De Kramp Run viert dit jaar zijn eerste lustrum. Het hardloopevenement, dat aankomende zaterdag (12 september) in het centrum van Varsseveld plaatsvindt , heeft vóór de start al enkele records gebroken. De Recreanten- en BusinessRun zit met ruim 800 atleten tot de nok vol, het deelnemersveld van de veel geprezen TopRun is sterker dan ooit en er staan maar liefst 86 teams op de startlijst van de BusinessRun.  De inschrijving voor de Recreanten- en BusinessRun is al weken gesloten, wat aangeeft hoe populair de wedstrijd is.  

De Kramp Run is in 2011 ontstaan uit een initiatief van Stichting Gert-Jan Wassink Running Movements en de Achterhoekse atletiekverenigingen Atletico’73 (Gendringen), Argo Atletiek (Doetinchem) en Ava’70 (Aalten). Vanaf het eerste moment is het hardloopfestijn een succes. Met het enthousiasme van topatleet en ‘uithangbord’ Gert-Jan Wassink en de prima samenwerking tussen de verschillende verenigingen, heeft de Kramp Run goud in handen.

Het goede doel                                                                                 
Ieder jaar doneert de Kramp Run een groot deel van het inschrijfgeld aan Kanjers voor Kanjers. Deze Achterhoekse stichting zet zich in om kinderen met een beperking op een prettige wijze te laten sporten. Dit jaar wordt het geld besteed aan een wedstrijd-tennisrolstoel voor Daisy uit Neede. Daisy is bij de Kramp Run aanwezig om uit te leggen hoe fijn het is om te kunnen sporten. Daarnaast organiseert Kanjers voor Kanjers een uitje voor een groep leerlingen van het speciaal onderwijs. De kinderen worden een dag in de watten gelegd bij het Klimbos in Ruurlo.

TopRun
Het klapstuk van het evenement zijn de twee TopRuns . Gert-Jan Wassink doet dit jaar een gooi naar de overwinning. Na een aantal podiumplaatsen in eerdere edities, gaat hij dit jaar, in ‘zijn’ Varsseveld, voor de zege. Hij krijgt de overwinning zeker niet cadeau. Concurrentie komt van de peilsnelle Mohammed Ali Mohammed. De in Somalië geboren atleet noteerde dit jaar al een tijd van 13.32 minuten op de 5 kilometer. Een andere kanshebber is Yannic Michiels. De Belg heeft een persoonlijk record van 13.47 minuten. Bij de dames is Marcella Herzog één van de favorieten. Zij wil in de voetsporen treden van haar zus Adriënne. De door doping in opspraak geraakte atlete was in 2012 de beste. Yasmin Hillebrink en Patty den Ouden zijn de grootste belagers van Herzog.

Regiotoppers
Er staan ook een aantal regionale lopers aan de start van de TopRun. Bij de heren zijn dit: Bob te Lindert, Remi Rondeel, Luuk Nusselder en Rens Houwer (Argo Atletiek), Jeroen Reintjes en Björn Demkes (Ava’70) en Robin Rietman en Thijs van Aalten (Atletico’73). Ook Lars Duistermaat en Tom Baak uit Winterswijk en Arjan Weijenborg uit Lichtenvoorde maken deel uit van het gezelschap. Bij de dames gaan de volgende regiotoppers van start: Lisa te Molder, Eva Bruil en Katja Demkes (Ava’70) en Naomi van Hierden en Maud Centen (Argo Atletiek). Daarnaast is Wendy Sasse uit Harreveld een belangrijke Achterhoekse troef.

De Kramp Run wordt gehouden in het sfeervolle centrum van Varsseveld. Jaarlijks komen er duizenden toeschouwers af op het evenement . De Recreanten- en BusinessRun voert de atleten onder meer door de fabriekshallen van Svedex en hoofdsponsor Kramp. De jeugdatleten en de toprunners lopen rondjes van 1 kilometer ‘om de kerk’.

Programma:
16:45 uur: 1 km KidsRun (t/m 9 jaar)
17:00 uur: 2 km KidsRun (t/m 15 jaar)
17:30 uur: Recreanten- en BusinessRun (5 km)
18:30 uur: TopRun Dames (5 km)
18:55 uur: TopRun Heren (5 km)