Zon, zee en hardlopen: het zijn de 3 basis ingrediënten voor het jaarlijkse Texel-kamp van AVA’70, dat na 3 edities zijn vaste plekje op de agenda heeft. Tussen vrijdagochtend 30 augustus en zondagavond 1 september bleek de energie van de deelnemende C&D junioren bijna onuitputtelijk, maar werd alles weer in goede banen geleid door het organisatiecomité: Team Happy Code.

Het is vrijdagochtend 08:45 uur. Terwijl de 43 jeugdleden zich opmaken voor vertrek, is Ditax-buschauffeur Frank, samen met zijn vrouw Helga, druk in de weer om alle koffers, tassen en kratjes in te laden. Een aantal organisatoren van Team Happy Code, inmiddels een bekende naam binnen de Aaltense atletiekvereniging, loopt nog zenuwachtig heen en weer. Een kwartiertje later wordt de motor gestart en begint de reis richting Den Helder. Nadat we met de bus De Koog binnenrijden, doen we daar nog een aantal boodschappen en komen we aan bij Groepsverblijf Zwaluwhof, waar de bedden worden verdeeld en alles in orde wordt gemaakt. Terwijl er door de 2 meegenomen ouders/chef-koks alvast wordt begonnen aan het avondmaal, ruim 200 pannenkoeken, vertrekken de junioren naar de zee en worden de hoge golven getrotseerd. Na het eten is het tijd voor het kampvuur en blijft het nog gezellig tot middernacht.

Als de atleten de slaap uit de ogen hebben gewreven, hebben een paar volwassenen het trainingsrondje al verkend. Op zaterdagochtend staat er namelijk een duurloop naar het strand op het programma. Even naar achten komt de groep in beweging, waarna het tempo ietwat wordt opgeschroefd. Na over het strand te hebben gelopen, wordt de delegatie opgesplitst in twee groepen. De nóg fanatiekere groep zal namelijk nog een extra lus over het strand maken. Na 6 kilometer zit de ochtendtraining erop en kunnen de lopers voldaan aanschuiven aan het ontbijt. Die middag wordt er vanwege het zonnige weer uitgeweken naar Natuurgebied De Slufter en komen we uiteindelijk aan bij de duinen. Hier is genoeg tijd voor ontspanning: van duinspringen, tot voetballen en van zonnebaden tot zwemmen. Nadat iedereen een ijsje achter de kiezen heeft en er nog wat boodschappen zijn gehaald, is het ’s avonds tijd voor de barbecue. Na het ondergaan van de zon wordt er nog een spelletje ‘Weerwolven’ gedaan en sluiten de jeugdleden hun vermoeide ogen.

De zondagochtend was gereserveerd voor een wedstrijdje. Dit jaar was niet de plaatselijke atletiekvereniging, maar juist Team Happy Code benaderd om een aantal afstanden uit te zetten. De startstreep was getrokken onderaan de duinen en vanaf daar kon er worden gekozen uit 1, 3 ½ en 7 km. Bijna iedereen liep de wedstrijd, terwijl enkelen hun plicht uitvoerden als jurylid. Voor alle hardlopers was er op het eind een herinnering in de vorm van een flesje, dat kon worden gevuld met Texels duinzand. Na een laatste wandeling over het strand, was het ’s middags alweer tijd om de koffers in te pakken en alles spik-en-span achter te laten. Want aan alles komt een eind en voor velen vloog dit weekend heel snel voorbij.

AVA ’70 heeft zich goed laten zien op Texel en ook de organisatie wist deze activiteit wederom tot een goed einde te brengen. Het was een fantastisch weekend, waarbij de gezelligheid van de vereniging weer voorop stond.