Foto's gemaakt door Patrick Weijers

E.K. Atletiek 2016 zaterdagmorgen luidkeels uit tientallen kelen. De pupillen van AVA`70 waren in afwachting en konden bijna niet wachten. Even later kwam de levensgrote, lachende leeuw aanhuppelen en liet zich knuffelen door de kinderen.

De komst van de mascotte van de Europese kampioenschappen Atletiek, die in 2016 in Amsterdam plaats zullen gaan vinden, was een beloning van de Atletiekunie aan het adres van AVA`70. De Aaltense atletiekvereniging had bij de bond aangegeven, dat de club de E.K. graag wilde promoten op lokaal niveau en dit initiatief kon de Atletiekunie erg waarderen. Het was de eerste keer dat Adam aanwezig was bij een atletiekvereniging in het land en daarmee had AVA`70 dan ook een heuse primeur. 

Na het openingswoord van voorzitter Dave Posthumus was het tijd voor de eerste actie en dat was de onthulling van een groot promotiespandoek. Kylian Klein Hesselink,  jeugdlid van AVA`70 en tevens de komende periode   ambassadeur van het E.K. Atletiek en mascotte Adam was de eer gegund om deze handeling te verrichten. Na deze officiële handeling ging de mascotte de atletiekbaan op en liep met de grote schare een rondje, waarbij de pupillen als een zwerm om Adam heen bleven draaien. Onderweg werd er nog even gestopt om ook een reclamebord van de E.K. Atletiek  aan de aanwezigen te tonen.

Vervolgens was het tijd voor de fotoshoot. Adam ging eerst met alle  jeugdleden tegelijk op de foto en een hele batterij ouders, vrienden en kennissen stond op een rij om dit vast te leggen. Daarna kon elke pupil met de mascotte op de foto en in een lange rij stonden de kids rustig te wachten op hun beurt. Nadat ook de jeugdtrainers en de aanwezige bestuursleden op de gevoelige plaat waren vastgelegd, zocht leeuw Adam moe maar voldaan zijn kooi weer op.

Eenmaal weer op adem liet de mascotte weten, dat hij had genoten van de hartelijke ontvangst, de gezellige sfeer op en rond de baan en de enthousiaste reacties van de pupillen. Na deze mooie woorden sprong AVA`70-voorzitter Dave Posthumus breed lachend op van zijn stoel, deelde een high-five uit en beloonde Adam met een flinke knuffel.

`s Avonds op TV Gelderland volgde nog een korte samenvatting van deze bijzonder leuke activiteit op het complex van AVA`70.