Een iets wazige foto... ,maar zeker de moeite waard

Trainen op locatie blijkt in deze coronatijd populairder dan ooit bij de verschillende selecties van AVA`70. Als daarbij ook nog eens een goed doel gesteund kan worden, kan er gerust gesteld worden, dat er sprake is van een win-win-situatie….

Op zaterdag 20 november vertrokken om 10.00 uur `s ochtends 15 lopers van de D-selectie samen met hun trainers Dick Lubbers en Geert Kip voor de zaterdagmorgentraining. Het startpunt was kinderboerderij de Ahof aan de Polstraat. Niet geheel toevallig gekozen overigens, want hier beginnen immers ook de drie Snorrentochten, die traditioneel georganiseerd wordt in de maand november. De routes blijken ook uitstekend geschikt voor een hardlooptraining, dus had de D-groep dit ingepland. Bij het vertrek stond AVA`70-clublid Ed Nawijn, tevens een van de organisatoren van de Snorrentocht, om zijn maatjes uit te zwaaien. Ontspannen ging de groep op pad en via de Slaadreef en Onderlangs slingerden de D-lopers richting Suzie`s Farm. Na een lus door het prachtig herfstgekleurde Loohuisbos ging het vervolgens via de Molenkampsdijk weer terug richting het startpunt. Een hele mooie route van ongeveer 6 kilometer door een prachtig stukje Aaltens buitengebied. De groep heeft erg genoten van deze speciale zaterdagmorgen training en als dank werd er een bijdrage gedaan in de pet van Ed.

De Snorrentocht wordt georganiseerd door de zingende mannen van Dutterwattoo, waarbij er aandacht en donaties worden gevraagd voor Movember. Deze organisatie zet zich in voor de verbetering van de gezondheid van de man, waarbij aandoeningen als prostaatkanker en teelbalkanker een rol spelen.

Ook komend weekend kan er nog de Snorrentocht worden gewandeld (of hardgelopen), waarbij gekozen kan worden uit een route van 6, 12 of 20 kilometer. Het vertrekpunt van de tochten is kinderboerderij de Ahof, Polstraat 9 in Aalten. Hier zijn ook de routes verkrijgbaar!