  79  151 Myrthe Thuis        Etten         1998   1e v15    35:26  9,535   6:17 
  80  154 Huub Stevering       Atletico '73     1962   17e m40    35:31  9,513   6:18 
  81  127 P. van Aalst        Atletico '73     1959   12e v40    36:53  9,160   6:33 
  82  169 Jan Leenders        Doetinchem      1948   6e m60    36:57  9,144   6:33 
  83  146 Jaqueline Bolder      Argo         1967   13e v40    37:23  9,038   6:38 
  84  147 Astrid Holthausen     Silvolde       1965   14e v40    37:24  9,034   6:38 
  85  170 Theo Geerts        Atletico '73     1961   13e m50    37:38  8,978   6:40 
  86  168 José Gervers        Atletico '73     1959   15e v40    37:39  8,974   6:41 
  87  185 Hanny Huntink       Atletico '73     1957   16e v40    37:46  8,946   6:42 
  88  129 Lenie Wamelink       AVA '70        1959   17e v40    38:28  8,783   6:49 
  

            UITSLAGENLIJST - 12 KM

Plts  StNr  Naam            Vereniging/Woonplts  GbJr Uitsl Categ Tijd   Km/Uur Tijd/Km
----- ----- ------------------------- -------------------- ---- ------ ----- -------- ------ -------
  1   26 Wouter Gijsberts      Doetinchem      1985   1e msen   43:25 16,465   3:38 
  2   30 Marco Rutgers       Argo         1970   1e m40    45:48 15,608   3:50 
  3   24 Gerton Prinsen       ASV          1975   2e msen   47:20 15,102   3:58 
  4   5 Ronald van Aalten     Atletico '73     1966   2e m40    49:32 14,431   4:09 
  5   16 Paul Huls         Argo         1960   1e m50    49:51 14,340   4:11 
  6   33 Raymond Schuurman     Dinxperlo       1977   3e msen   50:09 14,254   4:12 
  7   17 Carel Lueb         Argo         1964   3e m40    50:12 14,240   4:12 
  8   31 Peter van de Pol      Ciko '66       1966   4e m40    50:38 14,118   4:14 
  9   35 Erik Bakker        Friesland       1961   2e m50    50:46 14,081   4:15 
  10   10 Guus Elfring        Lobith        1955   3e m50    50:52 14,053   4:16 
  11   12 Pieter Hubers       Atletico '73     1964   5e m40    51:07 13,984   4:17 
  12   27 Maarten Henseveld     De Heurne       1975   4e msen   52:16 13,677   4:23 
  13   4 Andries Centen       Argo         1964   6e m40    52:32 13,607   4:24 
  14   25 Mariëtte ten Bokkel    Atletico '73     1961   1e v40    53:16 13,420   4:28 
  15   14 Erik Vink         Sinderen       1963   7e m40    54:19 13,161   4:33 
  16   15 Henk Woolschot       Argo         1963   8e m40    54:42 13,068   4:35 
  17   9 Wander Bod         Atletico '73     1957   4e m50    54:59 13,001   4:36 
  18   28 Dennis Jansen       Dinxperlo       1973   5e msen   55:12 12,950   4:37 
  19   6 René Rewinkel       Atletico '73     1964   9e m40    55:25 12,899   4:39 
  20   20 Carel Stortelder      Vitesse '08      1959   5e m50    56:00 12,765   4:42 
  21   32 Ronald Leijzer       Atletico '73     1958   6e m50    56:01 12,761   4:42 
  22   36 Susan Zweers        Atletico '73     1971   1e vsen   56:08 12,735   4:42 
  23   19 Ronnie Ligtenbarg     Argo         1971   6e msen   56:36 12,630   4:45 
  24   29 Els Moorman        Argo         1962   2e v40    56:52 12,570   4:46 
  25   11 Hr van Emden        Argo         1964   10e m40    57:18 12,475   4:48 
  26   23 Ernst Jan de Heer     Atletico '73     1952   7e m50    57:21 12,465   4:48 
  27   13 Mile Pajic         Ulft         1955   8e m50    57:38 12,403   4:50 
  28   3 Martijn Melten       Dinxperlo       1972   7e msen   57:52 12,353   4:51 
  29   18 Henri van Aalst      Atletico '73     1960   9e m50    58:12 12,282   4:53 
  30   34 Frank Duking        Atletico '73     1947   1e m60    58:53 12,140   4:56 
  31   1 Marco Wassink       Ulft         1970   11e m40    59:06 12,095   4:57 
  32   21 Marcel Wanders       Wehl         1959   10e m50    59:36 11,994   5:00 
  33   2 Oscar Wassink       Ulft         1970   12e m40   1:00:15 11,865   5:03 
  34   8 Hr Luttikholt       Gaanderen       1960   11e m50   1:03:59 11,172   5:22 
  35   22 Michel Keuben       Ulft         1963   13e m40   1:08:18 10,466   5:43 
  36   7 Jurgen Kraan        Ulft         1969   14e m40   1:16:05  9,395   6:23 
6:23 
UITSLAGEN ENGBERGENLOOP 2011
Bron Atletico73
AVA-KWARTET ACTIEF IN VREDEN .

Op zaterdagmiddag vertrok een viertal AVA-atleten Winterswijk over de grens, om in Vreden deel te nemen aan de 42e Internationale Volkslauf.

UITNODIGING LEDENVERGADERING.

Aan alle leden van Ava'70 en de ouders van de jeugdleden.
Hierbij nodigen wij u uit voor de algemene ledenvergadering, te houden op donderdag 31 maart 2011, om 20.30 uur in het clubgebouw van AVA’70, Bredevoortsestraatweg 110-a te Aalten.
Klik op onderstaande linken voor Agenda en Jaarverslag.

  Agenda

 Jaarverslag 2010

Notulen Jaarvergadering 2010

 Jaarverslag jeugd 2010

Te Brake sterk tijdens Nederlandse crosskampioenschappen
Mark te Brake heeft zijn cross seizoen afgesloten met een keurige dertigste plaats op het Nederlandse crosskampioenschap. Dit is al het tweede nationale kampioenschap voor Te Brake binnen een maand. Twee weken geleden liep hij een geweldig persoonlijk record op 1500 meter. Hij noteerde een tijd van 04:28 minuten tijdens de Nederlandse indoorkampioenschappen in Apeldoorn.

5 mogelijke oplossingen accommodatie AVA`70

Er zijn vier mogelijke oplossingen om een volwaardige atletiekbaan van 400 meter aan te leggen voor AVA`70. Dat is tenminste de uitkomst van een onderzoek van burgemeester en wethouders (B&W) van Aalten.
De mogelijkheden spitsen zich toe op 2 verschillende locaties: de huidige locatie aan de Bredevoortsestraatweg en sportpark Zuid.

Esther Boekelder zet opnieuw grote wedstrijd naar haar hand
Esther Boekelder is in Epe Oost Nederlands kampioene op de cross geworden. Voor de jonge atlete van Ava’70 is dit de tweede topwedstrijd die ze binnen een jaar naar haar hand zet. In Maart 2010 werd Boekelder Nederlands kampioene cross in Nijverdal. Naast de Oost Nederlandse tittel, heeft Boekelder ook het eindklassement van de Gelders/Overijsselse crosscompetitie gewonnen. Ook Stan Prinsen mocht in Epe plaats nemen op het podium. Prinsen (Junior D 1e jaars) werd op het zware parcours knap derde.


De omstandigheden waren verre van ideaal. De temperatuur van net boven nul in combinatie met het heuvelachtige crossparcours maakte het voor de ruim vijfhonderd aanwezige atleten erg zwaar. De lopers die aan het eind van de ochtend hun wedstrijden moesten lopen hadden ook nog last van een koude regenbui.

Mark te Brake was de eerste atleet van Ava’70 die aan de start stond. Eigenlijk zou ook Daan Houwers van start gaan, maar een enkelblessure maakte dit onmogelijk. Te Brak ging in de zes kilometer lange wedstrijd hard van start. Hij ging direct mee met de kopgroep. In de laatste ronde verloor Te Brake wat terrein op zijn concurrenten, maar met een vijfde plaats kan Te Brake erg tevreden zijn. Gerrit Dijkslag werd bij de mannen boven de veertig ook vijfde. Dijkslag die een afstand van tien kilometer moest afleggen had het onder weg erg zwaar. Hij had vooral moeite met de technische stukken. Erwin Wamelink werd op de korte cross (vijf kilometer) bij de mannen dertiende. Wamelink die zich volledig richt op het baanseizoen, werd in het eindklassement van de competitie achtste.

Jan Willem Kobus (pupil A) loopt een erg sterk cross seizoen. In Epe werd hij negende. In het eindklassement staat hij zelfs één plaats hoger. Leonie Elburg die volgend jaar de stap naar de junioren gaat maken, is knap vijftiende geworden in de einduitslag van de Gelders/Overijsselse crosscompetitie. Tijdens de laatste wedstrijd in Epe werd Elburg 25ste. Ruben Boekelder moest in Epe zijn meerdere erkennen in clubgenoot Stan Prinsen. Hij werd in Epe teleurstellend twaalfde. In het klassement eindigde Boekelder als zesde. Sam ter Haar won in Epe de strijd van zijn clubgenoten Bart Elburg en Teun Houwers. De drie kwamen dicht achter elkaar over de finish. Ter Haar werd vijftiende, Elburg werd zeventiende en Houwers kwam als achttiende over de streep. Bram Tolkamp (junior C) begon erg rustig aan zijn wedstrijd. Bij de start kwam hij in het gedrang, hierdoor liep Tolkamp wat achterstand op. Maar door een geweldige slotronde knokte Tolkamp zich toch naar een zevende plaats. In het klassement werd hij ook zevende. Arjan Weijenborg was in Epe niet aanwezig. Maar door goede resultaten in de voorgaande competitiewedstrijden werd Weijenborg vierde in het eindklassement.
KWARTET AVA-LEDEN VOLGT TRAINERSCURSUS
De actie Klussen voor je club Van Karwei heeft maar liefst € 700, opgebracht.
AVA’70 wil dan ook iedereen die zijn of haar bijdrage hieraan geleverd heeft hartelijk bedanken.
We mogen als relatief kleine vereniging best trots zijn op dit bedrag gezien de bedragen van de grotere verenigingen.
We willen hierbij KARWEI dan ook nog bedanken voor deze wel geslaagde actie.
 
namens het bestuur van AVA’70, Johan Assink.
 

Frank Reintjes troeft Fred Keurentjes af in sloteditie Beekse bosloopcompetitie
Keurentjes echter zeker van eindzege in Beek
Door Benno Stevering

BEEK – In de derde en afsluitende editie van de Beekse bosloopcompetitie moest Fred Keurentjes uit Zevenaar alleen plaatsgenoot Frank Reintjes van de Liemers voor zich duldden die 35.28 minuten realiseerde. Keurentjes werd tweede in 36.22 minuten, maar won wel het eindklassement. Bij de vrouwen was het Susan Zweers uit Doetinchem, lid van Atletico die het Sandra Huntink uit Drempt lastig maakte met een winst in 46.10 minuten. Wel was Huntink de beste op de tien kilometer overall. Thymen Kupers uit Lengel won de vijf kilometer met een nette tijd van 16.51 minuten.
‘’De sterke wind tegenwind en dan die steile bult nog vier keer op, maakte het voor ons allen best een zware strijd. Een snelle tijd mag je dan ook niet verwachten. Ook voelde het koud aan! De tweede helft van het parcours verliep goed’’, aldus Fred Keurentjes. ‘’Tot 1 ronde wist ik bij Frank te blijven. Ook daarna had ik hem nog een hele tijd in het vizier. Het herstel zal langer duren dan verwacht. Dit jaar heb ik al zeven wedstrijden gelopen. Het is nu even rust voor de Fatimaloop.’’ Winnaar Reintjes beaamde dat de omstandigheden inderdaad superzwaar waren. ‘’Ik heb het nog nooit zo zwaar gehad. Je kon je geen moment ontspannen tijdens de wedstrijd. Met 35.28 minuten mag ik tevreden zijn. Ik liep hier al eens veel sneller. Nu kies ik voordat ik de baan opga weer voor de langere afstand. Op de NK cross zal ik verstek laten gaan. Ik heb niet voor het klassement meegelopen.’’ Rudi Spekschoor uit Mariënvelde liep vanuit een zesde plaats in eigen tempo naar een derde plek toe in 38.15 minuten. ‘’Mijn tempo kon ik goed vasthouden. De planning is dat ik af en toe een halve marathon loop.’’ De 48-jarige triatleet Wim van Hilst uit Steenderen werd vierde, maar tweede in het eindklassement. ‘’Van deze crossen wordt je sterk als triatleet. In september wacht mij de hele triatlon van Keulen. Met deze crosscompetitie die ik als training heb meegedaan is de basis gelegd. Bij de 12 kilometer lange Baggerloop in Didam zal ik tevens van de partij zijn.’’ Susan Zweers uit Doetinchem zette Sandra Huntink uit Drempt op achterstand. Wel won Huntink het eindklassement. Zweers hierover: ‘’Ik liep redelijk vlak, maar kon niet echt herstellen vanwege de wind en wat buikkrampen. Ik ben wel content met deze prestatie temeer omdat ik hersteld was van mijn knieklachten. De komende weken zal ik wat kleinere wedstrijden in de omgeving meedoen en me weer richten op wat triatlons. Voor mei staat de bergloop in Berstdorf op de planning.’’ Sandra Huntink uit Drempt bouwde haar race rustig op en was dik tevreden. ‘’Na een half jaar ben ik pijnvrij van mijn knieblessure. Met mountainbiken heb ik mijn conditie vast weten te houden. Alle drie keren heb ik hier in Beek meegedaan. Daar waar ik vorige week te hard liep en te diep ging, ben ik nu rustiger gegaan. Ik liep stabiel.’’ Gerton Prinsen uit Eibergen was de beste senior met 38.46 minuten. De vijf kilometer viel ten prooi aan Thymen Kupers uit Lengel, lid van Running team Achterhoek en vierhonderd en achthonderd meter specialist. ‘’Momenteel ben ik woonachtig in Enschede en studeer technische geneeskunde. Mijn doel is om de EK limiet onder de 23 jaar te lopen op de 800 meter. Ik moet dan rond de 1.49 minuten lopen, een seconde van mijn pr af. Verder staat het NK indoor in Apeldoorn centraal. Ook voor de wedstrijd in Beek geldt dat je vooraan moest zitten, anders loop je je vanzelf vast. Vandaag had ik mijn sterkste benen en was vlot weg! Een mooie opsteker nadat ik nagenoeg hersteld ben van mijn knieblessure.’’ Van de nummer twee, Sten Schapers uit Kilder, eveneens lid van het het RTA is er nog veel te verwachten. Willy Gunsing uit Zevenaar was de beste zestig plusser op de vijf kilometer met 20.59 minuten. Jos Slutter uit Varsselder won de strijd met Hans Metzemaekers uit ’s-Heerenberg met 19.29 minuten, terwijl Hans 19.50 realiseerde. Bij de veertig plussers won Marco Rutgers uit Doetinchem het eindklassement met twee goede tijden in de eerste twee afleveringen. Michael van der Kroon uit Pannerden was eveneens afwezig, maar noteerde wel de eerste plek bij de senioren in het eindklassement. Stichting Omloop Beek mocht met 274 deelnemers en 304 in de vorige editie bijzonder tevreden terugkijken. Ook winnares Lisa te Molder uit Zieuwent, eveneens lid van RTA, ondervond voor de bosloopcompetitie hinder van een ontsteking aan de knie. Na wat fiets- en krachttraining loop ik nu al wel weer zes maal per week en train in ons team samen met Saskia Weinants. Het NK cross moet ik overslaan. Ik richt me op het baanseizoen dat in april van start gaat. Als onderwijsassistent zal ik komend jaar starten voor mijn Pabo-studie. Met 19.51 ben ik van mening dat het sneller moet kunnen als mijn record op 18.20 minuten staat. Mijn doel is echter lekker te blijven lopen en niet fixeren op records. In Beek trok ik in een strak tempo door en kreeg niemand in mijn directe omgeving. Tijdens de Fatimaloop start ik op de 7,5 kilometer. Voor de Engbergencross heb ik de zes kilometer gepland.‘’ Barbara Steenbergen uit Doeitnchem werd tweede in 21.50 minuten, gevolgd door Francis Geurts uit Stokkum die 23.46 minuten klokte. Voorzitter Jan Leuverink uit Beek reikte na afloop de prijzen uit en gaf aan dat met name op de vijf en de jeugdafstand er een flinke belangstelling te bespeuren viel. Hij was bijzonder blij met de grote deelname. Deze bosloopcompetitie was alleen mogelijk geweest dankzij de sponsoring, EHBO en natuurmonumenten en de bereidwilligheid van de vele vrijwilligers.

