ENTHOUSIASTE START CLINICS AVA`70


Foto: Marco van Rijs

Maar liefst 30 lopers en loopsters stonden maandagavond om 19.00 uur te trappelen van ongeduld, om deel te nemen aan de clinic “lopen voor beginners.” Voordat de training van start ging, werd het gezelschap welkom geheten door AVA`70-voorzitter, Jan Rademaker. Na zijn inleidende praatje werd het tijd voor het echte werk. De deelnemers aan de clinic bestaat uit een mengelmoes van lopers en loopsters zonder en met enige ervaring, van mensen uit Aalten, maar ook uit de nabije omgeving. Allemaal waren ze echter naar de Hamelandbaan van AVA`70 gekomen om een 8-tal trainingen te volgen en zodoende de beginselen van het hardlopen een beetje onder de knie te krijgen. De ervaren trainers, Henk Mengers en Johan Assink, hebben in het verleden al de nodige ervaringen opgedaan met dergelijke clinics en gingen ook nu weer zeer enthousiast met de groep aan de slag. De komende weken zal blijken, hoeveel talent er in de groep zit, maar het uitgangspunt is altijd, dat de beginnende lopers en loopsters plezier hebben, krijgen en houden in het hardlopen. Een mooie uitdaging, zowel voor de trainers, als ook voor de deelnemers aan de clinic.
Gelijktijdig gingen er ook een aantal “nieuwe gezichten” van start bij de clinic van de groep Sportief Wandelen. Zij zullen door trainer Dirk ter Maat de kneepjes van het wandelen worden bijgebracht. Deze trainingen worden gegeven op de baan, maar er wordt vooral gewandeld in het prachtige buitengebied van Aalten en omgeving.

AVA`70 hoopt dat alle deelneemsters en deelnemers veel plezier mogen beleven aan de clinics en met een goed gevoel aan deze mogelijkheid om sportief bezig te zijn, terug zullen kijken!