Door Frank Roos

Vlak voor haar vertrek naar New York, waar ze zal deelnemen aan de marathon, kwam penningmeester Evelien Hillen nog met een geweldige mededeling. Ze had het 500e lid van AVA`70 ingeschreven en dat is uiteraard een prachtige mijlpaal voor onze atletiekvereniging.

Achter de schermen was er de laatste dagen al koortsachtig overleg geweest tussen de verschillende bestuursleden. De clinic “lopen voor beginners” kende afgelopen maandag immers de 10e en tevens afsluitende trainingsavond en heel veel deelnemers hadden al aangegeven, zich te gaan aanmelden als lid. Daarnaast hebben zich ook bij de jeugdafdeling de laatste weken heel veel nieuwe talenten aangemeld. Vooruitlopend op het heugelijke feit, dat het 500e lid zomaar tussen al deze nieuwe aanmeldingen zou kunnen zitten, is besloten om alle inschrijfformulieren, die in de maand oktober zijn ingeleverd op een hoop te gooien en hier vervolgens AVA`70-lid nummer 500 uit te kiezen.
In de laatste dagen van oktober werd al duidelijk dat het niet zozeer om zou gaan spannen of het 500e lid zich zou aanmelden, maar meer nog, waar de teller zou gaan stoppen…. 
De keuze van het 500e lid moest betrouwbaar en eerlijk zijn, zo was de insteek, vandaar dat er gezocht werd naar een geheel onafhankelijke keuzeheer. En die werd gevonden!
Niemand minder dan Benno, het stronteigenwijze huisdier van de penningmeester herself werd met deze zware taak belast. In ruil voor een smakelijk botje, moest de teckel uit de aanmeldingen van de maand oktober het 500e lid van AVA`70 zoeken.

Na enig onhandig gesnuffel en geglij over de stapel papieren, schoof Benno met zijn neus het jubileumlid naar voren.

Wie dat is???

Op zaterdagmiddag, tijdens de eerste editie van de Boekeldercrosscompetitie zal bekend worden, wie in de boeken is bijgeschreven als 500e lid van AVA`70!!!  

P.s. de teller van het aantal leden van AVA`70 op 31 oktober 2013 om 23.59 uur staat op 525…………..