Uitslagen Winterbosloopcompetitie Beek, 6 februari 2011:

10 kilometer Mannen Veteranen I: 1. Frank Reintjes (Zevenaar) 35.28 minuten, 2. Fred Keurentjes (Zevenaar) 36.22 minuten, 3. Wim van Hilst (Steenderen) 38.40, 4. Rudi Spekschoor (Marienvelde) 38.17, 5. Eric Demkes (Aalten) 38.47, 6. Wilfried van de Kamp (Kranenburg) 39.25.  10 kilometer Mannen Senioren: 1. Gerton Prinsen (Eibergen) 38.46 minuten, 2. Jorik Huizinga (Pannerden) 39.36, 3. Marcel Ruesink (Breedenbroek) 39.43, 4. Raymond Schuurman (Dinxperlo) 41.25, 5. Martijn Groot Wassink (Dinxperlo) 41.37.  10 kilometer Mannen Veteranen II: 1. Jos Haagen (Wehl) 41.32 minuten, 2. Guus Elfering (Lobith) 42.21, 3. Wim Brinkman (Aalten) 43.36. 10 kilometer Mannen Veteranen III: 1. Willy Elshof (Didam) 43.24 minuten, 2. Otto Meijering (Arnhem) 59.41. 10 kilometer Vrouwen: 1. Susan Zweers (Doetinchem) 46.10 minuten, 2. Sandra Huntink (Voor-Drempt) 48.24, 3. Heleen Ribbers (Nijmegen) 49.17, 4. Kathin Sprenger (Nijmegen) 56.06, 5. Marieke Schmidt (Nijmegen) 55.31. 5 kilometer Vrouwen: 1. Lisa te Molder (Zieuwent) 19.51 minuten, 2. Barbara Steenbergen (Doetinchem) 21.50, 3. Francis Geurts (Stokkum) 23.46, 4. Carla Slutter (Gendringen) 24.05, 5. Lianne Hartjes (Wehl) 24.42. 5 kilometer Mannen Senioren: 1. Thijmen Kupers (RTA) 16.51 minuten, 2. Sten Schaper (Kilder) 17.54, 3. Koen Wiersma (Doetinchem) 18.11, 4. Raymond van Hal (Doesburg) 18.13, 5. Hans Houben (Doetinchem) 19.44.  5 kilometer Mannen veteranen I: 1. Erik Ormel (De Heurne) 19.18 minuten, 2. Stefan Scanu (Lichtenvoorde) 19.34, 3. Dries Pluimers (Arnhem) 20.06, 4. Marcel Domhof (Harreveld) 20.02, 5. Bennie Verwaaijen (Didam) 20.17.  5 kilometer Mannen Veteranen II: 1. Jos Slutter (Varsselder) 19.29 minuten, 2. Hans Metzemaekers (’s-Heerenberg) 19.50, 3. Gerard Bodde (’s-Heerenberg) 20.48, 4. Ruud Hendricksen (Didam) 21.04, 5. Carel Stortelder (Gennep) 21.14.  5 kilometer Mannen Veteranen III: 1. Willy Gunsing (Zevenaar) 20.59 minuten, 2. Ad Som (Atletico’73) 21.28, 3. Jan Wolbrink (Kilder) 23.25, 4. Geert Barten (Angeren) 23.29, 5. Ferry Bergmans (Zevenaar) 29.13. 2 kilometer Jongens: 1. Mats Fierkens (Zevenaar) 7.07 minuten, 2. Jorn Heinst (Spijk) 7.16, 3. Bernard Overman (Atletico’73) 7.40. 2 kilometer Meisjes: 1. Eline de Jong (Didam) 7.41 minuten, 2. Willemijn ter Avest (Zevenaar) 7.48, 3. Mayke Nusselder (Argo) 8.29. 1 kilometer Jongens: 1. Rutger Molenkamp (Atletico’73) 3.45 minuten, 2. Sam Helmink (Atletico’73) 4.03, 3. Sam Gademan (Beek) 4.09. 1 kilometer Meisjes: 1. Renske Michels (Argo) 4.06 minuten, 2. Iris Bokkers (Atletico) 4.07, 3. Stephanie Kok (Argo) 4.12.  Eindklassement Beekse bosloopcompetitie (beste twee wedstrijden tijden opgeteld): 

10 kilometer Mannen Senioren: 1. Gerton Prinsen (Eibergen), 2. Bjorn Demkes (Lievelde), 3. Jorik Huizinga (Pannerden).  10 kilometer Mannen Veteranen I: 1. Fred Keurentjes (Zevenaar), 2. Wim van Hilst (Steenderen), 3. Rudi Spekschoor (Marienvelde). 10 kilometer Mannen Veteranen II 1. Jos Haagen (Wehl), 2. Guus Elfring (Lobith), 3. Wim Brinkman (Aalten).  10 kilometer Mannen Veteranen III: 1. Willy Elshof (Didam), 2. Otto Meijering (Arnhem). Vrouwen 10 kilometer: 1. Sandra Huntink (Voor-Drempt), 2. Frederieke Boesveld (De Heurne), 3. Anita van Zuilekom (Zelhem). 5 kilometer Mannen Senioren: 1. Michael van der Kroon (Pannerden), 2. Thijmen Kupers (RTA), 3. Daan Reintjes (Zevenaar).  5 kilometer Mannen Veteranen I: 1. Marco Rutgers (Doetinchem), 2. Clemens Krus (Kilder), 3. Erik Ormel (De Heurne). 5 kilometer Mannen Veteranen II: 1. Jos Slutter (Varsselder), 2. Hans Metzemaekers (‘s_Heerenberg), 3. Paul Huls (Doetinchem). 5 kilometer Mannen Veteranen III: 1. Willy Gunsing (Zevenaar), 2. Ad Som (Atletico’73), 3. Jan Wolbrink (Kilder).  5 kilometer Vrouwen: 1. Kersten van Embden (Elten), 2. Barbara Steenbergen (Doetinchem), 3. Heidi Jentink (Lichtenvoorde). 2 kilometer Jeugd Jongens: 1. Mats Fierkens (Zevenaar), 2. Jorn Heinst (Spijk), 3. Bernard Overman (Atletico). 2 kilometer Jeugd Meisjes: 1. Eline de Jong (Didam), 2. Willemijn ter Avest (Zevenaar), 3. Mayke Nusselder (Argo). 1 kilometer Jongens: 1. Rutger Molenkamp (Atletico), 2. Sam Helmink (Atletico), 3. Harm Gelderblom (Aalten). 1 kilometer Meisjes: 1. Kyra Keurentjes (Argo), 2. Renske Michels (Argo), 3. Sanne Cornelissen (Atletico’73).
Er zijn problemen met de trainingsbroeken van de gesponserde pakken.
Er zit geen stop op de rits en als je tot bovenaan doortrekt loopt de rits eruit.
Broeken moeten zo snel mogelijk terug naar Navis.
Dit kan tot eind maart maar liever zo snel mogelijk.

Arjan Weijenborg begint 2011 met vierde plaats

In zijn eerste wedstrijd van het jaar kwam Arjan Weijenborg uit Lichtenvoorde net iets te kort voor een podiumplaats. In de derde en tevens laatste wedstrijd van de winterbosloop competitie liep Weijenborg op de vijf kilometer naar plek vier. Op het zware crossparcours in het Montferland passeerde hij de finish na 18:14 minuten. Omdat Weijenborg bij de vorige twee wedstrijden van de competitie afwezig was, werd hij niet opgenomen in het eindklassement.

Achter Weijenborg duurde het enige tijd voordat het tweede lid van Ava’70 binnen kwam. Erwin Wamelink liep in een moeizame wedstrijd een tijd van 21:01 minuten. Wim Rensink en Tom Wevers waren in Beek erg aan elkaar gewaagd. Rensink (21:41 min) was net iets te sterk voor Wevers (21:43 min) in het eindklassement waren de rollen omgedraaid. Gerrit ter Haar had het erg zwaar in Beek. Toch wist hij net binnen het half uur te finishen. Met 29:59 minuten wist hij precies binnen die grens blijven. In het eindklassement wist Heidie Jentink voor Ava’70 succes te zorgen. Ze stond in de laatste wedstrijd niet aan de start, maar toch behaalde zij een mooie derde plaats in het klassement.

Op de tien kilometer viel Eric Demkes net buiten het erepodium. In de laatste wedstrijd, waarin het erg hard waaide, kwam Demkes binnen na 38:47 minuten. in het eindklassement werd Demkes ondankbaar vierde. Frederieke Boesveld wist in tegenstelling tot haar clubgenoot het podium wel te bereiken. Hoewel Boesveld (50:04 min) in de laatste wedstrijd haar langzaamste tijd noteerde, was het wel genoeg voor de tweede plaats in het eindklassement. Björn Demkes was ook goed voor een tweede plaats in de einduitslag. Voor deze prestatie hoefde hij zelfs de laatste wedstrijd in Beek niet te lopen.

Janneke Gelderblom mag gezien worden als één van de grote talenten binnen de jeugd van Ava’70. In de laatste wedstrijd over duizend meter had de kleine Gelderblom wel wat last van de stevige wind. Toch knokte zij zich naar een tijd van 04:23 minuten. Dit was genoeg voor de zesde plaats in het eindklassement van de crosscompetitie.

Uitslagen derde winterbosloop Beek
5 km: Arjan Weijenborg (18:14 min), Erwin Wamelink (21:01 min), Wim Rensink (21:41 min), Tom Wevers (21:43 min), Gerrit ter Haar (29:59 min)
10 km: Eric Demkes (38:47 min), Frederieke Boesveld (50:04 min)
1 km: Janneke Gelderblom (04:23 min)

BOSLOOP BEEK, DEEL2


Zondag nam er weer een heel peloton AVA`-leden deel aan de 2e editie van de serie boslopen in Beek. Op het prachtige, maar zware parcours van het Montferland lieten de geelhemden zich van hun beste kant zien.
Bij de meisjes liep Janneke Gelderblom de kilometer in exact dezelfde tijd als vorige week, terwijl broer Harm op dezelfde afstand 2 tellen winst boekte. Op de dubbele afstand kwam Jerrel Balke uit en hij liep een goede race (8,46 minuten).
Heidi Jentink liep evenals vorige week de 5 kilometer en was maar liefst een halve minuut sneller, als tijdens de eerste run.
Bij de 10 kilometer verschenen de overige AVA-leden aan de start en opvallend was het feit, dat iedereen sneller was. Chantal Klein Gunnewiek pakte een podiumplek met een uitstekende tijd, 45,03. Björn Demkes liet ook zien, dat hij in een prima vorm verkeert en scoorde met een eindtijd van 38,24 een derde plaats.
Komende zondag vindt de derde en laatste bosloop in Beek plaats en zal het eindklassement worden opgemaakt. Diverse AVA-leden kunnen nog stijgen in de ranglijst en zullen daarom zeer gemotiveerd aan de start verschijnen!

De tijden van zondag 30 januari:
Meisjes, 1 kilometer: Janneke Gelderblom: 4,15 minuten

Jongens, 1 kilometer: Harm Gelderblom: 4,04 minuten

Jongens 2 kilometer: Jerrel Balke: 8,46 minuten

Dames 5 kilometer: Heidi Jentink: 21,44 minuten

Heren 10 kilometer: Björn Demkes: 38,24 min, Wim Brinkman: 42,24 min, Henri Gelderblom: 44,14 min, Gert-Jan Egberink: 44,14 min, Gertjan Aarnink: 44,30 min, Gerrit te Lindert: 47,45 min, André Balke: 48,54 min, Henk Mengers: 49,13 min, Henk Lammers: 49,19 min.

Dames 10 kilometer: Chantal Klein Gunnewiek: 45,03 min, Marieke Prinsen: 49,15 min, Evelien Hillen: 52,36 minuten.


Dijkslag en Boekelder winnen in Holten

Gerrit Dijkslag heeft in Holten de 5,2 kilometer van de Holterbergcross op zijn naam geschreven. Hij bleef in zijn leeftijdscategorie (mannen 40) zijn concurrenten ruim voor. Ruben Boekelder won eerder die dag bij de categorie tot en met twaalf jaar de 1,5 kilometer.

