AVA`70 IS MIJN CLUPPIE

Jonge ondernemers zijn er in alle soorten en maten. Joppe Roos is er één van. De 19-jarige Aaltenaar is vanaf 2018 eigenaar van videoproductiebedrijf J.R. Productions en sinds kort bordsponsor van atletiekverenging AVA'70 in Aalten.

"Ik ben al lang lid van AVA'70. Zo'n 12 jaar, als ik het goed heb. Toen ik 3 jaar geleden begon met J.R. Productions riep altijd al voor de grap dat ik graag een reclamebord wilde. 2021 was voor mij een goed jaar, dus dacht ik laatst: "Ach, waarom ook niet? Een mooie afsluiter van het jaar". Na een kort gesprek met Patrick Ikink was alles rond en kon het bord in productie", verteld Joppe.

J.R. Productions is een videoproductiebedrijf uit Aalten. Joppe legt uit: "Ik maak alles waar de opdrachtgever behoefte aan heeft. Bedrijfsfilms, promotievideo's, aftermovies, trouwfilms; het komt allemaal voorbij. Videomarketing is dé oplossing voor veel online 'problemen'." Maar, het belangrijkste van alles is dat er een verhaal verteld wordt. "Ik noem me daarom ook geen video-expert of professional, maar Visuele verhalenverteller. Want dat is het werk dat ik doe; ik visualiseer het verhaal dat de opdrachtgever graag wil vertellen", zegt Joppe. "Dat was ook één van de teksten die sowieso op het bord moest. Het is een term die niet veel voorkomt en daarnaast kom ik uit de Achterhoek. Daarom is de slogan van het bedrijf dan ook  geworden: “Visuele verhalenvertellers uut de Achterhoek." 

De stap om sponsor te worden was voor Joppe niet heel groot. Hij is al lang lid van de vereniging. Begon bij de pupillen, stroomde door naar de junioren en loopt nu mee met de senioren. Ook is hij jeugdtrainer en lid van Team Happy Code. Hij zegt: "Ik ben vaak bij AVA te vinden en kom er graag. Ik train er zelf, geef training aan de pupillen en help graag met dingen organiseren. Leuke bijkomstigheid is bovendien, dat ik ook voor een aantal AVA-leden al een opdracht heb mogen verzorgen. Daarom was sponsor worden ook vrij voordehand liggend!”

Joppe sluit af: "Ik ben wel trots om nu sponsor van AVA`70  te zijn, ja. Ik werk hard om een mooi bedrijf op te bouwen en de club is in huize Roos vaak het gespreksonderwerp. Wat mij betreft hangt het bord er nog wel even, want ik ben ook nog lang niet weg bij de club, haha…..”