2023 vlak voor de start van de jeugdloop

De voorbereidingen voor de 22e editie van de Gerard Tebroke Memorialloop zijn inmiddels in volle gang. Op zaterdag 1 juni a.s. is het centrum van Aalten het domein van honderden atleten en wordt de Markt omgetoverd tot een prachtige hardlooparena. 

De eerste 2 onderdelen van het wedstrijdprogramma zijn bestemd voor de jeugd. Om 16.30 uur valt het startschot van de Kidsrun, gesponsord door Het Noorden en bestemd voor de jeugd tot en met 9 jaar. Een kwartier later is het de beurt aan de kinderen tot en met 15 jaar de Het Noorden Kidsrun. Deze loop gaat over 2 ronden en de deelnemers leggen in totaal 1700 meter af.

Ook dit jaar is deelname de Kidsrun helemaal gratis, omdat de organisatie graag wil zien, dat iedereen beweegt en  meedoet. Bij de Koningsloop was weer te zien hoe ruim 200 kids geweldig hebben genoten van een bomvolle finishstraat.

Opnieuw staat dit jaar de GUV Scholierenrun op het wedstrijdprogramma en hiervan is de start om 17.00 uur. De leerlingen van Schaersvoorde hebben de afgelopen tijd flink getraind om hieraan deel te nemen. Een aantal trainers van AVA`70 hebben speciaal een trainingsprogramma geschreven voor de scholieren, die een parcours van bijna 1000 meter 3 keer af moeten leggen. De verwachting is dat het startvak bommetje vol zal staan met sportieve leerlingen. 

De 5 Kilometer Sorba Run is een razend populair onderdeel van de G.T.M.-Loop.  Het peloton deelnemers aan deze wedstrijd gaat om 18.00 uur van start. De lopers en loopsters leggen in totaal 3 ronden af op het selectieve, prachtige en sfeervolle parcours, met heuveltjes en klinkers Ook dit jaar vormt de GUV-Bedrijvenloop onderdeel van de wedstrijd over 5 kilometer. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 lopers, loopsters of een mixed-team deelnemen.  Een gedeelte van het inschrijfgeld van de Bedrijvenloop komt ten goede aan het project Oriolus, dat zich richt op jongvolwassenen met kanker.

Om 19.15 uur vindt de start plaats van het sluitstuk van de GTM-Loop, de 10 kilometer Ducona Run. De organisatie heeft al een aantal toezegging van zeer snelle toplopers ontvangen. Ook een aantal sterke regionale atleten behoren tot het startveld.  Het belooft in ieder geval een prachtig stukje hardloopsport op te leveren in het centrum van Aalten.

De honderden atleten en atletes kunnen bij de doorkomst en finish rekenen op de toejuichingen van het publiek, maar zeker ook op de enthousiaste  aanmoedigingen van speaker Bert Pessink. Bij de finish ontvangt elke deelnemer een fraaie medaille.

Alle informatie over de 22e editie van de Gerard Tebroke Memorialloop en de mogelijkheid van voorinschrijving is te vinden op de site: www.gerardtebrokeloop.nl of via een link op de site van AVA`70: www.ava70.nl  De voorinschrijving sluit op 31 mei a.s. om 23.59 uur.

Na-inschrijving is mogelijk op de wedstrijddag vanaf 15.30 uur in het Gemeentehuis van Aalten, vlakbij start en finish. 

De organisatie zet maar liefst ruim 50 vrijwilligers in, om alles in goede banen te leiden. De Gerard Tebroke Memorialloop belooft zaterdag 1 juni wederom een prachtig sportevenement te worden in het centrum van Aalten, met start en finish op de Markt!