Anna met startnummer 305

De groepstrainingen bij AVA`70 behoren al maandenlang tot het verleden, dus ook een meet-and- greet in het altijd gezellige clubhuis zit er helaas niet in. De wedstrijdkalender is blanco en de smaakmakende verenigingsactiviteiten staan in de ijskast, die vooralsnog hermetisch gesloten lijkt te zijn. Kortom… het is eigenlijk best wel kommer en kwel voor de AVA-janen. Via de media wordt gelukkig duidelijk dat de clubliefde het wint van de coronacrisis, maar het gemis van de hardloopmaten wordt door velen steeds heftiger. In de rubriek “De AVA-jaan in coronatijd,” peilen we de stemming van een clubgenoot. We trappen de serie af met:

Anna van Meurs

De roots van Anna van Meurs liggen in Rotterdam, maar ze heeft haar draai in de Achterhoek volledig gevonden. De 71-jarige goedlachse veterane is nog altijd bloedfanatiek en als het over haar stad gaat, doet ze er nog een schepje bovenop. De groepstrainingen zijn voor haar de sociale momenten, waar ze enorm van kan genieten. Tsja, dan laat de stemming zich al wel een beetje raden….

Anna, hoe zien je hardlooptrainingen er op dit moment uit?

Niet! Ze zien er niet uit. Ik probeer echt wel op maandag, woensdag en zaterdag te lopen. Meestal lukt dat min of meer. Zaterdag loop ik meestal met Miranda van Eerden en soms met Gert Tolkamp. Dat is hartstikke gezellig, maar op de dagen dat ik alleen loop… daar wordt ik bepaald niet vrolijk van. Soms verdwaal ik, een andere keer loop ik een ministukje te sjokken óf ik zoek en vindt excuses om zeer voortijdig aan de terugweg te beginnen. Maar: Vandaag weer even op m`n nieuwe schoenen gelopen en dan wordt ik toch weer een beetje blij! Jippie! Dankzij Erwin en Laufprofis!

Core stability zou ik best thuis kunnen doen, maar dat komt er niet van hoewel ik me er heel erg bewust van ben dat oude spieren snel verdwijnen…. Dus ja, daar houd ik de vaart wel in.

Doe je verder nog iets om je conditie op peil te houden? ( wijn drinken is ook een antwoord…)

Inderdaad, wijn drinken is een intensieve bezigheid. Verder doe ik vingeroefeningen op de breipennen en ik ben een kei in speedreading. Dat gaat écht heel snel. Het zal nu wel duidelijk zijn, dat ik uitermate lui ben. Vind het heerlijk!

Wat mis je het meest m.b.t. AVA`70?

Iedereen die ook maar enigszins iets met AVA te maken heeft: trainers, lopers, wandelaars die je onderweg tegenkomt.

Ik kan alleen een beetje fatsoenlijk lopen met gezellige mensen om me heen.

Heb je nog een goede tip voor je clubgenoten?

Ik hoop eigenlijk een dijk van een tip van een clubgenoot te krijgen.

In de zoom van mijn zomershirts staat: Be stronger than your excuses! Dat vind ik wel een tip voor iedereen die wel eens lastig gevallen wordt door een smoesje in het hoofd.

Tenslotte, Anna… wil je verder nog iets kwijt?

Ik zal drinken en klinken op ieders gezondheid.

Sláinte!