Dijkslag kwam moeizaam op gang. In het gedrang na de start kon Dijkslag moeilijk in een goed ritme komen. Pas na een kleine kilometer achterhaalde hij zijn jongere clubgenoot Kevin Kugathasan. In de slotfase kon Dijkslag het tempo goed vasthouden en liep op het selectieve crossparcours na ruim vijf kilometer over de streep in een tijd van 18:56 minuten. Kevin Kugathasan die na een maand blessureleed zijn rentree weer maakte, had in tegenstelling tot Dijkslag wel een erg goede start. Hij kwam uit op een tijd van 20:06 minuten. Erwin Wamelink en Bram Tolkamp waren beide niet heel tevreden over hun wedstrijd. Wamelink (21:14 min) kwam de hele wedstrijd niet in een goed ritme. Halverwege de race vergiste hij zich ook nog in een bocht. Dit koste hem veel kracht. Bram Tolkamp liep het eerste gedeelte nog voor Wamelink, maar door een steek in zijn buik had hij veel moeite om het tempo vast te houden. Tolkamp finishte na 21:43 minuten. Sien Meinen was wel tevreden over haar wedstrijd. Vooraf hoopte ze op een tijd onder de 28 minuten. Dit lukte. Meinen liep dankzij een erg goed laatste deel van de wedstrijd naar een tijd van 27:33 minuten.

Henrie Drenthel liep in Holten de tien kilometer. Drenthel zag de wedstrijd vooral als een mooie training en als voorbereiding op de midwintermarathon in Apeldoorn die volgende week zondag op het programma staat. Hij was met zijn tijd van 46:31 minuten een fractie langzamer dan afgelopen jaar. Toch was hij tevreden over zijn resultaat

Op de 1,5 kilometer streden Ruben Boekelder en Stan Prinsen om de overwinning. De twee leden van Ava’70 werkten goed samen. In de eindsprint bleek Boekelder net iets te sterk voor zijn leeftijdsgenoot Prinsen. De winnende tijd van Boekelder was 6:28 minuten. Prinsen kwam twee tellen later over de streep. Bart Elburg (7:23 min) werd knap vierde. Bij de meisjes liep Esther Boekelder met een goede tijd van 7:19 minuten naar het brons.

Björn Demkes toont goede vorm in Beek

Björn Demkes voert na twee van de drie wedstrijden van de Winterbosloop competitie in Beek het klassement aan op de tien kilometer. Demkes die woonachtig is in Lievelde liep vorige week al een keurige wedstrijd, maar in de tweede wedstrijd overtrof Demkes zich. Hij noteerde op het zware onverharde parcours een tijd van 38:24 minuten. Met deze tijd was hij bijna een minuut sneller dan afgelopen week.

Niet alleen Björn Demkes verbeterde zich ten opzichte van de eerste loop. Ook Wim Brinkman wist zijn tijd aan te scherpen. Hij passeerde de streep na 42:24 minuten. Gerrit te Lindert deed het vorige week nog rustig aan. In de tweede wedstrijd liep hij een tijd van 47:45 minuten. Marieke Prinsen en Evelien Hillen zorgden voor de vrouwelijke deelname van Ava’70 op de tien kilometer. Prinsen (49:14 min) liep een nette tijd ruim onder de vijftig minuten. Hillen liep ook afgelopen week al in Beek. Met een tijd van 52:36 minuten verbeterde Hillen zich met ruim vijftien tellen.

Op de vijf kilometer liep Heidie Jentink een prachtige tijd. Met 21:44 minuten liep Jentink naar een mooie tweede plaats. Dirk-Jan Robbe (22:02 min) uit Groenlo kwam na vijfduizend net boven de 22 minuten binnen.

Op de duizend meter liep Janneke Gelderblom na de vijfde plaats. Ze deed 04:15 minuten over haar kilometer. Hiermee evenaarde Gelderblom haar tijd van afgelopen week. Net als Gelderblom liep ook Jerrel Balke een hele goede wedstrijd. Balke liep in Beek de twee kilometer. De tijd die Balke noteerde was 08:46 minuten.

Aankomende zondag vindt in Beek de derde en tevens laatste wedstrijd van de competitie plaats. Elke atleet die aan twee van de drie wedstrijden heeft meegedaan wordt opgenomen in het eindklassement.

Uitslagen tweede winterbosloop Beek:
10 km: Björn Demkes (38:24 min), Wim Brinkman (42:24 min), Gerrit te LIndert (47:45 min), André Balke (48:45 min), Marieke Prinsen (49:14 min), Henk Lammers (49:19 min), Evelien Hillen (52:36 min)
5 km: Heidie Jentink (21:44 min), Dirk-Jan Robbe (22:02 min)
2 km: Jerrel Balke (08:46 min)
1 km: Janneke Gelderblom (04:15 min)

Belangrijk voor alle mensen die een email adres hebben op @ava70.nl

De website is vanaf vandaag verhuisd naar een andere hosting partij, dit houdt in dat ook
de mail is verhuisd en dus ook wat instellingen om deze mail op te halen.
Ik heb voor iedereen hetzelfde wachtwoord genomen zoals deze al werden gebruikt, echter
de gebruikersnaam is gewijzigd van ava...  naar het emailadres dat je gebruikt.
Dus wijzig in outlook je gebruikersnaam naar je emailadres en het zou moeten werken.

Tevens is er de webmailmogelijkheid elders op deze site, inloggen met emailadres en wachtwoord.
Voor diegene die problemen ondervindt kan een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Success

Paul Waalders

Drie overwinning in Vreden.
 
Net als twee weken terug kozen Dano Harmsen, Geert Wevers en Gerrit Dijkslag ervoor om een wedstrijd in Duitsland te lopen. Twee weken geleden was het drietal in Voerde met een tweede en twee derde plaatsen erg succesvol. In Vreden deden de mannen dit nog even dunnetjes over. Zoals verwacht volbracht Gerrit Dijkslag de tien kilometer het snelst van de drie Ava’70 leden. Dijkslag werd in een tijd van 36:39 minuten heel knap derde. Alleen de Duitsers Robin Breer(35:21min) en de pas 16 jarige Stefan Strinck(36:37min) gingen hem voor. Dijkslag was wel de snelste in de categorie mannen 40. Ook Dano Harmsen ging er met de overwinning vandoor. In een tijd van 38:40 minuten won Harmsen de wedstrijd bij de mannen 30. Geert Wevers maakte het feest voor Ava’70 compleet. Zijn 39;47 minuten was genoeg voor de overwinning bij de mannen 50. Alle drie mannen kijken tevreden terug op hun resultaat.

Zaterdagmorgen vroeg uit de veren ,samen met Petra Domhof ,Jet Klomp en Henk Lammers op weg naar Veenendaal voor de Galgenbergmarathon .Deze marathon is een echte trainingsloop ,door de mooie bosrijke omgeving onder Veenendaal .
Om half negen werden we ontvangen met koffie en cake in Residence Rhenen,en werden de groepen ingedeeld .Het is namelijk de bedoeling dat je samen deze loop doet ,in het tempo dat je van te voren aangeeft Wij 4 liepen in de groep van een gemiddelde snelheid van 10 km per uur ,dit op advies van de gene die hem vaker heeft gelopen ,want de loop is vrij pittig.Mocht het te hard gaan ,of heb je een slechte dag ,dan kon je je bij een pauze post laten zaken en aansluiten bij een andere groep

Na eerst een groepsfoto,gingen we op pad onder begeleiding van een aantal ervaren lopers ,die het tempo bepaalden ,en ook de route goed kenden(wat wel makkelijk is ),ook ging er een begeleider mee op een moutenbaik ,en deze had ook verbandtrommel bij zich voor eventuele calamiteiten. Onderweg was er om de 8 km een drink /rust plaats waar een paar minuten werd gestopt .Al het drinken en eten onderweg was gratis ,en je kon van alles krijgen van thee tot cola ,en van ontbijtkoek tot banaan of zelfs chips
De loop ging via Elst ,Amerongen ,en Leersum door het natuurgebied de Utrechtse Heuvelrug weer terug naar Veenendaal. Weer aangekomen bij het beginpunt was er voor iedereen een aandenken en een heerlijke kop soep ,dit hele evenement was gratis ,maar men kon wel een donatie doen voor een goed doel ,in dit geval : KIKA.

Al met al een geweldige loop ,vooral om dat iedereen zijn eigen tempo kon lopen ,en dat was ook maar goed ,want hij was erg zwaar ,met vele heuvels (zwaarder dan de ATB in het Monferland )
Na afloop nog even staan na praten ,en dan hoor je toch verhalen ,zo waren er een stel die morgen naar de Ardennen gingen voor een wedstrijd van 63km,of gewoon morgen nog een marathon lopen .
Wij vonden het zo wel mooi ,en zijn moe naar voldaan naar huis gegaan ,naar om zeker volgend jaar weer terug te komen .
Voor info www.galgenbergmarathon.nl

Eindklassement bosloopcompetitie Beek (twee besttijden in drie afleveringen):

10 kilometer Mannen Senioren: 1. Bernhard Hilferink (Argo), 2. Marcel Ruesink (Breedenbroek), 3. Christiaan Grijssen (Ulft). 10 kilometer Mannen Veteranen I: 1. Geron Peters (Wehl), 2. Eric Demkes (Aalten), 3. Godfried Wopereis (Lichtenvoorde). 10 kilometer Mannen Veteranen II: 1. Stefan Blonk (Didam), 2. Jan Wevers (Aalten), 3. Jos Haagen (Wehl). 10 kilometer Mannen Veteranen III: 1. Frank Duking (Gendringen), 2. Ton Overeem (Driel), 3. Arnold Jummen (Arnhem). 10 kilo Mariette ten Bokkel (Hengelo-Gld), 2. Sylvie Doppen (Zieuwent), 3. Grada Boschker (Apeldoorn). 5 kilometer Mannen Senioren: 1. Jeroen Reintjes (Didam), 2. Michael van der Kroon (Pannerden), 3. Han Disveld (Doetinchem). 5 kilometer Mannen Veteranen I: 1. Stefan Scanu (Lichtenvoorde), 2. Peter Weinans (Atletico’73), 3. Peter Wissing (Megchelen). 5 kilometer Mannen Veteranen II: 1. Willy Elshof (Didam), 2. Frans Smit (Beek), 3. Ronald Leyzen (Emmerik). 5 kilometer Mannen Veteranen III: 1. Gerard Tenback (Zevenaar), 2. Ben Tabor (Zevenaar), 3. Hugo Boschker (Duiven). 5 kilometer Vrouwen: 1. Lisa te Molder (Zieuwent), 2. Heidi Jentink (Lichtenvoorde), 3. Katja Demkes (Lievelde). 2 kilometer Meisjes: 1. Willemijn ter Avest (Zevenaar), 2. Eline de Jong (Didam), 3. Mayke Nusselder (Argo). 2 kilometer Jongens: 1. Bram van Aalten (Atletico’73), 2. Robin Pastoor (Stokkum), 3. Timon den Houting (Argo). 1 kilometer Jeugd Jongens: 1. Luuk Nusselder (Argo), 2. Paul van der Woude (Argo), 3. Rutger Molekamp (Atletico). 1 kilometer Jeugd Meisjes: 1. Hanna van Aalten (Atletico’73), 2. Nina Leijzer (Etten), 3. Seline Vels (Argo).

Koen Vossers Oostelijk crosskampioen in Aalten
 
AALTEN – Voor Koen Vossers uit het Gelderse Hengelo, lid van Hanzesport begon het nieuwe jaar 2010 goed met het behalen van het Oost-Gelders Crosskampioenschap in Aalten. Hij pakte de volledige winst door routinier en concurrent Jeroen Reintjes van Atletico’73 te verslaan. Vossers won de tien kilometer cross met een tijd van 30.22 minuten. Reintjes werd tweede in 30.41 minuten. De zege op de zes kilometer bij de vrouwen ging naar Jannemien Bosman uit Arnhem, lid van Ciko’66. Zij was de snelste vrouw in 24.49 minuten. Jos Haagen uit Wehl werd tweede bij de vijftig plussers op de 7.500 meter. Saskia Weinans uit Gendringen van RTA werd tweede op de 3500 meter. Koen Vossers uit Hengelo Gld werd Gelders Kampioen op de tien kilometer: ‘’ Het parcours lag er vandaag zwaar bij, tijdens het inlopen viel me al op dat het stuk op het weiland moeilijk te belopen was, door een combinatie van sneeuw en oneffen (aangevroren) ondergrond. De lange afstand bestond uit 4 rondes van 2.5km. Na de eerste ronde liep ik in een kopgroep van 4man, samen met Jeroen Reintjes, Ruud van de wal en Shayne Rookhuyzen. Ik kon vrij ontspannen meelopen met dit groepje, tijdens de tweede ronde viel Ruud van der wal vlak voor me neus, met wat geluk kon ik hem ontwijken. Kort daarna werd mij de kop opgedrongen door Shayne en dit was voor mij de aanleiding om na zo’n 3.5km een eigen tempo te gaan lopen. Tot mijn verbazing ging niemand mee, en had ik al gauw een gat van 30meter op Jeroen en Shayne. De derde ronde heb ik deze voorsprong alleen maar uitgebreid en de vierde ronde was een kwestie van geen risico’s nemen om zo onnodige blessures te voorkomen op het besneeuwde parcours. Uiteindelijk finishte ik met 19 seconden voorsprong in een tijd van 30:22, mijn PR op 10 km is 2 minuten langzamer dus ik verwacht dat de exacte afstand zo’n 9km is. Jeroen wist in de slotfase Shayne nog van zich af te schudden en verzekerde zich zo van een 2e plaats. Ik train sinds april 2009 bij het topteam van Hanzesport onder leiding van Herman IJzerman. Als team is er gisteren een mooie prestatie neergezet door 4 gouden (Freek Lier jjb, Jelmer de Vries jja, Marlies Huigen mjb) en 1 bronzen medaille (Ronald kleine Koerkamp korte cross) te behalen. Ik train hier op individuele schema’s, waarbij ‘s winters de nadruk voornamelijk ligt op het maken van een grote omvang. Met daarnaast de nodige rompstabiliteit oefeningen. Komende wedstrijden die ik ga lopen zijn de 10km Holterbergcross en de acht van Apeldoorn. ‘’


Uitslagen Gelders-Overijsselse Crosskampioenschappen, Aalten, 9 januari 2010: 10.000 meter Senioren Mannen: 1. Koen Vossers (Hanzesport) 30.22 minuten, 2. Jeroen Reintjes (Atletico’73) 30.41, 3. Shayne Rookhuyzen (Av Veluwe) 30.49. 10.000 meter Mannen 35 plus: 1. Nico de Vries (Isala’96) 33.49, 2. Erik Lentfert (LAAC Twente) 34.05. 10.000 meter Mannen Veertig plus: 1. Maurice Winterman (Av Veluwe) 32.35 minuten, 2. Paul de Brie (Phanos) 33.00, 3. Jan van den Broek (Daventria) 34.25. 7.500 meter Mannen 50 plus: 1. Jaap van Riet (Hanzesport) 25.59 minuten, 2. Jos Haagen (De Liemers) 26.19, 3. Wim Rensink (AVA’70) 29.15, 4. Theo Stronks (AVA’70) 32.18. 6.000 meter Vrouwen 35 plus: 1. Jannemien Bosman (Ciko’66) 24.49 minuten, 2. Katja te Brake (AVA’70) 25.13, 3. Giny Dunnewind (ACO van Elderen) 25.22. Vrouwen: 1. Floor Perquin (Ciko’66) 29.27. 6.000 meter Junioren A: 1. Jelmer de Vries (Hanzesport) 20.06 minuten, 2. Didier Nibbering (Isala’96) 20.23, 3. Roel Schreurs (AVA’70) 21.41, 4. Erwin Wamelink (AVA’70) 21.46. 7500 meter Recreanten Mannen: 1. Paul de Niet (Bredevoort) 27.04 minuten. 6.000 meter Junioren B: 1. Freek Lier (Hanzesport) 19.10 minuten, 2. Nick Hoogendoorn (Running 2000) 19.32, 3. Melvin Seevinck (de Liemers) 19.50. 5.000 meter Mannen Recreanten: 1. Jan Rademaker (AVA’70) 19.58. 5.000 meter Mannen Kort: 1. Caimin Stevens (Loopgroep Aart Stigter) 15.10 minuten, 2. Dirk-Jan Demkes (De Liemers) 15.16, 3. Ronald Klein Koerkamp (Hanzesport) 15.56, 4. Coen de Wit (Ciko’66) 16.07, 5. Dick Leseman (Ciko’66) 17.24. 3500 meter Junioren A Vrouwen: 1. Lisa te Molder (Atletico’73) 13.53. 3500 Vrouwen Junioren B: 1. Marlies Huigen (Hanzesport) 12.42 minuten, 2. Saskia Weinans (Atletico’73) 13.00, 3. Marije Peters (Seven Hills Running team) 13.10. 3500 meter Mannen Junioren C: 1. Mats Fierkens (de Liemers) 11.28 minuten, 2. Wiebe de Heer (Atletico’73) 11.49, 3. Berend Swters (Atletics Nijverdal) 11.53.

