Normaal gesproken staat bij AVA`70 in november alles in het teken van de Boekeldercrosscompetitie. Gedurende 4 zaterdagen komen vele honderden atleten uit de hele regio naar Aalten om lekker te crossen langs de sloten, over de velden en door de bossen. Ook de jeugd bij AVA`70 kijkt jaarlijks reikhalzend uit naar deze serie van wedstrijden, die gekenmerkt worden door prachtige onderlinge duels in de mooie hardlooparena en de sfeer bij het Romienendal. Dit jaar moest de organisatie helaas besluiten om het evenement te schrappen en dat zorgde voor begrip, maar ook wel de nodige teleurstelling. Zeker bij de jonge pupillen.

De zeer actieve jeugdtrainers van de club staken de koppen bij elkaar en besloten een alternatieve crossmaand te organiseren in november. Dit plan kon, zoals wel enigszins was verwacht, op erg veel blijde reacties rekenen. Op zaterdag 7 november streek de jeugdafdeling voor de eerste etappe neer in de Ringkamp, waar de verschillende spelletjes werden afgewerkt in het Haartse bos. Een week later trokken de AVA`70-jeugdleden naar de Vennebulten, waar als activiteit “de vlaggenroof” op het programma stond. Ruim 1,5 uur draafden de kids door het uitgestrekte bosgebied en genoten volop. Deze dag moest er ook een flink beroep worden gedaan op de ouders i.v.m. het vervoer naar de locatie. Dit bleek geen enkel probleem en zo kon het gebeuren dat er volgens het principe van “Kiss en Ride” een fraaie stoet auto`s geparkeerd stond bij de ingang van het bos, maar alle ouders hielden zich keurig aan de gemaakte afspraken. Het Loohuisbos vormde de derde locatie en ook hier werd een prachtige crosstraining afgewerkt onder uitstekende weersomstandigheden. De slotetappe vond plaats op de vuilnisbelt in Winterswijk. Het werd een prachtige “grand finale” van de crossmaand, want de jeugdtrainers hadden een heuse wedstrijd op het programma staan. Het parcours was gevarieerd en ook behoorlijk pittig. Vooral de slotklim naar boven bleek een flinke kuitenbijter, maar eenmaal boven wachtte de hardlopertjes een bijzondere verrassing, namelijk de aanmoedigingen van Sinterklaas. De kids lieten zich van de allerbeste kant zien en genoten volop van deze laatste crosszaterdag.

De jeugdtrainers hebben de AVA`70-pupillen in de maand november weer een prachtig programma aangeboden, waarbij het samen hardlopen en plezier maken centraal stonden. Hoe mooi is dat?