Sinds enkele weken is AVA`70 neergestreken op sportpark Zuid om daar de baantrainingen af te werken en vrijwel dagelijks wordt er door de atleten getraind op het multifunctionele complex.

De eigen accommodatie van AVA`70 aan de Bredevoortsestraatweg heeft op dit moment de aanblik van een grote bouwput. Het rode tartan is in zijn geheel verwijdert en op het middenterrein is de ene zandberg nog hoger dan de andere. De grootscheepse renovatie van de atletiekbaan zat al enige tijd in de planning en bleek onoverkomelijk. Vanaf de oplevering in 2014 bleek de toplaag niet goed te hechten, waardoor er al snel scheuren ontstonden. Er vonden de verschillende reparaties plaats, maar niets hielp afdoende. Na vaak en veel overleg met de diverse instanties, bleek het noodzakelijk om de gehele toplaag te vervangen. Daarnaast werd besloten om ook het middenterrein aan te passen, waarbij de verschillende wensen van AVA`70 werden meegenomen. De komende maanden zal de accommodatie langzaam maar zeker worden omgetoverd tot een volwaardig trainingscomplex, waar de club in de toekomst uitstekend mee uit de voeten kan.

Tot die tijd zullen de baantrainingen plaatsvinden op sportpark Zuid en dit blijkt een uitstekend alternatief. Naast het grasveld en de wieler- en skeelerbaan kan er ook gebruik worden gemaakt van de crossbaan en het pannaveld. Kortom, tal van mogelijkheden voor zeer gevarieerde trainingen. Na de zomer zal AVA`70 echter weer terug verhuizen naar de eigen vernieuwde en ook vertrouwde accommodatie!