Uitslagen Engbergenloop, Gendringen, 21-2-2010:

12 kilometer Mannen: 1. Freddy Dekker (Lichtenvoorde) 46.30 minuten, 2. Stefan Scanu (Argo) 47.08, 3. Dennis de Vre (Phanos Amsterdam) 47.22, 4. Peter Weinans (Atletico’73) 47.45, 5. Dinand Woolschot (Argo) 48.16, 6. Clemens Krus (Kilder) 48.33, 7. Erwin Heeren (Dinxperlo) 49.32, 8. Hans Metzemaekers (Argo) 49.34, 9. Rob Berkelder (AVA’70) 49.59, 10. Pieter Hubers (Atletico’73) 51.01. 12 kilometer Vrouwen: 1. Astrid Weinans (Atletico’73) 58.01 minuten, 2. Dieneke Sessink (Atletico’73)58.14. 6 kilometer Mannen: 1. Jeroen Reintjes (Atletico’73) 18.42 minuten, 2. Niels Weijers (Argo) 20.28, 3. Henri te Braak (Ciko’66) 20.59, 4. Geert Wevers (AVA’70) 21.52, 5. Frank Roos (AVA’70) 21.52. 6 kilometer Vrouwen: 1. Lisa te Molder (Atletico’73) 22.35 minuten, 2. Susan Zweers (Atletico’73) 25.36, 3. Gabi Natrop (Atletico’73) 25.56, 4. Diny Hebbink (Hengelo-Gld) 26.57, 5. Anja Straub (Atletico’73) 27.56. 3 kilometer Jongens: 1. Timon den Houting (Argo) 11.40 minuten, 2. Mark te Brake (AVA’70) 11.49, 3. Wiebe de Heer (Atletico’73) 12.06. 3 kilometer Meisjes: 1. Saskia Weinans (Atletico’73) 13.05 minuten, 2. Marlou Remeeus (Atletico’73) 14.58, 3. Lisa Thuijs (Argo) 15.25.

 

Freddy Dekker laat Scanu hakken zien en pakt eerste zege in 29-ste Engbergenloop

Door Benno Stevering

ENGBERGEN/GENDRINGEN – Zijn deelname aan de 29-ste Engbergenloop in Gendringen zal de 46-jarige Freddy Dekker uit Lichtenvoorde nog lang in het geheugen gegrift staan. Met een tijd van 46.30 minuten realiseerde hij zondagmiddag op het twaalf kilometer lange glibberige parcours, immers zijn eerste overwinning in zijn amper vijf jarige atletiekcarrière.  De vier jaar jongere plaatsgenoot Stefan Scanu, lid van Argo maakte vanaf de start het tempo hard  en nam ook de kop langs het blubberige pad bij de Oude Ijssel. ‘’Net als Freddy gingen ook  Dinand Woolschot uit Zelhem en Peter Weinans uit Gendringen goed mee in het langerekte lint van lopers door het Engbergenbos. Dinand had een mindere dag. Ook kwam Peter Weinans lucht tekort voor de tweede helft. Ik kon doortrekken, maar in de slotfase kwam ik inhoud te kort, kreeg Freddy vleugels, ging langszij, waarna ik terrein moest prijsgeven. Toch had ik verwacht dat de terugslag eerder zou komen.’’. Scanu was onlangs nog achtste op het NK indoor 1500 meter voor masters. Binnenkort volgen nog de Fatimaloop in Nieuw-Wehl en de korte afstand op de Winterswijkse mijlenrun. Winnaar Dekker gaf aan dat een cross niet echt zijn parcours is: ‘’In de afdaling kon ik wat grotere passen nemen. Het parcours was wat drassig, wat me mentaal veel kracht kostte. In de laatste ronde was ik in staat Stefan te achterhalen en mijn tempo verder vast te houden.  Ik ben wel eens derde geweest, maar nog nooit winnaar. Blijdschap is dan ook op zijn plaats.  Mijn weddenschap op het werk om de tijd van Benno Overbeek van vorig jaar aan te scherpen verloor ik. Het scheelde echter amper vijf tellen. Ik wist dat ik in de buurt kon komen van die tijd. Toch is voor deze zege een traktatie op zijn plaats! In de Keiloop eind vorig jaar was ik sinds lange tijd weer blessurevrij. Trainer Jos Sasse geeft me de nodige trainingstips bij lopersgroep ’90. Ik bouw mijn training goed op en sindsdien gaat het me alleen maar fitter af! ‘’ Eind mei start Freddy Dekker - die een stijgende lijn vertoont - in de marathon van Klazienaveen. Peter Weinans van Atletico’73 werd vierde, drie tellen achter de Amsterdammer Dennis de Vre van Phanos die 47.22 minuten realiseerde. Dinand Woolschot van Argo uit Zelhem nam genoegen met een vijfde plek in 48.16 minuten. Hans Metzemaekers uit ’s-Heerenberg was de beste bij de vijftigers in 49.34 minuten en een achtste klassering. Theo van Aalst uit Terborg was met 1.14.46 uur de snelste zestig plusser.  Bij de vrouwen zegevierde Astrid Weinans uit Gendringen, lid van Atletico’73 in 58.01 minuten. ‘’Na een hamstringblessure moest ik nu echt alles uit de tenen halen om clubgenote Diny Sessink in te halen. Diny die zich sterk manifesteerde in de heuvels en  nagenoeg de gehele wedstrijd de kop aanvoerde, ondervond last van haar kuiten. Nadat ik tweehonderd meter had goedgemaakt lukte het mij om haar in de laatste vijfhonderd meter langszij te lopen. Ik had geluk dat het vlakke gedeelte me beter ligt.’’ Jeroen Reintjes uit Didam, lid van Running Team Achterhoek, was superieur op de zes kilometer en duldde geen tegenstand bij de mannen. De routinier: ‘’Ik train hier op de baan bij Atletico’73. Het is een fijne vereniging. Voor mij was de Engbergenloop een solorace. Niemand kon aansluiting vinden. Op 7 maart wil ik uitkomen in de Baggerloop. Dan wil ik een week later mijn eerste plek verdedigen bij een runbikerun op Papendal.Verder heb ik nog een trainingsstage in Portugal en ben ik genodigd voor de Gerard Tebroke Memorialloop.’’ De 44-jarige Henri te Braak van Ciko’66 liep in zijn jeugd veel in deze regio. Hij werd derde op de zes kilometer achter Niels Weijers van Argo. Te Braak:  ‘’Ik probeer de atletiek weer wat serieuzer op te pakken. Wie weet haal je er nog wat uit na een goede opbouw. Vorig jaar liep ik al weer 37 minuten over tien kilometer.’’ Te Braak werd op de vierde plek gevolgd door Geert Wevers uit Aalten die sterk liep. Jos Slutter uit Varsselder werd rapste vijftiger met een achtste klassering in 22.07 minuten. Snelste zestiger werd Ton Roks uit Aalten in 25.35 minuten. Voor Lisa te Molder was er een afgetekende voorsprong bij de vrouwen over zes kilometer weggelegd in 22.35 minuten. ‘’Dit is met de nodige heuveltraining een mooie voorbereiding op het NK cross. Ik kon in het laatste stuk versnellen en in hetzelfde tempo doorlopen. Het liep makkelijk.’’ Suzan Zweers van Atletico’73 bezette de tweede plek, gevolgd door Diny Hebbink uit Hengelo.  Saskia Weinans van Atletico’73 won de drie kilometer in 13.05 minuten. Net als Te Molder richt zij zich op het NK cross, maar eerst start ze nog op het NK 1500 meter indoor. Timon den Houting van Argo was de beste jongen op de drie kilometer in 11.40 minuten. De organiserende atletiekvereniging Atletico’73 kreeg in totaal zo’n 300 deelnemers aan de start en blikte tevreden terug in het nieuwe clubgebouw met prachtig zicht op de atletiekbaan.

 

Freddy Dekker laat Scanu hakken zien en pakt eerste zege in 29-ste Engbergenloop

Door Benno Stevering

ENGBERGEN/GENDRINGEN – Zijn deelname aan de 29-ste Engbergenloop in Gendringen zal de 46-jarige Freddy Dekker uit Lichtenvoorde nog lang in het geheugen gegrift staan. Met een tijd van 46.30 minuten realiseerde hij zondagmiddag op het twaalf kilometer lange glibberige parcours, immers zijn eerste overwinning in zijn amper vijf jarige atletiekcarrière.  De vier jaar jongere plaatsgenoot Stefan Scanu, lid van Argo maakte vanaf de start het tempo hard  en nam ook de kop langs het blubberige pad bij de Oude Ijssel. ‘’Net als Freddy gingen ook  Dinand Woolschot uit Zelhem en Peter Weinans uit Gendringen goed mee in het langerekte lint van lopers door het Engbergenbos. Dinand had een mindere dag. Ook kwam Peter Weinans lucht tekort voor de tweede helft. Ik kon doortrekken, maar in de slotfase kwam ik inhoud te kort, kreeg Freddy vleugels, ging langszij, waarna ik terrein moest prijsgeven. Toch had ik verwacht dat de terugslag eerder zou komen.’’. Scanu was onlangs nog achtste op het NK indoor 1500 meter voor masters. Binnenkort volgen nog de Fatimaloop in Nieuw-Wehl en de korte afstand op de Winterswijkse mijlenrun. Winnaar Dekker gaf aan dat een cross niet echt zijn parcours is: ‘’In de afdaling kon ik wat grotere passen nemen. Het parcours was wat drassig, wat me mentaal veel kracht kostte. In de laatste ronde was ik in staat Stefan te achterhalen en mijn tempo verder vast te houden.  Ik ben wel eens derde geweest, maar nog nooit winnaar. Blijdschap is dan ook op zijn plaats.  Mijn weddenschap op het werk om de tijd van Benno Overbeek van vorig jaar aan te scherpen verloor ik. Het scheelde echter amper vijf tellen. Ik wist dat ik in de buurt kon komen van die tijd. Toch is voor deze zege een traktatie op zijn plaats! In de Keiloop eind vorig jaar was ik sinds lange tijd weer blessurevrij. Trainer Jos Sasse geeft me de nodige trainingstips bij lopersgroep ’90. Ik bouw mijn training goed op en sindsdien gaat het me alleen maar fitter af! ‘’ Eind mei start Freddy Dekker - die een stijgende lijn vertoont - in de marathon van Klazienaveen. Peter Weinans van Atletico’73 werd vierde, drie tellen achter de Amsterdammer Dennis de Vre van Phanos die 47.22 minuten realiseerde. Dinand Woolschot van Argo uit Zelhem nam genoegen met een vijfde plek in 48.16 minuten. Hans Metzemaekers uit ’s-Heerenberg was de beste bij de vijftigers in 49.34 minuten en een achtste klassering. Theo van Aalst uit Terborg was met 1.14.46 uur de snelste zestig plusser.  Bij de vrouwen zegevierde Astrid Weinans uit Gendringen, lid van Atletico’73 in 58.01 minuten. ‘’Na een hamstringblessure moest ik nu echt alles uit de tenen halen om clubgenote Diny Sessink in te halen. Diny die zich sterk manifesteerde in de heuvels en  nagenoeg de gehele wedstrijd de kop aanvoerde, ondervond last van haar kuiten. Nadat ik tweehonderd meter had goedgemaakt lukte het mij om haar in de laatste vijfhonderd meter langszij te lopen. Ik had geluk dat het vlakke gedeelte me beter ligt.’’ Jeroen Reintjes uit Didam, lid van Running Team Achterhoek, was superieur op de zes kilometer en duldde geen tegenstand bij de mannen. De routinier: ‘’Ik train hier op de baan bij Atletico’73. Het is een fijne vereniging. Voor mij was de Engbergenloop een solorace. Niemand kon aansluiting vinden. Op 7 maart wil ik uitkomen in de Baggerloop. Dan wil ik een week later mijn eerste plek verdedigen bij een runbikerun op Papendal.Verder heb ik nog een trainingsstage in Portugal en ben ik genodigd voor de Gerard Tebroke Memorialloop.’’ De 44-jarige Henri te Braak van Ciko’66 liep in zijn jeugd veel in deze regio. Hij werd derde op de zes kilometer achter Niels Weijers van Argo. Te Braak:  ‘’Ik probeer de atletiek weer wat serieuzer op te pakken. Wie weet haal je er nog wat uit na een goede opbouw. Vorig jaar liep ik al weer 37 minuten over tien kilometer.’’ Te Braak werd op de vierde plek gevolgd door Geert Wevers uit Aalten die sterk liep. Jos Slutter uit Varsselder werd rapste vijftiger met een achtste klassering in 22.07 minuten. Snelste zestiger werd Ton Roks uit Aalten in 25.35 minuten. Voor Lisa te Molder was er een afgetekende voorsprong bij de vrouwen over zes kilometer weggelegd in 22.35 minuten. ‘’Dit is met de nodige heuveltraining een mooie voorbereiding op het NK cross. Ik kon in het laatste stuk versnellen en in hetzelfde tempo doorlopen. Het liep makkelijk.’’ Suzan Zweers van Atletico’73 bezette de tweede plek, gevolgd door Diny Hebbink uit Hengelo.  Saskia Weinans van Atletico’73 won de drie kilometer in 13.05 minuten. Net als Te Molder richt zij zich op het NK cross, maar eerst start ze nog op het NK 1500 meter indoor. Timon den Houting van Argo was de beste jongen op de drie kilometer in 11.40 minuten. De organiserende atletiekvereniging Atletico’73 kreeg in totaal zo’n 300 deelnemers aan de start en blikte tevreden terug in het nieuwe clubgebouw met prachtig zicht op de atletiekbaan.

