Beste persmensen van vele sportverenigingen in Aalten en Bredevoort,

Hierbij een bericht over een verandering in de werkwijze van Aalten Vooruit. Vanuit ons bedrijf wordt erop aangedrongen minder tekstruimte in te ruimen voor verslagen van reeds gespeelde wedstrijden en uitslagen. Een citaat van mijn hoofdredacteur:

"Sportuitslagen en -verslagen op de lokale sites

Het nieuwe sportseizoen staat op het punt te beginnen. Wij van dé Weekkrant bieden dit seizoen clubs de mogelijk om op onze lokale sites hun uitslagen en wedstrijdverslagen te plaatsen. Het doel is om van onze lokale sites het grootste lokale podium voor (amateur)sport te maken.

In de papieren krant wordt er niet meer teruggeblikt. De krant blikt vooruit en kondigt de uitslagen en sportverhalen aan die op de site staan. We plaatsen alles op de site: van de eerste elftallen tot de F-pupillen.

Met de nieuwe site komen er mooie mogelijkheden om met speciale sportbuttons en dergelijke te werken."

Wat betekent dit voor Aalten Vooruit?

Het betekent dat uitslagen en verslagen van wedstrijden niet meer in de papieren krant terechtkomen. Nadeel is dat niet meer de hele bevolking ze zal zien. Maar voordeel is dat er op internet alle ruimte is om alle teams aandacht te geven. Geen frustratie meer over ingekorte verhalen, verhalen die een week blijven liggen, enzovoort.

Ik zorg ervoor dat op maandag alle verslagen op de site www.aaltenvooruit.nl terechtkomen, zodat liefhebbers ze nog eerder kunnen zien dan normaal en soms zelfs nog eerder dan in het dagblad. En in de papieren krant maken we steeds reclame voor de internetverslagen.

Wat wordt er nog wel geplaatst? Al het overige nieuws. Dus zijn er ontwikkelingen qua gebouwen, sponsors, ledental, acties, is er ander nieuws? Blijf het gewoon mailen (evenals de gewone uitslagen) en in de papieren krant zal er aandacht voor zijn.

In de toekomst worden de mogelijkheden van onze site uitgebreid en wellicht kom ik dan bij u terug om nog verder samen te werken. U kunt dan bijvoorbeeld zelf uw bijdragen op mijn site plaatsen.

Ik hoop dat deze nieuwe stap op begrip kan rekenen. U kunt me uiteraard mailen met vragen en opmerkingen.

Vriendelijke groeten,