Hallo sportvrienden, 

Al verschillende weken hoor ik diverse geluiden  binnen AVA`70 , met het idee om samen weer eens te gaan trainen voor een marathon.
En elke keer komt dan Rotterdam 2020 voor bij!
Voor de ene loper een herhaling van deze unieke marathon, voor een ander, de uitdaging om deze marathon een keer te lopen.
Ook het feit dat AVA volgend jaar 50 jaar bestaat, is natuurlijk een mooie reden om met een groot geel peloton door de straten van Rotterdam te gaan lopen.

Nu lijkt mij dit ook wel weer een super mooie uitdaging , die ik graag aan wil gaan met zo veel mogelijk enthousiaste lopers.
Maar…. het blijft een hele afstand die 42 km en niet te vergeten 195m. 
Natuurlijk zijn er echter ook mooie alternatieven: denk aan de halve marathon van Berlijn, of dichter bij huis Enschede.
Reden genoeg om samen voor iets moois te gaan trainen.

Om een ieder de kans te geven zich hier goed op voor te gaan bereiden , heb ik het volgende bedacht:
Op 1 september van dit jaar beginnen we met de voor bereiding van het grote doel.
Vanaf deze datum gaan we naast de gewone training , proberen om ongeveer 2x per maand op zondagmorgen een langere duurloop te gaan doen.
Langzaam zal dan de afstand worden opgevoerd.
In Oktober gaan we hier mee door en kan men bv. een halve marathon gaan lopen (Amsterdam of Doetinchem)
November hetzelfde verhaal en  op  zondag  8 december (1 dec = Montferlandrun ) sluiten wij deze 1e periode af met een lange duurloop  van 25 km.
Hierna nemen we wat gas terug en hebben een fijne feestmaand in het vooruitzicht. Eventuele kleine blessures hebben de tijd om te genezen enz. enz.

Op  zondag 5 januari 2020 gaan we dan beginnen met periode 2 en werken we toe naar ons doel: 5 April de marathon van Rotterdam!
Na aanmelding van belangstellenden, zal er ook worden gekeken in hoeveel groepen we gaan lopen, zodat een ieder in zijn of haar eigen tempo mee kan gaan lopen.
Op dinsdag 28 Mei wil ik graag een info avond organiseren om 21.00 bij AVA`70. 

Heb je belangstelling ,of lijkt het je gewoon leuk om mee te gaan lopen, maar weet nog niet of je de marathon gaat doen…...wees vooral welkom.

 
Wim Brinkman