Theo Stronks gaf voortijd uitleg hoe de Karavaan met lopers zou moeten lopen......

Op 31 december wordt het jaar volgens traditie bij AVA`70 afgesloten met een Oudejaarsloop. De middag bestaat uit een sportief gedeelte en een informeel samenzijn. Bij afwezigheid van de voorzitter was het niemand minder dan Erwin Wamelink die de aanwezigen toesprak. Geen speech van papier, maar gewoon gezwam uit de mouw schuddend, kreeg de blonde Keniaan de lachers al snel op de gang. Dat hij later die middag nog in aanmerking kwam voor de nominatie “pechvogel van de maand” was toen nog niet bekend. De meute maakte zich op voor de traditionele Oudejaarsloop en het was niemand minder dan nestor Theo Stronks die het voortouw nam en het peloton lopers enige uitleg wilde geven. Het mondde uit in een kleine mislukking en de chaos diende zich hiermee feitelijk al aan. 

De eerste ronde op de baan verliep keurig volgens plan, maar daarna was het gebeurt met de orde. De jeugd stoof richting het bos voor een afsluitend spel en daarachter was het feitelijk direct al een slagveld, want het hele peloton werd in snel tempo compleet uit elkaar geslagen. Het lint werd steeds langgerekter en bij vrijwel elke grote kruising van zandpaden en verharde wegen, sloeg er wel een clubje af. In totaal gebeurde dit een keertje of 6, 7 dus van enige orde was totaal geen sprake. Het zou dan ook zomaar kunnen, dat uiteindelijk niet eens iedereen is teruggekeerd, maar werkelijke controle werd niet uitgevoerd. Opmerkelijk overigens is dit gebeuren wel en het past eigenlijk ook helemaal niet bij AVA`70 waar juist de discipline, regelgeving en hartverwarmende samenwerking de pijlers zijn, waarop het verenigingsleven rust. Het zal een uitspatting zijn, maar het zorgde toch ook wel weer voor onderlinge spanning, zo bleek in ieder geval in de Herenkleedkamer, waar het onordelijke verloop van de duurloop ruimschoots werd besproken.

Afijn, dan maar hopen dat het informele samenzijn in het heerlijk warme en gezellige clubhuis minder wanordelijk zou gaan verlopen. Helaas, na enkele minuten was alle hoop vervlogen. De quizmaster van de dag moest zich afmelden. Vanaf een uurtje of 15.07 zag Erwin Wamelink, want daar hebben we het over, wit van kruin tot teen. De onfortuinlijke draver en alleskunner, was maandag tijdens een jeugdtraining op de vuilnisbelt opzij gelazerd en klapte vol door zijn voet. “Valt hard mee,” zo liet de Bikkel van de Hollenberg weten, maar niets bleek minder waar. Foto`s hadden uitgewezen dat Wamelink zijn middenvoetsbeentje had gebroken en wekenlang uit de running is. Er wordt voor hem momenteel naar een mantelzorger gezocht voor de dagelijkse verzorging en begeleiding. Een helse klus uiteraard, want Erwin staat niet bepaald bekend als het gemakkelijkste jongetje van de klas. 

Ineens kwam echter het clubgevoel toch wel weer volledig naar boven drijven, want niemand minder dan Dirk Vreman wierp zich op als vervangend spelleider. Een geluk voor de organisatie, maar een zekerheidje was hierbij wel, dat de chaos grootse vormen aan zou kunnen gaan nemen. En dat gebeurde dan ook. De spreekwaterval van de Heelweg bleek in bloedvorm en als John de Mol verstandig is, haalt hij deze multitasker gelijk bij zijn SBS 6-stal naar binnen. De gezelligheid nam per spelronde verder toe en de harmonieuze samenwerking tussen de leden was volledig terug. Het jeugdteam “10 weken gips” streed dapper voor hun coach en trainer en wonnen de helft van zes de spelronden. Enig punt van discussie was echter wel het feit of alle antwoorden in volle eerlijkheid op papier waren gezet. Dit was zeker wel het geval bij het team “Maandagmorgengroep en Paula” en daarom werden zij door de 3-koppige jury als winnaar van de dag aangewezen. Ieder lid ontving een hele fijne muts en dit geschenk zorgde voor mooie plaatjes en emotionele traantjes. Hoe kun je het jaar prettiger afsluiten. De Oudejaarsactiviteit, editie 2019 leverde de nodige vragen op, waar we mogelijk in 2020 antwoord op zullen krijgen!