Een mooi plaatje van het parcours langs de boven Slinge
Op dinsdag 10 juli a.s. vindt de Walfortloop plaats. Na het grote succes van de Intratuinloop op 21 juni jl., vormt deze wedstrijd de tweede in een reeks van 4 zomeravondlopen, die AVA`70 organiseert. De Walfortloop kent een rijke traditie en wordt door veel lopers en loopsters in de regio gebruikt om nog een keer alles uit de kast te halen, voordat de vakantie wordt gevierd. Daarnaast nemen er ook regelmatig vakantiegangers deel, die hun conditie op peil willen houden. Om 19.00 uur gaat de wedstrijd van start over 1 kilometer en deze loop is bestemd voor jongens en meisjes tot en met 9 jaar. De kinderen lopen ruim 3 rondjes op de accommodatie van AVA`70 en komen dus 3 keer langs het publiek, dat de lopers en loopsters ongetwijfeld zal aanmoedigen met luid applaus. Het startschot voor de wedstrijd over 2 kilometer valt om 19.15 uur en jongens en meisjes van 10 tot 15 jaar kunnen hier aan deelnemen. Na een rondje op de baan loopt het parcours over het fietspad in de richting van het Walfort. Na het keerpunt gaat het op dezelfde wijze terug en meestal is de fietstunnel de scherprechter in deze wedstrijd.
Rond 19.45 uur is het de beurt aan de atleten en atletes, die de 6 kilometerwedstrijd lopen. Het parcours voert het deelnemersveld over verharde wegen en zandpaden door het mooiste stukje natuur van Aalten.  
De kosten bedragen voor de deelnemers aan de 1 en 2 kilometer 2 euro, terwijl de 6 kilometerlopers 4 euro betalen. Voor alle deelnemers  ligt er na de finish een mooie medaille klaar.  Voorinschrijven voor de Walfortloop is mogelijk via Inschrijfbriefje online .Op de wedstrijddag zelf is inschrijven mogelijk vanaf 18.00 uur in het clubgebouw van AVA`70, Bredevoortsestraatweg 110-A, 7121 MH Aalten.