Eerst even een groepsfoto maken voor aanvang voorjaarsclinic.

Maandag 31 maart ging de voorjaarsclinic van start onder werkelijk prachtige weersomstandigheden. Voorzitter Dave Posthumus heette de deelnemers aan deze beginnerscursus van harte welkom in het clubhuis van AVA`70.  Hij gaf aan dat de club elke keer weer in positieve zin verbaasd is over het grote aantal aanmeldingen om deel te nemen aan de clinic. Hij gaf de starters mee, vooral te genieten van het lopen met elkaar. Daarna was het woord aan Johan Assink om wat nadere uitleg te geven van de opzet van de 10 trainingen. De doelstelling is er naar te streven dat iedereen na de 10 lessen een 5-kilometer duurloop kan maken. Voor sommigen een utopie zo vlak voor de start, maar de ervaring heeft geleerd, dat de score aan het einde van de rit de 100% benadert. Daarna stelde Johan de deelnemers voor aan de overige kaderleden. Behalve Johan is Marco van Rijs de ervaren trainer die de deelnemers zal begeleiden tijdens de trainingsavonden. Daarnaast zijn er ook een zestal trainers in opleiding uit de eigen AVA-stal, die tijdens de clinic stage lopen. Voor hen is de beginnerscursus een prachtige mogelijkheid om ervaring op te doen en in een later stadium van de cursus ook met een groepje lopers aan het werk te gaan.

Veel deelnemers waren al op de introductiemiddag sfeer komen proeven, dus de meeste spanning was er wel af. Tenminste dat zou je verwachten, maar van enige nervositeit was toch wel sprake, toe de ruim 40 loopsters en de eenzame loper de baan betraden voor de start van de clinic. De groep bestond uit een mooie mengelmoes van herintredende kilometervreters tot echte groentjes op loopgebied. Al snel na de warming-up was duidelijk dat er een relaxte sfeer hing in het startende peloton en dat iedereen vol goede moed op weg was gegaan.

De komende 10 weken zal er door de trainers op de maandagavonden worden toegewerkt om de doelstelling te halen. Maar als het enthousiasme net zo groot blijft, als op de eerste trainingsavond, dan gaat dat vast en zeker lukken. Al zal daar nog best een beetje spierpijn voor nodig zijn……..