Late kerst, te vroege Nieuwjaarsloop in Heelweg

 


Na de ontdekkingstocht door de kasteeltuin van de Slangenburg in 2008, werd in 2009 het natuurreservaat van Zwillbrock doorkruist, gevolgd door een enerverende sneeuwloop door Lievelde en omstreken. Dit jaar vormt het prachtige buitengebied van de Heelweg het decor voor de Late kerst, Te Vroege Nieuwjaarsloop. De trainingsloop, die jaarlijks gepland staat tussen de kerstkransen en de oliebollen, vindt dit jaar plaats op:

 woensdag 28 december a.s.

“Parcoursbouwer” Gerrit Heersink, een prominent lid van de AVA`70-familie, zal zeker niets aan het toeval overlaten, en de deelnemende atletes en atleten het allerbeste tonen, dat de Heelweg te bieden heeft. En dat is veel….. heel veel, aldus de plaatselijke bevolking. De start van de trainingsloop staat gepland rond de klok van tienen, maar vooraf zal er onder het genot van een kop koffie of thee al de nodige sfeer kunnen worden gesnoven. Vervolgens zal Gerrit het woord voeren en ongetwijfeld terugblikken op de rijke geschiedenis van deze fraaie streek. Maar weinigen zullen bijvoorbeeld weten, dat de Romeinen op hun handelstocht vanaf Bocholt, via de Landstraat in Aalten, de Ronienendiek namen richting herberg de Radstake. Hier kregen de paarden hun rust en werd er gegeten en gedronken. Vervolgens ging het hele gezelschap weer op pad en vervolgden hun tocht via de Landstraat richting Halle, Zelhem naar Zutphen. Het is een publiek geheim, dat de stoet nog eenmaal halt hield en wel bij Molenweg 19a in de Heelwegse contreien en dat voor een flinke sanitaire stop. Toen Gerrit Heersink in het voorjaar met zijn gezin hier neerstreek, kreeg hij dan ook direct een geuzennaam: Gerrit “van d`n drietert.” Ongetwijfeld zal hij hier woensdag meer over kunnen vertellen. 

Het parcours voor de trainingsloop, kent een lengte van 15 kilometer, al zullen de diverse Garmin-klokjes ongetwijfeld een andere afstand melden. Belangrijker is echter het feit, dat de gemiddelde snelheid tussen de 5.30 en 6.00 minuten per kilometer zal liggen en dat er tevens als groep gestart en gefinisht zal worden.

De portretrechten voor, tijdens en na de run zijn in handen van Geert Wevers en Marco van Rijs en misbruik hiervan wordt niet getolereerd. 

Nieuwsgierig geworden?

Deelname is mogelijk voor iedereen en de kosten worden gedekt door lokale sponsoren. Graag wel even van tevoren opgeven, middels een berichtje via de site:

www.geertwevers.blogspot.com

Een groot peloton lopers en loopsters vertrekt vanaf de AVA`70-baan om 09.30 uur, al is het natuurlijk mogelijk om op eigen gelegenheid te komen.

Het (Tom-Tom)adres van Gerrit Heersink is:

Molenweg 19a,

7055 AV Heelweg