Zaterdag 6 juni a.s. wordt het vernieuwde centrum van Aalten weer omgetoverd tot een heuse atletiekarena. Dan vindt namelijk de 15e editie van de Gerard Tebroke Memorialloop plaats. Het hardloopspektakel van AVA`70 trekt jaarlijks honderden deelnemers naar het dorp en zij kunnen rekenen op de aanmoedigingen van het talrijke publiek. De start en finish vindt plaats op de sfeervol ingerichte markt in het centrum.
 

De eerste 2 onderdelen van het wedstrijdprogramma zijn bestemd voor de jeugd. Om 17.15 uur valt het startschot van met de Intertoys Kidsrun, bestemd voor de jeugd tot en met 9 jaar. Er wordt één ronde gelopen van 850 meter, waarbij de kinderen ook dwars door speelgoedwinkel Intertoys zullen lopen. Een kwartier later is het de beurt aan de kinderen tot en met 15 jaar voor de Intertoys Kidsrun. Deze loop gaat over 2 ronden en de deelnemers leggen in totaal 1700 meter af, waarbij ze tweemaal door het speelgoedpaleis komen. Gezien het feit dat AVA`70 een zeer grote jeugdafdeling kent, zullen tientallen “gele” talenten ongetwijfeld hun beste beentje voor willen zetten in deze thuiswedstrijd.
Om 18.00 uur vindt de start plaats van de 10 kilometer G.T.M. Wedstrijd- en Recreatieloop. De organisatie heeft al een aantal toezegging van zeer snelle lopers ontvangen. Zo zal Gert-Jan Wassink in ieder geval van de partij zijn. De in Varsseveld geboren atleet maakte onlangs zijn debuut op de marathon en pakte daarbij een bronzen plak. De organisatie is druk doende om een sterk deelnemersveld te presenteren.   Het beloofd in ieder geval een prachtig stukje topsport op te leveren in het centrum van Aalten. De GUV- Run vormt het sluitstuk van de G.T.M.-Loop en kent een lengte van 5 kilometer. Het peloton deelnemers aan deze wedstrijd gaat om 19.15 uur van start. De lopers en loopsters leggen in totaal 3 ronden af op het selectieve, prachtige en sfeervolle parcours, waarbij de passage dwars door café Leuven dit jaar weer is opgenomen in het parcours. Ook dit jaar is de Bedrijvenloop onderdeel van de GUV Run. Bedrijven en instellingen kunnen met minimaal 3 en maximaal 5 lopers, loopsters of een mixed-team deelnemen. Intussen hebben de eerste teams zich al ingeschreven om deel te nemen aan deze wedstrijd. De helft van het inschrijfgeld van de Bedrijvenloop komt ten goede aan Hospice de Lelie in Winterswijk.

 Er worden een flink aantal cadeaubonnen van Aaltense middenstanders verloot onder de deelnemers aan de verschillende wedstrijdonderdelen.
De honderden atleten en atletes kunnen bij de doorkomst en finish rekenen op de toejuichingen van het publiek, maar zeker ook op de enthousiaste  aanmoedigingen van speaker Henk Borgmeijer.

Alle informatie over de 15e Gerard Tebroke Memorialloop en de mogelijkheid van voorinschrijving is te vinden op de nieuwe site: www.gerardtebrokeloop.nl of via een link op de site van AVA`70, www.ava70.nlDe voorinschrijving sluit op 3 juni a.s. om 23.59 uur.

Na-inschrijving is mogelijk op de wedstrijddag vanaf 16.00 uur in het Gemeentekantoor van Aalten, in de Hofstraat, vlakbij start en finish.
We rekenen op een massale deelname van leden van AVA`70, want wat is er mooier dan lopen voor het thuisfront en in het eigen dorp!