Gerben Vaags plaatst het 4 sterren resort....

De Boekeldercrosscompetitie is in volle gang en trekt wekelijks vele honderden atleten uit de regio. De wedstrijd wordt elke zaterdag in goede banen geleidt door de tomeloze inzet van vele tientallen vrijwilligers. De komende tijd stellen we een aantal van deze clubhelden aan u voor.

Gewoon, omdat ze het verdienen…….

Deze week deel 1: 

BASSIE EN ADRIAAN”

 Het tweetal dat als eerste Boekeldercrosshelden worden uitgelicht, legt elke week op tijd de rode loper uit om vooral maar zo gastvrij mogelijk over te komen. Het duo werkt eendrachtig samen en behoort tot de absolute nationale top, als het gaat om de perfecte tijdregistratie van wedstrijden. Op het moment dat je als atleet de finish passeert staat je eindtijd al bij Marco van Rijs en Bart Wesselink op het scherm. Niemand glipt er tussendoor en mocht de eerste mat iemand missen, dan is er nog een tweede mat. Laat ook deze geen eindtijd zien, dan zijn er altijd nog de beelden via de camera, die meeloopt. Nee, Marco en Bart zijn tegenwoordig niet meer voor een gat te vangen.

Ruimschoots voor aanvang van de wedstrijd wordt er begonnen met de voorbereidingen. Matten worden secuur uitgerold, printers worden aangezet, de camera geïnstalleerd en de apparatuur vakkundig aangesloten. Daarna begint het testen en ook dat is een serieuze aangelegenheid. Marco gutst het zweet dan al met straaltjes van het hoofd, terwijl compagnon Bart heel rustig zijn klusje klaart. Steevast wordt er 4 minuten voor aanvang van de wedstrijd voor de zevende keer alles gecontroleerd en worden verzoeken en vragen van lopers of organisatie voor even geparkeerd. Nee, het is “serious business” bij de heren van tijdregistratie, die bepaald niet houden van half werk. Inmiddels zijn ook de nieuwste technische snufjes in het systeem doorgevoerd en krijgt de actieve loper steeds meer inside-informatie over de geleverde prestatie. Tussentijden, gemiddelde snelheid, hoogteverschil, hartslag….alles wordt bijna al weergegeven.  De speersnelle tijdregistratie wordt ook altijd bijzonder geroemd door de atleten, die na de wedstrijd direct kunnen zien, welke tijden er gescoord zijn. Uiteraard worden de activiteiten van Bart en Marco door de organisatie enorm gewaardeerd. Alles wordt dan ook in het werk gesteld om de heren te pamperen. Dit jaar zit het duo er extra warmpjes bij, omdat het de beschikking heeft over een 4-sterren resort op wielen. Het tijdelijke kantoortje, beschikbaar gesteld door de firma Vaags Molenwerken, staat de gehele maand geparkeerd op de finishlijn. Bart vond het onderkomen prachtig, Marco werd er zelfs heel erg stilletjes van. Op een gegeven moment had hij zich heel even teruggetrokken achter zijn mooie onderkomen en liet zijn tranen de vrije loop.   

Gekscherend wordt het duo van de tijdregistratie nu al aangesproken als Bassie en Adriaan, maar dat zal ongetwijfeld te maken hebben met de nodige jaloezie. Marco en Bart zitten hier natuurlijk helemaal niet mee en zijn de afgelopen dagen volop bezig geweest met de verdere inrichting en verfraaiing van hun sleurhut. Op het wensenlijstje stond in ieder geval een Senseo-apparaat, een tafelkoelkast en een voetenstoofje.  Daarnaast zullen voor komende zaterdag de ramen even flink gepoetst worden, zodat het zicht op alles wat er buiten gebeurt, nog beter zichtbaar is.

Het duo verheugt zich nu al op deel 2, 3 en 4 van de Boekeldercross-competitie. Gezien het enthousiasme van Bart en Marco is het zeker niet ondenkbaar, dat ze er nog een aantal keren zullen overnachten……..