27e paasloop Kilder

KILDER – Op tweede Paasdag, 5 april 2010 wordt te Kilder de jaarlijkse en inmiddels 27e Paasloop gehouden. Start en finish: Sportpark de Tol te Kilder, Douche en Kleedgelegenheid zijn aanwezig. Inschrijfgeld: deelnemers aan de vijf en tienduizend meter betalen euro 4,00. Deelnemers aan de 1200 en 2500 meter betalen euro 2,00. Starttijden: 9.30 uur: 2500 meter junioren tot en met 14 jaar, 10.00 uur: 5.000 meter Senioren. 10.45 uur: 10.000 meter senioren. 10.55 uur: 1200 meter pupillen tot en met 9 jaar. De inschrijving is geopend vanaf 8.45 uur. Mogelijk tot 45 minuten voor aanvang van elke afstand. De 5000 en de 10.000 meter gaan over 1 ronde. Deze gaan voor een gedeelte door de heuvelachtige Montferlandse bossen. Inlichtingen: Jan Wolbrink, tel.nr.: 0314 – 681925 of Theo Bleumer, tel.nr.: 0314- 683115. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Herinnering: Voor deelnemers tot en met 14 jaar is er een leuke paasattentie. Deelnemers vanaf 15 jaar ontvangen een doosje eieren. Er zijn prijzen in de diverse categorieën. De uitslagen vindt u na afloop op: www.paasloopkilder.nl. Deelname is op eigen risico. De organisatie vrijwaart zich van iedere aansprakelijkheid.

Jeugdatletiek 2009 – een terugblik
 
De jeugdafdeling van AVA is gegroeid tot meer dan 110 pupillen en junioren.
Kinderen/jeugdigen die elke week met veel plezier en enthousiasme komen trainen.
 
Het jeugdbeleid binnen AVA is erop gericht dat alle kinderen, ongeacht wie of wat ze zijn of kunnen, met plezier moeten kunnen trainen.

Groeps foto van de aanwezige jeugd op de sportieve/filmmiddag van woensdag 17 februari 2010.

alt


Rolien Bosman

Hallo Atleten,

Wat een mooi sportweekend hebben we weer achter de rug. Tweemaal goud, een zilver en een bronzen plak. En in Apeldoorn alleen maar mooie resultaten, schitterend dat was echt genieten. En wat ik het mooiste van alles vind, dat dit met zo'n grote fairplay plaats vind, geen minachtende spreekkoren vanaf de tribunes. Alleen maar supporters die elke atleet, ongeacht cluppie of kleur of ras naar de finish juicht, ook al staan ze daar wel enkele uren voor in de kou. Ik heb tenminste weer echt genoten.

Even alle resultaten van Apeldoorn op een rijtje:

Gerben Duenk (nog geen ava lid) en Henrie liepen de marathon in 3.56.04, het was geen makkie, zeker niet voor Gerben als je als streeftijd 3.30 hebt. Voor Henrie een moeilijke maar mooie training na zo'n zware nacht.

Wim Rensink, allias Claudia liep een keurige 18 km in 1.22.03

De marathonners hadden de opdracht om de 28km lekker als training te lopen zo rond de marathon snelheid, omdat we nog relatief weinig km gemaakt hebben. Iedereen heeft zicht keurig aan deze afspraak gehouden. En ik moet zeggen ondanks deze rem werd er goede tijden gelopen, wat dat betreft zitten we hopelijk op de goede weg.
Tijden:
Evelien 2.28.15; Erik 1.44.00; Wim Brinkman 2.01.17; Gerrit Heersink 2.08.36; Henk Mengers 2.09.57; Gerrit te Lindert 2.11.06 en Henk Lammers 2.22.01.

Tim te Brake wint 29ste Engbergenloop
 
Ava’70 atleet Tim te Brake heeft tijdens de 29ste editie van de Engbergenloop In Gendringen de 1300 meter op zijn naam geschreven. Te Brake nam direct vanaf het begin van de wedstrijd de leiding en stond deze niet meer af. Te Brake(Junior D) finishte in een knappe tijd van 5:09 minuten.
Ook Mark te Brake(11:49min), de oudere broer van Tim kwam op het podium. Op de drie kilometer moest hij alleen Argo atleet Timon den Houting voor zich dulden.
 
Op de zes kilometer liep Geert Wevers een uitstekende wedstrijd. Wevers heeft sinds een aantal weken de goede vworm weer te pakken en liet dat in deze wedstrijd zien. In een tijd van 21:45 minuten werd Wevers tweede bij de mannen 40. Frank Roos werd achter Wevers derde in deze categorie. Roos die meestal rustig van start gaat komt in het verloop van de wedstrijd opzetten. Ook bij deze wedstrijd was dit weer het geval. Roos kwam over de finish in een tijd van 21:52 minuten. Bij de mannen 60 was er een prachtige overwinning voor routinier Ton Roks. Roks bleef in een tijd van 25:35 minuten de concurrentie voor.
 
Op de twaalf kilometer stond voor Ava’70 Rob Berkerlder aan de start. Berkelder liep een prima wedstrijd, en finishte na een zware race in een tijd van 49:59 minuten.
 
Uitslagen 29ste Engbergenloop Gendringen   
1,3 km: Tim te Brake (05:09min)
3 km: Mark te Brake (11:49min)
6 km: Geert Wevers(21:45min), Frank Roos(21:52min), Erwin Wamelink(22:31min), Luuk te Brake(22:52min),Tom Waalder(25:33min), Ton Roks(25:35min), Gerrit Ter Haar(32:29min)
12 km: Rob Berkelder(49:59min)

De Eiberrun clinics gaan weer van start

meer informatie klik hier

Nationaal Sportcentrum Papendal is op zaterdag 27 maart even hét atletiekcentrum van Nederland. Dan organiseert de Atletiekunie namelijk de Dag van de Baanatletiek, een dag die je als liefhebber van de baanatletiek niet mag missen.
Op het programma staan onder andere:
• Lancering campagne Kwalificatiestructuur Sport voor technisch kader
• Presentatie doelstellingen talentontwikkeling met Long Term Athlete Development en testbatterij voor verenigingen
• Drie blokken van 25 verschillende workshops
• Uitreiking Dé Jeugdprijs
• Afsluiting met toneelgezelschap De Piranha’s
Meer informatie en inschrijven via www.atletiekunie.nl/dagvandebaanatletiek

Ava’70 pakt drie prijzen tijdens carnavalscross.
 
In het Duitse plaatste Voerde vond voor de 17e maal de carnavalscross plaats. Tijdens deze editie stonden er drie leden van atletiekvereniging Ava’70 aan de start van de 7,4 km. Gerrit Dijkslag is al sinds jaren één van de betere lopers van de Aaltense atletiek vereniging. Ook in Voerde bevestigde hij weer zijn status. Dijkslag(27:27min) won op het plaatselijk gladde parcours de afstand bij mannen 40. Dano Harmsen is van de drie Ava’70 atleten die in Voerde van start gingen de minst ervaren. Harmsen is pas een aantal maanden lid van Ava’70 maar laat zien over een behoorlijk loopvermogen te beschikken. Harmsen pakte in een tijd van 28:42 minuten een tweede plaats bij de mannen 30. Geert Wevers liep net als twee andere Ava’70 lopers een prima wedstrijd. Wevers(29:40min) pakte een mooie tweede plaats bij de mannen 50. Wevers had de laatste maanden een wat mindere vorm. Maar met deze prestatie lijkt het erop dat hij deze vorm weer aan het terug vinden is.

Jeroen Reintjes en Koen Vossers op scherp in laatste editie bosloop Beek

Geron Peters pakt met derde plek eindzege op tien kilometer /

Parcoursrecords aan diggelen in Beek

Door Benno Stevering

BEEK - Koen Vossers, woonachtig in het Gelderse Hengelo won makkelijk lopend de tien kilometer tijdens de derde editie in Beek met overmacht in 33.19 minuten. ‘’Dankzij het trainen op individuele schema’s, sinds april onder leiding van Herman Ijzerman, waarbij ‘s winters de nadruk voornamelijk ligt op het maken van een grote omvang, boek ik nu al flinke vooruitgang in de wedstrijden. Verder train ik met een sterke groep van Hanzesport mee bij de heuvel- en baantrainingen. Dit betaalt zich uit in goede resultaten. Met daarnaast de nodige rompstabiliteit oefeningen. Ik ben zeker tevreden met deze eindtijd in Beek. Dit was een goede voorbereiding op het komende NK cross.. Ik kon een mooi constant tempo en scherpe tussentijden van 8.20 minuten aanhouden. Toch had ik nog een licht verval omdat ik me verstapte bij het te hard heuvelafwaarts gaan in de eerste ronde. In de laatste twee ronden herstelde ik hiervan. Bij de afdaling waren een paar gladde plekken, waar ik toch goed langsheen kon lopen. Ik ga me straks in het baanseizoen toch meer richten op de 1500 tot de vijf kilometer. ‘’ Hoofddoel voor Vossers, onlangs nog Oostelijk Crosskampioen,  is de komende periode naast het NK cross, het militair kampioenschap en de Acht van Apeldoorn. Frank Reintjes uit Zevenaar, lid van de Liemers was de beste veertiger in 34.45 minuten. Hij was het die in de eerste ronde nog goed mee kon met Vossers, maar in de tweede ronde heuvelopwaarts terrein moest prijsgeven en niet mee kon. Geron Peters uit Wehl werd zondag derde in 36.01 minuten. Hij was het die de twee beste tijden noteerde in Beek en hiermee bij de veertig plus categorie  het eindklassement won. ‘’Het ging lekker. Het tempo van de twee lopers voor mij lag te hoog. Ik moest me concentreren om Eric Demkes uit Aalten en Stefan Blonk uit Didam achter me te houden.’’ Blonk blinkte uit met een verbetering van het parcoursrecord naar 36.50 minuten bij de vijftig plussers. Hij knabbelde er maar liefst 73 tellen af.  Achter hem finishte Wim van Hilst uit Steenderen. Bij de senioren won triatleet Bernard Hilferink uit Zelhem.  Mariette ten Bokkel  uit het Gelderse Hengelo werd bij afwezigheid van Sylvie Doppen uit Zieuwent de eerste dame in 42.12 minuten. Tevens won Ten Bokkel het eindklassement bij de dames, mede dankzij een parcours dat dit keer volledig vrij was van sneeuw. ‘’Ik richt me op de komende marathon van Rotterdam, waarvoor ik momenteel nu op tachtig kilometer per week zit qua omvang. Deze winst dank ik aan de betere omstandigheden van het parcours ten opzichte van de afgelopen weken. Triatlete Grada Boschker uit Apeldoorn werd de tweede dame in 43.44 minuten.  Terwijl routinier Jeroen Reintjes uit Didam de winst pakte op de vijf kilometer in 16.08 minuten, was het de 19-jarige student basisonderwijs Michael van der Kroon uit Pannerden die nog de tempohardheid mist, maar een uitstekende tweede werd in 16.28 minuten. Edwin Wissema uit Didam, winnaar van de tien kilometer in de eerste editie werd nu derde op de vijf in 16.46 minuten. Jeroen Reintjes was uiterst tevreden met de winst en de eindzege: ‘’Ik opende pittig onder de acht minuten. In de tweede ronde moest ik het volledig alleen doen. Toch moest ik het tempo hoog houden omdat het gat op Michael niet erg groot was. Ik moet het meer van mijn tempohardheid hebben in de slotfase en dat lukte. Ik train veel in het bos en beheers de crosstechniek goed. Ik heb me aangesloten bij de wedstrijdselectie onder leiding van trainster Greta Koens. Zaterdag wacht me nog een cross in Heerde, waarna ik zal starten in de Diemse Baggerloop.’’ Lisa te Molder uit Zieuwent werd dit keer tweede met ruim zestig tellen achterstand achter Saskia Weinans van het Running Team Achterhoek die 19.31 minuten noteerde. Te Molder won het eindklassement bij de vrouwen over vijf kilometer. Chris Henet uit Bemmel scherpte met 17.31 minuten het parcoursrecord aan bij de vijftig plus categorie. Mats Fierkens uit Zevenaar scherpte het record aan op de 2 kilometer naar 6.29 minuten. Maar ook bij de meisjes liep Sophie van der Most uit Duiven snel naar een record van 7.10 minuten. Met in totaal 180 deelnemers in de afsluitende editie was de organiserende Stichting Omloop Beek content. Na afloop was het voorzitter Jan Leuverink die de prijzen uitreikte. Run 2 Day had een paar sportschoenen ter beschikking gesteld voor degenen die het record aanscherpten. Tevens was er een verloting op startnummer.

 

Uitnodiging

Bijzonder knappe prestatie Henrie Drenthel in Luxemburg
 
 
Ava’70 atleet Henrie Drenthel heeft in Luxemburg meegedaan aan de jaarlijkse X-trail des Ardennes. Tijdens deze 27 kilometer durende loodzware wedstrijd moet er flink

Goede prestaties tijdens laatste cross in Beek
 
 
De derde en tevens laatste wedstrijd van de winterbosloop competitie in Beek heeft voor atletiekvereniging Ava’70 goede prestaties opgeleverd.

Gerrit Dijkslag vierde in Duitsland [22-2-2009]

 
In het Duitse Voerde heeft AVA'70 atleet Gerrit Dijkslag een vierde plaats behaald tijdens de Karnevalscross over 7,4 km. Toen halverwege de kopgroep van negen man uit elkaar spatte, schoof Dijkslag attent op van de negende naar de vijfde plaats, om uiteindelijk als vierde de finish te passeren in 26:52 min.

