Op zondag 6 januari 2013 organiseren atletiekvereniging Archeus en voetbalvereniging Vosseveld de KroeseWevers Cross. Het parcours van deze hard-loopwedstrijd ligt in de omgeving van sportcomplex ’t Joosthuis van VV Vosseveld aan de Horstweg in Winterswijk. De lopers van de langste twee afstanden komen door Landgoed Gossink van het Geldersch Landschap.

De organisatie van de Cross heeft KroeseWevers uit Doetinchem als hoofd-sponsor weten te strikken. KroeseWevers is een zelfstandige en onafhankelijke fullservice organisatie van accountants en belastingadviseurs. Wim Ruesink van het organisatieteam: “Wij zijn zeer blij met KroeseWevers. Door de steun kunnen we van de cross-wedstrijd een nog leuker evenement maken.”

Omdat er in Winterswijk tot vorig jaar nog een crossloop op de hardloopagen-da ontbrak sloegen Archeus en Vosseveld de handen ineen. Begin 2012 heette de cross nog Open WK Cross. Mede door schitterend weer trok de eerste editie veel hardlopers en toeschouwers. Ook in 2013 mag iedereen deelnemen: atleten die gaan voor een snelle tijd en eremetaal, sporters die de conditie tijdens hun winterstop op peil willen houden of recreanten die voor de gezelligheid meedoen, iedereen is welkom bij de KroeseWevers Cross

Afstanden
In vergelijking met vorig jaar is de route voor de jeugdafstanden niet gewij-zigd. De jeugd kan 1500 meter en 3 kilometer lopen. De twee langere afstan-den, 5 en 10 kilometer, hebben we een kleine wijziging ondergaan. De lopers van de 10 km lopen twee ronden en komen dus weer bij Vosseveld voor het begin van de tweede ronde.

Starttijden:
10:45 korte jeugdcross
11:00 lange jeugdcross
11:30 korte en lange cross

Kosten
Het inschrijfgeld voor deelname aan de KroeseWevers Cross is gelijk gebleven. Voorinschrijvers van de beide Jeugdcrossen betalen €2,00. Deelname aan de Korte Cross bedraagt €3,00. Het inschrijfgeld voor de Lange Cross is €4,00.
Bij na-inschrijving, op zondag 6 januari, bedragen alle inschrijfgelden €1,00 meer.

 

Inschrijven
Voorinschrijven kan vanaf 1 december via 
deze link tot donderdagavond
3 januari 23:59 uur. Na-inschrijven en het ophalen van de startnummers kan in ‘t Joosthuis, de kantine van vv Vosseveld, Horstweg 1, 7101 PB Winterswijk, vanaf 9:30 tot 15 minuten voor de start.

Deelname aan de KroeseWevers Cross is voor eigen risico van de hardloper.
In het clubhuis zijn kleedruimtes en douchegelegenheid aanwezig
Met spikes lopen is niet mogelijk.