19E GERARD TEBROKE MEMORIALLOOP 

* NIEUWSFLITS 3 *

 

Yvonne voor Matchis !! 

Na mijn stamceltransplantatie wil ik mij inzetten voor Matchis zodat iedereen met leukemie een kans krijgt om te genezen.
In juli 2016 werd ik van de ene op de andere dag ontzettend moe.
Na ruim een week, met meerdere malen bloedonderzoek en uiteindelijk een beenmergpunctie, was de diagnose: Acute Lymfatische Leukemie (ALL).
Een ziekenhuisopname in het MST Enschede van ruim 6 weken volgde waarin ik veel chemobehandelingen en bloedtransfusies kreeg.
Na deze intensieve periode kreeg ik nog tot eind december 2016 behandelingen waarvan ook een aantal ziekenhuisopnames van enkele dagen.

In oktober 2016 (het mooiste verjaardag cadeau) werd een anonieme donor voor mij gevonden en in februari 2017 kreeg ik de stamceltransplantatie in het LUMC in Leiden waar ik ruim 5 weken opgenomen ben geweest. Gelukkig is deze transplantatie goed gelukt en ben ik dankbaar en blij dat ik er nog ben.
Een aantal welke wij hebben leren kennen in het MST zijn helaas overleden. 

Voordat ik ALL kreeg deed ik aan hardlopen. De Gerard Tebroke Memorialloop, de 5 Kilometer GUV Run, was mijn laatste prestatieloop voordat ik ALL kreeg.
De 5 Kilometer GUV Run, nu de 5 Kilometer Sorba Run, heeft daarom voor mij een speciale betekenis.
Op 18 mei ga ik deze weer gaan lopen na mijn herstel van ALL en proberen geld in te zamelen voor Matchis. 

Hoe meer donoren er zijn, hoe meer mensen de kans krijgen om, net als ik, te genezen.
Help je een handje mee door geld te doneren en/of zelf donor te worden? Het is hard nodig! Alvast heel erg bedankt!

Tot nu (d.d. 2-5-2018) heb ik  € 455,00 aan sponsor geld mogen ontvangen van 47 donateurs, het doel is om € 500,00 aan sponsorgeld bij elkaar te krijgen.
Geld is belangrijk voor Matchis voor onderzoek, maar stamceldonoren zijn misschien nog wel belangrijker, en wel om de volgende reden.
Als stamceldonor kun je een leven redden. Voor patiënten met een vorm van bloedkanker, zoals leukemie, zijn stamcellen van een donor vaak de laatste kans op leven. Jij kan iemand die kans geven door je aan te melden als stamceldonor. 

In het jaar 2018 mocht Matchis al een recordaantal van bijna 80.000 nieuwe donoren verwelkomen. Een ontwikkeling die tot dankbaarheid stemt maar ook een wijziging in onze manier van werken vereist.

Website Matchis “Het Nederlands Centrum voor Stamceldonoren.

www.matchis.nl