Paasloop 2009  


Op de eerste Paasdag, 12 april 2009 organiseert de Lopersgroep'90 Lichtenvoorde weer een Paasloop.
Het parcours voert je voornamelijk door bosrijke omgeving.
Afstanden / starttijden:
1500 meter 10.40 uur
2500 meter 11.00 uur
10.000 meter 11.30 uur
5000 meter 11.35 uur

Prijzen:
Voor een verbetering van het parcoursrecord op de 10 km geldt een bonus van € 100,--.
Jos Sasse heeft de Paasloop op 30-3-1997 gelopen in een van tijd 31 min en 21 sec.

De eerste man en vrouw op de 5 km en op de 10 km ontvangt € 25,--

Inschrijfgeld:
1500 meter en 2500 meter € 3,-
5000 meter en 10.000 meter € 5.-
Start en finish:
Litac-accommodatie
Varsseveldseweg 62a LichtenvoordeEventuele inlichtingen: 0544-378021 of 0610939957
Zie ook onze site:
http://www.lopersgroep90.nl/index.html

Ik hoop je hier te ontmoeten.

Bi voorbaat dank en een sportieve groet,
Bennie Harbers


Gezocht: Pupillentrainers [21-2-2009]

GEZOCHT:

Wij zijn dringend op zoek naar enthousiaste mensen ter versterking van onze jeugdtrainersgroep.
Wij zoeken voor de diverse pupillengroepen in de leeftijd van 6 t/m 11 jaar

PUPILLENTRAINERS

Vind je het leuk om je enthousiasme voor atletiek over te dragen op kinderen en wil je 1 of 2 uurtjes per week training geven aan een groep enthousiaste kinderen, meld je dan aan bij Sien Meinen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bij één van de andere jeugdtrainers.

Trainingen voor deze groepen bestaan uit diverse oefeningen/spelvormen waarbij alle vormen van rennen, werpen en springen aan de orde komen.
Kennis van de diverse atletiekonderdelen is een pré, maar enthousiasme en plezier in het omgaan met kinderen staan voorop.
AVA'70 stelt je in de gelegenheid cursussen te volgen om ontbrekende kennis aan te vullen.

We bieden geen vet betaalde baan, wel een functie waaruit je veel voldoening kunt halen.
Je ontvangt wel jaarlijks een vergoeding.

Hallo allemaal,

Vandaag stond er voor Petra en Jet weer een geplande marathon op de kalender, ditmaal de Galgenbergmarathon te Rhenen; start om 9.00 uur, dus vroeg uit de veren.

Deze "wilde" loop werd voor de 3e keer gehouden en kent een limiet aan deelnemers (ca. 75), zelf stond ik langere tijd op de wachtlijst maar door afzeggingen kreeg ik vorige week zaterdagavond bericht dat ik toch kon starten en beide dames vandaag gezelschap kon houden.

Het was een gastvrij onthaal en het ging er allemaal zeer relaxed aan toe; het weer was aangenaam en droog.

Er wordt in 4 groepen gelopen, de groep blijft onderweg bij elkaar ( iemand die langzamer wil kon zich naar een langzamere groep laten afzakken), elke 8 km zijn er lunchpauzes van een minuut of 4. Het is een continue heuvel op en heuvel af (zie hoogteprofiel site), parkoers op 90% onverhard terrein (door bossen en over paden).

Wij werden ingedeeld op basis van marathontijden in groep 2 en vertrokken 1 min. na de snelste groep, op kop liepen telkens 3 pacers die het tempo op ca 10/10,5 hielden en bovenaan een heuvel werd telkens iets ingehouden tot de laatste ook boven was.

Doordat de groep bij elkaar bleef raakte je met iedereen aan de praat, ik had al snel door dat ik met 1 á 2 marathons per jaar de Benjamin onder de lopers was want bijna iedereen trainde voor ultra afstanden tot in verre oorden (bv volgende week Cran Canaria 123 km!).

De omgeving was echter prachtig: waterplassen, bossen, heidevelden en ook het uitzicht vanaf hoger gelegen delen van het parkoer niet te vergeten; de eerste helft werd in 2:15 uur afgelegd.

Onderweg verging het ons drieën prima, konden het tempo met gemak volgen; al pratend werden de gelopen kilometers dan ook alsmaar meer, onderweg niet echt een idee van de reeds gelopen kilometers. De pauzes zorgden steeds voor het nodige herstel, we hebben heuveltraining voor het gehele jaar in één morgen afgewerkt.

De aankomst verraste ons een beetje, hadden nog niet het idee dat de 42 km al achter ons lagen. Met de eindtijd van 4:37 (voor een ieder van ons een tijdlengte record) zijn we dan ook zeer tevreden, ook al omdat we geen moment in de problemen kwamen.

Had zelf nog niet eerder de ervaring opgedaan met "lunchpauzes" en heb gemerkt dat een marathon lopen zonder "haast" te hebben óók zijn charme heeft; het was een gezellige dag en was in goed gezelschap.

Dit is een aanrader voor een ieder, maar de organisatie zal de limiet van het aantal lopers ca. 75 niet verhogen i.v.m. afspraken met de boswachterij. Bekijk ook even de site www.galgenbergmarathon.nl om een indruk van deze bijzondere marathon te krijgen.

Vandaag de schrijvende runner,

Henk

Wedstrijden
Wedstrijden AVA'70:


Agenda Gelders-Overijsselse Clubkampioenschappen 2008-2009


2009:

Donderdag 30 april: Koninginneloop

Zaterdag 30 mei: Gerard Tebroke Memorialloop

Donderdag 18 juni: Intratuinloop

Dinsdag 14 juli: Walfortloop

Dinsdag 28 juli: Besselinkschansloop

Dinsdag 11 augustus: Zomeravondloop

Zaterdag 7-14-21-28 november: 3dNb crosscompetitieWedstrijdagenda:

zat.3 januari Eibergen-Nieuwjaarscross - www.asveibergen.nl

zat.3 januari Dinxperlo-Snertloop - www.dzsv.nl

zat.3 januari Nunspeet-Nieuwjaarsloop - www.vv-nunspeet.nl

zat.3 januari Vaassen-Midwinterloop - www.midwinterloop.nl

zat.3 januari Hellendoorn-Nieuwjaarsloop - www.atletics.nl

zat.3 januari Heino-Veldloop - www.vvheino.nl

zon.4 januari Beusichem-Meentcross - www.statina.nl

zon.4 januari Heeten-Midwintercross - www.svheeten.nl

zon.4 januari Pannerden-Dijkencross - www.dijkencross.nl

zon.4 januari Glanerbrug-Nieuwjaarsloop - www.avantiwilskracht.nl

zon.4 januari Apeldoorn-Klaverbladloop - www.groenwit.nl

zon.4 januari Eerbeek-Nieuwjaarsloop - www.eerbeekseboys.nl

zon.4 januari Kevelaer(D)-Marathon - www.llg-kevelaer.de

din.6 januari Zutphen-Baanloop - www.hanzesport.nl

zat.10 januari Nijmegen-Trainingsloop - www.trainingslopen.nl

zat.10 januari Wageningen-Winterbosloop - www.pallas67.nl

zat.10 januari Den Ham-Bosloop - www.av-twenterand.nl

zat.10 januari Haltern(D)-Rund um den See - www.spiridon-haltern.de

zat.10 januari Eibergen-Crossloop - www.fceibergen.nl

zat.10 januari Zwolle-G/O Crosscompetitie - www.avpec1910.nl

zat.10 januari Wierden-Veldcross - www.svomhoog.nl

zon.11 januari Broekland-Prestatieloop - www.sallandscrosscircuit.nl

zon.11 januari Pannerden-Dijkencross - www.dijkencross.nl

zon.11 januari Hengelo-1e Woolderesloop - www.mpmhengelo.nl

zat.17 januari Heerde-Halve Marathon - www.gemzen.nl

zat.17 januari Putten-Rusthoeveloop - www.sv-putten.nl

zat.17 januari Ommen-Crossloop - www.acovanelderen.nl

zon.18 januari Beek-Winterbosloop - www.sob-beek.nl

zon.18 januari Watermolenloop - www.av-haaksbergen.nl

zon.18 januari Diepenveen-Midwinterloop - www.dscdiepenveen.nl

zat.24 januari Nijmegen-Trainingsloop - www.trainingslopen.nl


zat.24 januari Holten-Holterbergcross - www.avholten.nl

zon.25 januari Harderwijk-Bosloop - www.athlos.nl

zon.25 januari Beek-Winterbosloop - www.sob-beek.nl

zon.25 januari Zwolle-Peterskamploop - www.avpec1910.nl

zon.25 januari Marienheem-Schalmlooop - www.sallandscrosscircuit.nl

zon.25 januari Arnhem-Burgers SafariRun - www.safarirun.nl

zat.31 januari Bennekom-Bos en Valleilloop - www.climax-atletiek.nl        


zie ook www.geertwevers.web-log.nl

 

Kampweekend 2009


Natuurlijk organiseren we ook in 2009 weer een kampweekend
voor de pupillen en junioren van AVA’70

