Op zaterdag 11 januari jl. stond eens een keer niet hardlopen , maar het Kerstbomen rapen centraal bij AVA`70. Regelneef Gerben Duenk wist zich verzekert van de vrijwillige inzet van ruim 50 chauffeurs en sjouwers en een dergelijk groot peloton was bij voorbaat al een zekerheidje dat deze klus weer op succesvolle wijze zou worden afgerond. Naast het centrum van Aalten wordt tegenwoordig ook de kern van Bredevoort kerstboomvrij gemaakt en dat betekent dat er maar liefst 14 teams beschikbaar moeten zijn. Prachtig was het om te zien, dat de aanwas van jeugdige rapers toeneemt, dus dat is een mooie garantie voor de toekomst.

Ruim voor het afgesproken tijdstip van 09.15 uur, was het al een gezellige drukte in het clubhuis van AVA`70. Na het eerste koffiemomentje van de dag nam chef Duenk het woord om te spelregels nog even weer te geven. Echter, de ervaring is inmiddels zo groot, dat er weinig nieuws was. Uiteraard was er vlak voor vertrek een mooi persmoment en konden de paparazzi hun werk naar behoren doen. De ploegen maakten zich klaar om de te gaan razen en met de route aan boord, ging het gezelschap in colonne op pad. Ladingen vol kerstbomen werden afgeleverd bij de firma Aalbers en niet zelden leidde dit tot een kleine filevorming. Nadat de aanhangers waren geledigd, werd er keurig een bezoek gebracht aan de administrateur ter plekke, om de aantallen door te geven. Ook het tweede rondje door de wijken, speciaal in het leven geroepen voor de langslapers, leverde nog voldoende exemplaren op. De opruimwerkzaamheden in het altijd gezellige Bredevoort verliepen tevens vrijwel vlekkeloos. Om de 2 teams in het vestingstadje wat extra te motiveren, was er een koffiemomentje ingebouwd om bij te komen van de inspanning en te evalueren. In huize “Van Jansen tot Eupe” vond een stedelijke ontvangst plaats en werden de sjouwers als vorsten onthaald. Niet de koffie, maar vooral de diverse soorten gebak konden uiteraard de waardering helemaal wegdragen. Omdat het zo gezellig was, werd er door een enkeling zelfs 2 maal van de delicatesse genoten. Uiteraard kwam dit het tempo niet ten goede, maar het mocht de pret natuurlijk niet drukken.

Net na de middag bleek het meeste sjouwwerk gedaan en kon de eerste balans worden opgemaakt. Maar niet voordat in het clubhuis kon worden genoten van de overheerlijke lunch, bestaande uit soep, broodjes, koffie en chocomelk. Het cateringteam, bestaande uit de 2 gezusters Schulenkamp,  had alle registers losgetrokken om het hongerige peloton sjouwers met een volle maag naar huis te laten gaan. Maar liefst 15 liter soep, 180 gesmeerde broodjes en 120 knakworsten werd er op galante wijze door de dames geserveerd. Gerben Duenk nam intussen nog een keer contact op met het kerstboomverzamelpunt, waar de directeur ter plaatse wist te melden, dat AVA`70 deze editie 1582 kerstbomen had gesprokkeld. Daarmee levert de inzameling  de club het prachtige bedrag op van een kleine 1200 euro op. Een gedeelte van de opbrengst zal worden geschonken aan de jeugdkampen van de T- en F-selectie en teamHappy Code. Daarnaast zal het restant worden gestort in de jubileumpot, want AVA`70 bestaat in 2020 immers 50 jaar.

De organisatie bedankt de Aaltense en Bredevoortse sponsors, die hun kerstboom schonken aan AVA`70 en daarmee een hele mooie bijdrage leverden aan onze clubkas!