En wel in het weekend van

4 en 5 juli

Daar wil je naturlijk bij zijn.
Hou dit weekend dus alvast vrij !!!!!!!!.
Uitslag vierde wedstrijd 3dNb Crosscompetitie [22-11-2008]
Afstand 1 KM
Jongens
nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Ruben Boekelder Aalten AVA '70  0:04:03  14,81
2 Noah Woeltjes Aalten AVA '70  0:04:08  14,52
3 Felix Knuewer Heiden LAZ Rhede  0:04:09  14,46
4 Ole Koltermann Bocholt LAZ Rhede  0:04:14  14,17
5 Marc Helmink Meddo sc Meddo  0:04:17  14,01
6 Robbin te Molder Meddo SC Meddo  0:04:23  13,69
7 Niek KleinWolterink Aalten AVA '70  0:04:26  13,53
8 Tjeerd de Graaf Meddo SC Meddo  0:04:28  13,43
9 Lukas Wehning Rhede LAZ Rhede  0:04:31  13,28
10 Bart Elburg Aalten AVA '70  0:04:33  13,19
11 Joost te Paske Aalten -  0:04:34  13,14
12 Mick Wagener Aalten AVA '70  0:04:46  12,59
13 Kaj KleinHesselink Aalten AVA '70  0:04:49  12,46
14 Jan-Willem Kobus Aalten AVA '70  0:04:51  12,37
15 Brent Schoppers Aalten -  0:04:52  12,33
16 Jonas Wehning Rhede LAZ Rhede  0:04:59  12,04
17 Soeren Meyer Bothling Bocholt WSV Bocholt  0:05:07  11,73
18 Tim Wehning Rhede LAZ Rhede  0:05:08  11,69
19 Stan Prinsen Varsseveld -  0:05:09  11,65
20 Tijmen ter Keurs ? Winterswijk Archeus  0:05:11  11,58
21 Daan te Winkel Aalten AVA '70  0:05:14  11,46
22 Joris Scholten Aalten AVA '70  0:05:16  11,39
23 Joep Tolkamp Aalten AVA '70  0:05:17  11,36
24 Vincent Adriaanse Aalten AVA '70  0:05:19  11,29
25 Cas Luijmes Aalten AVA '70  0:05:23  11,15
26 Jonas Giesbers Isselburg Isselburger TV  0:05:35  10,75
27 Mees Prinsen Varsseveld -  0:05:41  10,56
28 Jesse Ligterink Aalten -  0:05:42  10,53
29 Julian Prinsen Lichtenvoorde AVA '70  0:05:52  10,23
30 Job Ligterink Aalten -  0:06:04  9,89
31 Daniel Emadi (BMD) Aalten AVA '70  0:06:20  9,47
Meisjes
nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Louisa Derksen Rhede LAZ Rhede  0:04:12  14,29
2 Susan Wouda Goor Goor '75  0:04:15  14,12
3 Greta Boeck Bocholt LAZ Rhede  0:04:29  13,38
4 Amber Vinkenvleugel Winterswijk Archeus  0:04:32  13,24
5 Frieda Hobing Rhede LAZ Rhede  0:04:35  13,09
6 Nienke Wijenberg Winterswijk Archeus  0:04:53  12,29
7 Babette Mullink Winterswijk Archeus  0:04:54  12,24
8 Leonie Elburg Aalten AVA '70  0:05:01  11,96
9 Stephanie Kok Doetinchem AV Argo  0:05:10  11,61
10 Jip Berkelder Aalten AVA '70  0:05:21  11,21
11 Esther Boekelder Aalten AVA '70  0:05:24  11,11
12 Julia Roos Aalten -  0:05:25  11,08
13 Jade Woeltjes Aalten AVA '70  0:05:28  10,98
14 Daan Berkelder Aalten AVA '70  0:05:45  10,43
15 Nova Rave Aalten AVA '70  0:05:48  10,34
16 Laura Sloetjes Aalten -  0:05:50  10,29
17 Kris Demkes Lievelde -  0:06:06  9,84
18 Mees Berkelder Aalten AVA '70  0:06:08  9,78
19 Mandi Emadi Aalten AVA '70  0:06:18  9,52
20 Puck Mekel Utrecht -  0:06:30  9,23
21 Julie van Zolingen Aalten -  0:07:19  8,20
22 Daantje Mekel Utrecht -  0:07:35  7,91
Afstand 2 KM
Jongens
nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Andre Giesbers Isselburg Isselburger TV  0:07:08  16,82
2 Mark te Brake Aalten -  0:07:32  15,93
3 David Sonntag Oeding AVA '70  0:07:35  15,82
4 Kevin Kugathasan Aalten AVA '70  0:07:47  15,42
5 Bram Tolkamp Aalten AVA '70  0:08:00  15,00
6 David Spiro Winterswijk Archeus  0:08:06  14,81
7 Arne Boeck Bocholt LAZ Rhede  0:08:08  14,75
8 Michel Boeck Bocholt LAZ Rhede  0:08:08  14,75
9 Paul Heinen Aalten AVA '70  0:08:15  14,55
10 Tim te Brake Aalten -  0:08:16  14,52
11 Tom Wouda Goor av Haaksbergen  0:08:29  14,15
12 Steffen Giesbers Isselburg Isselburger TV  0:08:36  13,95
13 Maarten Heersink Aalten AVA '70  0:08:42  13,79
14 Daan Houwers Aalten AVA '70  0:08:52  13,53
15 Dani Kugathasan Aalten AVA '70  0:08:57  13,41
16 Maximilian Wiessmeier Bocholt -  0:09:02  13,28
17 Tom Rewinkel Ulft -  0:09:19  12,88
18 Raul Griffioen Aalten AVA '70  0:09:20  12,86
19 Emiel Boekelder Aalten AVA '70  0:09:22  12,81
20 Rikkert Huiskamp Winterswijk Archeus  0:09:24  12,77
21 Domenique Schreurs Winterswijk Archeus  0:09:25  12,74
22 Sebastian Sonntag Bocholt LAZ Rhede  0:09:27  12,70
23 Twan Wagenaar Aalten AVA '70  0:09:33  12,57
24 Timo Kruisselbrink Kotten Archeus  0:09:37  12,48
25 Gertjan Bentert Aalten AVA '70  0:09:41  12,39
26 Jochem ter keurs Winterswijk Archeus  0:09:55  12,10
27 Kees Huntink Lievelde Archeus  0:09:57  12,06
28 Jesse v Zolingen Aalten -  0:10:03  11,94
29 Sam ter Haar - -  0:10:14  11,73
30 Tim Scholten Aalten AVA '70  0:10:16  11,69
31 Jerrel Balke Aalten AVA '70  0:10:18  11,65
32 Morits Wiesmeier Bocholt -  0:10:18  11,65
33 Stijn Wikkerink Aalten AVA '70  0:10:23  11,56
34 Joran Schoppers Aalten -  0:10:26  11,50
35 Teun Houwers Aalten AVA '70  0:10:29  11,45
36 Malte Stockhausen Bocholt LAZ Rhede  0:10:38  11,29
37 Leon luijmes Aalten AVA '70  0:10:51  11,06
38 Rik Dunnewold Aalten AVA '70  0:11:09  10,76
Meisjes
nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Vanessa Derksen Rhede LAZ Rhede  0:08:09  14,72
2 Jasmin Nieland Bocholt LAZ Rhede  0:08:11  14,66
3 Carolin Knuewer Heiden LAZ Rhede  0:08:13  14,60
4 Nikie Lammers Aalten AVA '70  0:08:18  14,46
5 Madelief Hoijtink Brinkheurne Archeus  0:08:46  13,69
6 Elena Neumann Bocholt LAZ Rhede  0:08:47  13,66
7 Tess Valenta Winterswijk Archeus  0:09:06  13,19
8 Enny Blits Rhede LAZ Rhede  0:09:26  12,72
9 Frankie Lammers Aalten AVA '70  0:09:38  12,46
10 Jolien Onnink Aalten AVA '70  0:10:08  11,84
11 Elise ten Brinke Aalten AVA '70  0:10:09  11,82
12 Marit Elburg Aalten -  0:10:20  11,61
13 Julia Tiggeloven Winterswijk Archeus  0:10:36  11,32
14 Yosha Tolkamp Aalten AVA '70  0:10:53  11,03
15 Mylja Jansen Aalten AVA '70  0:10:55  10,99
16 Monique Hogeboom Winterswijk Archeus  0:11:08  10,78
17 Hanne Ruesink Winterswijk Archeus  0:11:15  10,67
18 Swantje Meyer-Bothling Bocholt WSV Bocholt  0:11:24  10,53
19 Elianne Mulder Winterswijk -  0:11:32  10,40
20 Valentina Wiessmeier Bocholt wsv Bocholt  0:11:44  10,23
21 Anouk Wikkerink Aalten AVA '70  0:13:05  9,17
22 Mirjam Dunnewold Aalten AVA '70  0:17:12  6,98
Afstand 5 KM
Dames
nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Nina-Sohie Giesing Bocholt LAZ Rhede  0:20:29  14,65
2 Kathrin Buedding Bocholt LAZ Rhede  0:21:43  13,81
3 Julia Manzke Rhede LAZ Rhede  0:23:22  12,84
4 Judith Boomkamp Aalten AVA '70  0:24:07  12,44
5 Alexandra Sonntag Bocholt LAZ Rhede  0:24:18  12,35
6 Luca Palm Rhede LAZ Rhede  0:24:32  12,23
7 Berendien Luiten Aalten -  0:26:00  11,54
8 Hester Pennings Aalten -  0:26:12  11,45
9 Susan Beyers - -  0:28:56  10,37
10 Astrid Wikkerink - -  0:30:11  9,94
Dames 40
nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Carla Slutter Gendringen -  0:21:34  13,91
2 Doris Knoopschmitz Bocholt -  0:26:49  11,19
3 Inneke Wesselink Aalten AVA '70  0:27:08  11,06
4 Ingrid Houwers Lichtenvoorde AVA '70  0:28:33  10,51
5 Jolanda Lammers Winterswijk Archeus  0:30:00  10,00
Dames 50
nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Sien Meinen Aalten AVA '70  0:26:41  11,24
2 Gerda Demkes Aalten AVA '70  0:30:10  9,94
Heren
nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Ibrahim Balde Ahaus_Ohenskin LAZ Rhede  0:17:17  17,36
2 Marvin Palm Rhede LAZ Rhede  0:17:21  17,29
3 Roland Saalmink Amsterdam AVVN  0:17:46  16,89
4 Stef Verwaaijen Aalten AVA '70  0:18:22  16,33
5 Stefan Ritte Bocholt LAZ Rhede  0:18:39  16,09
6 Bjorn Demkes Lievelde AVA '70  0:18:47  15,97
7 Phil Bieleveld Hamminkelen LAZ Rhede  0:19:09  15,67
8 Andreas Caninenberg Isselburg Isselburger TV  0:19:14  15,60
9 Christoph Schmitz Bocholt LAZ Rhede  0:19:24  15,46
10 Rik Harbers Aalten -  0:19:29  15,40
11 Robert Temming Aalten AVA '70  0:19:44  15,20
12 Kasper Wolterink Winterswijk Archeus  0:19:51  15,11
13 Niklas Schmitz Dortmund LAZ Rhede  0:20:02  14,98
14 Andre Doeven Bocholt LAZ Rhede  0:20:18  14,78
15 Erwin Wamelink Aalten AVA '70  0:20:19  14,77
16 Juergen Telahr Bocholt Bochlter WSV  0:20:21  14,74
17 Jeroen Wevers - -  0:20:41  14,50
18 Stijn Ormel Aalten -  0:20:52  14,38
19 Mart Slotboom Aalten AVA '70  0:21:10  14,17
20 Roel Schreurs Aalten AVA '70  0:22:19  13,44
21 Luuk te Brake Aalten AVA '70  0:22:21  13,42
22 Tom Wevers Utrecht AVA '70  0:22:43  13,21
23 Dick Sloetjes Aalten AVA '70  0:22:48  13,16
24 Kenneth Sonntag Bredevoort AVA '70  0:23:33  12,74
25 Ànouk ter Keurs Winterswijk -  0:23:46  12,62
26 Ewout Kwak Arnhem -  0:25:05  11,96
27 Luc Rots Bredevoort -  0:25:58  11,55
28 Constan Volmeijer Aalten AVA '70  0:27:01  11,10
Heren 40
nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Patrick Temming Miste AVA '70  0:19:20  15,52
2 Marcel Domhof Harreveld Piepersbos  0:19:32  15,36
3 Frank Roos Aalten -  0:19:34  15,33
4 Rene Rewinkel Ulft Atletico '73  0:19:53  15,09
5 Jurgen Kolks Bocholt DJk Liederen  0:20:16  14,80
6 Henri Drenthel Aalten AVA '70  0:20:53  14,37
7 Hans Lammers Aalten Bochlter SV  0:21:21  14,05
8 Jan Kolthof Aalten -  0:23:53  12,56
9 Gerhard Wikkerink Aalten AVA '70  0:25:04  11,97
10 Henk Navis Aalten AVA '70  0:27:11  11,04
11 Erik Lodder Bredevoort AVA '70  0:28:53  10,39
Heren 50
nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Andre Tebroke Oosterhout AVA '70  0:20:22  14,73
2 Jan Ruesink Winterswijk Archeus  0:21:48  13,76
3 Herman Franck Borculo ASV Eibergen  0:22:30  13,33
4 Ard Heinen Aalten RopesRunning  0:23:31  12,76
5 Hans Lammers Aalten -  0:24:16  12,36
6 Hans Somsen Aalten -  0:24:40  12,16
7 Fredi de Vries Aalten AVA '70  0:25:03  11,98
8 Hans Heinen Aalten RopesRunning  0:27:02  11,10
9 Gerrit ter Haar Aalten -  0:28:55  10,37
10 Fred Janssen Aalten AVA '70  0:30:22  9,88
11 Jan de Wit Apeldoorn -  0:35:39  8,42
Heren 60
nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Ton Roks Aalten AVA '70  0:22:47  13,17
Afstand 10 KM
Dames
nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Hedie Jentink Lichtenvoorde AVA '70  0:45:37  13,15
2 Karin Schlueter Vreden SUS Stadtlohn  0:45:48  13,10
3 Gerdie Hoornenborg Aalten AVA '70  0:47:58  12,51
4 Evelien Hillen Aalten AVA '70  0:50:42  11,83
5 Esther Rave Aalten AVA '70  0:57:17  10,47
6 Susannne de Jonge Diepenheim -  0:58:24  10,27
7 Angelika Balsam Bocholt Dienstagslaufer  1:00:22  9,94
8 Sarah Temming - -  1:04:10  9,35
9 Jolande Smit - -  1:04:11  9,35
Dames 40
nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Sylvie Kl Goldewijk Zieuwent Loopgroep '90  0:42:45  14,04
2 Ada te Voortwis Aalten AVA '70  0:48:19  12,42
3 Wilma Waalders Aalten AVA '70  0:56:46  10,57
Dames 50
nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Jose Klein Sessink Dinxperlo -  0:52:00  11,54
2 Joke van den Hooff Aalten -  0:55:47  10,76
3 Maria Demming Bocholt Dienstagslaufer  0:56:10  10,68
4 Angela Brandenwinder Bocholt Dienstagslaufer  0:56:13  10,67
Heren
nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Tim Bobon Stadtlohn SUS Stadtlohn  0:37:11  16,14
2 Gerrit Dijkslag Aalten AVA '70  0:37:31  15,99
3 Klaus Schlueter Vreden sus Stadtlohn  0:37:42  15,92
4 Hans Waalders Aalten -  0:38:59  15,39
5 Pascal Kolkman Winterswijk -  0:40:32  14,80
6 Patrick Beijers Bredevoort -  0:40:39  14,76
7 Rob Berkelder Aalten AVA '70  0:42:01  14,28
8 Dave Schlief Didam -  0:42:19  14,18
9 Martijn te Brake - -  0:44:21  13,53
10 Onno Wessels Lichtenvoorde AVA '70  0:45:37  13,15
11 Peter Baten Aalten -  0:46:41  12,85
12 Herwin Wensink Aalten -  0:48:05  12,48
13 Marco van Rijs Bredevoort AVA '70  0:49:36  12,10
14 Mark Slotboom Winterswijk -  0:49:42  12,07
15 Rogier Grondman Diepenheim -  0:50:31  11,88
16 Rob Elysen Dinxperlo AVA '70  0:51:57  11,55
Heren 40
nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Wim Helmink Meddo Archeus  0:37:53  15,84
2 Wim Jentink Aalten AVA '70  0:41:38  14,41
3 Henk Lammers Winterswijk Archeus  0:41:51  14,34
4 Wim Kl Wolterink Aalten Try Out  0:42:13  14,21
5 Gerben Duenk Aalten -  0:44:28  13,49
6 Harro Rijnsaardt Aalten -  0:46:26  12,92
7 Bertil de Haan Winterswijk Archeus  0:46:50  12,81
Heren 50
nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Jan Annevelnk Winterswijk Archeus  0:42:46  14,03
2 Herman Baten Aalten -  0:42:52  14,00
3 Johan Smuelders Lichtenvoorde Loopgroep '90  0:43:28  13,80
4 Ben Wesselink Aalten AVA '70  0:43:55  13,66
5 Drikus Haalboom Bennekom AVVN  0:45:39  13,14
6 Alfons Wormskamp Varsseveld -  0:47:16  12,69
7 Leo Temming Aalten AVA '70  0:47:59  12,50
8 Henk Mengers Aalten AVA '70  0:50:41  11,84
9 Engelbert Sonntag Oeding -  0:51:11  11,72
10 Roelof Oldenhave Dinxperlo -  0:51:38  11,62
11 Jan Doppen Zieuwent -  0:58:57  10,18
Afstand 15 KM
Dames
nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Katja Demkes Lievelde AVA '70  1:10:18  12,80
Dames 40
nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Jet Klomp Ulft AVA '70  1:12:01  12,50
Heren 40
nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Rudi Ruesink de Heurne Try Out  0:59:50  15,04
2 Wim Brinkman Aalten AVA '70  1:00:24  14,90
3 Maurice Wienholts Aalten RopesRunning  1:00:55  14,77
4 Wim Vink Aalten AVA '70  1:03:21  14,21
5 Paul Waalders Aalten AVA '70  1:03:50  14,10
6 Stfan Scanu Lichtenvoorde AV Argo  1:05:24  13,76
7 Gerrit Heersink Aalten AVA '70  1:05:28  13,75
8 Wim Tijs Aalten AVA '70  1:07:59  13,24
9 Henk Woolschot Winterswijk AV Argo  1:11:44  12,55
Heren 50
nr naam Plaats Vereniging   tijd   gem
1 Jan Rademaker Varsseveld AVA '70  1:10:26  12,78
2 Henk Lammers Aalten AVA '70  1:12:00  12,50
3 Theo Stronks Aalten AVA '70  1:15:52  11,86
4 Dirk v.d. Peppel - -  1:18:48  11,42
5 Otto Meyering - -  1:25:06  10,58

Eindstand 3dNb Crosscompetitie 2008 [22-11-2008]      
Afstand 1 KM
Meisjes
Plts Achternaam Ver/PLaats 1 2 3 4 Totaal
1 Louisa Derksen LAZ Rhede   0:04:12   0:04:09   0:04:05   0:04:12   0:12:26
2 Frieda Hobing LAZ Rhede   0:04:11   0:04:13   0:04:11   0:04:35   0:12:35
3 Susan Wouda * Goor '75   0:04:29   0:04:18   0:04:12   0:04:15   0:12:45
4 Greta Boeck LAZ Rhede   0:04:20   0:04:19   0:04:21   0:04:29   0:13:00
5 Amber Vinkenvleugel * Archeus   0:04:31   0:04:21   0:04:32   0:04:32   0:13:24
6 Nienke Wijenberg * Archeus   0:04:42   0:04:42   0:04:28   0:04:53   0:13:52
7 Leonie Elburg * AVA '70   0:05:04   0:05:11   0:04:53   0:05:01   0:14:58
8 Isa van Braak * Aalten   0:05:00   0:05:02   0:04:59     0:15:01
9 Stephanie Kok * AV Argo   0:05:24   0:04:56   0:04:58   0:05:10   0:15:04
10 Esther Boekelder * AVA '70   0:04:59   0:04:52   0:05:37   0:05:24   0:15:15
11 Julia Roos * Aalten   0:05:25   0:05:23   0:04:59   0:05:25   0:15:47
12 Babette Mullink Archeus   0:05:27   0:05:28   0:05:54   0:04:54   0:15:49
13 Jade Woeltjes AVA '70   0:05:26   0:05:20   0:05:19   0:05:28   0:16:05
14 Jip Berkelder * AVA '70   0:05:37   0:05:48   0:05:17   0:05:21   0:16:15
15 Sanne te Winkel *BMD) AVA '70   0:05:43   0:05:25   0:05:22     0:16:30
16 Nova Rave AVA '70     0:05:24   0:05:20   0:05:48   0:16:32
17 Greta Hobing LAZ Rhede   0:05:34   0:05:35   0:05:42     0:16:51
18 Laura Sloetjes * Aalten   0:05:49   0:05:51   0:05:44   0:05:50   0:17:23
19 Esmee van Braak * Aalten   0:06:21   0:05:10   0:05:53     0:17:24
20 Daan Berkelder * AVA '70   0:06:25   0:06:17   0:05:40   0:05:45   0:17:42
21 Mees Berkelder * AVA '70   0:06:29   0:07:55   0:06:15   0:06:08   0:18:52
22 Mandi Emadi AVA '70     0:07:13   0:06:22   0:06:18   0:19:53
23 Laura te Winkel AVA '70   0:06:22   0:07:55   0:07:51     0:22:08
24 Romy van Rijs * AVA '70     0:04:43   0:04:49     0:09:32
25 Kris Demkes Lievelde       0:06:02   0:06:06   0:12:08
26 Linde Kl Nibbelink AVA '70   0:04:58         0:04:58
27 Mirit van Middelkoop Aalten     0:05:05       0:05:05
28 Kristy Hubers Aalten     0:05:06       0:05:06
29 Puck Mekel Utrecht         0:06:30   0:06:30
30 Anne Rewinkel Ulft     0:06:32       0:06:32
31 Julie van Zolingen Aalten         0:07:19   0:07:19
32 Daantje Mekel Utrecht         0:07:35   0:07:35
Jongens
Plts Achternaam Ver/PLaats 1 2 3 4 Totaal
1 Ruben Boekelder * AVA '70   0:04:03   0:04:06   0:03:53   0:04:03   0:11:59
2 Felix Knuewer LAZ Rhede   0:04:11     0:03:58   0:04:09   0:12:18
3 Noah Woeltjes * AVA '70   0:04:10   0:04:11   0:04:06   0:04:08   0:12:24
4 Ole Koltermann LAZ Rhede   0:04:36   0:04:17   0:04:08   0:04:14   0:12:39
5 Marc Helmink sc Meddo   0:04:31   0:04:25   0:04:16   0:04:17   0:12:58
6 Lukas Wehning LAZ Rhede   0:04:25   0:04:24   0:04:12   0:04:31   0:13:01
7 Noah Dijkslag * AVA '70   0:04:29   0:04:35   0:04:31     0:13:35
8 Niek KleinWolterink* AVA '70   0:04:33   0:04:46   0:04:39   0:04:26   0:13:38
9 Bart Elburg * AVA '70   0:04:30   0:04:35   0:04:39   0:04:33   0:13:38
10 Kaj KleinHesselink* AVA '70   0:04:34   0:04:37   0:04:36   0:04:49   0:13:47
11 Joost te Paske * Aalten   0:04:47   0:04:40   0:04:35   0:04:34   0:13:49
12 Jonas Wehning LAZ Rhede   0:04:55   0:04:34   0:04:34   0:04:59   0:14:03
13 Mick Wagener * AVA '70   0:04:43   0:04:45   0:04:36   0:04:46   0:14:04
14 Brent Schoppers Aalten     0:04:36   0:04:37   0:04:52   0:14:05
15 Stijn Wikkerink * AVA '70   0:04:44   0:04:41   0:04:41     0:14:06
16 Jan-Willem Kobus * AVA '70   0:05:09   0:04:58   0:04:54   0:04:51   0:14:43
17 Tim Wehning LAZ Rhede   0:05:05   0:05:04   0:04:52   0:05:08   0:15:01
18 Tijmen ter Keurs *? Archeus   0:05:01   0:05:02   0:05:00   0:05:11   0:15:03
19 Stan Prinsen * Varsseveld   0:05:08   0:05:03   0:05:14   0:05:09   0:15:20
20 Joris Scholten * AVA '70   0:05:14   0:04:59     0:05:16   0:15:29
21 Cas Luijmes * AVA '70   0:05:12   0:05:01   0:05:21   0:05:23   0:15:34
22 Vincent Adriaanse AVA '70   0:05:03   0:05:14     0:05:19   0:15:36
23 Joep Tolkamp * AVA '70   0:05:15   0:05:29   0:05:08   0:05:17   0:15:40
24 Daan te Winkel AVA '70     0:05:27   0:05:16   0:05:14   0:15:57
25 Jonas Giesbers * Isselburger TV   0:05:14   0:05:09     0:05:35   0:15:58
26 Mees Prinsen * Varsseveld   0:05:28   0:05:07     0:05:41   0:16:16
27 Julian Prinsen * AVA '70   0:05:18   0:05:46   0:05:36   0:05:52   0:16:40
28 Jesse Ligterink * Aalten   0:05:32   0:05:42   0:05:28   0:05:42   0:16:42
29 Job Ligterink * Aalten   0:05:58   0:06:13   0:05:30   0:06:04   0:17:32
30 Daniel Emadi (BMD) AVA '70     0:06:34   0:06:20   0:06:20   0:19:14
31 Noah Ruesink Try-out   0:05:07   0:05:00       0:10:07
32 Soeren Meyer-Bothling WSV Bocholt       0:05:11   0:05:07   0:10:18
33 Robbin te Molder SC Meddo         0:04:23   0:04:23
34 Tjeerd de Graaf SC Meddo         0:04:28   0:04:28
35 nr354 354       0:05:44       0:05:44
36 Bram Berkelder Aalten   0:06:38         0:06:38
Afstand 2 KM
Meisjes
Plts Achternaam Ver/PLaats 1 2 3 4 Totaal
1 Vanessa Derksen LAZ Rhede   0:08:10   0:07:59   0:07:55   0:08:09   0:24:03
2 Carolin Knuewer LAZ Rhede   0:08:17   0:07:59   0:07:56   0:08:13   0:24:08
3 Jasmin Nieland LAZ Rhede   0:08:14   0:08:03   0:07:56   0:08:11   0:24:10
4 Nikie Lammers * AVA '70   0:08:14   0:08:07   0:08:05   0:08:18   0:24:26
5 Madelief Hoijtink Archeus   0:08:34   0:08:47   0:08:33   0:08:46   0:25:53
6 Elena Neumann LAZ Rhede   0:08:43   0:08:46   0:08:38   0:08:47   0:26:07
7 Julia Manzke LAZ Rhede   0:08:54   0:08:55   0:08:44     0:26:33
8 Enny Blits LAZ Rhede   0:09:11   0:08:53   0:08:53   0:09:26   0:26:57
9 Marlou Remeeus Loopgroep '90   0:08:59   0:08:54   0:09:32     0:27:25
10 Tess Valenta Archeus   0:09:20   0:09:08   0:09:16   0:09:06   0:27:30
11 Frankie Lammers * AVA '70   0:10:02   0:09:32   0:09:17   0:09:38   0:28:27
12 Jolien Onnink * AVA '70   0:10:06   0:09:42   0:09:51   0:10:08   0:29:39
13 Elise ten Brinke * AVA '70   0:10:33   0:10:15   0:09:52   0:10:09   0:30:16
14 Julia Tiggeloven Archeus   0:10:17     0:10:24   0:10:36   0:31:17
15 Marit Elburg Aalten   0:11:04   0:11:08   0:10:31   0:10:20   0:31:55
16 Mylja Jansen * AVA '70   0:10:41   0:11:04   0:10:30   0:10:55   0:32:06
17 Yosha Tolkamp * AVA '70   0:10:33     0:11:06   0:10:53   0:32:32
18 Monique Hogeboom Archeus   0:11:02     0:11:05   0:11:08   0:33:15
19 Hanne Ruesink Archeus     0:11:21   0:10:50   0:11:15   0:33:26
20 Valentina Wiessmeier wsv Bocholt   0:11:26   0:11:17   0:11:09   0:11:44   0:33:52
21 Elianne Mulder Winterswijk   0:12:07   0:11:23   0:11:08   0:11:32   0:34:03
22 Anouk Wikkerink * AVA '70   0:12:25   0:14:02   0:12:51   0:13:05   0:38:21
23 Josefine Wiessmeier wsv Bocholt   0:13:42   0:17:42   0:14:04     0:45:28
24 Mirjam Dunnewold * AVA '70   0:17:56   0:17:44   0:16:56   0:17:12   0:51:52
25 Jenna Moellmann Bocholt   0:11:24   0:11:13       0:22:37
26 Swantje Meyer-Bothling WSV Bocholt     0:11:58     0:11:24   0:23:22
27 Nele Moellman Bocholt   0:11:56   0:11:53       0:23:49
28 Hanna Maria Vahlbrock Tvb Bocholt   0:11:59   0:12:04       0:24:03
29 Anouk de Wit Steenderen     0:09:22       0:09:22
30 Mirthe de Wit Steenderen     0:09:58       0:09:58
31 Jitske Glorie Miste       0:10:03     0:10:03
32 Stevie de Wit Steenderen     0:11:12       0:11:12
33 Hilde Bentert AVA '70     0:11:18       0:11:18
34 Lieke Ruesink Archeus           0:00:00
Jongens
Plts Achternaam Ver/PLaats 1 2 3 4 Totaal
1 Andre Giesbers * Isselburger TV   0:07:15   0:07:14   0:07:05   0:07:08   0:21:27
2 Mark te Brake * Aalten   0:07:34   0:07:32   0:07:24   0:07:32   0:22:28
3 David Sonntag AVA '70   0:07:54   0:07:38   0:07:34   0:07:35   0:22:47
4 Jonathan Kolks LAZ Rhede   0:07:37   0:07:41   0:07:36     0:22:54
5 Arne Boeck LAZ Rhede   0:07:30   0:07:31     0:08:08   0:23:09
6 Kevin Kugathasan AVA '70   0:07:47   0:07:44     0:07:47   0:23:18
7 Bram Tolkamp * AVA '70   0:08:03   0:07:50   0:07:36   0:08:00   0:23:26
8 David Spiro Archeus     0:08:01   0:07:58   0:08:06   0:24:05
9 Michel Boeck LAZ Rhede   0:08:11   0:08:14   0:08:03   0:08:08   0:24:22
10 Tim te Brake * Aalten   0:08:19   0:08:20   0:08:13   0:08:16   0:24:48
11 Paul Heinen AVA '70   0:08:26     0:08:09   0:08:15   0:24:50
12 Tom Wouda * av Haaksbergen   0:08:33   0:08:21   0:08:32   0:08:29   0:25:22
13 Steffen Giesbers * Isselburger TV   0:08:44   0:08:22   0:08:27   0:08:36   0:25:25
14 Maarten Heersink AVA '70   0:09:13   0:08:26   0:08:35   0:08:42   0:25:43
15 Daan Houwers * AVA '70   0:09:10   0:08:50   0:08:50   0:08:52   0:26:32
16 Dani Kugathasan AVA '70   0:08:52   0:08:56     0:08:57   0:26:45
17 Maximilian Wiessmeier Bocholt   0:09:16   0:08:56   0:09:07   0:09:02   0:27:05
18 Raul Griffioen * AVA '70   0:09:15   0:09:07     0:09:20   0:27:42
19 Twan Wagenaar * AVA '70   0:09:52   0:09:19   0:09:08   0:09:33   0:28:00
20 Tom Rewinkel Ulft     0:09:27   0:09:22   0:09:19   0:28:08
21 Domenique Schreurs Archeus   0:10:01   0:09:37   0:09:17   0:09:25   0:28:19
22 Sebastian Sonntag LAZ Rhede     0:09:34   0:09:24   0:09:27   0:28:25
23 Rikkert Huiskamp Archeus     0:09:45   0:09:20   0:09:24   0:28:29
24 Emiel Boekelder * AVA '70   0:09:56   0:09:41   0:09:43   0:09:22   0:28:46
25 Timo Kruisselbrink Archeus   0:10:00   0:09:46   0:09:40   0:09:37   0:29:03
26 Gertjan Bentert * AVA '70   0:10:09   0:09:40   0:09:46   0:09:41   0:29:07
27 Kees Huntink Archeus     0:09:29   0:09:42   0:09:57   0:29:08
28 Jochem ter keurs Archeus   0:10:13   0:10:10   0:09:58   0:09:55   0:30:03
29 Jerrel Balke * AVA '70   0:10:03   0:09:53   0:10:47   0:10:18   0:30:14
30 Joran Schoppers * Aalten   0:10:18   0:09:57   0:10:04   0:10:26   0:30:19
31 Tim Scholten * AVA '70   0:10:11   0:09:55     0:10:16   0:30:22
32 Morits Wiesmeier Bocholt   0:10:04     0:10:20   0:10:18   0:30:42
33 Teun Houwers * AVA '70   0:10:14   0:11:26   0:10:14   0:10:29   0:30:57
34 Leon luijmes * AVA '70   0:11:50     0:10:59   0:10:51   0:33:40
35 Rik Dunnewold * AVA '70   0:11:23   0:11:48   0:11:31   0:11:09   0:34:03
36 Laurens Broere Archeus   0:08:35     0:08:42     0:17:17
37 Paul Kern Bocholt   0:09:45   0:10:09       0:19:54
38 Twan Veldhuis Archeus   0:10:00   0:10:02       0:20:02
39 Sam ter Haar AVA '70   0:09:57   0:10:37       0:20:34
40 Luuk te Brake * AVA '70     0:08:38       0:08:38
41 Sven Lammers Aalten     0:09:14       0:09:14
42 Malte Stochausen LAZ Rhede   0:09:17         0:09:17
43 Jochem Vink Aalten       0:09:18     0:09:18
44 Max Weegen LAZ Rhede   0:09:19         0:09:19
45 Johannes Kern Bocholt   0:09:55         0:09:55
46 Jesse v Zolingen Aalten         0:10:03   0:10:03
47 Thom Hubers AVA '70     0:10:06       0:10:06
48 Sam ter Haar -         0:10:14   0:10:14
49 Stijn Wikkerink AVA '70         0:10:23   0:10:23
50 Malte Stockhausen LAZ Rhede         0:10:38   0:10:38
51 Tim Hendrik Vahlbrock Tvb Bocholt   0:11:21         0:11:21
52 Luuk Holweg Archeus   0:11:21         0:11:21
53 Hendrik Pfeiffer LAZ Rhede